Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #449665   Andrius0522
 17 Vas 2013 22:54
ku2002lt rašė:
Andrius0522 rašė: Andrius0522
kuriose jo zodziose yzvelgei gero daitko pjaustyma :) ,kai kalba zmogus apie - Vežimaitis lengvutis, rankena susistuma-pasiilgina, platormikė užsilenkia. Praktiškai vietos užima mašinoj minimaliai :gutgut
Tavo Andriau zinutej yzvelgiau, nes tu numetei nuoroda su tuo karuciu ir prirasei:"O IS TO VISO MANAU ISEITU IR RATUKAI IR KEDEI VAMZDZIAI LIKTU :D", Vitolis suprato kad parodei savo karuti..krce kalbejau apie tave o ne apie Vitoli, nu nesvarbu.. :-D :-D
tai tevukai,ne toj zinutej rasiau ;),bet jau kaip sakei-Nu nesvarbu ;)
 #449666   ku2002lt
 17 Vas 2013 22:57
Andrius0522 rašė:
ku2002lt rašė:
Andrius0522 rašė: Andrius0522
kuriose jo zodziose yzvelgei gero daitko pjaustyma :) ,kai kalba zmogus apie - Vežimaitis lengvutis, rankena susistuma-pasiilgina, platormikė užsilenkia. Praktiškai vietos užima mašinoj minimaliai :gutgut
Tavo Andriau zinutej yzvelgiau, nes tu numetei nuoroda su tuo karuciu ir prirasei:"O IS TO VISO MANAU ISEITU IR RATUKAI IR KEDEI VAMZDZIAI LIKTU :D", Vitolis suprato kad parodei savo karuti..krce kalbejau apie tave o ne apie Vitoli, nu nesvarbu.. :-D :-D
tai tevukai,ne toj zinutej rasiau ;),bet jau kaip sakei-Nu nesvarbu ;)
nesvarbu :beer'2
 #449672   Andrius0522
 17 Vas 2013 23:26
Vitolis rašė:
Tai ir čia tokios pat kainos. O dar atsisiuntimas????
na 2.70 Quicksilveriuka pas mus naujo be koki 4000 litu nepaimtum manau naujo.. o is prancuzijos manau siuntimas juokas ima...
http://parduotuve.spiningavimas.lt/quic ... dugnu.html pakrito per 800 litu kazkas
 #449703   Vitolis
 18 Vas 2013 09:12
Andrius0522 rašė: na 2.70 Quicksilveriuka pas mus naujo be koki 4000 litu nepaimtum manau naujo.. o is prancuzijos manau siuntimas juokas ima...
http://parduotuve.spiningavimas.lt/quic ... dugnu.html pakrito per 800 litu kazkas
Na tai kad nesusikalbam matau. Aš tau apie ratus, tu man apie batus :-D Man ir nafik nereik kietu dugnu. O AirDekinis pas mus tiek pat kainuoja, kaip pvz. UK. Gerai, baigiam.
 #449704   vytiocha
 18 Vas 2013 09:14
Sveikinimai isigijus normalu daikta uz padoria kaina,sakiau-naujo visiskai nebutina pirkt.Ta pati sakau apie matariuka idealiausias butu tocatsu 9.8 tai turetum raketa netgi ir su antraja puse.Patikek nepasiteisina tie 5-6ag 4takciai.Svoris vienodas o kumeliu turi +4.Neuzmink ant greblio da karta.Jaunas esi teises issilaikysi,atvarysi mausim i Vente asariu nepavysiu taves Vitoli.Gerai paieskojus tokia tochele galima rast uz 1800-2000lt patikek.
 #449713   vytiocha
 18 Vas 2013 09:49
Dainiau as nesilazdavoju.Klausimas nuo kiek arkliu pradejai a.As ant 290 valtelis kabindavau 15 ag ir puikus skrydis du po 100kg nors leistina buvo tik 10igaga.Nesiulau svorio didelio 26.5 kg manau nei valciai nei nesiotojui nera kazikas.
 #449729   vytiocha
 18 Vas 2013 10:31
Matai kai zmones valteles prisirisa ar dugnu i virsu ar i apacia prie stogo galima ir taip ir taip.As valtele visada veziodavau pilnai pripusta tik isleides kili dugnu prie stogo transu i prieki.Galima veziot ir kaip sakoma aukstyn papais tada jo nereiketu nieko isleidinet nusikelei ir pirmyn.Matai mano valtele buvo dedama tiesisiai ant stogo -nebuvo jokiu ragu ar kitu privalumu.Masina nupirkta zvejybai jos nesaugau, su tesciotke pro pravirus langus sutemdavau taip,kad stogas ilinkdavo i vidu panasiai kaip i isore.Po zvejybos valtis i garaza i palube,o stogas dvieju galingu ranku pagalba i vieta.Mano viena masina yra zvejybai grubokai pritaikyta-nesaugau labai. Turejes esu tris valteles iki 3m ir visas vezdavau dugnu i apacia transu i pieki nezinau man geriausiai laikydavosi iki 100km be problemu.tik reikedavo kili isleist.
 #449888   Vitolis
 18 Vas 2013 18:07
Maniškei rašo, kad jos kategorija "C" o ne "D" ir variklis gali būt iki 40kg. svorio. Ir 8Aj. Nemanau, kad ir tiek man reikės kada. Nors ir esu dar jaunas :ruko , bet lakstyt nemėgėjas. Jei ir kabinsiu, tai greičiausiai bus 2,3 arba 4Aj 4-taktis. Turėjau trimetrinei 4 kumelių ir man užtekdavo pilnai. Tai manau ir šitai tai bus pats tas. Apie mus didžiausi ežerai Alaušas, Rubikiai, Tauragnas, Drukšiai. Bet kai vėjas gęras, tai ir į juos jau nebelendu. Yra aplink ne vienas šimtas mažesnių ir vidutinių balų. "Guliaj nechočių" :-D
Vežiosiu ant stogo, arba sudėtą. Dugno bandysiu neišleidinėt. Kai valtį surinkinėsiu, AirDekas tilps mašinos viduj. Jei ant stogo, tada ant ragų kniūpščią ir transu užpakalin. Pritraukiu treščiotkėm ir vualia :-D
 #449902   Vitolis
 18 Vas 2013 18:42
alkanas rašė:mane vel biciulis nugasdino- sako gali nulekt valtis su visais ragais nuo stogo, atseit ne vienam taip yra buve :superšokas
Buvom ir mes pametę vieną syk, kai pririšdavom su virve, kur skalbiniam džiaut. Fanerinė buvo. Tai :superšokas Bet atsikalė draugelis :-D Na nelekiu 100. , bet 80 varau ir nieko būdavo. Tik toks nelabai malonus gausmas salone būna. Bet pripranti. :-D Rišk su kroviniams tvirtint skirtais diržais su treščiotkėm, na ne pačiom stambiausiom žinoma ir bus gerai.
 #449904   Rolas
 18 Vas 2013 18:45
Nu neteko girdėt, kad taip nutiktų. Pačiam, (kai buvau jaunesnis) su pritvirtinta valtim ant stogo autostrada teko 150 km/h :oops: ir nieko, nenuplėšė. :) Ir dabar šitaip vežiojuosi, tik tokiais greičiais jau nebelakstau...
Manau, kad tai vienetinis atvejis, arba tiktai neatsakingas diržų ar virvių tvirtinimas yra kaltas.
 #449914   vytiocha
 18 Vas 2013 18:57
Matai paskaitinedavau foruma senokai irviena ausim girdejau,kad 4ag 4taktis kaip ir ciut silpnokas.Maniau gal 4kg sunkesnis variklis turintis 6ag daugiau tau bus neper sunkus.Na tau vidnej.Siaip tik pastebejimas pripuciamu dugnu valteles sunkiau glisan eina ir jei nebeturi savo jamaheles 4ag tai patarciau ziuret 5ag arba 6ag reginta kaip 5ag.Da vienas varianta jonson 2takciai nuo 4ag yra 2cilindru-tai daug svelnesnis darbas ir niutonai nepalyginami.
 #449916   Andrius0522
 18 Vas 2013 19:03
as su baltoju YAMAHA 5ag su 2.70 neisejau y glica,gavau kelti transa.ir tai dar plaukadamas gaudavau svorius permesti link priekio...6ag butu buve pats manau...ateiciai zinosiu,arba valti ilgesne su 5 ag,arba 2.70 valtis su 6ag.
 #449946   Mykola
 18 Vas 2013 20:52
Sveiki
Gal kas galėtų pasidalint patirtimi ir duot patarimą. Mąstau apie nedidelės pvc valtelės įsigijimą. Nedidelė -tai iki 3 metrų ilgio, dugnas lentelių.
Kaip pavyzdys:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Taigi man rūpimi klausimai yra tokie:
Ar įmanoma komfortabiliai iš tokios valtelės spiningauti atsistojus, jei tiksliau tvičingauti?
Koks skirtumas tarp valtelės su trancu ir valtelės tik su lentele elektriniam varikliui pakabinti stabilumo ir komforto požiūriu?

Dėkui už atsakymus
 #449963   ku2002lt
 18 Vas 2013 21:40
Mykola, nusipirkes valti su lentelem po sezono jau galvosi kaip cia suchimicinus kieta fanerini dugna..jai perki nepagailek keliu simtu daugiau ir pasiimk iskart ir su kyliu ir su sudedamu kietu dugnu :grin:
 #449967   jebus
 18 Vas 2013 21:49
Turiu Bark BT-290 (pirmojoje nuotraukoje, kaip suprantu, BT-270). Ilgai ieškojau biudžetinės PVC valties ir apsistojau ties šia. Šioje kainų kategorijoje Bark tikrai :gutgut Iš bėdos ant lentelių dugno stovėti galima, bet komforto nebus. Bet su tuo galima lengvai susitvarkyti. Paieškojęs temoje "Jurgelio meistrelio kampelis" rasi išsamų Vitolio reportažą apie dugno iš putplasčio gamybą. Man tai atsiejo ~40Lt. Polkos nesušoksi, bet laisvai judėti valtyje problemų nebebus.
Kalbant apie transą, pirmasis variantas yra nepalyginamai patogesnis. Dėl stacionaraus transo valtis bus žymiai erdvesnė nei antroji, priėjimas prie variklio bus žymiai patogesnis. Plius, stacionarus transas yra puiki vieta tvirtinti meškerių laikiklius, inkarą, echoloto sonarą ir t. t. Žodžiu verta mokėti ~250Lt daugiau už pirmąją.
 #449970   Mykola
 18 Vas 2013 22:00
ku2002lt:
Tas ir yra, kad didesnę valtį aš turiu (brig 380). Mažesnė valtelė bus skirta trumpesniam pasiplaukiojimui, kai nedaug laiko turiu ar prie sunkiau prieinamų ežeriukų. Kai tenka dar kokius kelis šimtus metrų visą mantą susitempti. O su didele valtimi, su priekaba ir privažiuot nelabai galimybės yra, ir chlapato per daug būna.

jebus:
dėkui už atsakymą, reiks vėl apmąstyt viską :)
 #449992   Mykola
 18 Vas 2013 22:43
ku2002lt:
Svoris -svarbu, airdekas -gerai, bet per brangu man. Leist sau įsigyt galėčiau, bet ne šį sykį. Ir šiaip tos valtelės, kurias kaip pavyzdį įmečiau ir kitos panašios irgi, mano galva, per brangios. Gerai, kad nors nuolaida bus suteikta nebloga, jei pirksiu naują. O šiaip dairausi ir po skelbimus, bet dar neužtikau, kad kas norėtų tokia atsikratyt :grin:
 #450016   Andrius0522
 18 Vas 2013 23:23
siaip as irgi tik uz kieta dugna tavo atveju,nei lenteles,bet va jei ta valtis perkama kaip sakai antru variantu kad ji butu manau diskomforto didelio nebus...kojos nesminga,lyksvara islaikyti svarbiausia kad butu ant ko ir viskas...o del transo tai teisingai sako,-echalotai,spinigai patogiau detusi ant stacionaraus,o jei tik del variklio tai nematau minusu...bent jau siai minutei neismastau minusu dideliu :)
 #450291   marenas
 19 Vas 2013 19:49
jebus rašė:Turiu Bark BT-290 (pirmojoje nuotraukoje, kaip suprantu, BT-270). Ilgai ieškojau biudžetinės PVC valties ir apsistojau ties šia. Šioje kainų kategorijoje Bark tikrai :gutgut Iš bėdos ant lentelių dugno stovėti galima, bet komforto nebus. Bet su tuo galima lengvai susitvarkyti. Paieškojęs temoje "Jurgelio meistrelio kampelis" rasi išsamų Vitolio reportažą apie dugno iš putplasčio gamybą. Man tai atsiejo ~40Lt. Polkos nesušoksi, bet laisvai judėti valtyje problemų nebebus.
Kalbant apie transą, pirmasis variantas yra nepalyginamai patogesnis. Dėl stacionaraus transo valtis bus žymiai erdvesnė nei antroji, priėjimas prie variklio bus žymiai patogesnis. Plius, stacionarus transas yra puiki vieta tvirtinti meškerių laikiklius, inkarą, echoloto sonarą ir t. t. Žodžiu verta mokėti ~250Lt daugiau už pirmąją.
jai su akumu variniet,tai antroji geriau,ir su irklais,nes pirmoji tik i prieki,antroi vietos bus daugiau,jai ji ne siauresne uz pirmaja.
 #450292   marenas
 19 Vas 2013 19:52
Mykola rašė:ku2002lt:
Tas ir yra, kad didesnę valtį aš turiu (brig 380). Mažesnė valtelė bus skirta trumpesniam pasiplaukiojimui, kai nedaug laiko turiu ar prie sunkiau prieinamų ežeriukų. Kai tenka dar kokius kelis šimtus metrų visą mantą susitempti. O su didele valtimi, su priekaba ir privažiuot nelabai galimybės yra, ir chlapato per daug būna.

jebus:
dėkui už atsakymą, reiks vėl apmąstyt viską :)
jai tarp lapu plaukiosi,tai vienareiksmiskai antra be transo,pirmin atgal reiks daznai pavariniet
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė