Na vakar uždariau stintų sezoną ir aš... Šį vakar reikės nupjaustyti nuo sistemėlių blizgutes, sutepti ir paslėpti kur dėžutėje iki žiemos. Kad pagunda daugiau nekiltų dar kartą lipti ant ledo.
Buvau Nidoj. Žvejų daug, bet visi pasklidę po visas marias kiek akys užmato, tad ryškesnio kolchozo niekur nesimatė. Iš ryto perdaug neskubėjau, vietoje buvau tik apie 10 val. Pradinė žvalgyba su žiūronais optimistiškai nenuteikė - niekur jokio veiksmo, jokio rankų mosavimo ar panašių žvejybos požymių...
Na, bet jei jau nuspręsta daryti uždarymą, tai reik judėti, iš principo ir nulis yra rezultatas...
Ledas prie kranto patižęs, reikėjo paieškoti vietos kur nereikėtų maudytis. Artimiausi žvejai buvo įsikūrę už kokių 400m nuo kranto, pažiūrėjus į jų rūškanus veidus ir tuščias dėžes nerizikavau klausti kaip kimba - nesu toks blogas žmogus, kad pilstyčiau druską ant žaizdų....
Tokia situacija vyravo praėjus dar kokį kilomatrą. Dra sykį išsitraukiau žiūronus ir dar sykį nuodugniai išstudijavau situaciją. Vėl jokio veiksmo neužfiksavau kas rodytų bent kokį dėmesio vertą kibimą. Tik pietrytinėje pusėje, kokių 5km atstumu nuo kranto matėsi keletas grupelių žvejų, iš kurių judesių kilo įtarimas kad "kimba". Ten ir patraukiau. Ir neapsirikau - veiksmas nors ir neaktyvus, bet vyko, pamažu iki vakaro prisigrybavau virš 150 stintų. Vėgelių nebuvo, aplinkiniai kolegos buvo prisistatę vėliavėlių, bet taip pat kibimų neapturėjo. Iš vis praėjus visą tą astumą teko matyti tik porą mažyčių vėgėlikių.
Taigi užbaiktuvės skaitau buvo sėkmingos. Tik kojos skauda po tokio pasivaikščiojimo
Šiaip pakeliui pasitaikė porą plyšių, kur reikėjo ieškoti kaip juos pereiti. Ledas dar storas, bet prie kranto sukorijęs. Vargu ar po savaitės bebus įmanoma užlipti.

Buvau Nidoj. Žvejų daug, bet visi pasklidę po visas marias kiek akys užmato, tad ryškesnio kolchozo niekur nesimatė. Iš ryto perdaug neskubėjau, vietoje buvau tik apie 10 val. Pradinė žvalgyba su žiūronais optimistiškai nenuteikė - niekur jokio veiksmo, jokio rankų mosavimo ar panašių žvejybos požymių...

Ledas prie kranto patižęs, reikėjo paieškoti vietos kur nereikėtų maudytis. Artimiausi žvejai buvo įsikūrę už kokių 400m nuo kranto, pažiūrėjus į jų rūškanus veidus ir tuščias dėžes nerizikavau klausti kaip kimba - nesu toks blogas žmogus, kad pilstyčiau druską ant žaizdų....

Taigi užbaiktuvės skaitau buvo sėkmingos. Tik kojos skauda po tokio pasivaikščiojimo

... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...