ciapajavas rašė:vladimirmerkys rašė:Man visi žvejai kažkaip lygus
...kalba zmogus isbanines is "savo" upes visus isskyrus muses ir spiningus
aha, aš "išbaninau"

, gi AM ministru buvau tuomet. Rekomendacijas, kaip turi būti vykdoma lim. žūklė yra VU Ekologijos instituto, ir patvirtino Aplinkos ministerija, taip pat palaikė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba. Bet gal ten visi durni?
Įrankių skirstymas - aplinkosauginis apribojimas, kuris taikomas visose civilizuotose šalyse upėtakinėse upėse. Čia labai daug buvo rašyta apie aukojimus. Tai civilizuotos šalys linkusios aukoti ir "nuskriausti" kai kuriuos žvejus (neleidžiant žvejoti plūdine) vardan aiškaus tiklso - lašišinių išteklių išsaugojimo. Aš už darnią plėtrą meškeriojime, o darni plėtra be aplinkosaugos nebeįmanoma. Aišku, galbūt kam čia mums ta darni plėtra ir mokslinės rekomendacijos, nes mes ir patys viską išmanome ir bet kuriuos valdymo procesus "gali valdyti bet kokia virėja"? Ir kam tie europietiški pvz., pas mus ir taip žuvies pilna...
Universitetų ir institutų mokslininkai ichtiologai pasisako, kad tam tinkamose upėse "baltos" žuvies su elektrolovu jie vos pagauna. O Saulius su Žilinsku per MŽT posėdį pasisakys, kad ten "baltos" žuvies nors vagonais vežk, nes čia vėl muselininkų sąmokslas

. Kieno argumentais remiantis ministrai turi priimti politinį sprendimą?
O gal norime, kad kitąkart ministras priimtų sprendimą pagal žvejų verslininkų asmeninius pasisakymus, kad jų manymu žuvies pilna ir jie gali gaudyti ir toliau, o ne pagal mokslininkų rekomendacijas, kad verslinės žvejybos teritorijose žuvies mažėja?