Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #465147   Donis
 08 Bal 2013 16:20
Nu vobleriu prisiziurejau :shock: saunuoliai vyruciai,geras rankas turite :gutgut ;uolrait kazkada irgi gaminaus voblerius,smagus uzsiemimas laisvalaikiu :)

Dabar is plunksnu pinu :-D
kujagalvis,dar kvalakvauke vadinamas :grin: ,bus masalas pavasariniui upetakiui :)

Paveikslėlis
 #465195   S.A.G
 08 Bal 2013 18:05
Donis

Darbas yra atliekamas su skoniu ir siela !!!

Kolega, SUPER ::liux ::liux ::liux

Satan

Labai gerai atrodo vobleriukai !
Darbą su folija ::liux !
 #465208   S.A.G
 08 Bal 2013 18:46
Rapolas rašė:8cm raudonakė :-D undinė, abašas, 13.7g lengvai lengvai skęstanti, testuota savaitgalį Šventojoje, neradau duobelės, kur nepasiekčiau dugno :-D
Paveikslėlis
p.s.: o šlakis pagautas ant kitos undinės su "zet" tipo liežuvėliu (plaukiantis)- gylis iki 1,5-2m;)

Labai graži atrodo,na kaip Velykų kiaušiniai,
spalva - žaliosios alyvuogės gerai atrodo ::liux
 #465215   S.A.G
 08 Bal 2013 19:00
Vijūnas rašė:Aš ne piktai :gutgut
Manau modelis net dailesnis gavosi nei Rapala :-D Nors iš Rapala tai tai vienas mano favoritų seklesniuose ežeriukuose gaudant lydekas.

Kolega,aš jus teisingai,supratau ;-) :beer'2

Labai ačiū !
 #465237   S.A.G
 08 Bal 2013 20:01
Rapolas rašė:
"Įkišiu" savo "tris kapeikas" į šitą diskusiją.. Pirmiausia, Rapala SSR14 svoriai gan smarkiai yra "pabarstyti". Kuriuos aš turiu (suomišką, airiškus ir estiškus), tai nuo 38-46g (skęstančių net neminiu:D). Vidutinis nėrimo gylis ~4m velkiaujant. Bet turiu vieną, su kuriuo laisvai pasiekiu 6m gylį (45g). Gylis priklauso nuo voblerio svorio, valo storio, išleidimo atstumo ir plaukimo greičio. Taip kad Hawk SSR16, pagamintas iš ąžuolo, pilnai gali pasiekti 8m, o gal net ir 9m (su plonu pvz. 0.16mm pintu valu). Ir net nereikia, kad ans būtų skęstantis..
Taigi, teks patikėti mano žodžiu (ir asmenine patirtim), jei S.A.G ir nepatvirtins :-D

Labai teisingai ir labai gerai paaiškino,kolega !
Labai ačiū !

Aš paaiškinsiu dar šiek tiek ...
16cm- jei ilgiau, taigi ir storesnis,na ir ąžuolas,
tai ne balsa-pozicija vandenyje yra labai mažai
plaukiantis-aišku svoris ne balsos :) .
Va,na ir liežuvelis kitoks aišku,jeigu korpusas kitoks.
Tai ne Rapala kopija ponai ... ;-)
 #465241   S.A.G
 08 Bal 2013 20:06
Vegys rašė:S.A.G asmeniškai pažįstu, nėra jis iš labai didelių melagių :) (Aleksandr, prasti, no inagda byvajiet i "nie savsiem" pravdy) Gal kiek ir padidino, nors man ir sunku suprast kaip toks liežuvis gali užgilint iki 8-9 m.
Kiek man tekę susidurt, daugiausiai pavykę užgilint su Salmo Whitefish 18 cm skęstantis, tas iki 12 ėjo .... Bomber'į į kokia 10-11 įkišęs esu ....Daugiau nesugebu .... Tiesa, kai kurie masalai dar neišbandyti per daug arba bandyti per dideliuose gyuliuose, kad suprast, kur jie eina. + dauguma velkiavimui skiriu ~ 15-17 cm, gal koks 25 cm (tokį tik vieną turiu) gal būtų galima ir giliau užgilint ,,,

Ale ... Čia jau ne apie savadarbius masalus kalbėt pradėjau ...

Labas kolega .

Na,o kokios žvejys, jei ne šiek tiek melagis :grin: ;-)
 #465258   vital(vilnius)
 08 Bal 2013 20:44
Satan rašė:Vital, kad prastokai dažai kimba grynai prie folgos :D Reik paruošt ''dirvą'' dažams:)
)
nu pasmane"dirva" 4-5 sluoksius lako ant folgos,po tuo tik dazau,tada neislenda po dazu folgos krastai ;-) bet tu turbut zinai apie tai :grin:
 #465275   Satan
 08 Bal 2013 21:29
Vital, man užteko vieno riebaus sluoksnio. Aš kaip akriliniais teptuku dažiau, tai dažų biškį daugiau tekšt per siūlę ir viskas:)
Na o dabar visai kitaip folijuoju, apklijuoju vieną pusę, užlenkiu kraštus gerokai už nugaros ir pilvo išilginio centro, dar nelyginu, tik apspaudžiu, kad priliptų, o tada kanceliariniu peiliuku išilgai darau šmakt per visą pilvo ir šmakt per nugaros vidurį, nuimu likučius. Klijuoju kitą pusę lygiai taip pat, užlenkiu folgos kraštelius, apspaudžiu, kad užeitų ant anksčiau klijuotos ir tuomet išryškėja perpjautos folgos siūlė (kitos pusės), pjaunu palei ją, nuimu kas nereikalinga ir lyginu su lygiu apvaliu kietu daiktu (manau čia jau žinai kaip tai daroma). Siūlė sueina taip lygiai, kad pirštais net neina apčiuopt. Klijuoti ankščiau iškirptą formą, kaip visi siūlo, man nepatinka, o čia gaunasi visas vobleris apgaubtas folga. :)
 #465323   Rapolas
 09 Bal 2013 08:00
S.A.G rašė:... Labai graži atrodo,na kaip Velykų kiaušiniai,
Dėkui, kolega, bet iki Velykų kiaušinių ir Tavo darbų dar lb toli :-D
"Alyvuogės" tokia samaninė spalva ir man labai patinka, bet kažkodėl šlakis mieliau pasirinko paprastą žalią;)
Gal jam labaiu "taškučiai" ant šono patiko (apatinis vobleris ):
Kysa_undines2_Z3.jpg
KYSA Undinės Z
 #465326   Rapolas
 09 Bal 2013 08:07
Donis rašė:...kujagalvis,dar kvalakvauke vadinamas :grin: ,bus masalas pavasariniui upetakiui :)
Paveikslėlis
:gutgut oi, koks gražus "paukščiasnapiukas" :-D
 #465417   Rapolas
 09 Bal 2013 12:18
PRobe rašė:... Kairys plaukiantis, dešinieji lėtai skęsta..
:-D "sladkaja trojka" :gutgut
 #465423   Rapolas
 09 Bal 2013 12:32
:gutgut vo ,čia geras, ir akis teisinga tokia :-D
 #465539   Donis
 09 Bal 2013 18:21
Dusy, ir tokios ir tokios,vienos tusciavidures judancios,kitos ne,ant kitu ir 3D dedu.
 #465541   medvis
 09 Bal 2013 18:30
dusys rašė:Wolkeriukas

Paveikslėlis
Grazus! . Kiek milimetru ? jei wolkeriukas tai turbut labai nedidelis . Maza turbut sunkiau valdyti nei dideli .
 #465549   marenas
 09 Bal 2013 18:56
Rapolas rašė:
S.A.G rašė:... Labai graži atrodo,na kaip Velykų kiaušiniai,
Dėkui, kolega, bet iki Velykų kiaušinių ir Tavo darbų dar lb toli :-D
"Alyvuogės" tokia samaninė spalva ir man labai patinka, bet kažkodėl šlakis mieliau pasirinko paprastą žalią;)
Gal jam labaiu "taškučiai" ant šono patiko (apatinis vobleris ):
Kysa_undines2_Z3.jpg
Rapolai,tie tavo grazuoliukai turietu pasiekt 5 ar 6 m,kaskur,ar tie kur dydesniu liezuviu gyliau neria.kiek suprantu z formos liezuvei gyluminei skaitos :roll: ,nebent tavo neazolinei.
Probe :gutgut
Rapolai :gutgut
Doni tavo pukuotukai,akei tokias spalvas malonu ziutiet.
Dusi :gutgut dzerkas.
 #465551   dusys
 09 Bal 2013 19:01
Donis rašė:Dusy, ir tokios ir tokios,vienos tusciavidures judancios,kitos ne,ant kitu ir 3D dedu.
Klausyk a tusciavidures akis Lietuvoj perki. Kaskada buvau is uzsienio parsivezes, bet issemiau aruodus kaipsakant.
Ir lietuvoj ju niekur nerandu.
3D pasigaminu pats a vat tokiu neiseina.
Jai Lietuvoj perki brukstelk i PM.
Aciu.
 #465637   savas
 09 Bal 2013 22:12
marenas rašė:kiek suprantu z formos liezuvei gyluminei skaitos
Marenai, Z liezuviai daugiau pavirsiniai ir vidurinio sluoksnio. Pagrindine ju plokstuma - vertikalioji dalis, sudaranti pasipriesinima vandeniui ir privercianti vobleri dirbti. Apatine (kampine) dalis savo dydziu vobleri nardina gilyn ir priklausomai nuo darbinio voblerio kampo dar papildomai padeda vertikaliajai daliai isjudint voblerio korpusa. Galima padaryt Z formos liezuvi su tokiom proporcijom, kad jis ners labai giliai ir issaugos iprasta zetikams aktyvu darba, bet atitaikyt toki varianta namu salygom labai sunku. Buvau padares toki ciuda-kileri plesrunams, bet pakartot kazko nebeiseina. Net plika akim matosi vobleriu virpesiu skirtumai. Be to ir tai, kas matosi - gana nepatikima, nes tokie vobleriai pagauna savo tikra darba tik pasieke atitinkama gyli ir atstuma nuo spino galo, o sito pamatyt galimybiu ner, nebent tik nujaust. :roll:
 #465638   Arvidys
 09 Bal 2013 22:26
Jei vobleriai iš liepos, ilgis 8cm. Taikinys šlakiai. Geriau vientisos vielos konstrikcija ar galim dėt ir tris atskiras kilpas ir iklijuot medzio dulkiu ir epoksidiniu kliju misiniu. Man patikimiau atrodo vientisos vielos. Lengviau padaroma atrodo atskiromis. O gal vienodai patikimi abu variantai :?:
 #465648   savas
 09 Bal 2013 23:04
Nu jo... Kietas taikinys.
Dalykas svarstomas. Esu kazkuriam forume idejes foto su iklijuotu kilpu bandymais. Atlaiko tikrai milziniskas apkrovas, islupti nepavyko, tik deformavosi pati kilpa. Buvo pakabintas kazkur apie 12-13 kg svoris (nepamenu). Mano bandymas buvo su viduriniaja 0,8 vielos kilpa atrodo. Kakur rasiejoj ant iklijuotos kilpos kabejo apie 100 kg svorio vyras - islupt nepavyko, bet nepamenu, kas per medis. Bet man buvo atvejas, kai liepini vobleri su plona uodega lydeka beveik perkando pusiau - isgelbejo istisinis karkasas. O montavimo sudetingumas - nu nezinau iki siol kas sunkiau, kas lengviau - savi pliusai ir savi minusai. I skyles ikist klijais pateptos kilpos neuztenka - medis sugers derva ir viela liks pusiau laisva. Reikia is pradziu suleist skystu kliju ir po tam tikro laiko is naujo privaryt epo i skyle. O karkasa dedant po iklijavimo reik uztaisinet tarpa. Taip, kad cia kaip ponui patogiau. Vienas dalykas aiskus - jei vobla plona - reik karkaso, bo medis gali paprasciausiai skilt. O klijai atlaikys zuvi garantuotai. Tarp kitko vielos susinaudoja daugiau darant iklijuotas kilpas - specialiai tikrinau. ;-)
 #465650   Satan
 10 Bal 2013 00:07
Jo, pritariu savas. Klijuotos kilpos tikrai atlaiko daugiau negu būtų galima tikėtis, kažkaip netikėjau, tai pats patikrinau. Rezultatai stulbina. Ištraukt kilpą naudojant, kad ir labai storą pintuką yra neįmanoma, jau nekalbu apie mirtinas apkrovas kotui. ;)
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė