Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #469887   Andrius0522
 21 Bal 2013 18:09
Darukas85 rašė:sveiki, noriu pirkti valti tik niekaip nezinau kuria rinktis,abieju kokybe manau yra nebloga, zvejosiu dviesia. gal galit patart ar pirma ar antra?
http://www.laivynas.lt/valtys/nord-boat-rxk-310
http://valtys.puslapiai.lt/pripuciamos_ ... TYS_MELUGA
antra nuoroda neaiski nes meta visas parduotuves valtis...
 #469891   Darukas85
 21 Bal 2013 18:15
Andrius0522 rašė:
Darukas85 rašė:sveiki, noriu pirkti valti tik niekaip nezinau kuria rinktis,abieju kokybe manau yra nebloga, zvejosiu dviesia. gal galit patart ar pirma ar antra?
http://www.laivynas.lt/valtys/nord-boat-rxk-310
http://valtys.puslapiai.lt/pripuciamos_ ... TYS_MELUGA
antra nuoroda neaiski nes meta visas parduotuves valtis...
antros bus modelis D-320 o kaina 2450
 #469901   Andrius0522
 21 Bal 2013 18:22
Darukas85 rašė:
Andrius0522 rašė:antra man kazko geresne,gal,kad tamsesne ir inkarui laikiklis yra priekyje,o siaip daug maz vienodos...
ir as kazkaip galvoju labiau apie antra
nei su viena nei su kita neprasimesi manau....
 #470295   Qmas
 22 Bal 2013 17:01
Sweiki, nezinojau kuria tema pasirinkt mano klausimui, tai nusprendziau cia parasyt. Norejau pasiklaust ar yra privaloma plaukiojant ir zvejojant PVC valtim deveti pripuciama gelbejimosi liemene? Domintu ar privaloma lietuvoje ir ar privaloma latvijoje. Tik siemet rimciau uzsiimsiu spiningavimu is valties, todel ir nezinau tu reikalavimu
 #470302   Andrius0522
 22 Bal 2013 17:17
Qmas rašė:Sweiki, nezinojau kuria tema pasirinkt mano klausimui, tai nusprendziau cia parasyt. Norejau pasiklaust ar yra privaloma plaukiojant ir zvejojant PVC valtim deveti pripuciama gelbejimosi liemene? Domintu ar privaloma lietuvoje ir ar privaloma latvijoje. Tik siemet rimciau uzsiimsiu spiningavimu is valties, todel ir nezinau tu reikalavimu
dar nera manes prase liemenes zaliukai,viena karta pasienietis mandras papuole tai bande man su draugeliu pasirodyti kad yra mandras ir apsisvites,kol nepradejo vos ne gesintuvo prasyti el.varikliuku plaukiojant :)buvo staigiai viskas paaiskinta grazia forma,kad jei nieko nezinai tada vaziuok savo kelaisi :)atmatoje viena karta susidurem su zaliukais,irgi ne puse zodzio,bet siaip bent jau kad valtyje butu man atrodo reikia...
 #470363   CameL
 22 Bal 2013 19:59
Sveiki,gal kas galit paaiskint kaip reikia pripust airdeckini dugna,gal pas mane pompa silpna,bet pripuciu kiek galiu, is ei stoju ant jo visvien jauciasi kad minkstas yra ir eigu pirstu spaudziu tas pats,ar taip turi buti,ar gal vandeni bus gerai,paaiskint kas zinot i Pm,lb dekui
 #470386   alkanas
 22 Bal 2013 20:42
del liemenes pasiskaityt reiketu tiksliau, bet lyg reikalavimas toks yra, kad neplaukiant nereikia buti apsivilkus tik valtyje privalo buti, o plaukiant privaloma apsivilkti.
 #470621   Vitolis
 23 Bal 2013 12:15
CameL rašė:Sveiki,gal kas galit paaiskint kaip reikia pripust airdeckini dugna,gal pas mane pompa silpna,bet pripuciu kiek galiu, is ei stoju ant jo visvien jauciasi kad minkstas yra ir eigu pirstu spaudziu tas pats,ar taip turi buti,ar gal vandeni bus gerai,paaiskint kas zinot i Pm,lb dekui
Padabok pagal laivo instrukcijakoks spaudimas airdeke turi but. Gal ir su dvipuse rankine galesi dapust. Jos uz kojines galingesnes. Ne visiems reik tu 0.75Atm. Mano pvz tik 0.45 ir kai akmuo.
 #470686   DainiusM
 23 Bal 2013 14:08
nu nzn... vakar putem quicksilveri tai 0,44 kiliui eina, o dugnui 0,75. priputem 0,6- ryskiai mazokai man atrodo. na bent jau akmeniu tikrai nevadinciau. :)
 #470755   Vitolis
 23 Bal 2013 18:13
DainiusM rašė:nu nzn... vakar putem quicksilveri tai 0,44 kiliui eina, o dugnui 0,75. priputem 0,6- ryskiai mazokai man atrodo. na bent jau akmeniu tikrai nevadinciau. :)
O airdekke kupros tada nepastatė baisu nepatogu su mobilkom rašyta ?
 #470805   vytiocha
 23 Bal 2013 19:56
Del airdec priputimo. Praktiskai visu airdecas laisvai laiko 1atmosfera.Naudojau 290 airdecine valtele du metus.Ten nebloga daryta UK rinkai .Naudoju rankine dvieju eigu pompike su kuria pripusdavau iki 0.45-0.50atm,stengdavaus balionus pripust pilnai.Tai va su 5ag merkuriu vienas puse velnio glisas iseidavo,nors ir nesu sutrauka.Zvejojant prie kiaules su suniu gerokai lengvesniu-88kg ir uzdejus legendine jamaha mano airdecas raitydavosi ziauriai-kaip as pries virsininkus.Reikia airdeca pust 100procentu +10procentu norint turet ne sasyska po savim.Airdecas geras lengvas,mobilus daiktas kuri reikia pust iki negaliu.
 #471077   Vitolis
 24 Bal 2013 08:53
vytiocha rašė:Del airdec priputimo. Praktiskai visu airdecas laisvai laiko 1atmosfera.Naudojau 290 airdecine valtele du metus.Ten nebloga daryta UK rinkai .Naudoju rankine dvieju eigu pompike su kuria pripusdavau iki 0.45-0.50atm,stengdavaus balionus pripust pilnai.Tai va su 5ag merkuriu vienas puse velnio glisas iseidavo,nors ir nesu sutrauka.Zvejojant prie kiaules su suniu gerokai lengvesniu-88kg ir uzdejus legendine jamaha mano airdecas raitydavosi ziauriai-kaip as pries virsininkus.Reikia airdeca pust 100procentu +10procentu norint turet ne sasyska po savim.Airdecas geras lengvas,mobilus daiktas kuri reikia pust iki negaliu.
TA ip ir nesupratau kilis neispučia dugno ?
 #471213   CameL
 24 Bal 2013 15:54
Vitolis rašė:
vytiocha rašė:Del airdec priputimo. Praktiskai visu airdecas laisvai laiko 1atmosfera.Naudojau 290 airdecine valtele du metus.Ten nebloga daryta UK rinkai .Naudoju rankine dvieju eigu pompike su kuria pripusdavau iki 0.45-0.50atm,stengdavaus balionus pripust pilnai.Tai va su 5ag merkuriu vienas puse velnio glisas iseidavo,nors ir nesu sutrauka.Zvejojant prie kiaules su suniu gerokai lengvesniu-88kg ir uzdejus legendine jamaha mano airdecas raitydavosi ziauriai-kaip as pries virsininkus.Reikia airdeca pust 100procentu +10procentu norint turet ne sasyska po savim.Airdecas geras lengvas,mobilus daiktas kuri reikia pust iki negaliu.
TA ip ir nesupratau kilis neispučia dugno ?
Tai kad ispucia,bet kol kas nesu priputes iki galo,kai isigisiu pompa pripusiu pilnai,atrasisiu :)
 #471321   DainiusM
 24 Bal 2013 21:39
Vitolis rašė:O airdekke kupros tada nepastatė ?
nu kaip ir ne, siokia tokia banga yra nuo kilio, bet nesmarkiai.
 #471416   Vitolis
 25 Bal 2013 08:19
DainiusM rašė:
Vitolis rašė:O airdekke kupros tada nepastatė ?
nu kaip ir ne, siokia tokia banga yra nuo kilio, bet nesmarkiai.
Nu tai va yra ir pas mane bet manau ,kad nieko kol kas daugiau nedarysiu, tik matrasa d tapusa mėginių(gal) papūsti iki negaliu gal nejobnis :mėlynvarla
 #471503   vytiocha
 25 Bal 2013 11:59
Nezinau ar visose aiedec valtelese po apacia yra ydeta grubiai 75+30+12cm vandeniui atspari fanera kuri puciant kili neleidzia jam islenkt airdeca.Jinai yra toje vietoje kur kilis yra storiausias.Mano valteleje tai beveik visiskai eliminuodavo airdec islinkima.Manau jei to nera gamykliskai tas pataisoma sava iniciatyva.Tik krastus padaryt svelnius ir storai nudazyt,kad neduok die neilistu koks pasinas.Siaip realiai reikalingas manometras airdecui butinai ir laikytis instukcijoje nurodytu slegiu +5procentai ir bus laime zvejybos metu.
 #472397   Mangiz
 28 Bal 2013 20:21
Gera diena gerieji zmones!

turiu klausima del valties inkaro laikiklio klijavimo...

Yra valtis kaip valtis..
Paveikslėlis

Ir ant jos priekio noriu priklijuoti inkaro laikikli... taigi klausimeliai..:

1. ar as galiu ji klijuoti ant pacio priekio? Ta prasme yra lievas lipdukas... ar nebus po to bedu?
2. kaip suprantu geriausia paciam priekyje klijuoti tiesiai? Ar is esmes nesvarbu?
Paveikslėlis

3. Jeigu negalima ant lipduko gal klijuoti kazkur sone kaip cia?

Paveikslėlis

Patarkit kur kliujuoti! Nes jauciu, kad kai priklijuosiu, bus visam gyvenimui :)

4. Ar gal is vis neverta klijuoti, o tiesiog risti ji prie sonines virves? Nelabai noriu papildomu svoriu klijuoti kaip bebutu..

Betkokie praktiniai isbandyti patarimai labai praverstu.

Dekojimai!
 #472401   Andrius0522
 28 Bal 2013 20:35
o lipdukas nenusiima,?siaip priekyje geriausiai,nes pastoviam-pastoviois krypties vejui tave laikytu tik isilgai o ne kaipnors sonu pastacius valti,pats turiu sone virve,tai tikrai besina mane tas vejuotom dienom...bangos musa y bortus,pri.isa vandens,siubuoja labiau nei siubuotu isilgai stovint...ir jei klyjuosi tai su kuo?cia jau man ydomu,nes vienas is pagrindiniu dalyku kurie db mane kankina tai to beso klijavimas,ir nenoriu is koki 10-15 karto uzsklijuoti,nes svorio jis vistiek gaus-kad neatsiluptu...
 #472406   Mangiz
 28 Bal 2013 20:44
na kaip "nenusiima"... su nagais tikrai negaliu nuimti.. su peiliu gal ir nuimciau, bet baisu :) Ar gal zinot kokiu budu ji nuimti? Jei nuimciau kaip ir klausimu nebebutu...

klijuosiu tai su spec klijeis kuriuos dave perkant ta laikikli.. kiek jie geri nezinau, tikrai nebandziau.

Tai var ir lauzau galva ar zopa butu jei ant to lipduko klijuociau ar geriau kur sone? na sone kaip suprantu is andriaus tikrai ne sprendimas...
 #472408   Andrius0522
 28 Bal 2013 20:46
Mangiz rašė:na kaip "nenusiima"... su nagais tikrai negaliu nuimti.. su peiliu gal ir nuimciau, bet baisu :) Ar gal zinot kokiu budu ji nuimti? Jei nuimciau kaip ir klausimu nebebutu...

klijuosiu tai su spec klijeis kuriuos dave perkant ta laikikli.. kiek jie geri nezinau, tikrai nebandziau.

Tai var ir lauzau galva ar zopa butu jei ant to lipduko klijuociau ar geriau kur sone? na sone kaip suprantu is andriaus tikrai ne sprendimas...
su benzinu manau nuimtum lipduka...svelniai bet negailek benzo ir manau nukris...
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė