Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #452396   Ramekas
 26 Vas 2013 12:41
Maciau ir as, kaip zmones vargsta, kai nemunas pakiles ties druskininkais, apsemes cementinius laiptelius, zmones atvaziave is kitur grezia i juos ir klausia kas cia per ledas, kol pagaliau istraukia grazta, o ten nelike jau kam grezti. Be vistiek nesupratau, kur tu matei toki leda pas mus lietuvoj, kad barnaulas negaletu isgrezti daugiau, kaip 3 ekeciu? Ir gal tie zmones, kur matei pora kartu vargstancius nepaziurejo gal ten irgi jau nebera kuo grezti? Ar cia tiesiot gitk pavo toks nusistatymas pries pigu daigta?
 #452402   Tironas
 26 Vas 2013 12:55
as maciau pries 3 metus prie darsuniskio. pernai maciau papei. dar kazkur maciau. greze su 3 pailsejimais viena ekete.
seip sakau, grezia ir tie rusiski, bet man nepatinka kaip jie grezia ir as , jei tureciau pinigu imciau svediska arba suomiska. arba pav jei rasciau kas parduoda gera uz 200lt tai net nesidereciau.
 #452404   Wytux
 26 Vas 2013 13:04
po keliu keliolikos metu kai bus tu svensku graztu tokiu metu ir toks kiekis kaip dabar lenigradsku ir barnaulu tai neabejoju, kad per metus koki viena kita pamatysi ir su svedisku atsipusiais peiliais graztu besistebinti kaip cia svediskas graztas o nifiga negrezia....
 #452413   Tironas
 26 Vas 2013 13:33
neprovokuokit, rusiskas daiktas visada liks rusisku. pigi explotacija, lengva prieziura, lengva pasigalast, bet jis ir yra rusiskas. na turejau as, nepatiko. ir netikiu akd visa sezona tie peiliai gerai laiko, nes nelaiko. o jei zvejyboi nori svori numest tai gal geriau imt spininga ar museline ir pasileist palei upelius 10-20km?
atsibodo, nes jau kartojames visi daugiau nei po viena karta.
 #452459   Ramekas
 26 Vas 2013 16:24
Taip, sezonui neuztenka vienu peiliu, nebent tuos galasi, bet ir tai jau nebe tiek laikys kiek nauji. Bet, kas cia tokio per tuos 3 ziemos menesius nusipirkti 3-4 komplektus peiliuku po 15lt. Man tik garsas kartais nepatinka barnaulo, prie dvigubo ledo as jo irgi neimciau, bet kai buna 1 ledas ir iki 20-30 cm tai man pats tas. Ajsku vieni renkasi ta kas jiems geriau ir patogiau, kiti vaikosi madas ir tampa reklamu aukos, nori pasipuikuoti pries kitus ir tt. Cia jau kiekvieno as meninis reikalas ka jis pasirinks.
 #452463   Airis
 26 Vas 2013 16:31
matyt as noriu pasipuikuiti, nes negalejau nepirkti mora ice pro uz 200lt, nedaug naudota. na skaitau jau 3 sezonas eina i pabaiga, o peiliuku galasti dar nereikia. aisku nezvejoju 5 kartus per savaite ir negreziu po 200 ekeciu per zvejyba, kaip kaikurie...
 #452468   Tironas
 26 Vas 2013 16:49
jo, visi kad perka kazka geriau negu barnaulus, voblerius brangesniu negu rapala, kvepuojancias bridkelnes - tai visi madu vaikosi ir nori pasipuikuoti.
as pav isvis zvejoju nes noriu pasipuikuoti pries kitus....
 #452478   Wytux
 26 Vas 2013 16:58
Tironas rašė:..... ir netikiu akd visa sezona tie peiliai gerai laiko, nes nelaiko. .
Patinka kai 'argumentuojama' tokiais zodeliais kaip 'netikiu'....svarbiausia sakinio gale su 100%-iu nusiteikimu parasyt kad tas (ne)tikejimas yra absoliuti tiesa :-D Kad neburt is tirsciu tai pries kiekviena sezona pasigalandu peilius ir to tikrai uztenka. Si sezona nepasigalandau, nes nespejau/tingejau vezt, o bet taciau, per pirma zvejyba peiliai pasirode nelabai ir atsipe. Taip jau ir antra sezona turbut baigsiu,nors neslepsiu, dabar jau neina peiliai 'kaip bite' ir tex pasigalast. Siaip zvejoju praktiskai kiekviena savaitgali.
Dar del peiliu laikymo tai patinka tie,kur vaziuodami ant upes ar mariu TA grazta palieka namie ir ima rusiska. Ne visi taip daro, bet tikrai nemazai yra tokiu.

P.s.
Tironas rašė:.... o jei zvejyboi nori svori numest tai gal geriau imt spininga ar museline ir pasileist palei upelius 10-20km?.
Sakai geras sportas vaiksciot ledu su spiningu ar museline? tai gal tada rogutes palik namie ir Nova nesiok :-D
 #452568   looking4snow
 26 Vas 2013 22:35
Tironai tu Tironai... Nei tu turejai ta Barnaul, nei fantazuok. Atgreziau nekeites Barnaul peiliu 3 sezonus. Ir negalandes. Si sezona pakeiciau i naujus. Aisku, kad slapia sluoksniuota leda grezia tragiskai, bet kai ledas geras - eina kaip per sviesta. O vobleriai pas mane Japoniski. Tai gal ne galejime/negalejime ipirkti cia klausimas, a? Jeigu turejai koki brokuota, tai tavo bedos, o ne visu Barnaulu. Va tokiam pavasarinia ledui, pilnai sutinku, kad reikia pakeisti i grazta su visai kitais peiliais. Todel galvoju pasiimti Rapala, apie kuri dar sezono pradzioje domejausi, bet taip ir nebuvo prasmes prikti, nes tada dar Barnaul ejo kaip per sviesta.
 #452574   Arvidys
 26 Vas 2013 23:04
Antrinu šitai nuomoniai. Turiu Barnaul 13 jau trecia ziema berods jam. Greziu neperdaugiausiai, bet grežiu. Pelei negalasti visiškai šiemet meginau ta pati barnaul 13 su naujais peiliais skirtumas tarp mano ir naujo vos įžvelgiamas naujojo naudai. Man vienintelis gražto minusas kai reikia dviguba leda grežt. Visa kita mane tenkina dabar mastau tik kad reikėjo jamt 10 tai vapse ledas butu! Nova system nebandes...
 #452579   Tironas
 26 Vas 2013 23:23
nu tai na... reik dvieju graztu? ai kapokit jus leda nors ir kirviais. ruskas daiktas ir liks ruskas. GAVNO :)
 #452581   Shtulas
 26 Vas 2013 23:37
Niekaip negaliu atsistebėt tirono kantrybe shūdą malt. Vis sako baigiam, baigiam, bet pats lialiakina kaip rusiškas užsikirtęs patefonas.
Bet, nėr ko pykt ant jo, nes jei jis taip agresyviai nekištų savo nuomonės, tai nieks nepirktų jo prekių, o tada ir jam pačiam tektų gręžt su barnauliu, ko jis, matosi, labai nenorėtų :)
 #452585   Tironas
 26 Vas 2013 23:47
nu tai jau norisi nustot, bet kai ateina kas ir pareiskia, kad barnaulas yra labai geras graztas, super grezia, pailiuku gal nereikia keist... tik va negrezia slapio ledo, dvigubo ledo, storo ledo ir bla bla bla. tai kai ledas paprastas tai turet reik barnaula, o kai sudetingas tada normalu grazta? logika kur? kur logika?
 #452586   Shtulas
 27 Vas 2013 00:06
O kur logika, kad vienintelis ir pats geriausias grąžtas yra tik MORA? Turiu aš tą barnaulą, džiaugiuosi. Gręžia normaliai, kainuoja pigiai, sukasi ne žydiškai (kas man labiausiai aktualu), peiliukai pigūs, negaila bus jei nuskęs ar kas nubombins ir pnš. Nu praeitais metais išgręžiau ir apie 40 cm. ledą, bet man turbūt papuolė toks ledas, kad barnaulis išgręžė. Hmz... O gal čia barnaulis toks papuolė, kad sugeba išgręžt... Net pats nebežinau dabar kas geriau :)
 #452607   dainiuška
 27 Vas 2013 08:35
Shtulas rašė: ...sukasi ne žydiškai (kas man labiausiai aktualu)
Į kurią pusę yra žydiškas sukimasis? :lol: Mano supratimu, "normalus" sukimasis yra pagal laikrodžio rodyklę ir pagal tai, kaip, pavyzdžiui, prisisuka varžtai, užsisuka veržlės ir pan., t.y.iš kairės į dešinę. Mano supratimu, žydiškas sukimasis yra pas barnaūlus :-D
 #452614   Wytux
 27 Vas 2013 08:48
Zydiskas sukimas yra atvirksciai nei lietuviai yra iprate :-D
 #452625   HIPIS
 27 Vas 2013 09:33
Geriau vadinkit ,,rusisku,, sukimu..Nes tik pas rusus toks navarotas..
Visas likes pasaulis gyvena kita kriptimi..Nors asmeniskai nematau cia jokios prasmes gincam..Pirmai eketei tik reik paziuret i kuria puse sukt, o toliau kai dviraciu vaziuot..
O del grasto pasirinkimo, cia labai individualu, kam ko reik..
Va as bezmatilka bei blizgute zaidziu, tai vaiksciot reik daug....
Man svarbu nepavarkgt, kad ir po 200 ekeciu per diena..esu padares, skaiciaves, ir daugiau..
Todel nuo leningrado, barnaulo ir dar keliu, daaugau iki Moros Novos..Rapala man ciut persunkei grezia slapia, daugiasluoksni leda, ypac zolese....O seip rapala irgi geras daiktas, bet netiek kiek nova..
Ir galiu pasakyt 11-kinis Mora Nova..geriausei, tokiam skyliu grezimo maniakui kai as..Ir nesvarbu, kad dalis jusu plesotes jog barnaulas geriausias...Pigi ekspluotacija, dar ne konforto rodiklis ;-)
Bec cia kaip minejau, nuo poreikiu viskas..Gaudyciau balalaikom, pasiserdamas..Barnaulo tikrai pakaktu..
 #452626   SauliusM
 27 Vas 2013 09:36
dainiuška rašė:
Į kurią pusę yra žydiškas sukimasis? :lol: Mano supratimu, "normalus" sukimasis yra pagal laikrodžio rodyklę ir pagal tai, kaip, pavyzdžiui, prisisuka varžtai, užsisuka veržlės ir pan., t.y.iš kairės į dešinę. Mano supratimu, žydiškas sukimasis yra pas barnaūlus :-D
graztas tau ne varztas. barnaulas sukasi i ta puse i kuria desinerankiui sukt legviau. nes tavo raumenys sutverti taip kad tau stumt visada bus lengviau nei traukt. taip kad tavo supratimas yra zydiskas. o visos moros yra graztai kairiarankiam.
 #452627   giedriuzzz
 27 Vas 2013 09:41
O tai kodėl anksčiau ruskiai gamindavo paprastus rankinius grąžtus (na tuos kur metalui, medžiui gręžt) su žydišku sukimu :roll:
 #452630   Wytux
 27 Vas 2013 09:47
HIPIS rašė:.. kad dalis jusu plesotes jog barnaulas geriausias.....
tai kad nelabai kas pelsosi del to kad 'geriausias' ... paprasciausiai rasoma, kad nera toks visiskas sh... kaip kad pagrinde vienas veikejas cia raso..... Kiekvienas graztas turi savo pliusus ir minusus ,kaip ir bet kas kitas gyvenime. Ir jei jau tie barnaulai butu blogi tai jais negreztu didesne dalis zveju. Bet kazkam atrodo, kad jei jau su barnaulu tai vos ne lopas, murzius ir ubagas.
 #452637   SauliusM
 27 Vas 2013 10:06
giedriuzzz rašė:Na tai su Mora gręžiant ir jėgos daug nereik :lol:
tik ilgai ilgai sukt... jau belekiek kartu apie tai buvo kalbeta, bet ziuriu Tironui vistiek kasmet is naujo ta pacia debiliska diskusija reik uzsukt. bet kaip didzioji dalis zveju greze su barnaulais taip ir toliau grezia o su tom morom tai tik viena kita pamatysi.
 #452660   Tironas
 27 Vas 2013 10:53
dar, didzioji dalis zveju vis dar su gumines bridkelnem. Didzioji dalis zveju vis dar linkusi temti zuvis namo, nepriklausomai kiek pagavo, kai reik slepdami ja krumuose ir kitaip. ir dar didzioji dalis aplamai linkusi tiketi o ne zinoti
 #452666   dainiuška
 27 Vas 2013 11:16
SauliusM rašė:
dainiuška rašė:
graztas tau ne varztas. barnaulas sukasi i ta puse i kuria desinerankiui sukt legviau. nes tavo raumenys sutverti taip kad tau stumt visada bus lengviau nei traukt. taip kad tavo supratimas yra zydiskas. o visos moros yra graztai kairiarankiam.
Kažką čia kalbi ne taip. Esu dešiniarankis, kaire ranka imu viršutinę rankeną, dešine - apatinę. Man nėra skirtumo, dešine ranka sukti prieš ar pagal laikrodžio rodyklę - visvien gaunasi stūmimas į kažkurią pusę. "Žydišką" sukimąsi geriausiai apibūdino Wytux - "atvirksciai nei lietuviai yra iprate:" -D
Taip, grąžtas nėra varžtas, nėra ir laikrodis, tačiau kodėl tuomet visi grąžtai, skirti gręžti betonui, medžiui ar metalui sukasi iš kairės į dešinę? Jis visi skirti kairiarankiams žydeliams?
 #452677   valgykitmorkas
 27 Vas 2013 11:37
SauliusM rašė:graztas tau ne varztas. barnaulas sukasi i ta puse i kuria desinerankiui sukt legviau. nes tavo raumenys sutverti taip kad tau stumt visada bus lengviau nei traukt. taip kad tavo supratimas yra zydiskas. o visos moros yra graztai kairiarankiam. .... Tironui vistiek kasmet is naujo ta pacia debiliska diskusija reik uzsukt. bet kaip didzioji dalis zveju greze su barnaulais taip ir toliau grezia o su tom morom tai tik viena kita pamatysi
Neiškenčiau '''bum :ks>.
Nepyk Sauliau, bet eilinį briedą kalbi dėl grąžtų kairiarankiams (kartoji tai, ką ne vienas, kuris negręžia su normaliais grąžtais, jau "išmintingai" porino: "pabandžiau, nepatiko") . Taip, teisybė, kad su dešine ranka "kabliuoti" link savęs yra lengviau. Aš pabrėžiu "kabliuoti", nes barnalulo peiliai ledą ne pjauna, o skuta, todėl barnaulo ar kito grąžto plokščiais peiliais neužtenka tik sukti - jam reikia suteikti didesnį sukimo momentą - kievienam apsisukimui suteikti smūginės jėgos. Norėčiau pastebėti, kad Tu dar maišaisi tarp sąvokų stumti ir traukti (bet čia tik šiaip prisikabinu, nes irgi kaip Tironas kalbi savo vieną tiesą) - apsispręsk ar "kabliuodamas" dešine ranka prieš laikrodžio rodyklę Tu daugiau trauki, ar daugiau stumi? Bet čia ne esmė. Esmė yra tai, kad tam sukimui Tu turi suteikti didesnį sukimo momentą (kaip su dyzelinis variklis visada duoda pridegti benzininiam ant sukimo momento). Reiškia Tu ir daugiau jėgos išnaudoji. O kai ledas dvigubas ir šlapias, dar daugiau tos jėgos išnaudoji, arba iš viso užstringi. Sferinių peilių gražtus (Mora, UR, Rapala, Heinola) užtenka sukti, nereikia kabliuoti, ir vienodai gręžiasi ir su kaire, ir su dešine ranka. Nemetu aš kaip Tironas barnaulo visai per bortą - sausą ledą irgi puikiai su juo gręžiu (ne su savo, draugų barnaulai). Bet Tironas tikrai teisus teiginyje, kad tokiu atveju vieno grąžto neužtenka (nebent žvejoji tik ant plono sausio ledo), o tada kelias - arba pirkti vieną universalų grąžtą ir patikimą, arba užsiimti nesamonėm reguliojant peiliukų atakos kampus, dedant dantytus peiliukus (nieko gero), arba turėti kelis grąžtus skirtingom sąlygom. Tiesa ne visi sferiniai grąžtai yra vienodi ir nestringantys ant šlapio ledo. Mora Nova system patikrinta, kad tikrai nestringa - logiška, kai tiek mažai pjauna ledo. Pvz Rapala/UR/Heinola 135 mm skersmens grąžtas (atsiprašau, kad kartojuosi - rašiau jau apie tai, bet negaliu susivaldyti po barnaulų turėtojų atakos) 60 cm storio, dvigubą, šlapią ledą grežia be mažiausio užstrigimo ar pasipriešinimo. Čia gražtas su universalia šiltai raudonos spalvos galva. O va pvz. Heinola Speedrun Sport 115mm skersmens grąžtas su bordinės spalvos sportine galva ant šlapio ledo jau truputėlį stringa - logiška nes kabina daugiau ledo. Mora ice-micro 110mm skersmens ant šlapio leda stringa daugiau negu Rapala 135 mm skersmens - irgi dėl to, kad mažesnio skersmens grąžto atakos kampas didesnis. Va pvz Mora Viking 180mm skersmens irgi labai mažai kabina ir nestringa, bet su tokio skersmens grąžtu apskritai daug ekečių nepagręžiosi. Bet vieną kas tikrai aišku, kad ir koks šlapias ir trigubas ledas būtų, grąžtai sferiniais peiliais niekaip nestrigs taip, kaip grąžtai plokščiais peiliais (Barnaulo, Leningrado). Viską ką paminėjau, išskyrus Heinola sportinį variantą (draugai nusipirko keli ir neseniai pratestavo), yra mano paties patirtis ant ledo įvairiomis sąlygomis. Dar kartą sakau, kad mitą "grąžtas kairiarankiams" meskit iš galvos, nebent rusai pagamintų grąžtą su plokščiais peiliais, kurį reikia sukti pagal laikrodžio rodyklę - va tada tikrai būtų tikriems kairiarankiams. Bendra išvada - vieną universalų sunku rasti. Sakyčiau, kad UR/Rapala raudona galva tikrai yra universalus - t.y. ant sauso ledo nereikia nuobuodžiauti kaip su Nova system - gana greitai išgręžia eketę, ir nestringa ant šlapio ledo. Bet pvz plonam ledui (iki 30 cm) atradau šiemet mora ice-micro - lengvutis (2,2 kg), gręžia labai greitai ir šiemet, kadangi ledas iš esmės plonas, Rapalos dar nenaudojau. Čia gal kaip kažkas rašė yra kažkoks išp...dėjimas ir pasirodymas, bet man jau nekyla ranka pirkti Barnaulo. Ir dar Sauliau - tavo pasakymas, kad aplinkui matai vien Barnaulus, gali būti tik tavo riboto horizonto (t.y. ką aplinkui matai) rezultatas. Sutinku, kad didžioji masė gal būt ir turi, bet aš jau matau daugiau, ne vien Barnaulus. Pvz. praeitais metais nusipirkau ir išbandžiau UR/Rapala. Šiemet - šį žiemos sezoną vienas draugelis pirko Mora Viking, vienas Mora Nova System ir dar trys bičiuliai - Heinola gražtus. Nė vienas kažkaip nesugalvojo imti Barnaulo, nors nėra jie nei piniguočiai, nei mėgstantys pasipuikuoti, o į visą reikalą žiūrėjo praktiškai, nors prieš tai gręžė su senais rusiškais ir jų irgi pilnai užteko, kol ledas sausas. O jeigu kas nors dar nori pasiginčyti, welcome ant ledo, jeigu pašals po ateinančių naktų ir susiformuos trečias ledo sluoksnis - padaryti gręžimo varžybų :ruko
 #452682   aidas32
 27 Vas 2013 11:44
dainiuška rašė:
Va va ir aš ta norėjau pasakyt ;-var-var.
 #452690   vava
 27 Vas 2013 12:11
valgykitmorkas rašė: Neiškenčiau '''bum :ks>.
be reikalo :-D ....
 #452694   Wytux
 27 Vas 2013 12:39
valgykitmorkas rašė: O jeigu kas nors dar nori pasiginčyti, welcome ant ledo, jeigu pašals po ateinančių naktų ir susiformuos trečias ledo sluoksnis - padaryti gręžimo varžybų :ruko
o jei nepasals ? :roll:
cia kaip su Subaru - masina gera, per visur 'eina', bet is kitos puses nafik pilt papildoma benza i AWD kad kelias dienas per metus kai kelininkai nenuvalo keliu galtume pro kitus pralek su pasididziavimu? Gal paprasciau su paprasta masina biski tapke atleist tas pora dienu ?
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė