Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #465701   manchinis
 10 Bal 2013 09:16
kokiu valu gaudote, koki rekomenduotumėte? Sugalvojau, kad reikia pagauti MARGI, bet va galvoju ar pintukas sueitu pliusai/minusai) nes visgi pintuku gaudydamas gali daugiau ką iš masalų dėžutėje užlaikyti :cool: vienas bičiulis patarė monūške, bet galvojau pasiteirausiu ar yra šiai minčiai revoliucionieriu :grin:
 #465704   Sportininkas
 10 Bal 2013 09:24
Su pintuku pirmus du upetakius pagavau. Ispudzio nepaliko tokio kaip mono. Kadangi as gaudau mazame upelyje tai su mono tiktais nes galiu iki kliuvinio nubrist ar panasiai. Jei gaudysi mazam upelyje tai irgi tik mono naudot patarciau
 #465724   Tadunce
 10 Bal 2013 10:00
O kokį įspūdį paliko mono? :roll:

Čia labiau pripratimo reikalas. Kiekviename vale rastum tiek pliusų, tiek minusų.
 #465728   Sportininkas
 10 Bal 2013 10:04
Man pintas tik su kietu spinu lydekas ar dar ka gaudant.. Pintas nesitampo ir nekazka. Su pintu istraukus upetaki sukres "kotelis" per puse perlinkes buvo ir ne karta sitaip su sukrem buve. Su mono jis kai tamposi ne tiek daug valo paima, daug smagiau kotas lankstosi ir bent man daug idomiau su mono. O del duokles neptunui tai visiem net ir su pintu pasitaiko.
 #465735   manchinis
 10 Bal 2013 10:16
dėl įdomumo pabandysiu abu. Tik man pasakojo kad yra dar keletas niuansų dėl pintuko reikalo... žodžiu nepabandęs-nežinosi, nepauostęs neužuosi :-D
 #465790   Vegys
 10 Bal 2013 12:17
Sportininkas rašė:Man pintas tik su kietu spinu lydekas ar dar ka gaudant.. Pintas nesitampo ir nekazka. Su pintu istraukus upetaki sukres "kotelis" per puse perlinkes buvo ir ne karta sitaip su sukrem buve.
Tai gaudyk ne su kietu lydekiniu kotu ir to nebus :)
 #465800   manchinis
 10 Bal 2013 12:32
kartą spiningaujant lydekaites (kaip suprantama pintuku) pasikabinau ešerioką 350g, tai tikrai nemaniau kad kilbukas, buvau pagalvojęs kelis momentus kad lydekaitė pusantrinė priešinasi (malonumo atžvilgiu) pamatęs ešerioką tikrai nustebau ''plot
Taip, kad visai pritarčiau :kartą spiningaujant lydekaites (kaip suprantama pintuku) pasikabinau ešerioką 350g, tai tikrai nemaniau kad kilbukas, buvau pagalvojęs kelis momentus kad lydekaitė pusantrinė priešinasi (malonumo atžvilgiu) pamatęs ešerioką tikrai nustebau ''plot
Taip, kad visai pritarčiau "Vegys", atitinkamas kotukas+pintukas ir geras derinukas.m? :idea:
 #465811   ramkis
 10 Bal 2013 12:44
O as nuo mazens taip pripratau, nusimyzes nukratau, oi...velnias, ne ta patarle, nu zodziu kazkaip man mono ant marguju, bandziau su pintalu, nelipo...
 #465819   manchinis
 10 Bal 2013 13:00
kadangi aš studentas margųjų pasaulyjeeee :grin: tai pasiimsiu abu variantus ir žiūrėsim kaip čia reikia įprast "geriau nukratyt" :-D
 #465952   Taacis
 10 Bal 2013 19:45
Vegys rašė:
Sportininkas rašė:Man pintas tik su kietu spinu lydekas ar dar ka gaudant.. Pintas nesitampo ir nekazka. Su pintu istraukus upetaki sukres "kotelis" per puse perlinkes buvo ir ne karta sitaip su sukrem buve.
Tai, kad shitas patarejas Sportinykas, dar tik pernai pats zhvejot pradejo :shock: O va- jau patarimais shvaistosi.

Todel ir sakau visiems najokams- priesh kazhko klausdami, pirmiau perskaitykit visa shia tema- tikrai nekils klausimu. O ir nuo durnu patarinetoju (kurie negali savo patarimu argumentuot) apsisaugosit.
 #466011   aras-paukstis
 10 Bal 2013 23:05
Taacis rašė:
Vegys rašė:
Tai, kad shitas patarejas Sportinykas, dar tik pernai pats zhvejot pradejo :shock: O va- jau patarimais shvaistosi.

Todel ir sakau visiems najokams- priesh kazhko klausdami, pirmiau perskaitykit visa shia tema- tikrai nekils klausimu. O ir nuo durnu patarinetoju (kurie negali savo patarimu argumentuot) apsisaugosit.

;uolrait pilnai sutinku. yra siam forume keli patarejai :/nek
pasiskaites foruma pamatysi kad jeme ne visi yra specelistai kaip dedasi. yra keletas specu kuriu patarimus verta atkreipti demesi ir juos pritaikyti praktikoje. visa kita tai tik daugumos bla bla bla...
(tai tik mano asmenine nuomone)
 #466100   AndM
 11 Bal 2013 11:11
Na kaip ten aplink merkio intakus ir intakelius Dzukijoje, vanduo jau stipriai pakilo? gal matet kas?
 #476026   Arvidys
 09 Geg 2013 18:01
Atitinkamom salygom sueitų. Iš clasic tai jau minėjau 5cm MN spalva galima su ja gaudyt beveik visa sezoną kai vanduo nėra labai mutnas.
 #477325   PelkiuSenis
 14 Geg 2013 05:48
Tai va,man ir buvo kalimu,bet mastau,kad gal pritruko kazko,gal ne visai tokia rijimo diena,nes ryte dar buvo vanduo murzinas po lietaus.
O jei bandyt galast kazkiek,manau is isori es puses reiketu su labai svelniu gala dimo akmeniu,ar jau naudos nuo to nebus?
 #477625   Arvidys
 14 Geg 2013 22:06
looking4snow rašė:Bandziau galasti, bet arba nemokejau, arba...zodziu meciau ta reikala ir tiesiog pakeiciu.
Turiu klausimuką, o kaip keiti? Turiu nuo senesnių laikų dar kai sukrėm gaudžiau darbinių Mepps'u, bet kabliam jau ragai ir kanopos. Negi ardei visa sukre ir vėl surinkinėjai? Ar sena kablį kirpai ir su žiedelio pagalba kaip ant voblerio būna vėriai nauja kablį? Pastarasis būdas man nepatiko ant darbinės sukrės taip buvau padares ir ant jos nieko nebepagavau nors ant identiškos su standartiniu kabliu be to žiedelio kibdavo. Kažkaip ardyt ir sudėt atrodo mozachizmas... Tai guli dabar ir dulka tie meppsai... Gal reiks jaunimui perleist cia forume, o jie jau sumastys ką su jom daryt :shock: ...
 #477632   looking4snow
 14 Geg 2013 22:46
Dedu per ziedeli. Siaip tai geras pastebejimas, tikrai kibimu sumazeja. Bet retai taip ir buna, nes kur kas greiciau nutraukiu ir savaime nebereikia kablio pakeisti. :grin: Nes net ir su bridkelnemis toli grazu ne visada galima pribristi.
 #482044   Vegys
 28 Geg 2013 19:15
Su visais iš šių masalų gali suviliot upėtakį.
Asmeniškai aš nė vieno į žūklę neimčiau. Skonio reikalas.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė