Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #469461   bloombergas
 20 Bal 2013 09:59
Ką tik grįžau iš Minijos aukštupio, tai likau it musę kandęs... :e:e Srovė stipri, vandens lygis aukštokas, o vanduo kaip kakava. Voblerio jau nesimato 20 cm gylyje. Tai valandą pasivaikščiojau ir grįžau, galvoju geriau pataupysiu masalus ateičiai :-D
 #469471   looking4snow
 20 Bal 2013 11:22
Vo blin. O as jau el.bankininkyste atsidariau, kad licencija paimciau i Minija slakiui... Vakar Danuteje buvau, tai vanduo nerealus. Aukstas, krentantis ir matomumas apie metra. Pasaka. Tai ko ta Minija tokia nedraugiska zvejams. :grin: Teks persiorientuoti i koki upeli upetakiu.
 #469748   PelkiuSenis
 21 Bal 2013 11:01
Pagaliau atidariau zvejybos sezona siais metais ''plot Upelis gal dvigubai pilnesnis vandens nei vasara, bet skaidrus. Nesiseka man su upetakiais pavasari, vis nepataikau ka aniems pasiulyti. NA, bet paguoda ta, kad bent jau maciau viena :) O geriausia, kad meciau vobleriukus ir vieno metimo metu, vobleriuko sikna tapo priekiu, uzsikabino uz valo, tai ir parvilkau vos ne pavirsium siek tiek judanti, va tada ir pakilo is duobes, o pusiaukeleje suprates, kad apgaule, apsisuko ir nemaciau daugiau. Tai aniems labai leta pravedima dabar daryt reikia ar kaip?
Naudojau Rapala Original juoda nugara su auksinaisi sonais ir yo-zuri l-minnow 44 su violetiniais ovalais. Tai yo-zuri dirba smagiai, o rapala pasroviui vos juda, bet vis viena nepasirase ne vienas, nors vasara ten ju pagaunu, tik va dar ne vienas 27cm nevirsijo...neuzauga ar neapgaunu as didesniu :shock:
 #469788   SauliusM
 21 Bal 2013 14:42
apvaziavau vakar 4 upelius. vanduo skaidrus, bet vandens lygis kaip arabo fotkej. o vietom ir net labiau per pievas vanduo issiliejes, tai meskeres net neissitraukiau.
 #469922   Icis
 21 Bal 2013 18:39
šiandien buvau prie upelio, vadeniui dar tikrai yra kur krist, biški mutnas. per dieną pora kibimų ir vienas legalus ant kranto. prieš bagdiant žvejybą dvi lydekos iš vienos duobės, pusantro ir kilinė. visi laimingi gyvena toliau. dar pora savaičių maximum ir bus liuks.
 #469948   Vegys
 21 Bal 2013 19:42
Buvau bent jau trumpam prie upelio ....
Vandens skaidrumas - normalus, gal šiek tiek "mutnokas", bet tikrai spalva ne problema. Problema - vandens kiekis. Vanduo šniokščia.
Taip kibimų ir nebuvo ... Tik masaliuką praradau.
 #469949   Tadunce
 21 Bal 2013 19:43
Pas mus jau yra upelių, kurie kiek pakilę, bet gaudomi ir pakankamai skaidrus vanduo kaip esamam laikui
 #469997   mindoze
 21 Bal 2013 20:53
PelkiuSenis cia tik pradzia pas tave, palauk paaugsi, suprasi kas ir kaip ir kur . tada pradesi nuo 30cm gaudyt neviskas iskarto. upetakiu zukle galima ir medziokle vadinti
 #470320   Tadunce
 22 Bal 2013 17:54
Gimtadienio dovana nuo nedidelio upelio :roll:
Prikabinti failai
Photo0403.jpg
 #470385   looking4snow
 22 Bal 2013 20:39
Pagalvojau, kad nege atrijo. :lol: Bet ten tinklelio siule... Siaip sestadieni pora is pagautu atrijo. Vienas dideli gruzli pilna ikru, kitas trispygliu dygliu. Persivalge jie dabar is po ziemos bado.
 #470387   Tadunce
 22 Bal 2013 20:42
Jo, gražiai nusipenėję, nebe žiemos distrofikai su dėlėmis ant šonų
 #470410   PelkiuSenis
 22 Bal 2013 21:28
mindoze rašė:PelkiuSenis cia tik pradzia pas tave, palauk paaugsi, suprasi kas ir kaip ir kur . tada pradesi nuo 30cm gaudyt neviskas iskarto. upetakiu zukle galima ir medziokle vadinti
:-D nu matai, tame upelyje turetu buti, bet va mano pasirinktame ruoze ar ju yra didzkiu, kitas klausimas. Netoli kaimas, kazkada buvau rades ir virve su kabliuku prismeigta krante, bet kablys jau buvo aprudijes - tai prasieina ten matomai...
Siaip man iki siol geriausia budavo sukre, reikes bandyt tik su vobleriu zvejoti kelias zvejybas, gal atrasiu kazka.
 #470427   Daugirdas
 22 Bal 2013 21:53
PelkiuSenis rašė:Siaip man iki siol geriausia budavo sukre, reikes bandyt tik su vobleriu zvejoti kelias zvejybas, gal atrasiu kazka.
Patikėk - atrasi. Tik nesikoncentruok vien į tai, kad vobleriai tik gėris, o sukrės ale pradedantiems (kartais lyg ir tokią nuomonę galima susidaryti paskaitinėjus upėtakių temą). Geras ir vobleris, ir sukrė, ir vartiklė, ir guma ir t.t. jei tik panaudojama tinkamoje vietoje tinkamu laiku. Nebijok eksperimentuoti. Aš asmeniškai kai pradėjau "ožiuotis" ant margių, tai nei mokytojų, nei forumų neturėjau. Tad viską turėjau atrasti pats. Pradžiau gaudžiau beveik vien sukrėm, paskui dauguma vobleriais, dar vėliau užkabino gumos, o dabar tiesiog ateinu prie savo upelio ar upės, pasižiūriu ir nusprendžiu ką kur naudoti.
 #470463   looking4snow
 22 Bal 2013 23:17
Svarbiausia, kad zuvies ten butu, o masalas yra antraeilis dalykas. Kas ka geriau ivaldes, tas su tuo ir pagaus. Maziau sukit galva, su kuo kiti gaudo. ;-)
 #470472   rmgiedrius
 23 Bal 2013 06:21
Pasidalinkim mintimis kokius valus naudojate? Mono ar pintus, o gal fluorocarboninius ir kodel? Man kaip tik reikia ryt nusipirkti, nes per pirmaja zvejyba daug pameciau sukriu deka seno valo. Esu pradedantis sioje zukleje, aciu is anksto uz pasidalytas mintis ir pastebejimus.
p.s. neturiu galimybes perskaityti visa foruma greitai, t.y. visus 119 puslapiu, be to per keleta metu galejo daug kas pasikeisti.
 #470478   Vegys
 23 Bal 2013 07:30
Naudok koki nori, bet nenaudok SENO. Žvejot senu valu labai brangu dėl nutrauktų masalų.
Nusipirk 0,18-0,2 mm mono ar pintuką kokį nors - tiks ir tas ir tas. Pigiau - mono. Ale ir mono pigių už kelis litus neperku (nors gal jie ir nėr blogis, nežinau). Imk pvz kad ir Stroft ar pan.
 #470631   siJonas
 23 Bal 2013 12:43
rmgiedrius rašė:Senas valas tai yra? Metai, ar daugiau? Gal esat pastebeje valu spalvu skirtumus?
Jau keleta puslapiu atgal kazka panasaus rasiau, bet pasikartosiu ka pats naudoju. Tai yra pintas valas apie 0.10mm plius poros metru fc (apie 0.20mm) atkarpa. Nors nesu upetakiu specas, bet gana ilgai bandziau tiek pintus tiek mono, bet supratau, kad sita kombinacija geriausia. ;) Sitas reikalas issprestu visas tavo bedas. Tiek valo senejima, nes as ta fc atkarpa kuriai ir kliuna dauguma visokiu pazeidimu keiciu kas zukle, o be to fc yra praktiskai nematomas po vandeniu tai nereiks ir del spalvu parintis. ;)
 #470650   Wytux
 23 Bal 2013 13:19
siJonai , o tu sukrem gaudai ?
 #470687   pensininkas
 23 Bal 2013 14:09
Tadekai, kiek gimtadienio dovana i ilgi?
 #470718   oreo
 23 Bal 2013 16:11
Siandien minijos intake ant mepsiuko , 2 realizuoti , dar pora atsipurte :) Vanduo jau normalus
 #470745   Tadunce
 23 Bal 2013 17:41
33cm

Šiandien du kibimai, abu nerealizuoti.. Vienas apsisuko turbūt mane pamatęs, o kitas paragavo kabliuko.

Abu ant legalumo ribos turėjo būt.

Nors vanduo skaidrus, bet suveikė tik pasyvesni masalai ir ryškesnės spalvos..
 #470800   looking4snow
 23 Bal 2013 19:49
rmgiedrius, naudoju tik monofila Colmic Power Pro. Kai galiu rinktis, imu 0,22 mm. Bet del ivairiu aplinkybiu tenka gaudyti ir 0,18-0,20 mm ar 0,30 mm. 0,18 jau ryskiai jauciasi, kad per plonas - daugiau masalu pasilieka, kai negali pribristi ir jau savaime nesinori didesniuju upetakiu per jega uzstabdyti, kad nelystu i kliuvinius. 0,30 mm man geriau uz 0,18 mm, bet vistiek toks valas jau per storas maziems vobleriams ir daugiau linkes susisukti nuo sukriu, nei plonesni. Del zuvu baidymosi gali nepergyventi. Kad ir si sestadieni teko gaudyti su slakine iranga 0,30 mm ir rezultate 5 upetakiai, kuriu trys virs legalumo ribos. O vanduo jau buvo skaidrus tame upelyje. Bet kuriuo atveju, man asmeniskai, upetakiams aukso vidurys yra 0,22 mm.
 #470811   arabas
 23 Bal 2013 20:06
siJonas rašė:...pintas valas apie 0.10mm plius poros metru fc (apie 0.20mm) atkarpa... sita kombinacija geriausia...
Geriausia kombinacija, kai nėra jokių kombinacijų. Arba pintalas, arba mono,- kaip kas iškrypęs. Pripažįstu vienintelę kombinaciją: valas su trumpu plonu pavadėliu, kad atsitiktinis ščiupokėlis nenukastų masalo.
 #470849   andriuskiela
 23 Bal 2013 21:03
As gaudau su 0.18 mono ovasra net su 0.16 mm mono ir nematau bedos svarbu kad geras ir kokybiskas valas butu. Ir dar yrankis ne koks slotkotis butu:)
 #470855   Tadunce
 23 Bal 2013 21:07
Man su pintuku ir moderate spiningėliu trumpesniu nei 2m upėtakis išlenkia iki rankenos, duodasi po visą upelį, o ką jau kalbėti jei būtų mono ir moderate ar slow...
Visiška guma.
Žinoma, kiekvieno teisė rinktis kaip gaudo, bet su tokia duodama laisve upėtakiui, tai gali ir nudegti kartą..
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė