Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #469491   Marius1
 20 Bal 2013 13:23
Respects Henytei ir už kitokią nuomonę :gutgut
Čia info žmonėms, kad nebūtinai tik su croixu gali būt laimingas.
O, bet, tačiau, kas man labai patinka aviduose, tai labai platus šios serijos spiningų pasirinkimas, turiu galvoje akciją, ilgį, gramatūras. Nu, nei pas vieną lenką, nerasi tokio pasirinkimo.
O šiaip gerai kad yra žmonių aprašančių alternatyvas brangiems spiningams ;uolrait
 #469492   alkanas
 20 Bal 2013 13:34
Antistatic rašė: ..O jei kibimai labai vangus,kai zuvis tik prisiliecia prie masalo? kas tada? ar jausi ponas mielas toki kibima? jei spiningas bus visai ne tam skirtas? as suprantu kad pas tave buna visi kibimai tokie kad net kota is ranku rauna,na tada tai taip,bet jei tik apzioja koki silikonini sliekuti atsargus eserys? na greitai pamastom su galvyte.... :ks>
pamastyk su kuo nori , gali greitai gali letai :grin: 10 gr vala itempia uztikrintai is cia ir uztektinai jautrumo stovinicam vandeniui bet kokiam spinui ir jusi ir pasivijima ir paciulpima :gutgut apie didesnius svorius net nekalbu, ten isvis jau valas pats skamba kaip gitaros styga, net uodui atsitrenkus pajusi
 #469493   Arvidys
 20 Bal 2013 13:38
Tame ir bėda, kad yra kas giria pigesnius. Bet realiai jų apžiūrėt neimanoma. Kaip ir su shogun... Kiek kartu mačiau postu lygtai ju reik ieskot Kaune per visas parduotuves ir tai nežinia ar rasi... Ir ne vien su kotais tokia situacija. Labai knieti abžiūrėt man Solvkroken bridkelnes, bet kad jų tik klaipėdoi lygtais buna, ir tai neaisku rasi ar ne. Nu bet cia jau kita tema...
alkanas rašė:
Antistatic rašė: ..O jei kibimai labai vangus,kai zuvis tik prisiliecia prie masalo? kas tada? ar jausi ponas mielas toki kibima? jei spiningas bus visai ne tam skirtas? as suprantu kad pas tave buna visi kibimai tokie kad net kota is ranku rauna,na tada tai taip,bet jei tik apzioja koki silikonini sliekuti atsargus eserys? na greitai pamastom su galvyte.... :ks>
pamastyk su kuo nori , gali greitai gali letai :grin: 10 gr vala itempia uztikrintai is cia ir uztektinai jautrumo stovinicam vandeniui bet kokiam spinui ir jusi ir pasivijima ir paciulpima :gutgut apie didesnius svorius net nekalbu, ten isvis jau valas pats skamba kaip gitaros styga, net uodui atsitrenkus pajusi
Pagal tave visi spinai su 10g skambus? Gal jau nebesvaikit... Turiu avida 96' iki 21g. Bandžiau ežere džigaut. Žinau, kad čia ne džiginis kotas ;uolrait iki 6m gylio dar jaučiasi pakenčiamai. Bet jei gylis 10m, 15m nu tai nifiga ten nieko nesijaučia. Nebent sakau čia kiekvienas dar skirtingai jaučia...
 #469496   Ignelis
 20 Bal 2013 13:45
SatanKlaus rašė:Henyte, su džigu iki 10 gramų išvis negaudau, taip kad modelio tau nepatarsiu, obet tačiau manau kad tokie svoriai ant bele kokio spino netaip jau aiškiai kals į ranką :roll: . O gaudau pagrinde 15-28 gramais ir mano turimas avidas pilnai tenkina mano poreikius :grin:
metau ir as su avidu 30gr guma, fiorde... ::hai-bai bet tai toki svori su betkuo gali metyt ir bus gerai jeigu uzsimeti kazkiek. nors irgi maniau kad labai gerai, kol nepabandziau geriau... ::hai-bai kokio starkio su 15/20gr galva net nemeginciau ieskot nors kotas iki 21gr ismetimo. :/nek pasikartosiu, kad blizgei jis man ;-var-var.
 #469501   alkanas
 20 Bal 2013 14:14
Arvidys rašė: Pagal tave visi spinai su 10g skambus? Gal jau nebesvaikit... Turiu avida 96' iki 21g. Bandžiau ežere džigaut. Žinau, kad čia ne džiginis kotas ;uolrait iki 6m gylio dar jaučiasi pakenčiamai. Bet jei gylis 10m, 15m nu tai nifiga ten nieko nesijaučia. Nebent sakau čia kiekvienas dar skirtingai jaučia...
tai pala :grin: mes gi nekalbam apie zukles salygas kai reikia didesnio svorio norint kazka pajust del tam tikru salygu, pvz kaip rasai gylio ar vejo ar dar pvz valo storio. is tikro tai man isvis "do lampocki" kas kuo nori tas tuo ir zvejoja, bet man stovinciam vandeniui nuo 10 gr dzigui tiktu bet koks ne is stiklo spinas, lengvesniem masalam tai reikia jautresnes irangos , o auksciau jau balvankes tokios, kad tikrai viska jausi. pasitaiko vis istraukt kieno nors guminuka ar dar koki masaliuka is dugno, tai visad pastebiu, jog svoriai buna gerokai didesni uz mano naudojama, juk ir aisku del ko taip- del jautrumo ir naudoja didesni svori. norint isbandyt, tereiketu pasiimt bet koki spina ir uzsidejus didesni svori padzigint. ir nemaisykit- as nerasau jog su jautresniu spinu ten pat galima ir mazesniu svoriu viska puikiai justi. tai taip pat tiesa. as kalbu tik apie 10 gr ir didesnius svorius. man nuo 10 gr tiktu bet koks spinas ir jautrumu nesiskusciau, tiesiog kaip ten kazkuris guru rase ir kazkuris daug kartu citavo :roll: viska reikia naudot pagal paskirti ar kaip ten.
zodziu atviras vanduo reik tiketis jau ne uz kalnu, gal aprims vis gincai :lol:
 #469506   Antistatic
 20 Bal 2013 14:37
...pasaka be galo diskusija...kiekvienas turi savo nuomone...
pilstot is tuscio i kiaura... '''bum
 #469588   SauliusM
 20 Bal 2013 20:13
dar norejau pradet atsakinet, bet paziurejau, kad tiek debilisku postu atsakyt man kantrybes pritruks...
 #469612   Arvidys
 20 Bal 2013 20:49
alkanas rašė:
Arvidys rašė: Pagal tave visi spinai su 10g skambus? Gal jau nebesvaikit... Turiu avida 96' iki 21g. Bandžiau ežere džigaut. Žinau, kad čia ne džiginis kotas ;uolrait iki 6m gylio dar jaučiasi pakenčiamai. Bet jei gylis 10m, 15m nu tai nifiga ten nieko nesijaučia. Nebent sakau čia kiekvienas dar skirtingai jaučia...
tai pala :grin: mes gi nekalbam apie zukles salygas kai reikia didesnio svorio norint kazka pajust del tam tikru salygu, pvz kaip rasai gylio ar vejo ar dar pvz valo storio.:lol:
Tai tu vistiek sakai nesvarbu kai 10g? Nu tai tada man paaiskink perki kota kuris skirtas gaudyt su 10g tik iki 2m gylio kai nėra vejo ir bangu. Tada perki kita kai reikia 10g iki 5m gylio ir kai siokia tokia banga yra? Tada dar imi kita kota 10g iki 10m ir kai jau didelis vėjas ir rimta banga? Ar vistik gaudai su vienu betkokiu spinu su 10g visokiuose gyliuose ir per belekoki vėja ir vistik jauti? Kažkaip nesupratau tavo argumento apie salygas. Tai normalu manau, kad spiningas džiginis bus naudojamas ivairiom salygom. Nors nesu egzpertas per rankas perleides 100 spinigu, bet mano nuomone nusišneki, kad su belekokiu ten jauti.
 #469746   PelkiuSenis
 21 Bal 2013 10:30
Hmm... idomiai jus cia pasi... :-D
Man tik keista, kai vaziuoja prie vandens vezasi kotus skirtingu galingumu, nuo (berods) 7g iki 45g ir bando 7-10g masalus. O tai kodel nebuvo pasiimti vienodos galios kotai ir kodel nebuvo pratestuoti sie kotai su 20g ar 30g galvomis.
Bei testavimo metu rite viena buvo ar visi kas kokias turejo?
Nesakau, kad tie lenku kotai blogi, tik gana keistai atrodo, kad iki 45g puikia dirba su 7g. Na, jautrumas viena, bet kaip toks iki 45g uzmetineja 7g masalus (nors aisku dabar tema apie jautruma).
 #469754   SauliusM
 21 Bal 2013 11:48
PelkiuSenis rašė:nors aisku dabar tema apie jautruma
o pagaliau kazkas pastebejo, kad spiningas gali ir kitokiu savybiu nei jautrumas turet.
ir siaip labai idomu klausyt, kai "asai" naudoja kotus iki 45gr uzmetimo svoriam, kur visas pasaulis naudoja finezas ar kitokias japonisko stiliaus vklejonkes. nu tiesiog nuostabi diskusija.
 #469761   DainiusM
 21 Bal 2013 12:04
Sauliau, netrukdyk aniems... tyliai semkis patirties...
 #469767   ToOmas
 21 Bal 2013 12:16
Sveiki, noriu spiningeli koki nusipirkt, tikiuosi kad padesit daugmaz tinkama varianta surast. Esu paauglys, tai aisku ant spino daug nedeciau, ~200 Lt. Dazniausiai zvejoju upeje, bet kartais palekiu iki ezero. Labiausiai megstu zvejot guminiais riperiais, 7-11cm ilgio. Buvau gaves siulyma pirkt Abu Garcia Vendetta spin, bet gal ir kitokiu patarimu sulauksiu? :) aciu tiems, kurie pades :/brazasista
 #469776   henyte
 21 Bal 2013 13:58
PelkiuSenis rašė:Hmm... idomiai jus cia pasi... :-D
Man tik keista, kai vaziuoja prie vandens vezasi kotus skirtingu galingumu, nuo (berods) 7g iki 45g ir bando 7-10g masalus. O tai kodel nebuvo pasiimti vienodos galios kotai ir kodel nebuvo pratestuoti sie kotai su 20g ar 30g galvomis.
Bei testavimo metu rite viena buvo ar visi kas kokias turejo?
Nesakau, kad tie lenku kotai blogi, tik gana keistai atrodo, kad iki 45g puikia dirba su 7g. Na, jautrumas viena, bet kaip toks iki 45g uzmetineja 7g masalus (nors aisku dabar tema apie jautruma).
ar manai, kad kotas kuris puikiai dirba su 7gr blogiau jaus 20-30gr nei kotas kuris su 7gr isvis nedirba :-) ? Vienodos galios kotai bus paiimti kaip pageidauji, jei tuos kotus nupirksi ar paskolinsi jei juos turi. Rites buvo: stella, excia, ultegra. Galiu nuramint, kad jautrus kotas skambesi perduoda ir i ranka laikancia kota ir i pirstus laikancius rites rankenele. Kotai buvo bandomi skambumui-jautrumui patikrinti, o ne metimo nuotoliui, zinoma, kad 7gr geriau uzmetines lankstesnis-lengvesnis kotas ir kazin ar kam uzeis noras atlikineti tokis uzmetimo testus, nebent neziniukui visiskam. Bet ir ant uzmetimo avidas 3-10gr ne puikiausiai pasirode, buvo lengvai perspjautas dragon 4-16gr.
 #469778   henyte
 21 Bal 2013 14:06
SauliusM rašė:o pagaliau kazkas pastebejo, kad spiningas gali ir kitokiu savybiu nei jautrumas turet.
ir siaip labai idomu klausyt, kai "asai" naudoja kotus iki 45gr uzmetimo svoriam, kur visas pasaulis naudoja finezas ar kitokias japonisko stiliaus vklejonkes. nu tiesiog nuostabi diskusija.
tai ir tau neaisku, kaip tokios savybes kaip uzmetimas veiks? Prie ko cia vklejonkes? Tipo avida su vklejonkem lygint reikejo ar kitus kotus. Ar galvoji, kad naudoju kotus iki 45gr su 7gr zvejot? Bet jau taip gavosi, kad jei ir naudociau, tai zvejyba butu malonesne su tokiu kuoliuku nei su avidu skirtu zvejoti tokiais svoriais.
 #469784   SauliusM
 21 Bal 2013 14:29
henyte rašė:
SauliusM rašė:o pagaliau kazkas pastebejo, kad spiningas gali ir kitokiu savybiu nei jautrumas turet.
tai ir tau neaisku, kaip tokios savybes kaip uzmetimas veiks? Prie ko cia vklejonkes? Tipo avida su vklejonkem lygint reikejo ar kitus kotus. Ar galvoji, kad naudoju kotus iki 45gr su 7gr zvejot? Bet jau taip gavosi, kad jei ir naudociau, tai zvejyba butu malonesne su tokiu kuoliuku nei su avidu skirtu zvejoti tokiais svoriais.
naudok tu kad ir kanalizacijos vamzdi ar greblio kota zvejybai, jei tau malonu, koks man skirtumas.
 #469786   alkanas
 21 Bal 2013 14:40
manau tau skirtumas yra :-ou-je kitaip nekreiptum demesio i tai kad kroiksas prastesnis uz bet koki lenka, ka jau bekalbet apie inazumi ar meikacuki 'viarkt
 #469793   SauliusM
 21 Bal 2013 14:46
alkanas rašė:manau tau skirtumas yra :-ou-je
idomu koks? as gal kroiksais prekiauju ar Fabai gal man atkata moka? gal nereik tik mistiniu legendu kurt pradet.
 #469794   alkanas
 21 Bal 2013 14:48
Arvidys rašė: Tai tu vistiek sakai nesvarbu kai 10g? Nu tai tada man paaiskink perki kota kuris skirtas gaudyt su 10g tik iki 2m gylio kai nėra vejo ir bangu. Tada perki kita kai reikia 10g iki 5m gylio ir kai siokia tokia banga yra? Tada dar imi kita kota 10g iki 10m ir kai jau didelis vėjas ir rimta banga? Ar vistik gaudai su vienu betkokiu spinu su 10g visokiuose gyliuose ir per belekoki vėja ir vistik jauti? Kažkaip nesupratau tavo argumento apie salygas. Tai normalu manau, kad spiningas džiginis bus naudojamas ivairiom salygom. Nors nesu egzpertas per rankas perleides 100 spinigu, bet mano nuomone nusišneki, kad su belekokiu ten jauti.
nu visai nesvarbu, tiesiog nori 10 gr naudoji, kai nieko nejauti del kokiu nors aplinkybiu, uzsidedi didesni svori ir toliau zvejoji, kad tik ledai greiciau nueitu ir draudimas pasibaigtu ;-var-var.
 #469796   alkanas
 21 Bal 2013 14:53
SauliusM rašė: idomu koks? as gal kroiksais prekiauju ar Fabai gal man atkata moka? gal nereik tik mistiniu legendu kurt pradet.
tai kodel tau taip skauda kai kroixa niekam tikusiu pavadino ? :lol: ir isvis tie visi amerikonai dzigui netike, plem kai palyginau kazkoki shekspyro spina su amerikonu tai :-ug dar ir kazkokiu daiwu buvo ir noneimu visiskai , amerikonu legendos tyliai :ruko kampe :lol:
 #469803   SauliusM
 21 Bal 2013 15:00
alkanas rašė:tai kodel tau taip skauda kai kroixa niekam tikusiu pavadino ?
o kodel nusprendei, kad man skauda? jei kazkas raso marazma forume, tai ir parasiau, kad marazma raso. o skauda, neskauda. tai cia jau tavo interpretacijos.
 #469805   henyte
 21 Bal 2013 15:06
:-D ir vel marazmatikai visi kiti, bet ne pats.
 #469806   SauliusM
 21 Bal 2013 15:08
henyte rašė::-D ir vel marazmatikai visi kiti, bet ne pats.
tik jau nereik dangstytis skambiu zodziu "visi", ant vienos rankos pirstu suskaiciuot juos imanoma. :lol:
 #469809   alkanas
 21 Bal 2013 15:12
SauliusM rašė: o kodel nusprendei, kad man skauda? jei kazkas raso marazma forume, tai ir parasiau, kad marazma raso. o skauda, neskauda. tai cia jau tavo interpretacijos.
na nesakyk , oj nesakyk, is sono geriau matosi :-ou-je daugelis tam pritartu jei amerikansku legendu fanu nebijotu :lol:
 #469811   Ovkas
 21 Bal 2013 15:13
Pas kolega dar liaunesnis kur iki ~17 gr. pas mane dar galingesnis kur virs uncijos. Ilgiai trumpesni nei pas tave.
Abu analogiškai All Around spiningai. Sukrei, blizgei pamėtyt. Bet kaip džigai tai niekam tikę :/nek
Žinoma tai mūsų nuomonė. Bet net ir ežeruose su kietu dugnu nesijaučia nieko ...

Arvidys rašė:Turiu avida 96' iki 21g. Bandžiau ežere džigaut. Žinau, kad čia ne džiginis kotas ;uolrait iki 6m gylio dar jaučiasi pakenčiamai. Bet jei gylis 10m, 15m nu tai nifiga ten nieko nesijaučia. Nebent sakau čia kiekvienas dar skirtingai jaučia...
 #469812   Antistatic
 21 Bal 2013 15:16
Cia tas pats kas butu.... labai geros rites Stellos..nu tik kad jau dakniso tas pats per ta pati..perkame rite kad ji laikytu ,mokame 2000 ir atgaude krante su ja 15 metu ir vis dar veikencia kaip pasirodome pries kitus? kurie per tuos 15 metu sudevejo 20 riciu ir isbande vis kitus modelius.. o mes vis stovime ir sukame neuzmusancia stella..cia tas pats ir apie amerikosu kotus.. amzina garantija ....kam ji? teslagalviams.
 #469813   SauliusM
 21 Bal 2013 15:17
alkanas rašė:
SauliusM rašė: o kodel nusprendei, kad man skauda? jei kazkas raso marazma forume, tai ir parasiau, kad marazma raso. o skauda, neskauda. tai cia jau tavo interpretacijos.
na nesakyk , oj nesakyk, is sono geriau matosi :-ou-je daugelis tam pritartu jei amerikansku legendu fanu nebijotu :lol:
ka dar susigalvosi?
 #469814   Ovkas
 21 Bal 2013 15:17
Saulėnui ir Atistatikui stogus rauna :lol: :lol:
 #469817   alkanas
 21 Bal 2013 15:24
SauliusM rašė: ka dar susigalvosi?
nesusigalvosiu o tiesa parasysiu : shakespeare spiningai geresni ir jautresni uz croixo legend elite :-D
 #469818   SauliusM
 21 Bal 2013 15:25
alkanas rašė:shakespeare spiningai geresni ir jautresni uz croixo legend elite :-D
maladec. isirasyk i savo parasa sita fraze ir 10 metu nekeisk. :lol:
 #469819   alkanas
 21 Bal 2013 15:30
negaliu isirasyt, nes cia nepilnai viska ir nevisa spiningu sarasa parasiau, o viska surasius nebetilps i parasa. o kur dar apie uzmetimo nuotoli gaidiska rasyt o apie dyzayna :lol:
  • 1
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė