Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #464505   Ignelis
 06 Bal 2013 14:51
grizau namo... ''plot besitikrinant zinias pries sezono pradzia, nusprendziau ir forume pasidalinti populiaresniu zuvu info.
Min zuvu dydziai.
Menkė
į šiaurę nuo 62 ° šiaurės platumos 44 cm
į pietus nuo 62 ° šiaurės platumos 40 cm
Juodademė menkė
į šiaurę nuo 62 ° šiaurės platumos 40 cm
į pietus nuo 62 ° šiaurės platumos 31 cm
Saida
į šiaurę nuo 62 ° šiaurės platumos 45 cm
į pietus nuo 62 ° šiaurės platumos 40 cm

Paprastieji jūriniai ešeriai (Sebastes marinus) 32 cm

Krabas 13 cm
Omaras 25 cm
King crab rytų Finmarkas 13 cm
šukutės 10 cm
Otas 80cm
DRAUDZIAMA ZVEJOTI OTUS , į pietus nuo 62 ° šiaurės platumos, laikotarpyje nuo 20 Gruodžio iki 31 Kovo.
 #464684   Ignelis
 06 Bal 2013 22:25
paltusas rusiskas skolinys, net nzn kodel ji naudoja kai yra aiskus pavadinimas. kalbejau apie atlanto ota(hallibut). o ne apie ta kur lietuvoje sutinkamas(turbot). manau tas draudimas siejamas su ju nerstu zinant kad pietuose ju populiacija nera didele.
 #466015   rayyyma
 10 Bal 2013 23:57
sveiki haugesundieciai :-D a siuo metu kimba kas nors Akrasanden papludymy, ar aplinkui ten kur nors? :donknow'
 #466411   ridenkis
 12 Bal 2013 10:42
rayyyma rašė:sveiki haugesundieciai :-D a siuo metu kimba kas nors Akrasanden papludymy, ar aplinkui ten kur nors? :donknow'
pamegink ir mum papasakosi;)
 #466936   Ignelis
 13 Bal 2013 20:41
buvau ant ledo su kaimynu uzsilipes.... :)
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paveikslėlis

zuvytes kibo nepastoviai, visdelto pavyko kuda lasisaite isprasyti, pora stamboku upetakiu viena grazesne palija, na ir tu mazesniu nemazai buvo. rytoj meginsim pratesti kitoje vietoje... :gutgut
 #466995   kirneilis
 14 Bal 2013 08:40
sveiki, gal kas zvejojate netolo gol miestelio.gal kur galima lydekaiciu pagaudyt ar ko nors geresnio... ;-var-var. :ks> ''plot
 #468101   ridenkis
 16 Bal 2013 22:55
Ignelis rašė:buvau ant ledo su kaimynu uzsilipes.... :)

Paveikslėlis

zuvytes kibo nepastoviai, visdelto pavyko kuda lasisaite isprasyti, pora stamboku upetakiu viena grazesne palija, na ir tu mazesniu nemazai buvo. rytoj meginsim pratesti kitoje vietoje... :gutgut
smagu jas gaudyt tik kad pas tave kudos kokios ileisk karosiuku kokiu kad atsisertu:)
 #468113   Ignelis
 17 Bal 2013 03:56
kaip ten "nelengvas gyvenimas broli" :lol: ner ka est tai tokios ir teauga, upetakiai tik forma palaike ;-) beto visos sukibo ant slapios muses su dzikeliu, kolega be musiu gaude, nieko nepagavo uz 2m budamas ;-) nepirkit tu kinetic kostiumu, per puse metu beveik iki galo davariau :/nek kur siule, ten skyle :grin:
 #468526   ridenkis
 17 Bal 2013 22:56
Ignelis rašė:kaip ten "nelengvas gyvenimas broli" :lol: ner ka est tai tokios ir teauga, upetakiai tik forma palaike ;-) beto visos sukibo ant slapios muses su dzikeliu, kolega be musiu gaude, nieko nepagavo uz 2m budamas ;-) nepirkit tu kinetic kostiumu, per puse metu beveik iki galo davariau :/nek kur siule, ten skyle :grin:
keista pas mus atvirksciai palijos ziema atsipenejusios o upetakiai kudi..
del kostiumo tai gal brokas papuole koks? esu girdejas ne viena gera atsiliepima, as ji kaip tik galvojau pasiimt kitam sezonui :e:e
 #468530   Ignelis
 18 Bal 2013 03:01
kas liecia patoguma ir funkcionaluma tai 10balu :gutgut nu neskaitant kvepavimo kurio nulis ;-) o daugiau tai abejoju del broko, nes siules grazios ir jas tempiant neplysta, bet pats audinio krastas turbut neapsiutas(sujungus audinius) ir finale turi skyle nors nkas neplyso. dregme gerai laike tik pradzioj, keliai ir uzpakalis ishsisedejo ir plonoki paliko, apspaudziamieji vidiniai neopr. rankogaliai jau pirma sav neatlaike ::hai-bai . zodziu ner kur tam brokui but, tiesiog jis toks. galvoju kaip sureaguotu jie jei atgal meginciau grazint? :roll: nors vargu ar taip daryciau. bet ner ka turbut ir noret, laksciau kaip i darba i zukle su juo. pas mane kostiumas goodspeed, gal ant to naujesnio jau nelike tokiu bedu, kalbu apie goodspeed2

o kas palijas liecia, tau jusu tie ezerai turi susisiekima su jura? gal jurines pas jus pagrinde uzeina. arba gal konkurencija netokio stipri del maisto ir pacio maisto daugiau. upetakiai stambesni turbut gentainiais uzkanda, o vat palijom sunkiau didesni kasni iveikt :roll: yra vienas ezeriukas kuriam tu paliju kaip karosiuku prude, bet ir dydziai :/nek
 #468605   oli
 18 Bal 2013 10:16
pas mane "Kinetic" wading striuke,antra sezona eina,pirkau tai tikrai nemaniau kad kazka ilgai laikys,nu bet iki siol niekur jokioo iplysimo,ir neperslampa kaip ir neperslapo nuo pat pradziu,naudojama vien juroj,gal tikrai Igneli uzsirovei ant kokios nedadelkos
 #468634   Ignelis
 18 Bal 2013 11:16
as nesakau, kad kinetic brendas prastas. ;-) bet itarimu kelia ir tai kad goodspeed modeli gana trumpa laika gamino, atrodo kad suskubo goodspeed2 paleist, kuris vizualiai, man prasciau atrodo.
 #468860   Ignelis
 18 Bal 2013 21:36
sitas kostiumas netgi labai i tema paminetas cia. :-kvankt nebent su sortais pats i jura plauki.
 #469259   ridenkis
 19 Bal 2013 18:54
Ignelis rašė:sitas kostiumas netgi labai i tema paminetas cia. :-kvankt nebent su sortais pats i jura plauki.
ok ikalbejai tada neiimsiu:)
o bet taciau tu su surfu zvejojas? koki vala naudot reikia ar dedavai shoklyderi?
 #469411   Ignelis
 20 Bal 2013 00:47
buvau uzsikabines ant surfo ilgokai, tik praeita ziema viska pardaviau, nes nebera ka su juo pas mane gaudyt(pleksniu neradau). vala imdavau 0.3mm, mono, o brendu tai ivairiausiu turejes, nevienu nenusivyliau. rinkdvaus spec surfinei zuklei skirtus ryskiu spalvu ir apie 20lt kainuojancius. tiek sufix tiek dam, tiek profiline :gutgut soklyderi dazniausiai ir naudodavau, bet budavo ir be jo apsieidavau, kai nutraukes tingedavau rist, o zukles salygos nereikalaudavo dideliu svoriu ir maximaliu atstumu... :) saugiau su soklyderiu mesdamas jausdavausi, pirsto valas taip nerezdavo. naudodavau 0.6mm
greiciau ta vasara :-ug ir upes atsidarytu, :twisted: siemet spinas ilsesis ir be muses prie upes nesirodysiu :ruko
 #469477   ridenkis
 20 Bal 2013 12:02
Ignelis rašė:buvau uzsikabines ant surfo ilgokai, tik praeita ziema viska pardaviau, nes nebera ka su juo pas mane gaudyt(pleksniu neradau). vala imdavau 0.3mm, mono, o brendu tai ivairiausiu turejes, nevienu nenusivyliau. rinkdvaus spec surfinei zuklei skirtus ryskiu spalvu ir apie 20lt kainuojancius. tiek sufix tiek dam, tiek profiline :gutgut soklyderi dazniausiai ir naudodavau, bet budavo ir be jo apsieidavau, kai nutraukes tingedavau rist, o zukles salygos nereikalaudavo dideliu svoriu ir maximaliu atstumu... :) saugiau su soklyderiu mesdamas jausdavausi, pirsto valas taip nerezdavo. naudodavau 0.6mm
greiciau ta vasara :-ug ir upes atsidarytu, :twisted: siemet spinas ilsesis ir be muses prie upes nesirodysiu :ruko
o kaip pintas valas? as nusipirkau barkley 0.25 siandien pirma kart bandysiu pasedet, pas mus pleksniu pilna bet ju cia negaudo su surfais, yra rimtesnes zuvies, langes bromses ryklius rajas ir t.t. koki mazga geriau rist soklyderiui prie pintuko? ir kiek metru reikia soklyderio pasivyniot?
jai yra upiu kur zvejot su muse tai net negalvociau apie spininga:) pas mus deja pagrinde tik juroj ir tai slakiukai kaip upetakiai dydzio;/
 #469499   Ignelis
 20 Bal 2013 14:00
pintuko niekad nedadavau, nors teko bandyti. nebudavo jis man reikalingas... ;-) brangus, ne toks atsparus dilimui ir akmenims kaip mono, plius sunkiai kai zoles nesdavo baltijoj budavo nuo jo nurinkti ta bruda ir smelio prisirinkes, ziedus pjaudavo kaip zeimeris... :grin: . Tad mano salygom jis netikdavo. esu cia feederiu gaudes su pintuku, tai visai nieko buvo menkes traukti :roll: tiek kad as 0.12 berods naudojau ar 0.14 . 0.25 man kiek storokas butu, na nebent salygos to reikalauja ir tolimu metimu nereik;-)
soklyderis risasi mazdaug dvieju meskeriu ilgio, ziurint koks dugnas ir metimo technika.
as naudoju sita mazga, ne tik soklyderiui, bet ir seip kai reikia du valus sujungti, tik darau daugiau apviju kokias 7/9Paveikslėlis nevisad pavyksta ji graziai uzverzti, bet laiko :gutgut
 #469500   ridenkis
 20 Bal 2013 14:07
Ignelis rašė:pintuko niekad nedadavau, nors teko bandyti. nebudavo jis man reikalingas... ;-) brangus, ne toks atsparus dilimui ir akmenims kaip mono, plius sunkiai kai zoles nesdavo baltijoj budavo nuo jo nurinkti ta bruda ir smelio prisirinkes, ziedus pjaudavo kaip zeimeris... :grin: . Tad mano salygom jis netikdavo. esu cia feederiu gaudes su pintuku, tai visai nieko buvo menkes traukti :roll: tiek kad as 0.12 berods naudojau ar 0.14 . 0.25 man kiek storokas butu, na nebent salygos to reikalauja ir tolimu metimu nereik;-)
soklyderis risasi mazdaug dvieju meskeriu ilgio, ziurint koks dugnas ir metimo technika.
as naudoju sita mazga, ne tik soklyderiui, bet ir seip kai reikia du valus sujungti, tik darau daugiau apviju kokias 7/9Paveikslėlis nevisad pavyksta ji graziai uzverzti, bet laiko :gutgut
as stora pirkau nes dideliu zuvu tikiuosi :grin: buvau surises sita mazga ir kitam gale albrait sitas pirmas truko :roll: nu reikia pirma ismegint tada bus aiskiau ir klausimu daugiau atsiras ::hai-bai
 #469503   oli
 20 Bal 2013 14:27
as "allbright" naudoju,jokiu problemu,tiek surfui,tiek spinigui
 #469689   Ignelis
 21 Bal 2013 01:54
cia tai klausimas, manau su visais bus reikalu saugiai pastatyti jeigu uola nedekinga... ;-) nors ner taip sudetinga kaip is sono trodyt gali :gutgut as naudojau cormoran berods, nuo plezo iki ledo ir nekart jis man neuzkliuvo.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Paveikslėlis

#472063   RoBass
 26 Bal 2013 21:23
Haugezundo teritorijoje pagavau keleta nedideliu menkiniu, tai dauguma turejo tokias ataugas, gal kam irgi teko tokiu pagauti ir ar galima ta menke valgyti ar ne...???? kiek esu zvejojes Norvegijoje ir kiek esu pagaves menkiu, tai tokiu dar nemaciau... :shock:
Paveikslėlis

• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 28
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė