alkanas rašė:dar kalusimu turiu:
ar realiai uztenka 36 cm borto.
ir kokios siules tose valtyse- virintos ar klijuotos, nes kiek skaiciau, tai klijuotos lyg geriau ?
Uztenka to borto aukscio per akis. Pustinuke laisvai laikys ir ta jusu 8 m/s "audra"

su gusiais. Aisku, jei bijai gaut purslu ir manai, kad valties vidus turi islikt sausas bet kokiu oru, tai nepades ir 45 cm balionas, kai vejukas ir bangos sukyla kokiose Kursmarese... Kad apsivozt su pustine - reik arba labai galinga varikli pasikabint, arba neturet supratimo kaip joje elgtis esant ekstremaliom salygom, arba smegenu neturet... Buvo atvejas, kai irklais vandeni kabinau tik kas antra yri (dideles bangos), ale apie apsivozima net minciu nebuvo, tiesa dirbau su irklais po prakaitu (variklis sugedo) ir nuo numatytos svartavimosi vietos vejo buvau nunestas apie pora km.
O siules valtyse nera virinamos, tik klijuojamos. Bent taip teigia pats Bushas ir kalba ne tik apie savo gamyba, bet apie visus jam zinomus gamintojus. Tai zinios is jo asmeniniu susirasymu vienam rusiskam forume, kur vienas "asas-zinovas" teige, kad siules geriausia "virinti" specialia ultragarsine aparatura. Su tokia galima sekmingai suvirinti plysimus, skyles, bet siules neklijuojamos - suvirinimo ribose apdirbta medziaga praranda savo reikalingas valtims savybes, tampa trapesne ir bijo temperaturiniu pokyciu. Max, ka galima paskum dadaryt - suvirinta vieta uzklijuot didesniu lopu. Klijuojant nauja valti, tokiom nesamonem gamintojai pinigu ir laiko neeikvoja. Priklausomai nuo medziagos ir naudotu kliju (jie vis tiek pakeicia audinio savybes klijavimo vietoj) gamintojai ir duoda garantija siulems 5 metus, nors pats audinys gali laikyt ir 10 metu, jei neturi kontakto su agresyvia chemija.
P.s. Cia trumpai apie tai, ka skaiciau, o ne mano asmenines zinios.
P.p.s. Nors jei zinau - gal jau ir mano

P.p.p.s. O andriuisukazkiekskaiciu - buna kartais, kai po zvejybos gera para vaikstai issizerges kaip senas matrosas ir atrodo, kad viskas siubuoja. Teko Kursmarese ir "zuvis sert" is pustinukes griztant, nors nesu jautrus juros ligai (tiesa, pries diena gimtadieni svenciau)...

savas
http://savastudija.blogspot.lt" onclick="window.open(this.href);return false;