Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#44775   saniokas
 07 Gru 2007 12:24
Noriu pirkti GPS`a,kaip visaga kila problema koki imti. Labai sudetingo ir su navarotais nereikia,gal kas patars koki pirkti. Fedinge ziurejau bet ju ten labai daug ir kaip visada siulo pati brangiausia.
Nusiziurejau sau sita
http://www.fanatikai.lt/eshop/?article= ... PS&item=16

#44797   žVYNAS
 07 Gru 2007 14:23
Reikiai skubiai informacijos, yra http://www.garmin.lt/lt/disp.php/lt_pro ... otive/2667
jis tik su skandinavisku zemelapiu ir ju, bei anglu kalbomis, kaina perpus pigesne nei Lietuvoje, ar imanoma i ji suinstaliuot europos zemelapi ir normalia lietuviu kalba, ar esat kas bande, zinau, kad oficialiai garmin Lt zemelapio CD kaina 450 litu, ar imanoma nupirkt pigiau? Jeigu galyt tai atsakykit kuo skubiau! Bus Aciu!

#44814   pypkorius16
 07 Gru 2007 16:31
to zvynas:
Nepagaunu kampo . Garmine tavo nurodytas nüvi™ 250 Europe GPS uz 999 Lt , bet jis jau su City Navigator Europe V.9 + Lietuvos kelių žemėlapis
City Navigator Europe V.9 kaina apie 500 Lt
Tai iseina ant Lt, nuvi 250 kaina butu irgi apie 500 Lt , be zemelapiu.
Man atrodo jeskai sau rupesciu su ziemelapiais.
Bet Garmin skelbiama akcija tai ??? KALĖDINĖS akcijos metu šis navigatorius yra nemokamai komplektuojamas su Lietuvos kelių žemėlapiu Kiek girdejau (bet pats nemaciau) i City Navigator Europe V.9 ir taip ieina Lt keliai ir net didziuju miestu beveik visos gatves.

#44815   žVYNAS
 07 Gru 2007 16:40
Pypkoriau, cia tik nuoroda lietuviska ideta, o as noriu pirkt is norvegijos, perskaiciau ir kituose forumose, kad germin nulauztu programu dar nera, yra dar kitas klausimas, kaip su kalbomis, ar gali jame kaip paprastame mobiliame telefone pasikeist kalba ar tik per programas, susiinstaliuodamas?

#44817   pypkorius16
 07 Gru 2007 16:57
Dabar po ranka neturiu gps, nebent po poros valandu paziuresui ar yr setupose kalbu pasirinkimas.

#44833   pypkorius16
 07 Gru 2007 19:40
Manajam Garmin GPSMAP 60Cx yra 17 kalbu pasirinkimas, ko gero visos ES kalbos. Rusu ner. Pirkau Fedinge. Nu nezinau , nors ir uz puse kainos bet be zemelapiu :?:

#44865   žVYNAS
 07 Gru 2007 22:38
Nusipirkau jau Garmin nuvi 250W, yra ir LT kalba ir visa kita, vaziavau 32 km, kalba moteriskas balsas, grazu, Lietuvos yra tik didieji miestai ir pagrindiniai keliai, zodziu esu patenkintas, sumokejau tikrai pigiau nei Lietuvoje.

#44916   Vitolis
 08 Gru 2007 22:02
Na man i Garmin GPSMAP 60Cx Fedinge pernai instaliavo Lietuvos Topo zemelapi, ir persiunte i mano pashta proggrama, tai praktishkai ish pradziu pastudijaves ta Topa kompe, nelabai buvau patenkintas, nes man nerode nors ir labai padirbejus su Zumu, tu vietu, kurias ash esu ishvaikshciojes palei savo pamegtus upelius. Taciau kai nuvykau i vieta ir aparatas pradejo navigacija, likau tikrai patenkintas. Rodo smulkiausius keliukus. Zinoma kaina jo tikrai nemaza. Tada jis kainavo lygiai 400 Lt, taciau ziuriu, kad dabar Fedingas juos pardavineja zymiai brangiau. Vadinasi paklausa yra ir nulauzt kol kas jo nepavyksta niekam. Kitaip jis but jau seniai per pus maziau kainaves. O dar tie papildymai laikas nuo laiko ateina. Ash tikrai patenkintas. Tik viena beda, kad pati programa nera lietuvishka, tai man tikrai nepriimtina. Negaliu zemelapiu pilnai naudotis kompiuteryje. Negaliu susidaryti ar atzymeti aparate ivesto marshruto ar tashku. Nemoku perkelt i kompa ar ish kompo i aparata. Na ka padarysi, kad nemoku anglikonu kalbos nei bum-bum. Nors kai pirkau, sake kad viskas bus Lietuvishkai. Vadinasi ishdure.

#44951   žVYNAS
 09 Gru 2007 20:12
Sudziuko, paskaites konkreciau kas jame yra, is Lietuvos tik Vilnius ir pagrindiniai keliai, bus matyt kaip jis veiks kai grysiu i Lietuva. O ta Topo Lietuvos zemelapi tik suinstaliuoja ir atsiuncia i emaila ar dar gali CD nusipirkt?

#44952   Vitolis
 09 Gru 2007 20:24
žVYNAS rašė:Sudziuko, paskaites konkreciau kas jame yra, is Lietuvos tik Vilnius ir pagrindiniai keliai, bus matyt kaip jis veiks kai grysiu i Lietuva. O ta Topo Lietuvos zemelapi tik suinstaliuoja ir atsiuncia i emaila ar dar gali CD nusipirkt?
Ir suinstaliuoja ir i emaila atsiuncia ir CD duoda, taciau CD neatsidaro be kodu, kuriuos turi ivesti atsidares Fedingo puslapi. Kodus jie duoda tau ir juos pririsha prie taves. Kitaip jo neatsidarysi.

#44963   žVYNAS
 09 Gru 2007 23:48
Truputi nesupratau kaip pririsa prie taves? Tai jei as su tavo CD ir tavo kodu programa noreciau susiinstaliuot i savo Garmina, tipo nieko neisetu? Jei gali paaiskink placiau :?:

#45487   litovcas
 17 Gru 2007 14:16
Sveiki, subrendau iki GPS isigijimo :-D . Taigi, koks vis del to pigiausias ir geriausias, patikimiausias ir tiksliausias. Kur pirkt? Kas nors isvadas gal jau kokias padarete isigyje GPS??? Koki verta pirkt koki ne? Butu malonu gauti koki patarima. Nes kazkaip paziurejus parduotuviu kainas, siurpas nukrecia :cry: Gal kur galima papigiai gauti.

Aciuuuuuuuuuuu :-D

#45488   ruginukas
 17 Gru 2007 14:24
na cia mano nuomonė :roll:
jei turi normalu echolota, tai uztenka tik antena nusipirkt - ir turesi GPS ir kainuos nedaug ...

#45494   litovcas
 17 Gru 2007 18:14
eeeee, aaaaaa :roll: , kaip suprasti antena ir ka reiskia normalus echolotas. Pas mane jis atlieka tik echoloto funkcijas, jis netrui nieko bendro su zemelapiais ar su radiju. :?: :roll: :oops: . Matyt siam reikalui nera tinkamas. Itariu, kad nera sansu kazkokiu antenu prijungti, ir beto lisnu lizdu kaip ir nera, akumui ir radarui. Vsio :-D

#45497   ruginukas
 17 Gru 2007 19:20
echolotas turi buti "GPS Ready ", pvz. kokiems Humminbird modeliams tinka surasyta cia -
http://www.humminbird.com/retail/produc ... ct_id=1252
galima naudoti originalu http://www.humminbird.com/normal.asp?id=846
bet pritaikomi ir kitokie, kainos kazkur nuo 200 litu ...
kitu firmu echolotams - Eagle, Lowrance ir t.t., galima pasiieskoti internete ;-)
:roll:

#45498   litovcas
 17 Gru 2007 19:40
hhhmm? Idomu, reikes paveizeti kas kur. Reimkia pasistudijuoti aprasyma. Gal nereikes atskiro :-D Butu neblogai. Respects.

#45507   Vitolis
 17 Gru 2007 20:34
žVYNAS rašė:Truputi nesupratau kaip pririsa prie taves? Tai jei as su tavo CD ir tavo kodu programa noreciau susiinstaliuot i savo Garmina, tipo nieko neisetu? Jei gali paaiskink placiau :?:
Tikrai taip. Jeigu noretum i savo Garmina iisivest zemelapi su mano kodu ir man duotu CD, nieko neisheitu, nes ir pats aparatas turi kodini numeri, kuriam shim programa ir yra skirta. Kito varianto nera. Kitaip seniai jau butu nulauze hakeriukai ir tas zemelapis kainuotu apie 50 Lt ir ne daugiau.

#45509   Vitolis
 17 Gru 2007 21:02
Litovcui
Gal pirma reiketu ishsiaishkinti, kam jis tau reikalingas ir kur bus naudojamas. Jei kelionese -tai viena.
Jei vaikshtant, grybaujant, zvejojant palei upelius ir pan. -tai antra
Jei zvejyboje ish valties -trecia.
Taigi, jei kelionems, tai jis neshiotis netinka ir reikia statytis stacionaru tiesiog mashinoje. PVZ. Tomtoma.
- pasivaikshciojimui gamtoje, grybaujant, kad "nenusigrybautum" per daug i shona, reiketu visai kito varianto. Kitu produktu neturejau, taciau savo Garminu Map60 cs ash tikrai patenkintas. Tiesa jo kaina nemaza. Fedinge apie pusantro gabalo. Ash pirkau truputi deveta ir parvezta ish Ispanijos. Tai mokejau juokinga kaina, taciau Fedinge sutvarke, kad butu Lietuviu kalba, instoliavo Lietuvos Topo zemelapi ir sekmingai juo naudojuosi ne tik grybaujant, taciau ir kelionese ir zvejyboje. Jei nebuciau turejes ehaloto, tai gal buciau susigundes pirkt ehalota kartu su GPS funkcija, taciau prie bet kokio ehaloto reikia dar ir GPS imtuvo tai vel apie 200 Lt maziausiai. O ir pats ehalotas palaikantis GPS funkcija kainuoja zymiai virsh 1000 Lt. Tuo labiau, kad atskirai neshiojamas GPSas labiau naudingas. Gali ir i kelione pasiimt ir pnsh.
Taigi lieka pagal mane pats optimaliausias variantas. Jei turi ehalota, ieshkok papigiai GPSo bet butinai su galimybe ikrauti zemelapius. Vienas ish variantu ir pagal atsiliepimus, tai butu Garmin produktas. Taciau sakiau, kad tai mano nuomone ir ash jos tau nepershu.

#45512   pypkorius16
 17 Gru 2007 21:30
Vitoli pilnai tau pritariu. Atskirai eholotas , atskirai GPS. GPS naudoju dazniau masinoi (ne darbo reikalais) nei ant vandens . anksciau Viliui , Kaune kiek klaidzioti reikedavo kol koki adresa surandi, o dabar juokiu problemu , visais uzkampiais pravazioju kaip vietinis.

#45513   litovcas
 17 Gru 2007 21:40
Dekui, bandysiu kazka galvoti atskyrai nes ne tik zvejoti megstu :-D , kartais viena kita gryboka surandu, tai gal ir praverstu. Laukiu kitu patarimu. :-D

#46114   Agis
 27 Gru 2007 10:01
Kas is to tvarkymo, pagal nulauzta zemelapy visviena marsruto neina pasrinkti, nes paprasciausia nepalaiko.

#46175   Vitolis
 27 Gru 2007 23:06
Gdainius rašė:
Dzukeliz rašė:shiemet dosnus kaledu senis buvo :roll: pamates dovana nuvirtau
:-D http://www.garmin.lt/lt/disp.php/lt_pro ... nders/2249
Pavasarį aštriadantėm duosi per dantis
Shituo garminu? Pacedyk. Geras aparatas. Tik va ar cia senio nuopelnai, tai dar klausimas. Ar neprikisho cia nagu snegurocka :grin: Jei taip, tai dar neaishku ar dziaugtis ar verkt. O tai kai uzsiprashys kompensacijos tai...... :-D :grin:

#46208   Dzukeliz
 28 Gru 2007 11:09
Snieguracka chia tikrai ne prie ko !nea! visi nuopelnai kaledu seniui "Krikshto tatai" :-D

#46214   Skumbrotas
 28 Gru 2007 11:31
Pernai pavasarį tokį man atnešė Velykų bobutė. Pradžia buvo komplikuota, po kelių žvejybų išėjo šaibom galva, bet kadangi galiojo garantija, tai per mėnesį atvežė naują, o tam laikotarpiui davė naudotis nespalvotą. Atrodo nereikšminga smulkmena tas spalvotas ekranas, bet realiai tai skirtumas didžiulis. Po pakeitimo štai jau du sezonus atidirbo be priekaištų, nors priragavo sočiai ir sūraus ir gėlo vandes purslų.
Tik mano berods ne 50/200, o 80/200 dažnio.

#46625   Hookaz
 02 Sau 2008 16:12
gal nevisai cia i sita tema pataikiau bet prisiminiua cia situacija tokia...su draugu susigincijom zvejodami vienoj valty ir stebedami echolota ...as daugiau kaip spiningistas, jis daugiau kaip pludininkas...kiekvienas skirtingai izvelgem paisomas ekrane zuvis :D kas kam aktualu...:) tai va ir klausimas pagal kokius pozymius ar ka mazdauk sprendziat kokia ten zuvis (zuvys) gali sedet? (tik nepradekit kad nereik isvis zet echolote i zuvis o tik i dugno nelygumus ir pan. tema ne apie tai :) )

#46628   Vitolis
 02 Sau 2008 16:50
Jei visai rimtai, tai dar nezinau ar kas ishrado toki echalotą, kuris parodytu ir zuvies rushi. Ysivaizduok ekrane prie zuvies simbolio matai ne vien tik info kokiame ji gylyje, bet dar ir pavadinima. Va tai kaifas butu ka? :grin:

#46634   Skumbrotas
 02 Sau 2008 18:01
Hookaz rašė:.... tai va ir klausimas pagal kokius pozymius ar ka mazdauk sprendziat kokia ten zuvis (zuvys) gali sedet? ...
Pagal tikimybių teoriją... :-D Arba liaudiškai sakant - kas tokiu laiku, tokioje vietoje, tokiu kiekiu, tokiam gylyje gali plaukioti. Jei prietaisas sugeba dar skirstyti žuvis pagal dydį į tris rūšis - tai jau visai minimizuoja sprendimo algoritmą.... PVZ. - jei matai jūroje didelį būrį smulkios žuvies - reiškias: 1. jei vasara - strimelės, 2. jei žiemos pradžioj - stintos. Tikimybė kad po jomis palei dugną sekioja plėšrūnas labai didelė, o kad tas plėšrūnas menkė - tikimybė arti vienetui (jei žiemą), arba 1/2 (jei vasarą).
Dar pagal tikimybių teoriją tikimybė, kad užkibs žuvis kurią matai - artima nuliui, nes echolotas rodo tik pakilusias per pusmetrį nuo dugno ir judančias žuvis. O kimba dažniausiai tos, kurios tūno apsimetusios šlanga pasaloj arba maitinasi prie dugno.
Taip kad reik žiūrėti ne tik į žuvis, bet ir į dugną, ir sugebėti matyti tai, ko echolotas nemato.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 76
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė