Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #450091   ramkis
 19 Vas 2013 10:22
Nexus rašė:Sveiki,
ar "trigeris" butinas dalykas ant meskeres su multu, ar tai tiesiog kiekvieno zmogaus patogumo reikalas? ar zvejojate kas nors be jo su multikais?
Siaip, chren zino. Turiu kazkoki gaidy nuo "Shimano" , tas yr be trigerio, is bedos pasvaidau, bet kaifo nera. bet man aplamai "Shimano" kaip spinu gamintojas yra beveik niekinis, isskyrus viena modeli, kuri labai megstu :-D A, tas gaidys tai "Nexave-AX 180HJ" suporavau su Ixorne, tai vaikis su juo truputi pasvaido, as i jura nusitysiu retsykiais. Bet siaip, tai totalus nulis. Jei reiktu pirkti nepirkciau, sita - vaikis laimejo kazkokiose varzybose :-D
 #450092   ramkis
 19 Vas 2013 10:24
P.S. Siaip manau, kad reikalingas, nes atsiminiau, kaip senais laikais metimo metu "pabego" spinas, su "Nevskaja" :-D Butu buves trigeris, manau dar ir dabar ana tureciau kaip "rariteta" :-D
 #450359   piatras
 19 Vas 2013 22:21
Taip, tai būtinas žmogaus patogumui priedas (žymiai mažiau pavargsta plaštaka laikanti ritę su kotu), nors retsykiais galima sutikt prie upės ir "liolikų" laikančių kotą žemiau beinerco kojelės ir paleidžiančių valą kita ranka :shock: Irgi būdas tiesiam įrankio skrydžiui į vandenį :-D
 #450522   linkaz
 20 Vas 2013 14:30
kai kurie gamintojai turi asortimente "universalius" ,paprastai lasisinius, kotus, tinkancius ir neinertinei ir multui, bet siaip sunku pasakyt kodel, su trigeriu juk prigamina pilna...gal kai gaudo laukinese vietose, kur daug kotu negali pasiimt. Lamiglasas, pvz., gamino toki galinga "universala", "Kenai" modeli, gal ir dabar gamina
Paveikslėlis
 #450558   SauliusM
 20 Vas 2013 15:28
linkaz rašė:kai kurie gamintojai turi asortimente "universalius" ,paprastai lasisinius, kotus, tinkancius ir neinertinei ir multui, bet siaip sunku pasakyt kodel, su trigeriu juk prigamina pilna...gal kai gaudo laukinese vietose, kur daug kotu negali pasiimt. Lamiglasas, pvz., gamino toki galinga "universala", "Kenai" modeli, gal ir dabar gamina
Paveikslėlis
pas hardy ir greys pilna tokiu modeliu. nu tks angliskas stiliukas. kelis tokius kotus turejau, viena 6 daliu 3 metru ir dabar turiu. labai geras kaip kelionnis kompaktiskai susidedantis kotas, kai nezinai, kokio velnio tau kitam pasaulio gale gali prireikt.
 #450562   maske
 20 Vas 2013 15:32
Sveiki. Gal is cia besilankaciu kas nors naudo Croix AVC66MLF? Domina virsutine sio irankio riba. Planuojami didziausi masalai pointeriai 100, orbitai 110, Squadai 115. Ar visdelto sitiem masalam geriau pasirinkti AVC66LF? Bet nesinori per daug grubaus irankio......
 #450566   SauliusM
 20 Vas 2013 15:36
maske rašė:Sveiki. Gal is cia besilankaciu kas nors naudo Croix AVC66MLF? Domina virsutine sio irankio riba. Planuojami didziausi masalai pointeriai 100, orbitai 110, Squadai 115. Ar visdelto sitiem masalam geriau pasirinkti AVC66LF? Bet nesinori per daug grubaus irankio......
tai kad LF dar liaunesnis uz MLF :lol: nors kaip tokiam pointer 100 tai jie abu mano asmeniniu supratiimu perliauni. bet cia kaip kam kas.
 #450647   Edmundas07
 20 Vas 2013 19:53
maske rašė:Sveiki. Gal is cia besilankaciu kas nors naudo Croix AVC66MLF? Domina virsutine sio irankio riba. Planuojami didziausi masalai pointeriai 100, orbitai 110, Squadai 115. Ar visdelto sitiem masalam geriau pasirinkti AVC66LF? Bet nesinori per daug grubaus irankio......

tau reikia MH 21g tokiem vobleriam.nes M 17g bus ant ribos.su M gali metit kad ir 30g bet ismusti tavo minetus voblerius.....mano nuomone...is patirties.....
 #450651   DainiusM
 20 Vas 2013 20:04
turiu LES66MF2 tai su tokiais voblais susitvarko be jokiu problemu, bet uz avida man rods jis astresnis gan znaimiai...
 #450746   SauliusM
 21 Vas 2013 08:55
Edmundas07 rašė:

tau reikia MH 21g tokiem vobleriam.nes M 17g bus ant ribos.su M gali metit kad ir 30g bet ismusti tavo minetus voblerius.....mano nuomone...is patirties.....
+1 tik cia kaip kas tvica supranta, kitam gal ir M uzteks.
 #450747   SauliusM
 21 Vas 2013 08:55
DainiusM rašė:turiu LES66MF2 tai su tokiais voblais susitvarko be jokiu problemu, bet uz avida man rods jis astresnis gan znaimiai...
avidas visiskai kitoks, uztat as irgi tokia legenda turiu :-D tik ciut ilgesne.
 #450773   Simasan
 21 Vas 2013 10:50
Man tokio, kaip AVC66LF is vis nepavyko rasti croix kataloge, bet ir AVC66MLF su gramatura iki 14g. neatrodo labai uztikrintai pointeriams.. AVC66MF geriau tiktu pagal gramatura. As sau ieskojau tam paciam tikslui koto, bet pasirinkau is Legend Tournament serijos
 #450776   SauliusM
 21 Vas 2013 10:59
imi spiningini LF blanka ir susirenki kastingi kotai jei reik laituko upetakiam ar sapalam kokiem.
o avidas iki 17gr man asmeniskai pasirode liaunokas tokiem ale pointer 100 o avidas iki 21gr jau ziaurus kuolas.
del ko sau pasiemiau legenda iki 17 gr kas man pasirode pats tas.
bet jei buvo imtas blankas o ne kotas, tai galima jam kazkiek nurezt nuo galo ir pagrieztint ji.
 #450883   maske
 21 Vas 2013 16:03
surinksim ir pratestuosim ;-) LF avido man tai labai tinka.. teko legengos LF pratestuot tai per grieztas man vobleriam, dzigui legenda labiau tiktu... na bet cia ne kastingas
 #452544   theK
 26 Vas 2013 21:02
Sudominot mane su šiuo "nauju" žuklės būdu ir galvoju išmeginti. Turiu pora klausimų, viliuosi, jog galėsite atsakyti :)

Dabartinės sąlygos mano žuklės apylinkėse:
Upė nėra labai plati, apie 20-30 metrų pločio, kai kur siauresnė, kai kur platesnė. Pati upė ganėtinai sekli, kai kuriuos ruožus norint galima ir perbristi, bei ganėtinai daug duobių. Masalai patys būtų nedideli, tačiau ir ne per smulkūs (sakyčiau gal apie 10g). Taikiniai - lydekaitės, šapaliokai bei niekaip neapseisim be stambesnių ešerių :)

Štai keli mano klausimai:

1. Biudžetas ~ 350-400lt. Ar už tokia sumą galima ką nors padoresnio rasti lietuvoje (kotas + rite).
2. Pintukas ar mono valas kaip naujokui?
3. Masalai. Pastebejau, jog kalbate vien apie voblerius, vienas kitas post'as apie bilzgutes, tai išliko klausimas. Ar taip vadinamus gunimukus galima taip pat naudoti žvejojant šiuo būdu?
 #452547   SauliusM
 26 Vas 2013 21:09
galima ir guminukus naudot, bet vien jau rite gali brangiau kainuot nei viso tavo nurodyto komplekto suma, jei tu noresi gaudyt eserius ir sapalus.
nes nu netikiu as kad sapalus tokio dydzio upej 10gr balvankem gaudysi. nu gaudyt gal ir gaudysi, bet ar pagausi?
 #452549   theK
 26 Vas 2013 21:15
Metus be žvejybos esu, tai viskas iš galvos išgaravę :) Tiesa kogero per didelį svori nurodžiau. Ta tik parašęs supratau :) Tai tuomet aš perfrazuosiu savo žodžius. Pagrinde gaudyti žadu lydekas. Norėtusi ir šapaliokų, bet kogero per daug noriu, nes masalų svoris per daug skirsis ir bus neįmanoma užmesti masalą. Tad, sauliau, ar šiuo metu lietuvoje būtų kas už tuos varganus 400lt orientuojantis į lydekas?
 #452550   SauliusM
 26 Vas 2013 21:21
nu nebent per akcija Romadoj kai bujna -40% paimsi va tokia va rite:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2165
ir va toki kota:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2496
kas dar galetu i tavo biudzeta tilpt neisivaizduoju. nu nebent kota gal koki kitoki paimt galima, bet is esmes geresnio tai nepaimsi. nebent jei tvicint labiau agresyviai nori tai tada imk spro violety iki 35 gr:
http://www.spro.nl/EN_GB/category/henge ... olety.html
o viskam kitkam gal tas TR5 geresnis bus.
 #452557   SauliusM
 26 Vas 2013 21:44
Aruunis rašė:uz 400 lt siulyciau net nepradet masalais kaip suprantu iki 10 gramu
nu nebuciau toks kategoriskas. pvz corcastu su TR5 gaudziau nuo 7 gr ir labai nekompleksavau. dabar su komplektu uz 800 Lt gaudau masalais nuo 3,5 gr... maziau nelabai ir reikia realiai.
 #452587   theK
 27 Vas 2013 00:07
O pagal kokius kriterijus reikia ziureti besirenkant kota bei rite ar bent jau i ka demesi atkreipti tureciau? Tiesa sauliauM, neatsakei 1 klausima. Kaip naujokui sioje srityje ka pasiulytum, pintuka ar mono vala naudoti? Visgi pradzioje barzdu bus :)
 #452672   Kleckas1978
 27 Vas 2013 11:30
theK rašė:Metus be žvejybos esu, tai viskas iš galvos išgaravę :) Tiesa kogero per didelį svori nurodžiau. Ta tik parašęs supratau :) Tai tuomet aš perfrazuosiu savo žodžius. Pagrinde gaudyti žadu lydekas. Norėtusi ir šapaliokų, bet kogero per daug noriu, nes masalų svoris per daug skirsis ir bus neįmanoma užmesti masalą. Tad, sauliau, ar šiuo metu lietuvoje būtų kas už tuos varganus 400lt orientuojantis į lydekas?
galiu pasiulyti naudota Cormoran TR5 uz 150lt - naudotas 20 zvejybu gal, stovis normalus.
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė