Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #465738   Martiz
 10 Bal 2013 10:19
Martiz rašė:Gal kas Klaipėdoj matėt Norstream spiningu?
jei ne, kas ant LTU prekiauja?
Ačiū :/braj;
:?
 #465759   SauliusM
 10 Bal 2013 10:55
SauliusM rašė:
djdj74 rašė:Nu ir nebaigiai? kuris gi tas liaunesnis ir ilgesnis :?: (pvz) ana tavo rekomendacija man tiko :gutgut
tai nuo upes dydzio priklauso, nuo masalu kokio dydzio naudosi priklauso. kiek krantai apzele leidzia su ilga kartim slampinet.
tai gali but ir ant muselkos blanko surodbuildintas kotas. gali ir koks wildriveris 10'6'' ugies skirtingu uzmetimu priklausomai pagal masala but. gali ir pvz avidas 10'6 ugies iki 3/4 pvz but. kad nesakytumet, kad vel tik apie kroiksus rasau, tai galima ir i lumius pvz STFR1363 ar jei masalai nedideli tai ir STFR1262 uztektu. jei visgi maza upe su smarkiai apzelusiais krantais tai labai smagus yra senas wildas dar juodas WS86MF2. arba jam labai panasus yra lumis is GL2 tik dabar nepamenu ar STR1024 ar STR1025. Nu Xrapas galetu patikslint koki ten turi, nes butent apie toki kalbu kaip jo.
vienu zodziu pasirinkimo pilnos akys pagal konkrecia situacija.
siandien prisimines sita klausima biski pakilnojau naujus zalius wildriverius trituruse. nu vat kazkaip manau,kad jei siandien imciau ilga kota lasisom tai turbut rinkciausi tarp nauju zaliu wildriveriu WRS106MLF2 ir WRS106MF2. kad atsakyt kuri konkreciai imciau, jau reiktu eit su tais kotais prie vandens ir bandyt pametyt skirtingus masalus. gal reiks kada taip ir padaryt, nes dabar kazkodel pradejau galvot, kad vieno is tu kotu man gal net ir reikes rudeniui... :-D
 #465802   gabras
 10 Bal 2013 12:37
SauliusM rašė:
SauliusM rašė:
djdj74 rašė:Nu ir nebaigiai? kuris gi tas liaunesnis ir ilgesnis :?: (pvz) ana tavo rekomendacija man tiko :gutgut
tai nuo upes dydzio priklauso, nuo masalu kokio dydzio naudosi priklauso. kiek krantai apzele leidzia su ilga kartim slampinet.
tai gali but ir ant muselkos blanko surodbuildintas kotas. gali ir koks wildriveris 10'6'' ugies skirtingu uzmetimu priklausomai pagal masala but. gali ir pvz avidas 10'6 ugies iki 3/4 pvz but. kad nesakytumet, kad vel tik apie kroiksus rasau, tai galima ir i lumius pvz STFR1363 ar jei masalai nedideli tai ir STFR1262 uztektu. jei visgi maza upe su smarkiai apzelusiais krantais tai labai smagus yra senas wildas dar juodas WS86MF2. arba jam labai panasus yra lumis is GL2 tik dabar nepamenu ar STR1024 ar STR1025. Nu Xrapas galetu patikslint koki ten turi, nes butent apie toki kalbu kaip jo.
vienu zodziu pasirinkimo pilnos akys pagal konkrecia situacija.
siandien prisimines sita klausima biski pakilnojau naujus zalius wildriverius trituruse. nu vat kazkaip manau,kad jei siandien imciau ilga kota lasisom tai turbut rinkciausi tarp nauju zaliu wildriveriu WRS106MLF2 ir WRS106MF2. kad atsakyt kuri konkreciai imciau, jau reiktu eit su tais kotais prie vandens ir bandyt pametyt skirtingus masalus. gal reiks kada taip ir padaryt, nes dabar kazkodel pradejau galvot, kad vieno is tu kotu man gal net ir reikes rudeniui... :-D
kokia kaina ju trituruse?
 #465809   SauliusM
 10 Bal 2013 12:41
bliamba... nepaziurejau kainos... drambliai i kainas niekada neziuri. :oops:
uz avidus tikrai pigesni :-D
 #465812   Rapolas
 10 Bal 2013 12:46
SauliusM rašė:...siandien prisimines sita klausima biski pakilnojau naujus zalius wildriverius trituruse. nu vat kazkaip manau,kad jei siandien imciau ilga kota lasisom tai turbut rinkciausi tarp nauju zaliu wildriveriu WRS106MLF2 ir WRS106MF2. kad atsakyt kuri konkreciai imciau, jau reiktu eit su tais kotais prie vandens ir bandyt pametyt skirtingus masalus. gal reiks kada taip ir padaryt, nes dabar kazkodel pradejau galvot, kad vieno is tu kotu man gal net ir reikes rudeniui... :-D
Ooo, geras :-D ilgėja ilgėja kotai ir pas SauliusM :gutgut
Gal ir aš pasigailėsiu, kad pardaviau savo 3.20m AVID-ą iki 21g. bet gal ir nesigailėsiu, nes WR atsirado žali. Reiks kada prie progos nukulniuot iki Trituruso;) Manau, kad MLF2 biškį "sasiska" jau gali būt, jei palygint su MF2, ar nepasirodė?
 #465815   SauliusM
 10 Bal 2013 12:51
Rapolas rašė:Ooo, geras :-D ilgėja ilgėja kotai ir pas SauliusM :gutgut
nei ilgeja, nei trumpeja. kaip turejau spiningu nuo 1,5m iki 3,6m ilgio, taip ir turiu. :-D
Rapolas rašė: Manau, kad MLF2 biškį "sasiska" jau gali būt, jei palygint su MF2, ar nepasirodė?
kad labai nezymus skirtumas tarp ju rankoj laikant man pasirode, nors cia jau reiktu ant vandens realiai juos lygint, kad labiau skirtumai paaisketu. siaip nera sasiskos abu. MLF2 gal sakyciau net akcija labiau "museline" o MF2 labiau "spiningine". bet nu neesminis ten tas skirtumas toks. skambinau i Triturus, sake tuoj paziures kokia anu kaina ir atskambins atgal. :-D
 #465817   SauliusM
 10 Bal 2013 12:53
va atskambino Triturus, sake abu kainuoja po 659 Lt jei be nuolaidu jokiu.
 #465826   Ovkas
 10 Bal 2013 13:20
Saulėnai tau ten rudenį prie rančos nelabai tiks.
Pirmiausiai bus per ilgi, ten juk pievos amžiais nenušienautos iki kevšinių.
O antra karklų ten labai daug priaugę. Reiks giliai brist :idea: :-D
Ir kažin kaip tu su jais savo numylėtus Rigus mažus mėtysi :? :roll:
 #465830   SauliusM
 10 Bal 2013 13:26
Ovkas rašė:Saulėnai tau ten rudenį prie rančos nelabai tiks.
Pirmiausiai bus per ilgi, ten juk pievos amžiais nenušienautos iki kevšinių.
O antra karklų ten labai daug priaugę. Reiks giliai brist :idea: :-D
Ir kažin kaip tu su jais savo numylėtus Rigus mažus mėtysi :? :roll:
tu gal tokius savo patarimus pasilaikyk sau, nes nusisnekejei visais 4 punktais :lol:
ar cia tipo reikejo suprast kaip bajeri? :roll: bet tada jumoras labai nepavykes...
 #465860   Fuksas
 10 Bal 2013 15:23
SauliusM rašė:va atskambino Triturus, sake abu kainuoja po 659 Lt jei be nuolaidu jokiu.
Tai blem biski uzlausta, kaina tai kaip AVIDO faktiskai kokio 70MF2 :shock:
Sneku aisku apie bazine kaina, be nuolaidu.
 #465862   SauliusM
 10 Bal 2013 15:27
Fuksas rašė:
SauliusM rašė:va atskambino Triturus, sake abu kainuoja po 659 Lt jei be nuolaidu jokiu.
Tai blem biski uzlausta, kaina tai kaip AVIDO faktiskai kokio 70MF2 :shock:
Sneku aisku apie bazine kaina, be nuolaidu.
bet tai tu palauk, ilgis koks paziurek. virs triju metru. aviidas to ilgio apie 9 stolnikus kainuoja manrodos.
 #465865   Fuksas
 10 Bal 2013 15:33
[siandien prisimines sita klausima biski pakilnojau naujus zalius wildriverius trituruse. nu vat kazkaip manau,kad jei siandien imciau ilga kota lasisom tai turbut rinkciausi tarp nauju zaliu wildriveriu WRS106MLF2 ir WRS106MF2. kad atsakyt kuri konkreciai imciau, jau reiktu eit su tais kotais prie vandens ir bandyt pametyt skirtingus masalus.

Pabandyk pabandyk, ir parasyk kai turesi isvadas :gutgut Kaip suprantu i WRS106MLF2 ziuri vien del universalumo, pvz salatui ar sapalui priedo?Nu mane irgi domins zalieji kai ateis mano laikas, tik as galvoju apie WRS90MLF2 abo WRS90MF2. Jei ML is principo istampo lasisinius masalus komfortibulumo ribose, tai kaip ir aisku butu ka imti.
 #465906   SauliusM
 10 Bal 2013 17:50
Fuksas rašė: Jei ML is principo istampo lasisinius masalus komfortibulumo ribose, tai kaip ir aisku butu ka imti.
kas tas yra "lasisiniai masalai" ir ka tai reiskia juos "istampo" manau vartikle Atom tai tikrai istampo ML wildas. cia lasisinis ar ne masalas?
 #465920   Fuksas
 10 Bal 2013 18:44
Sneka eina apie voblas iki 20g (pvz. YZ 3D minnow ar Crack Jack 78, Cablista), vartiklem nelabai gaudau, bet reikes ju isigyti pries sezona, tas pacias Atom manau tiktu. Nu esme kad uzsimestu masalas toli, pats supranti.
O siaip tai reikes isbandyti zaliuosius wildus ir bus aisku kas ir kaip.
 #465927   PelkiuSenis
 10 Bal 2013 19:00
SauliusM rašė:
PelkiuSenis rašė:
SauliusM rašė: eyecon yra ekonomine klase kaip ne kaip.
Bet kaina labai panaši į wild river :) Na, jei sumastysiu imt - tai sužinosiu kas kaip :) Tik jaučiu, kad man per griežtas bus x-fast
aha i auto amortizatoriu kaina irgi panasi, bet tai nereiskia, kad auto amortizatoriai gaminami is wildriverio blanku ar tie blankai is amortizatoriu...
Kalba ne apie Fiskar kastuvu kotus, o apie tai, kad Eyecon ekonominis kotas, bet kaina kaip ne ekonominio wild riverio, bent mano mintis buvo tokia.
 #465960   SauliusM
 10 Bal 2013 19:54
tai kad wild'as irgi ekonominis, tik kad surinktas ne Mexikoj, kaip eyecon, o JAV.
 #465964   SauliusM
 10 Bal 2013 19:58
Fuksas rašė:Nu esme kad uzsimestu masalas toli.
man tai jau tapo nebe esme. man dabar esme tapo maksimali realizuotu kibimu iseiga ir kad kuo maziau paskui zuvi pakrante begt reiktu. nes uzsiknisau begiot. ir kad maziau kabliai atsilenkinetu nuo rekordiniu zuvu. o damesiu iki tos zuvies kiek reik ir ka reik tai as beveik su belekokiu greblio kotu.
 #465976   doncenas
 10 Bal 2013 20:29
O tai tada mojo bass sulyginus su su eaeconu kas gaunasi?Ju abieju parametrai vienodi,tik kad kainos skirtumas nezenklus.Ir jeigu pagamintas mexico,tai jau nebe lygis?
 #465981   SauliusM
 10 Bal 2013 20:38
doncenas rašė:O tai tada mojo bass sulyginus su su eaeconu kas gaunasi?Ju abieju parametrai vienodi,tik kad kainos skirtumas nezenklus.Ir jeigu pagamintas mexico,tai jau nebe lygis?
deciau lygybes zenkla tarp situ seriju, ir panfish serijos taip pat dar. trys vienodo lygio serijos, tik kad skirtingu parametru ir paskirciu kotai.
 #466001   doncenas
 10 Bal 2013 21:23
SauliusM rašė:
doncenas rašė:O tai tada mojo bass sulyginus su su eaeconu kas gaunasi?Ju abieju parametrai vienodi,tik kad kainos skirtumas nezenklus.Ir jeigu pagamintas mexico,tai jau nebe lygis?
deciau lygybes zenkla tarp situ seriju, ir panfish serijos taip pat dar. trys vienodo lygio serijos, tik kad skirtingu parametru ir paskirciu kotai.
Rialiai turbut nieko nebeissiaiskinsiu.Kaip bebutu siandien eaeconas parvaziavo.Tad belieka laukti kada ledas pasitrauks ir paleisti ji i darba...
 #466027   Rapolas
 11 Bal 2013 07:30
SauliusM rašė:man tai jau tapo nebe esme. man dabar esme tapo maksimali realizuotu kibimu iseiga ir kad kuo maziau paskui zuvi pakrante begt reiktu. nes uzsiknisau begiot. ir kad maziau kabliai atsilenkinetu nuo rekordiniu zuvu. o damesiu iki tos zuvies kiek reik ir ka reik tai as beveik su belekokiu greblio kotu.
:gutgut sensta sensta mūsų Sauliukas :-D
 #466038   vk
 11 Bal 2013 08:28
Rapolas rašė:
SauliusM rašė: uzsiknisau begiot.
:gutgut sensta sensta mūsų Sauliukas :-D
:ks> Viskas daug banaliau - viršsvorio priaugo, nebepabėga.
 #466039   SauliusM
 11 Bal 2013 08:31
vk rašė:viršsvorio priaugo, nebepabėga.
klausimas, kas yra priezastis, o kas pasekme :-D
 #466041   SauliusM
 11 Bal 2013 08:32
Rapolas rašė: sensta mūsų Sauliukas :-D
gal gali parodyt, kuris cia is musu jauneja? aisku buna, kad zmones su amzium suvaikeja, bet as ne apie tai. :-D
 #466042   Rapolas
 11 Bal 2013 08:40
SauliusM rašė:
Rapolas rašė: sensta mūsų Sauliukas :-D
gal gali parodyt, kuris cia is musu jauneja? aisku buna, kad zmones su amzium suvaikeja, bet as ne apie tai. :-D
Forumas jaunėja, t.y. daugiau jaunimo prisijungia ir mūs senius "permuša" ,t.y. amžiaus vidurkis jaunėja :-D
Sprendžiu iš to, kad su nosinėmis rašančių mažėja, t.y. dideja rašančių su "mobiliakais", kuriuose nėra lietuviškų rašmenų :-D
 #466045   SauliusM
 11 Bal 2013 08:46
Rapolas rašė:dideja rašančių su "mobiliakais", kuriuose nėra lietuviškų rašmenų :-D
yra ten tos lietuviskos raides ir mobiliakuose aisku, bet uzsip... jom rasyt is mobiliako. :-D man beje kartais gaunasi misriu tekstu pavaryt. ta prasme rasant su teksto atpazinimo funkcija,kuriuos zodzius mobiliakas atspeja ir pats iterpia lietuviskus simbolius, tie su lietuviskais, o kuriu neatspeja tai be ju. tai isvis supertekstas gaunas :-D
 #466126   Rapolas
 11 Bal 2013 12:25
Tai gal jau grįžtam prie WildRiver (laukinės upės) ištakų ir jų ilgių.. O tai taip niekas ir nepasakys, ar WR žaliasis MLF2 ryškiai labiau "sasiska" už MF2 ar ne, ar pačiam reiks belstis į Triturusą anuos pamosikuot :-D
  • 1
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė