Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #454549   vytiocha
 06 Kov 2013 22:37
Taip teisingai sakai 400-420 su 15-20ag varikliu jau svoris komplekto 160-170kg.Neturin patogios priekabikes labai sunku.Toki pati geriausia ka galima sulipdyt lipdziau du metus,bet geresnio komplekto dar mobilaus nebera.Priekaba mano sveria 78kg,valtis 80kg,variklis 52kg.Su situo komplektu prisabacinus gerus ratukus prie priekabos galo lengvai pasiekiu tiek pruda tiek jura.Universalesnio komplekto savo akim nemaciau.Visi mes kalbam is savo varpines.Tau Vitoli ezerai ir iki 3m valtike,Kleckui kursiu marios be juros.Raimiui troling tik jura.As kaip tas suva nutrukes ir Plateliai,ir Vente,ir Skirvyte,ir jura-akys isspogsta visko noriu.
 #454553   Kleckas1978
 06 Kov 2013 22:46
as ir tos nuomones jei jau vezioji ant priekabos valti tai nafik ta kokia 360 valti - vistiek vienas nepanesiosi 360, o jei dviese tai ir 4,2m ne problema nusinesti ir isileisti + gi visokie ratukai yra :idea: tai ir vienas susitvarkai su 420 jei krantas geras.
 #454579   Xrapas
 07 Kov 2013 08:27
Vitolis rašė:Pagaliau baigtas "sostas"...Dar pirkau gabalą plonos kiliminės dangos, kita pusė pragumuota. Tai kai ja išklosiu, su užleidimais iš kraštų, kad smėlis ir kitas brudas nesikauptų, bus apsaugotos ir grindys. ...Kritiką priimu neskausmingai...
Na, jei jau neskausmingai :lol: ...
Šiaip jau viskas super ::liux , bet... viena smulkmenėlė: su ta kilimine danga turėjau nepatogumų :? . Išklojus atrodo gražiai, ir basam smagu, bet kai sušlampa prisigeria kaip kempinė ir tampa tokiu ilgai džiūstančiu skuduru. Plius po keleto sušlapimų ir palankstymų ta guma iš kitos pusės pradėjo eit šmotais ir trupiniais, valty darė daugiau purvyno, nei nuo jo saugojo. Sau pritaikiau prakiurusį pripučiamą čiužinį, viena pusė plastikas, kita- medžiaga. Po žvejybos pakakdavo tik nupurtyt, ir džiūvo labai greit.
 #454713   Vitolis
 07 Kov 2013 17:25
Xrapas rašė: Sau pritaikiau prakiurusį pripučiamą čiužinį, viena pusė plastikas, kita- medžiaga. Po žvejybos pakakdavo tik nupurtyt, ir džiūvo labai greit.
Matysiu kaip ten bus. Mano tos dangos pačios tai labai jau plonai. Ieškojau tokios, kad nebūt sunki. Jei ,kaip sakai, pradės luptis ar dar kas, nubruksiu ir tiek žinių. Pirkau akcijos metu, pločio 1 m. Bet per visą ilgį, tai gavosi 4kv.m. Už visą sumokėjau 18Lt. Dalį valtin panaudosiu o kita liks. O dėl čiužinio, tai dėkui. Idėja :gutgut Turiu dar tarybinių laikų. Reiks pradurt, kad nebūt gaila karpyt. :-D O pločio užtenka? Kraštai yra iš ko užleist? Ar tu jam "skrodimo" nedarei ir dvigubą kloji?
 #454723   Vitolis
 07 Kov 2013 17:54
Andrius0522 rašė:as tai sakau,su draugeliu linoliauma naudojam visam dugnui padengti,kolkas jokiu bedu,paslydimo atveju ar panasiai,kad ir dregnas nera jis slidus...
Gal neteko spiningaut vėlai rudenį. Daugiau aš jo gyvenime nebeklosiu. :-vimt Tik per plauką neišmainavau už borto :e:e
 #454724   Andrius0522
 07 Kov 2013 17:55
Vitolis rašė:
Andrius0522 rašė:as tai sakau,su draugeliu linoliauma naudojam visam dugnui padengti,kolkas jokiu bedu,paslydimo atveju ar panasiai,kad ir dregnas nera jis slidus...
Gal neteko spiningaut vėlai rudenį. Daugiau aš jo gyvenime nebeklosiu. :-vimt Tik per plauką neišmainavau už borto :e:e
nu nzn praktiskai vos ne iki paskutines siemet dienos atplakem,kai jau -10 sove pirma karta jau nebevarem,o dar kai sioks toks minusiukas buvo nesijuto nieko,gal avalyne dar savo daro...bet naudoju crocsinius guminukus tokius,bet labiau ne guma ten o kaip putos ir gumos misinys,minksti tokie su pasildymu...
 #454900   Xrapas
 08 Kov 2013 08:38
Vitolis rašė:...Turiu dar tarybinių laikų. Reiks pradurt, kad nebūt gaila karpyt. :-D O pločio užtenka? Kraštai yra iš ko užleist? Ar tu jam "skrodimo" nedarei ir dvigubą kloji?
Durt nereikia, užtenka nuleist orą :-D
Dėl dydžio- prikaluso nuo valties, bet į maniškį 285 cm per plotį užteko, galai dar užriesti viršun.
Fotkėj tas tamsiai žalias.

Paveikslėlis
 #455109   Rolas
 08 Kov 2013 14:48
Nežinau, gal žvengsit iš manęs, bet man yra kilusi mintis nusipirkt tokią dirbtinę žolės imitaciją. Ji yra visa pilnai sintetine, toks visiškai trumpas "plaukas", panaši kaip ir kiliminė danga. Tai manau, kad ja ir išplaut išėmus nors ir tvenkinyje gali, neatsilupinės joks antras sluoksnis, nepūs ir t.t. Ir žolytė valtyje, kaip ant pievelės... :grin:
 #455110   Vitolis
 08 Kov 2013 14:49
Užtrukau gęrą pusdienį ir ratai gatavi. Panaudojau anūko vežimėlio ratukus. Pripučiami, plastikas ratlankių stiprus, manau viskas bus gerai. Valtikė nėra sunki. Ašis pagaminau iš opelio kapoto amortikų štoko. Nupirkau po 1 m. keturkampo vamzdžio, kad laisvai viens į kitą insikištų. Didesnio deametro prisuksiu dviem medvarščiais prie transo, į juos mažesnio skersmens ir užkaisčiuosiu reikiamam aukštyje. Viskas sumatuota, beliko tik nudažyt (o tai vėl sakysit, kad nedažyti :-D) ir prisukt. Nusigabent iki vandens nebus problemų. Insistumu, ratukus nuimu ir pirmyn :grin: Visas reikalas kainavo tik 7 Lt už metalą.
Paveikslėlis
photo sharing
Paskutinį kartą redagavo 2 Vitolis. Iš viso redaguota 8 kartus.
 #455112   Vitolis
 08 Kov 2013 14:51
Rolas rašė:Nežinau, gal žvengsit iš manęs, bet man yra kilusi mintis nusipirkt tokią dirbtinę žolės imitaciją. Ji yra visa pilnai sintetine, toks visiškai trumpas "plaukas", panaši kaip ir kiliminė danga. Tai manau, kad ja ir išplaut išėmus nors ir tvenkinyje gali, neatsilupinės joks antras sluoksnis, nepūs ir t.t. Ir žolytė valtyje, kaip ant pievelės... :grin:
Norėč pamatyt, kaip tu iš to kilimo trišakius išlupsi. Na, nepeikiu žinoma ir tuo labiau nesijuokiu, bet turėjau gal pora žvejybų ir išmečiau. Na tikrai nepraktiškas man pasirodė dalykas. Bet tau spręst.
 #455118   ramkis
 08 Kov 2013 15:00
Vitolis rašė:Norėč pamatyt, kaip tu iš to kilimo trišakius išlupsi
a kam anuos lupt? Palieki su masalu paskui ispjauni arba isdegini. Kitas variantas isdegini arba ispjauni dar budamas valtyje, kad galetum tuo paciu masalu testi zukle :-D :-D :-D
 #455123   Rolas
 08 Kov 2013 15:06
Rolas rašė:Norėč pamatyt, kaip tu iš to kilimo trišakius išlupsi.

Nu tai pasiimi aštrų peiliuką, ir šnai per žolytę :lol:
Tai iš kokios kiliminės dangos išlupti trišakį tai dar manau, kad bus sunkiau. Ten skyles jau neišpjausi...
 #455145   Vitolis
 08 Kov 2013 15:24
Rolas rašė:
Rolas rašė:Norėč pamatyt, kaip tu iš to kilimo trišakius išlupsi.

Nu tai pasiimi aštrų peiliuką, ir šnai per žolytę :lol:
Tai iš kokios kiliminės dangos išlupti trišakį tai dar manau, kad bus sunkiau. Ten skyles jau neišpjausi...
Tai nereik lipt ant kablio :-D O iš tos "žolės" tai tik nukrito ir vargas. Be to smėlis iš jo sunkiai išsiskalauja.
 #455155   DainiusM
 08 Kov 2013 15:33
Rolas rašė:Vat, aš irgi nustūmęs į vandenį nuiminėsiu ratukus. Nu nemėgstų, kai dar visokie "svetimkūniai" ant transo maišosi :)
Ai nu ka jus suprantat... man sake, kad cia raketu tutos pas mane matos... vuo :shock:
Paveikslėlis
 #455465   Andrius0522
 09 Kov 2013 16:45
laimis rašė:sveiki, norejau pasiteirauti kaip laikot spiningus PVC valtyje, kokius naudojat laikiklius :?
nzn kokiais laikikliais,net nemaciau as ju,bet draugelis iskart mete y sona,ir kaip Lietuvis eilinis spinigus deda velkiaudamas y valties kampus ant transo...
 #455471   Vitolis
 09 Kov 2013 17:08
laimis rašė:sveiki, norejau pasiteirauti kaip laikot spiningus PVC valtyje, kokius naudojat laikiklius :?
Kad neaišku kokia tavo valtis. Jei suoliukus gali stumdyt, tai yr galimybė velkiavimui pasidaryt nesunkiai laikiklius pačiam. Kai mano suolas tik vienas, tai kad valtyje būtų daugiau vietos ir spiningai (visad valtyje du) nekliūtų, darausi tvirtinimus ant irklo. Keliasdešimt centų ir vualia :)
Paveikslėlis
photo storage
Tik reiks patobulint truputį ir tarp tų laikiklių, kur ant irklo ir spiningams, reikės prisukt kokią nerudijančio plieno, ar tvirtos plastmases juostą. Bus truputi toliau viens spinas nuo kito ir be to bus patikimiau. Mano čia tie laikikliai tik suklijuoti pabandymui. Laikiklių vidų dar išklijuosiu plonu putplasčiu, kad spinai būtų "pataluos" :)
O jei trolingui, tai nėr geriau fabričnų, arba jei biudžetas labai jau spaudž, tada galima panaudot ir šūdvamzdžio gabalą sujungus su strubcina ir prisukt prie suolo. Visokių variantų pilna.
Paveikslėlis
image ru
Paveikslėlis
photo storage
Arba nusipirkt va tokie PVC laikikliai, kurie klijuojasi ant baliono valties (juose yra imontuota veržlė su sriegiu) o prie jo jau kaip vaizduotė neša. Gali bet ką prisabačint.
Paveikslėlis
free image hosting
 #455479   DainiusM
 09 Kov 2013 17:38
o man tai kazkaip maloniau kai valtyje ne tokie visokie vaisus dalykai, o spec tam skirti ir kokybiskai pagaminti daiktai... kad ir is scotty fabrikelio pvz (http://www.scotty.com/) ten yra ir spec PVC skirtu "paduku" kurie klijuojasi ant bortu norimoj vietoj ir ant ju sukasi visa ju produkcija... :roll:
 #455481   laimis
 09 Kov 2013 17:44
DainiusM rašė:o man tai kazkaip maloniau kai valtyje ne tokie visokie vaisus dalykai, o spec tam skirti ir kokybiskai pagaminti daiktai... kad ir is scotty fabrikelio pvz (http://www.scotty.com/) ten yra ir spec PVC skirtu "paduku" kurie klijuojasi ant bortu norimoj vietoj ir ant ju sukasi visa ju produkcija... :roll:
as irgi uz tai, bet tik viena maza bedike kad viskas kainuoja nesveikom kainom o ypac pas mus Lietuvelej jei uz laikikli reikia moketi po 200 liutu tai jau eina..... 'viarkt
 #455484   laimis
 09 Kov 2013 17:55
Vitolis rašė:
Kad neaišku kokia tavo valtis. Jei suoliukus gali stumdyt, tai yr galimybė velkiavimui pasidaryt nesunkiai laikiklius pačiam. Kai mano suolas tik vienas, tai kad valtyje būtų daugiau vietos ir spiningai (visad valtyje du) nekliūtų, darausi tvirtinimus ant irklo. Keliasdešimt centų ir vualia :)
Paveikslėlis
photo storage
Tik reiks patobulint truputį ir tarp tų laikiklių, kur ant irklo ir spiningams, reikės prisukt kokią nerudijančio plieno, ar tvirtos plastmases juostą. Bus truputi toliau viens spinas nuo kito ir be to bus patikimiau. Mano čia tie laikikliai tik suklijuoti pabandymui. Laikiklių vidų dar išklijuosiu plonu putplasčiu, kad spinai būtų "pataluos" :)
O jei trolingui, tai nėr geriau fabričnų, arba jei biudžetas labai jau spaudž, tada galima panaudot ir šūdvamzdžio gabalą sujungus su strubcina ir prisukt prie suolo. Visokių variantų pilna.
Paveikslėlis
image ru
Paveikslėlis
photo storage
Arba nusipirkt va tokie PVC laikikliai, kurie klijuojasi ant baliono valties (juose yra imontuota veržlė su sriegiu) o prie jo jau kaip vaizduotė neša. Gali bet ką prisabačint.
Paveikslėlis
free image hosting
Ačiū Vitoli uz patarimus kazka bandysiu pritaikiti jau kede pasidariau, bet foto savo bolido idesiu jau kai prasides plaukiojimo sezonas ;-var-var.
 #455487   laimis
 09 Kov 2013 17:59
Andrius0522 rašė:
nzn kokiais laikikliais,net nemaciau as ju,bet draugelis iskart mete y sona,ir kaip Lietuvis eilinis spinigus deda velkiaudamas y valties kampus ant transo...
as irgi taip laikydavau, bet dabar noris kazkaip, kad kiekvienas daiktas turetu savo vieta ;-var-var.
 #455510   DainiusM
 09 Kov 2013 20:09
laimis rašė:as irgi uz tai, bet tik viena maza bedike kad viskas kainuoja nesveikom kainom o ypac pas mus Lietuvelej jei uz laikikli reikia moketi po 200 liutu tai jau eina..... 'viarkt
Nu nemaciau as tokiu kainu... net vilniuj pardej nesiderint ir to gerokai mazesnes. :)
p.s. o jei norisi pigiau, maciau larus kazkokiu labai panasiu jau priplagijaves, runos lyg ir kazka turi... zodziu norint galima susirast ir pigiai ir kulturingai.
 #455539   Vitolis
 09 Kov 2013 21:38
DainiusM rašė:o man tai kazkaip maloniau kai valtyje ne tokie visokie vaisus dalykai, o spec tam skirti ir kokybiskai pagaminti daiktai... kad ir is scotty fabrikelio pvz (http://www.scotty.com/) ten yra ir spec PVC skirtu "paduku" kurie klijuojasi ant bortu norimoj vietoj ir ant ju sukasi visa ju produkcija... :roll:
Matai Dainiau, kai pats ką pasidarau, man malonu. Na gal ir ne visai estetiškai atrodo, bet kai pinionzais nekakoju, tai man gerai. Manai, kad nežinom scotty produkcijos? man atrodo ir valtį iš manes parsivežiai ar ne su scotty laikikliu :) Yra ir geresnės ir arčiau. Pvz. http://borika.ua/products/krepezh-fasten. Naujienos ir pigiau. Žinoma, kad jei būt sočiai atliekamų, tai turbūt daugelis su pirktiniais pribambasais savo ribus išpuoštų ir kabintų ne prie uazikų, golpukų o prie kukuruzerių, arba kaip wycka su hameriais važinėtų. :-D Kiekvienam savo. Kaip sakoma: "Znal by prikup, Žil by v Soči" bet yr kaip yr.
Paskutinį kartą redagavo 1 Vitolis. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #455540   Vitolis
 09 Kov 2013 21:42
DainiusM rašė: Nu nemaciau as tokiu kainu... net vilniuj pardej nesiderint ir to gerokai mazesnes. :)
p.s. o jei norisi pigiau, maciau larus kazkokiu labai panasiu jau priplagijaves, runos lyg ir kazka turi... zodziu norint galima susirast ir pigiai ir kulturingai.
Dabar jų yra beveik visose žvejų parduotuvėse. Kainos ir 100 nesiekia. Jei pats nieko negali, nėra irankių, nėra kitų galimybių ar nenori savom rankom pasidaryt, galima ir nusipirkt.
 #455545   DainiusM
 09 Kov 2013 21:52
Vitolis rašė: kai pats ką pasidarau, man malonu.
Del to net nepradesiu gincytis.
Vitolis rašė: man atrodo ir valtį iš manes parsivežiai ar ne su scotty laikikliu :)
Nelabai pamenu zinok sito... gal, velniai zin. Dabartinei emiau 4 sviezius, dar inkaro gerve ir eholoto laikikli. Super kokybe ir produkcija. Davolnas kaip tankas.
Vitolis rašė:Žinoma, kad jei būt sočiai atliekamų, tai turbūt daugelis su pirktiniais pribambasais savo ribus išpuoštų ir kabintų ne prie uazikų, golpukų o prie kukuruzerių, arba kaip wycka su hameriais važinėtų. :-D Kiekvienam savo. Kaip sakoma: "Znal by prikup, Žil by v Soči" bet yr kaip yr.
Del viso sito, tai nenada lialia-topolia... uozikas kiek pamenu labiau nei padabnas, laineris sviezias taip pat ne ufimka, kotukai irgi kiek pamenu legendos, finezos ir loomiai... taip, kad graudenimus, kad ner poros simtu laikikliams susideliot, kurie valti atitiktu palikim uz borto. :) Vat jeigu tai del virsutines citatos, tai tyliu ir neturiu nei puses zodzio pries. :)
 #455590   laimis
 10 Kov 2013 08:07
Vitolis rašė:
Matai Dainiau, kai pats ką pasidarau, man malonu. Na gal ir ne visai estetiškai atrodo, bet kai pinionzais nekakoju, tai man gerai. Manai, kad nežinom scotty produkcijos? man atrodo ir valtį iš manes parsivežiai ar ne su scotty laikikliu :) Yra ir geresnės ir arčiau. Pvz. http://borika.ua/products/krepezh-fasten. Naujienos ir pigiau. Žinoma, kad jei būt sočiai atliekamų, tai turbūt daugelis su pirktiniais pribambasais savo ribus išpuoštų ir kabintų ne prie uazikų, golpukų o prie kukuruzerių, arba kaip wycka su hameriais važinėtų. :-D Kiekvienam savo. Kaip sakoma: "Znal by prikup, Žil by v Soči" bet yr kaip yr.
;-var-var.
  • 1
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė