Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #472413   Mangiz
 28 Bal 2013 20:57
Tai vat kad tas lipdukas is tokios pacios medziagos kaip pati valtis.. ir tikrai atrodo jog gerai priklijuotas... Na bet bandysim kazkiek atlupti..

tai tesiant tema... jei jis nenusiims.. ar bus kazkuom lievai jei ant jo klijuosiu? Nenoriu "lioles" prisdaryti ant naujos valties :)

Ir ant sono nebenoriu klijuoti kai prigazdinot :D

Patarkit! :)
 #472415   Andrius0522
 28 Bal 2013 21:03
Mangiz rašė:Tai vat kad tas lipdukas is tokios pacios medziagos kaip pati valtis.. ir tikrai atrodo jog gerai priklijuotas... Na bet bandysim kazkiek atlupti..

tai tesiant tema... jei jis nenusiims.. ar bus kazkuom lievai jei ant jo klijuosiu? Nenoriu "lioles" prisdaryti ant naujos valties :)

Ir ant sono nebenoriu klijuoti kai prigazdinot :D

Patarkit! :)
na jei jis tikrai gerai prisabacintas tai nematau prasmes imti lauku...pvc+pvc is fabriko manau bus gerai priklijuota
 #472416   DainiusM
 28 Bal 2013 21:08
Jei is tokio pat materiolo kaip valtis tai ir nenuimsi. Procedura tokia... imi lipduko gabala (as naudojau tuos kur ale baldines plokstes imitacija, uzsiklijuoja ant stalvirsiu ir t.t.- tiesiog turejau gabala nereikalinga). Ant lipduko dedi savo detale, apibrezi, iskerpi skyle kurios vidus gaunasi atkartojantis klijuojamos detales konturus. Dabar gabala to lipduko su iskirpta skyle klijuoji ant valties taip, kad skyle butu toj vietoj kur norisi, kad atsistotu detale. Pasitikrini uzdejas detale ar nenukreivaliojai beklijuodamas (turi sutapti konturai). CIA VISKAS TAM, KAD NEAPSIKT VALTIES. Jei isvaizda dzin, galima visa tai praleisti. :)
Toliau, imi svitrini popieriu (toki gan pikta) ir prasveiti ta vieta ant kurios klijuosis detale (tobish skyle lipdukyje). Tada nuvalai su tamponu suvilgytu acetonu. Ta pati padarai su klijuojamos detales pavirsium. Dabar jami klijus, istepi su teptuku graziai ta "skyle lipdukyje" ir detales klijuojama pavirsiu. Palauki siek tiek (klijai aplydo pavirsius) ir uzdedi ant numatytos vietos, bei prispaudi. Nezinau kas pas tave per klijai, bet maniskiams uzteko keleta minuciu palaikyt prispaudus, kad mirtinai ir graziai susilydytu. Nuplesi nafik lipduka- turi graziai uzklijuota detale ir aplink ja nenubraukyta su svitriniu popierium ir neapsikta valties pavirsiu. Gal pamacys... :aliukas-2
Man taip gavosi (rankena priekyje ir inkaro gerves laikiklis auksciau, o taip pat spiningu ir eholoto laikikliai kuriu cia nesimato):
Paveikslėlis
 #472423   Andrius0522
 28 Bal 2013 21:26
o Dainiau kai trauki inkara virve nesiliecia y borta?pakanakami mesos kad atskirtu virve nuo priekinio borto?

as cia apalamai klausiu...nes man kazkaip atrodo kad traukiant inkara turetuliestis y borta sniuras...tas mane ir stabdo tam zingsniui... :)ir dar db paziurejau man amnestija manau tokiam daiktui :) o tau ir Quicksilveris,stovi zenklas ties ta vieta guminis kur turetu klijotis viena tu nesamoniu :)nebent ciut link sono klijuociau...

http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=6959 ?
 #472438   Vitolis
 28 Bal 2013 22:11
Dainius viską jau paaiškino. Tik aš dar po pirmo klijų patepimo palaukiu, kol jau pirštas nebelimpa, tada dar syk abu lopus patepu, vėl iki tokios pat konsistencijos. Tada spaudžiu ir su fenu kaitinu. Klijuok BŪTINAI ant pripūsto baliono.
 #472500   DainiusM
 29 Bal 2013 08:59
Andrius0522 rašė:o Dainiau kai trauki inkara virve nesiliecia y borta?pakanakami mesos kad atskirtu virve nuo priekinio borto?
Nea... pas mane i ta laikikli kur ant nosies scott gerve isistato su roliku ir sniuras nesiliecia i valti. :roll:
 #472521   Andrius0522
 29 Bal 2013 10:34
DainiusM rašė:
Andrius0522 rašė:o Dainiau kai trauki inkara virve nesiliecia y borta?pakanakami mesos kad atskirtu virve nuo priekinio borto?
Nea... pas mane i ta laikikli kur ant nosies scott gerve isistato su roliku ir sniuras nesiliecia i valti. :roll:
supratau.dekui
 #472549   DainiusM
 29 Bal 2013 12:17
Andrius0522 rašė:supratau.dekui
Prisiminiau, tokiam variantui kaip pas ta biciuka... kad nesiliestu i valti sniuras yra toks rolikas (irgi klijuojasi ant borto, zemiau) tai jei kam reik, rasykit i PM, turiu viena... buvau emes sau, bet neprireike. :roll:
 #472559   Mangiz
 29 Bal 2013 13:27
Dar vienas klausimas... ar uztenka sito virves fiksatoriaus kur pas mane foto? Ar rekomenduotumet klijuoti dar toki dalyka? http://www.zvejybosreikmenys.lt/virves-vediklis
Lyg nematau dabar prasmes, bet gal labai pagelbeje praktiskai?

Mangiz rašė:Gera diena gerieji zmones!

turiu klausima del valties inkaro laikiklio klijavimo...

Yra valtis kaip valtis..
Paveikslėlis

Ir ant jos priekio noriu priklijuoti inkaro laikikli... taigi klausimeliai..:

1. ar as galiu ji klijuoti ant pacio priekio? Ta prasme yra lievas lipdukas... ar nebus po to bedu?
2. kaip suprantu geriausia paciam priekyje klijuoti tiesiai? Ar is esmes nesvarbu?
Paveikslėlis

3. Jeigu negalima ant lipduko gal klijuoti kazkur sone kaip cia?

Paveikslėlis

Patarkit kur kliujuoti! Nes jauciu, kad kai priklijuosiu, bus visam gyvenimui :)

4. Ar gal is vis neverta klijuoti, o tiesiog risti ji prie sonines virves? Nelabai noriu papildomu svoriu klijuoti kaip bebutu..

Betkokie praktiniai isbandyti patarimai labai praverstu.

Dekojimai!
 #472567   Mangiz
 29 Bal 2013 13:51
Ne pas mane inkaras guma aptrauktas, tai tikrai ramus kad valties nesudros :) Tik va kad jei be to ratuko, baisu, kad virve maskatuosis labai i sonus :)
 #472571   Andrius0522
 29 Bal 2013 14:14
Mangiz rašė:Ne pas mane inkaras guma aptrauktas, tai tikrai ramus kad valties nesudros :) Tik va kad jei be to ratuko, baisu, kad virve maskatuosis labai i sonus :)
cia turi galvoje vandenyje ar istraukus maskatuosis?plaukti kazkaip nepatarciau su tabaluojanciu inkariuku...o vendenyje nesimaskatuos nei su nei be :)traukimo atzvilgiu is vandens turetu jis stoveti manau,o to labiau ne kosmosus kainuoja...yra pigesniu paziurek...nei taviskis...
 #472594   Vitolis
 29 Bal 2013 15:24
Mangiz rašė:ju Vilniuje nera... Kolkas pigiausiai radau tai cia: http://www.zuklys.lt/index.php?page=product&id=8775 Bet irgi Kaunas :)
http://valtys.puslapiai.lt/pripuciamos_ ... MS_VALTIMS
Kodėl nėra? Yra. http://valtys.puslapiai.lt/pripuciamos_ ... MS_VALTIMS
Ir čia nors brangesnis, bet pagrindas ne guminis o PVC. Klijuojasi ir laiko :gutgut
 #472715   Mangiz
 29 Bal 2013 21:03
na ka, priejau isvados, kad nereikia man to virves vediklio, ji nesitrins i pacia valti, blogiausiu atveju i apsaugine guma perimetru kur eina... Taigi klijavau tik virves laikikli.

Eiga:

1. su acetonu nuvalomi pavirsiai
2. atsizymima klijavimo vieta
3. uznesamas kliju sluoksnis ant abieju pavirsiu
4. leidziama padziuti apie 15min
5. uznesamas antras sluoksnis kliju
6. klijuojama ( tikrai geriau tai daryti dviese, nes pakankamai nelanksti detale )
7. puciama su fenu

pastebejimas - tikrai butu geriau po antro uznesimo klijeis dar palaikyti kokiu 5-10min kad jie sukietetu, tada jie zymiai geriau limpa. Mano atveju jie gan ilgai dar nesukibo, tai buvo problematiska.

Aisku, kadangi as inzinierius, tai greitai tam suradau sprendima :D

Paveikslėlis

Siek tiek kliju matosi perimetru, bet manau acetonas juos turetu nuimti?

Ryt po darbo bandysim isleisti valti, turetu laikyti..

Kaip visa tai veiks, pamatysim treciadieni! ''plot ;-var-var. :cig.
 #472732   Vitolis
 29 Bal 2013 21:51
Niekad nieko panaaus nedėjau dėl inkaro ir nesuėdžiau nei vienos :-D
Rašiau, kad antrą kart užtepus, palaukt, kol klijai įgaus tokią pat konsistenciją, kaip po pirmo karto. Vans nesupratai. Dar privoluot reikėjo gerai su kokiu voleliu. Bet.... ateitis parodis ko buvo verta meistro pagalbininkė :)
 #472739   Kleckas1978
 29 Bal 2013 22:05
As tai isvis neisivaizduoju kaip jumis su tom valtim i namus isileidzia :-D :-D :-D
Manoji 100% beprociu isvadintu :-D :-D :-D nors as savo valties pro duris neinesciau i vidu :-D :-D :-D
Taigi tam garazai ir t.t. yra, kam ten namie smardinti tais klijais ir t.t.
 #472745   Andrius0522
 29 Bal 2013 22:23
Kleckas1978 rašė:As tai isvis neisivaizduoju kaip jumis su tom valtim i namus isileidzia :-D :-D :-D
Manoji 100% beprociu isvadintu :-D :-D :-D nors as savo valties pro duris neinesciau i vidu :-D :-D :-D
Taigi tam garazai ir t.t. yra, kam ten namie smardinti tais klijais ir t.t.
na kas bute gyvena,sklepukas mazas ir bybam kaip sakant :)
 #472752   Sokratas
 30 Bal 2013 05:23
jo, teisingai Vitolis sako.
Klijuojant tokio stiliaus acetoniniais klijais, suklijavimo rezultatas priklauso nuo prispaudimo jėgos- juo stipriau prispausi klijuojamas vietas, juo geriau sukibs.
Gerai paaiškino jis ir kaip tai padaryti...
Neturint volo po ranka, tinka ir butelis koks nors...
 #472837   savas
 30 Bal 2013 09:36
Na butelis tai tikra netinka, nebent po darbu. Visu pirma yra numatyta prispaudimo jega (0,3-0,8 MPa). Tokios su buteliu tolygiai visam detales plote neisgausi. Paprasciausias voliukas gaunasi prisukus baldini ratuka prie kokio grebliakocio gabalo - patogus paemimas, konkretus prispaudimo pavirsius ir ner galimybes pazeist detales. Kazkas panasaus i toki
Paveikslėlis
 #472841   DainiusM
 30 Bal 2013 09:46
Sudetinga voluot tokius nelygius gargarus... man ir siaip prispaudus graziai prikibo. Uz priklijuotos prieki rankenos ir valti tampau krantais (ant ratuku transiniu), skaityk gaunas 90kg valties svoris, 45kg variklio, 10kg benzo ir dar mantos paprastai buna, tai apie 150kg kaip nieko... ir laiko, ir neplysta. :) O del kliju "padtioku" perspejau kaip daryt, kad ju isvengt, ale pono jajkos-pono valia. :)
 #472856   Sokratas
 30 Bal 2013 10:27
Dėkui Savas už pastabą...
Dėl butelio gal ir netiksliai parašiau... pagalvojęs prisiminiau, kad pats klijuodamas, prispausdimą esu daręs ir su kočėlu, tešlai kočioti, ir su hanteliais, kurių paviršius cilindrinis...
 #472950   Vitolis
 30 Bal 2013 15:33
Dėkui Savas už idėją su tuo ratuku. O tai vargau su voliuku, kur nuotraukom būdavo privoluot glencuojant. Bet kotas nulūžo :-D Ir nepatogus, nes platus. O čia pats rozas :gutgut
Tu geriau paporink kaip tau su tuo transu gavosi? Ar dar vis rankos nedaeina iki to :)
Paskutinį kartą redagavo 1 Vitolis. Iš viso redaguota 30 kartus.
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė