Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #449636   Menke
 17 Vas 2013 21:49
nu nezinau tau is ju kose virsi :D as niekaip nesuprantu kam reikalingi tokio pacio atspalvio keli vobleriai. Lydekai nelabai yra skirtumo tie atspalviai. Bent cia mano nuomone. As dazniausia turiu, kazka ryskaus(klaunas, mat tigeris), naturalaus, permatomo, nu galima dar koky tamsu ar eserio imitacija ir pilna pakanka.
 #449656   Tadunce
 17 Vas 2013 22:43
Kiekvienas esam išprotėjęs savaip :)

O, kad Jūs taip manot, nereiškia, kad tai tiesa :)
 #449664   zet
 17 Vas 2013 22:53
Menke rašė:nu nezinau tau is ju kose virsi :D as niekaip nesuprantu kam reikalingi tokio pacio atspalvio keli vobleriai. Lydekai nelabai yra skirtumo tie atspalviai. Bent cia mano nuomone. As dazniausia turiu, kazka ryskaus(klaunas, mat tigeris), naturalaus, permatomo, nu galima dar koky tamsu ar eserio imitacija ir pilna pakanka.
80% ju per ebay pirkau. Tai ten kartais buna nufotkinta taip, kad perki beveik juoda, atkeliauja beveik baltas, bet kai isiziuri, tai ta pat spalva, tik velnias zino kaip ten ja nufotkina. Ir pilnai sutinku, kad 5 spalvu ir dazymu pilnai uztenka. O siaip ten skiriasi ir dydziai, ir modeliai, yra dar farinos kelios.

O del spalvu, tai retkarciais buna dienu, kai veikia butent koks vienas spec atspalvis, nors siaip tai svarbu agresyvumas, pravedimo greitis bei gylis. Spalvos daugiau man. Nes kai nekimba, tada yra ka veikti keisti masalus :)
Paskutinį kartą redagavo 1 zet. Iš viso redaguota 17 kartus.
 #449668   zet
 17 Vas 2013 23:03
Marius1 rašė:Zet
Tau imos pasiteisine, kad tiek uzsipirkai?
as daug ko uzsipirkau, apie 100 ar daugiau vobleriu :d tik tingejau kitus fotkinti. Baseinelyje isbandziau kaip dirba, patiko, rezultate uzsisakiau daugiau. Negaliu teigti, kad jie bus kibus, bet man ju darbas patiko.
Zodziu drasiai stos su orbit, rigge, LC pointeriais, jackall squod minnow bei megabassais.
 #449737   zet
 18 Vas 2013 11:04
ciapajavas rašė:nupirk zmonai nauja, bent jau bizuterine kolje. arba greit bus rupesciu :lol:

busimai zmonai perku vestuvine suknele ;)
 #449764   Rolas
 18 Vas 2013 12:14
Bet, sau voblerių irgi maždaug už vestuvinės suknelės kaina nukirtai :)
 #449766   zet
 18 Vas 2013 12:17
Nu taip, kaina tikrai gera gavosi, dar priskaiciavus pora nauju spiningu, isvis grazi suma :) bet matai, po vestuviu itariu kad bus sunkiau su sitais apsipirkimais , tai pasistengiau pries :)
 #449923   Edmundas07
 18 Vas 2013 19:26
zet rašė:Nu va, atkeliavo mano imos:
maladiec.as nesuprantu tu zmoniu kurie perka kiekvieno modelio po viena spalva,reik turet visiem gyvenimo atvejam......
 #450559   Rapolas
 20 Vas 2013 15:30
Edmundas07 rašė:
zet rašė:Nu va, atkeliavo mano imos:
maladiec.as nesuprantu tu zmoniu kurie perka kiekvieno modelio po viena spalva,reik turet visiem gyvenimo atvejam......
Paimam kiekvieno gamintojo bent po vieno modelio visą spalvų gamą ir paskaičiuojam savo "čemodanų" kubatūrą, o tuomet paskaičiuojam buto ar namo tūrį ,ir suprantam, kad reikės nuomuotis papildomą sandėliuką čemodaniukams :-D
 #450567   ciapajavas
 20 Vas 2013 15:36
nezinia ka jis ten zvejot ruosiasi kad tos visos gyvenimo spalvos reikalingos. ir dar nezinia gal labai gerai susidraugaves su tam tikru modeliu, tai tada jau ir kiekis "macyja".
prisiperki, prisistabeliuoji kalna deziu, o kai reik jas i zvejyba nestis vel sukti kiausus tenka ka imt ir ko neimt. o vdrug palikai namuose ta auksini dienos masala? nelogiska.
 #450569   Owner
 20 Vas 2013 15:36
Sveiki zvejai.Nesmerkit labai uz pasirodanti durna klausyma bet spiningavimia esu dar zalias,zvejodavau tik pludine ir dugnine.Turiu toki klausyma,bet pradesiu nuo pradziu,kadangi draugas isvaziavo gyvent i uzsieni jis atidave man savo spiningavimo irankius tai as norejau pasiteirauti uzketejusiu zveju,ar sie jo atiduoti,padovanuoti irankei,kaip man naujokui siam sezonui uzteks ju ar ziuret,pirkt kaska kitko? Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us atsiprasau del foto pirma kart dedu i foruma,ir dar norejau patarymo del koto.Tas kur buvo pas ji Shimano Catana Sensetyve 2.70m 5-20 gr bet jis man siek tiek nepatogus del didzio,nes kolkas planuosiu zvejot nedideliose vandens telkiniose tai galvojau nusipirkt koki kita mazesni pvz nou iki 2.10m su uzmetymu nuo 3 gr light kota gal galetume ka patart ?
 #450575   ciapajavas
 20 Vas 2013 15:42
visa informacija visais klausimais rasi cia aplinkui spiningautoju kampelyje.
o masalai tai kaip masalai, ka cia pasakysi. neblogas rinkinelis pradziai. del visa ko dasipirkciau guminuku pagal poreiki ir keleta normalesniu standartiniu-einamu sukriu. su laiku issiaiskinsi kaip kas veikia ir ant ko kas kimba.
 #450583   Ovkas
 20 Vas 2013 15:50
Sunku tiksliai nustatyti tavo turimų masalų dydžius.
Kaip man atrodo kad visi šie masalai puikiai tinka tavo turimam kotui.
Bet šie masalai mažam upeliui tai taip jau ant ribos.
Patys masalai tai tikrai geri ir kibūs :gutgut
 #450589   Rapolas
 20 Vas 2013 16:01
Owner rašė:... Shimano Catana Sensetyve 2.70m 5-20 gr bet jis man siek tiek nepatogus del didzio,nes kolkas planuosiu zvejot nedideliose vandens telkiniose tai galvojau nusipirkt koki kita mazesni pvz nou iki 2.10m su uzmetymu nuo 3 gr light kota gal galetume ka patart ?
Nedideliuose- tai turi omeny upeliukus ar ežeriukus, ar tvenkinukus, ar nuo kranto, ar iš valties? Ir kokią žuvį planuoji gaudyt, ar visas iš eilės :-D Masalų daug paveldėjai, gal tikrai dar guminukais pasipildysi (nuo jų lengviausia pradėti spiningaut), bet suformuluok aiškiau sąlygas, o tai kolegos patars tuomet :-D
 #450593   Owner
 20 Vas 2013 16:04
Nedideli telkinei tai turiu omeny ilankos,karjeru prudai upelei zvejosiu nuo krantu gaudysiu lidekaites,eseriukus pradziai.Nu rudeni salaciai zinau ju maitinimo vieta tuo metu kai zvejodava pludine ten jie visada pasirodo maitintys ir vietinei ten ju pagaudavo
 #450598   Rapolas
 20 Vas 2013 16:30
Viską beveik turi, ko reikia pradžiai. Nusipirk dar keletą 5-7cm riperiukų keletos spalvų (pvz. baltas, geltonas, perlamutras) ir gali pradėt spiningaut. Ir kotas yra visai tinkamas nuo kranto spiningaujant, nebent jei upeliuose tarp medžių neitilpsi su juo :-D
Pradžiai išsibandyk masalus kaip metasi, kaip dirba, tuomet ir ekonominiam kokiam trumpesniam spiningėliui "pribręsi" ;)
O ritukės (su valu) jokios nepaveldėjai iš draugo?
 #450602   Owner
 20 Vas 2013 16:37
Rapolas rašė:Viską beveik turi, ko reikia pradžiai. Nusipirk dar keletą 5-7cm riperiukų keletos spalvų (pvz. baltas, geltonas, perlamutras) ir gali pradėt spiningaut. Ir kotas yra visai tinkamas nuo kranto spiningaujant, nebent jei upeliuose tarp medžių neitilpsi su juo :-D
Pradžiai išsibandyk masalus kaip metasi, kaip dirba, tuomet ir ekonominiam kokiam trumpesniam spiningėliui "pribręsi" ;)
O ritukės (su valu) jokios nepaveldėjai iš draugo?
valai monofelomentinis 0.25 ir pintas valas 0.18 atrodo ryte Shimano Exege 2500FC ir Shimano Catana 2500RB
 #450603   Ovkas
 20 Vas 2013 16:38
Tada tikrai viskas tinka tavo tiek kotui tiek telkiniams.
Jo kelis guminukus nusipirk ir pirmyn :gutgut

Ritės ir geros :gutgut
tik valas mano nuomone :/nek storas mono :-vimt
Nusipirk kokio nebrangaus pintuko.
Kad ir PowerPro 0,13 mm. Investicija bus koks 50 lt.
Owner rašė:6cm
 #450604   Owner
 20 Vas 2013 16:41
Ovkas rašė:Tada tikrai viskas tinka tavo tiek kotui tiek telkiniams.
Jo kelis guminukus nusipirk ir pirmyn :gutgut

Ritės ir geros :gutgut
tik valas mano nuomone :/nek storas mono :-vimt
Nusipirk kokio nebrangaus pintuko.
Kad ir PowerPro 0,13 mm. Investicija bus koks 50 lt.
Owner rašė:6cm
as ir galvoju pakeist vala nes nezinia kiek laiko jis zvejojo su sitais valais
 #457974   Tadunce
 17 Kov 2013 10:07
Vis užeinant į parduotuvę kokią per 2013 metus susirinko keletas vobleriukų.
Manau, kad iki normalaus atviro vandens daugiau nepasiduosiu silpnumo akimirkai..

Paveikslėlis
 #458021   Rolas
 17 Kov 2013 13:37
Paveikslėlis
Sulaukiau ir aš savo siuntinio iš shimreels, šį kartą vobleriai (DUO) atėjo iš Vokietijos. Viršutinis iš Japų.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 60
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė