Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #464234   SauliusM
 05 Bal 2013 16:45
DainiusM rašė:... man tu paciu parametru elite vs extreme domina :)
speciau, kad skirtumas tik furnituroj ir gamasiekiskam extreme dizaine, nes anglis tai abiejose serijose identiska naudojama. o legend tournament siek tiek mazesnio modulio ir tournamentas toks per viduri tarp avidu ir elite su extrymu. bet skirtingai nei tie elite tai ne toks sausas.
 #464247   DainiusM
 05 Bal 2013 17:22
Gali blanko forma skirtis... "morka" skirtingai nuleista tarkim.

na o jei apie tournamentus, gal sita kas varte: LTWS66MLF2. Kazi ant grynai dziginis su gyva virsune, ar ir tvichui tinkamas... :roll:
 #464248   zet
 05 Bal 2013 17:27
SauliusM rašė:
DainiusM rašė:... man tu paciu parametru elite vs extreme domina :)
speciau, kad skirtumas tik furnituroj ir gamasiekiskam extreme dizaine, nes anglis tai abiejose serijose identiska naudojama. o legend tournament siek tiek mazesnio modulio ir tournamentas toks per viduri tarp avidu ir elite su extrymu. bet skirtingai nei tie elite tai ne toks sausas.
tai anglis vienoda, bet ar sieneliu storis vienodas, susukta vienodai, ziedeliu svoriai ?
 #464253   WooHoo
 05 Bal 2013 17:48
DainiusM rašė:Gali blanko forma skirtis... "morka" skirtingai nuleista tarkim.

na o jei apie tournamentus, gal sita kas varte: LTWS66MLF2. Kazi ant grynai dziginis su gyva virsune, ar ir tvichui tinkamas... :roll:
Jau sezoną atnaudojau tokį. Tiesą sakant aš jį ir pirkau labiau twičingui, o ne džigui, sakyčiau tinka abiems.

Čia dar mano senas komentaras apie šitą spiną:
WooHoo rašė:Šiaip aš kai rinkausi irgi galų gale gavosi taip, kad rinkausi iš Legend Elite ir Legend Tournament. Ir pasiėmiau Tournament, konkrečiai šitą modelį - http://www.tackledirect.com/st-croix-lt ... g-rod.html

Man jis pasirodė universalesnis, gal kiek greitesnis, labiau patiko rankena (nors čia jau skonio reikalas) ir dar kaina mažesnė - iki trijų nulių tolokai dar :)

Na ir kol kas tikrai nesigailiu, naudoju ir ežere ir upėje (max kol kas bandęs Nerį) nebaisu su juo karts nuo karto ir gerokai viršyti nurodytą gramatūrą, baisiai jautrus, gal man ir vaidenasi, bet atrodo, kad papildomo jautrumo ir ta rankena priduoda (kai visada lieti pirštais blanką). Kas dėl UL masalų, tai jis metant dirba (išsilenkia) gal nuo kokių 3-4g, taip kaip ir parašyta, bet mėtau ir mažesnius, nes traukiant tai jautrumo per akis.

Aišku nesu toks užkietėjęs ir patyręs spiningautojas kai kai kurie kiti čia, tai net nežinau ar verta čia manęs klausyt :)
Dar pridėčiau komentarą apie tą rankeną - jei tenka kelis kart susikauti su didesniais žvėrimis :) , tai ranka greičiau pavargsta nei su standartine rankena. Bet iš kitos pusės, tai jis ir nėra skirtas gigantams gaudyti :)
 #464263   SauliusM
 05 Bal 2013 18:05
ta tokiarankena man patogiai rankoj gulejo tai ant vienintelio spino. o tiksliau tai TICT Ralgo:
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=5239
bet jis tai konkreciai toks labai specifinis mikriukinis kotas.
o visuose kituose tai nors imk ir izoliacijos i ta tarpa privyniok iki cangos storio ar siaip kokia korke iklijuot.
o dar jei blankas smarkiai linkstantis ties ta vieta tai isvis ragu kontora konkreti.
 #464264   zet
 05 Bal 2013 18:11
WooHoo rašė:...
O man priesingai negu tu sakai, truko siek tiej jautrumo, labiau dzigui, nors gerai ir twitchina +- iki 70% pagal nurodyta gramatura (aisku priklausomai dar nuo liezuvelio voblerio), uzmetimas buvo nepatogus. Nors pagal kaina jis visgi smagus spiningas.
 #464270   WooHoo
 05 Bal 2013 18:28
Sauliau, čia dar ir nuo tavo paties rankenos priklauso :) Kai mano plaštaka nėra pati plačiausia, tai man kažkaip visai neblogai. Realiai reikia pabandyti užsidėti ritę ir papurtyti, nes kitaip, tai tikrai gali stipriai prašauti.. :)
zet rašė:...twitchina +- iki 70% pagal nurodyta gramatura (aisku priklausomai dar nuo liezuvelio voblerio)
Tai čia kaip kažkas jau yra sakęs - neaišku kaip tu tą tvičinimą įsivaizduoji. Aš bent jau nemėgėjas duoti taip, kad vobleris 360 laipsnių sukiotūsi :) tai man užteko. Max turbūt kokių 10g, pvz koks ZipBaits Khamsin 70 SP-SR. + kaip man pats į PM parašei (nesupratau kodėl..:) ), tavo buvo iki 17 g, tai gali būti ir skirtumai didesni..
 #464299   gintarsen
 05 Bal 2013 19:58
Bandau prie lengvesniu eit:LAS70LF2 ar SR842 glx ar TSR862-2 glx ?Kas patars :?:
 #464310   DainiusM
 05 Bal 2013 20:13
gintarsen rašė:Bandau prie lengvesniu eit:LAS70LF2 ar SR842 glx ar TSR862-2 glx ?Kas patars :?:
LES66F2 ir SR842GLX turrejau kartu. Vobleriukams ir gumai legenda, sukrems ir maziems krenkiukams matyt 842. Visgi man smagesne legenda, nors 842GLX universalesnis, sakyciau... trecio nevartes. :roll:
 #464312   SauliusM
 05 Bal 2013 20:17
jei dzigaut ir tvicint tai legenda, jei sukrem ir krenkiukam tai as imciau TSR802-2 ir ne GLX o blenda arba lunakia 68. aisku jei tikrai reikia tokio trumpo. nors jei grinai dzigaut, tai imciau tict ralgo. o universaliausia matyt vistiek butu nuovo finezza tubularas.
 #464313   DainiusM
 05 Bal 2013 20:19
SauliusM rašė: universaliausia matyt vistiek butu nuovo finezza tubularas.
nepasakyciau :)
 #464314   SauliusM
 05 Bal 2013 20:20
DainiusM rašė:
SauliusM rašė: universaliausia matyt vistiek butu nuovo finezza tubularas.
nepasakyciau :)
kas butu universaliau tavo manymu? as kazkaip su ja viena verciuosi viskam kas iki mazdaug ~4gr. t.y. iki multu metomo svorio.
 #464318   DainiusM
 05 Bal 2013 20:26
O kam daikta skirtas iki 8g naudot viskam kas iki 4g? Be to tokiu atveju jis netinka i sita kategorija, nes iki 4g jau lenda po UL is principo...
Nepatiko man sita finezza, bene labiausiai is turetu. Labiausia is finku patiko 682 corto, antrj vietoj trenta... nu bet vat sakyciau corto tai iki 4g da best, o trenta jau tokia iki 10g +/-... na iki 8g tai tikrai. Viskas ok, su tom finezom, kol neprieinam vobleriuko tampymo. Ties ta vieta universalumas pas jas dingsta. O kadangi pas mane eseriniu vobliku tampymas pirmoj vietoj, o mikro guma antroj (kalbant apie light), tai finezas pakeite LES66F2... kol kas. :)
 #464324   SauliusM
 05 Bal 2013 20:36
nu o man corto neprilipo, perslangavota jinai jau man, nemegstu tokios akcijos. dabar va amerikoj paciupinejau TSR 681-2 tai mastau, gal man tokio reik.
 #464347   gintarsen
 05 Bal 2013 21:19
SauliusM rašė:prie lengvesniu kam?
gumai gumai Sauliuk ir iki 10gr. :grin: na ir linkstu prie Croixsiaus :cig.
 #464355   SauliusM
 05 Bal 2013 21:38
gintarsen rašė:
SauliusM rašė:prie lengvesniu kam?
gumai gumai Sauliuk ir iki 10gr. :grin: na ir linkstu prie Croixsiaus :cig.
jei grynai gumai tai tikrai ziureciau i TICT Ralgo pirmoj eilej. grynai dziginis kotelis.
 #464414   PelkiuSenis
 06 Bal 2013 07:57
Gal kas esat naudoje St.Croix seriju Triumph ir Eyecon kotus? :)
Gal blogai pasirode, bet Triumph tai toks kaip lydekinis patikimas kotas,ar prie vandens atsiskleistu kazkokios rimtesnes savybes? :)
 #464476   DainiusM
 06 Bal 2013 13:21
SauliusM rašė:nu o man corto neprilipo, perslangavota jinai jau man, nemegstu tokios akcijos. dabar va amerikoj paciupinejau TSR 681-2 tai mastau, gal man tokio reik.
Prie 4g tai tas corto zymiai maziau slangavotas negu nuovo. Todel man Nuovo ir nepatiko... tiesiog Nuovo galingesnis pagal gramatura uz Corto ir tiek (kalbant apie tai kokie jie yra, o ne apie tai kas ant ju parasyta). Cia kaip lygint LES66ULF2 su LES66LF2 ir aiskint, kad UL labiau slangavotas. :-D
 #464479   DainiusM
 06 Bal 2013 13:24
gintarsen rašė:gumai gumai Sauliuk ir iki 10gr. :grin: na ir linkstu prie Croixsiaus :cig.
Jei gumai ir jei iki 10g tai labiau i rockfishinius ziureciau... ta pati finezza trenta tokioms gramaturoms labai patiko. :roll:
 #464589   Calabaric
 06 Bal 2013 18:01
Gal kas gali pasidalinti žiniomis kur Lietuvoje galima būtų nusipirkti pantoon unitra spiningų neskaitant Vilniaus Triturus?
 #464781   timocha
 07 Bal 2013 14:51
Ieškau pigaus-vienkartinio koto mėnesio atostogoms Airijoje, bus žvejojama is valties iki 10 cm poperiais ir iki 13 cm vobleriais - pagrindas lydekos ir ešeriai. Dar nusimato viena kita išvyka i jura skumbrių pažvejot su kastmaster tipo blizgemis ir skumbrinemis sistemelemis. Galvoju apie http://parduotuve.spiningavimas.lt/mitc ... l-mag.html 662MH 8/32 Spin modeli. Daugiau skirt nelabai noreciau nes Lietuvoje tokios gramaturos kotais nežvejoju. Ar patenkintu sitas kotas mano poreikius, o gal rinkoje yra kas nors dar pigesnio?
 #464784   Tadunce
 07 Bal 2013 14:57
O kodėl modelis iki 21g netinka?
Per liaunas?
Žiūrint kokie tie vobleriai ir poperiai.
Aš su tokiais gaudydavau avidu iki 21g, tvičindavau normaliai.
Juo labiau, kad daugiau ir emocijų tokiu traukt, o ne kuolu kilograminę silkę.
Nebent vobleriai stipriai perkopia svoriu..
 #464786   edmundaxx
 07 Bal 2013 15:00
Koks pas Avida rezervas ir koks pas Mag pro. ;-)
 #464787   Tadunce
 07 Bal 2013 15:01
Niekada nelipdavau aukščiau deklaruojamo užmetimo
 #464789   timocha
 07 Bal 2013 15:08
lydekom pilnai tiktu ir iki 21 g, del skumbrių bijau, pernai gaudžiau su 60 g mini pilkeriukiu ir 20 lb valu, gyliai ten apie 40 m buvo, jei nekimba skumbres gaudai sea basus ar kaip ten juos, nuo dugno, cia didesnis svoris privalumas :gutgut
 #464945   Urkatihvkius
 07 Bal 2013 22:23
Sveiki
Atsitiko čia tokia viena situacija... :-D Anų metų vasaros sezoną, per žvejybą vienam dvylikmečiui berniukui daviau palaikyti Finezza Corto , vaikas momentaliai užsikrėtė, kai pirmu metimu kabino ešeriuką :lol: Vaiką griebdavau į žvejybas ir duodavau savus įrankius (savo pirmąjį UL komplektuką: Larus hunter 1-5g, Shimano nexave). Dabar tas spiningas sulūžo... Vaikas pasiruošęs pirkti saviškį, nuosavą spiningą bei kitus reikmenis ;-var-var. Jis kotui gali skirti iki 100Lt. Tokių kainų spiningėliais seniai nebesidomiu ir noriu išgirsti jūsų patarimo. Koks spiningėlis vaikui būtų optimaliausias variantas už jo pateiktą sumą ? Jis išskirtinai dirba tik su su 1,5-3g max 4.5-5g gumom. Kitų masalų jis nepripažįsta... Panašu, auginu būsimąjį vedantyji lietuvos džigo virtuazą, ešerių siaubą :twisted: :twisted:
 #464964   DainiusM
 08 Bal 2013 06:31
tai ir nupirk normalu kotuka tam busimam vedanciajam, o ne gaidosa uz 100Lt :)
 #464977   SauliusM
 08 Bal 2013 08:06
DainiusM rašė:tai ir nupirk normalu kotuka tam busimam vedanciajam, o ne gaidosa uz 100Lt :)
+1
 #464978   Antistatic
 08 Bal 2013 08:07
Na uz tokia suma vargu ar iseis kazkas panasu i spininga,bet jei dadejus dar pora simtiniu manau jau galima dairytis kad ir i tuos pacius graphiteleaderius..kad ir i celzante ex ar panasu, kaip vaikui dar savam manau tai jau daiktas geras.. :ks>
  • 1
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė