Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #473580   Donis
 02 Geg 2013 08:26
is asmenines patirties galiu pasakyti,tokiuose upeliuose su muselka kur kas sunkaiu negu su spiningu. ;-)
 #473668   rosas
 02 Geg 2013 10:36
Teko laimė per šventes paieškoti margių. Be eilinių lietuviškų margųjų kolegai pakliuvo amerikinė palija/upokšnių šalvis 41 cm :superšokas .
http://lt.wikipedia.org/wiki/Upok%C5%A1 ... C5%A1alvis
Jis traukia, o aš galvoju - kas čia dabar? - lyg ir ne margis - per šviesus, šapalas? - bet sukasi ir taškosi grynai kaip margis, šlakis? - per storas. Ištraukė - pirma mintis - vaivorykštinis, bet iš arčiau pasižiūrėjus atpažinau maximinę žuvį, apie kurią čia kai kas rašo, kad laaabai retai, bet pasitaiko ir mūsų upeliuose. Tai va - pasitaikė '''bum
p.s. foto nėr, tiksliau yr, bet mobilkėj, o šiuo metu neturiu galimybės išsikrauti :roll:
kai iškrausiu, jei bus kam noras, galėsiu įdėti... :grin:
 #473708   Arvidys
 02 Geg 2013 12:56
Smagu, vis dažniau interneto platybėe pasigirsta, kad pasigauna! :gutgut Na, o 41cm tai jau visai rimtas rezultatas. Norėčiau ir aš pagauti bent kartą paliją. Na, o prie to pačio Chebra gal galit patarti kokiu spiningų upėtakiui nuo 2m40 iki 2m60 ilgio. Reikia kažko greito, bet nepergreito/griežto. Bet nesinori ir visiškos šlangos. Kaina tarkim iki kokiu 400Lt. :)
 #473793   cesius
 02 Geg 2013 16:28
Is kur ten palijos, vaivorikstuka sukryzminot su sapalu :-D
 #473812   Sportininkas
 02 Geg 2013 17:21
siandien apie 10 kibimu, didziausias is akies apie 25cm gal. pora panasiu atsipurte. palikau vobleri medyje, ilipau ir ikrito jis y vandeni... neberadau ;D
 #473983   looking4snow
 03 Geg 2013 01:35
Nu ko jau ko, o patarti zmonems kaip kas kur su kuo uz ka man negaila. :gutgut O jus slepkit savo X upelius, jeigu tik norite, nes man irgi nei silta, nei salta, kad slepiate. :lol: p.s. is Veziu upelio tik pavadinimas ir belikes. Griovys ten be vandens. :grin:
 #474033   Mistake
 03 Geg 2013 09:27
rosas rašė:Teko laimė per šventes paieškoti margių. Be eilinių lietuviškų margųjų kolegai pakliuvo amerikinė palija/upokšnių šalvis 41 cm :superšokas .
http://lt.wikipedia.org/wiki/Upok%C5%A1 ... C5%A1alvis
Jis traukia, o aš galvoju - kas čia dabar? - lyg ir ne margis - per šviesus, šapalas? - bet sukasi ir taškosi grynai kaip margis, šlakis? - per storas. Ištraukė - pirma mintis - vaivorykštinis, bet iš arčiau pasižiūrėjus atpažinau maximinę žuvį, apie kurią čia kai kas rašo, kad laaabai retai, bet pasitaiko ir mūsų upeliuose. Tai va - pasitaikė '''bum
p.s. foto nėr, tiksliau yr, bet mobilkėj, o šiuo metu neturiu galimybės išsikrauti :roll:
kai iškrausiu, jei bus kam noras, galėsiu įdėti... :grin:
foto arba tai neatsitiko.
 #474034   rosas
 03 Geg 2013 09:48
ok, bus foto, tik ne šiandien ar ryt, geriausiu atveju kitą savaitę...
 #474156   Slovak
 03 Geg 2013 15:36
rosas, o daugiau nuotrauku nera ? sudetinga spresti pagal si nuotrauka. man tai cia upetakis, tik nuotrauka labai nekokybiska
 #474192   Mistake
 03 Geg 2013 17:58
Slovak rašė:rosas, o daugiau nuotrauku nera ? sudetinga spresti pagal si nuotrauka. man tai cia upetakis, tik nuotrauka labai nekokybiska
ne upetakis.
 #474226   Arvidys
 03 Geg 2013 19:16
Man irgi atrodo, kad palija! :) Kaip Lietuvoi gali būt toks, once in a life time catch!
 #474231   Sportininkas
 03 Geg 2013 19:44
o pas upetaki negali buti balti peleku krastai? pirmas mano ale upetakis pagautas buvo su baltais krasteliais ant peleku. bet upetakis pagal mane buvo
 #474233   DainiusM
 03 Geg 2013 19:59
Dar nyksti i sikna reikejo sukist viena... na... del tikrumo...
 #474234   Taacis
 03 Geg 2013 20:01
Nu tiksliai palija :shock: :mėlynvarla ;-var-var.
aš apakes...
Nagi, kas pamena, kada jas bandė introdukuot? Prieš kokius 10 metų aš jų klausiau Meškerynėj, norėjau nupirkt ir suleist į vieną labai šaltavandenį upelį, bet tada jie, sakė, kad užrišo su palijom, nes joms gyvent tinka (pagal vandens temperatūrą) tik vienas vienintelis upelis Lietuvoje. O jas išaugint labai nepaprasta.
Bet gal jų kažkiek įsimaišo kai upėtakiukus/šlakiukus naršina???

Ar pagauta ne Merkio baseine?
 #474240   Sportininkas
 03 Geg 2013 20:34
Sita citata man suteike aiskumo del to upetakio su baltais peleku krastais "Gyvybingesni hibridai, kai amerikinės palijos ikreliai apvaisinami margojo upėtakio ar šlakio pieniais. Hibridai vadinami dryžuotaisiais upėtakiais. "
 #474247   Donis
 03 Geg 2013 20:59
Kadaise buvo prileista paliju i kazkuri upeli Lietuvoje,tikrai nepamenu kuri,bet manau kokiame Skrobluje jos uagtutenai gan saltiniuota ir salta upele.
 #474277   Icagel
 03 Geg 2013 22:26
Pries kelis metus buvau sutikes Palija viename Merkio intakelyje. O buvo idomu. Gaudau spiningu, kala upetakis ~35 cm, tas muistosi, duodasi o... palija (ryskus oranzinis pilvas ir sviete baltai pelekai) bando is mano pakabinto upetakio atimti vobleriuka!!! Buvau apakes. Istraukiu upetaki, metu krantan ir bandau vilioti palija, nes maciau kur pasislepe. Keli metimai, kelis kart atsargiai krimstelejo vobleri ir... pasileido pries srove. Dar bandziau varyt is paskos bet zinau kad uz keliu simtu metru brolis zvejoja. Po kokiu 5 min jis skambina man ir sako " Zinai, man katik vobleri griebe kazkoks labai keistas upetakis". Man jau buvo aisku, kas ten pas ji. Paklausiau koks dydis. Sako ~35cm. Na kaip ir pas mane buvo. Tuom istorija ir pasibaige. Jei ji ir po to buvo tokia aktyvi, tai ilgai gyvent tikrai neturejo. Bet prisiminimas geras. Buvo Rugpjucio pabaiga o gal jau ir rugsejis. Speju priesnerstinis marazmas gal :)
 #474279   Vegys
 03 Geg 2013 22:32
Kažkada "Laikas žvejoti" (jei neklystu) pardavėjas pasakojo, kad Nemune sugavo upokšnių šalvi. Aš jam sakau, tai gal tiesiog šalvį (ty salatį)? Ne sako. Nusivedė kambariukan, ten žuvų toks kaip ir kalendorius kabo. "Va, šitas" sako. Tuom kad nepatikėjau, ale ką čia per daug ginčysies. Ale mažu ir tiesa.
 #474289   Donis
 04 Geg 2013 05:54
Nuo prieškarinių laikų upokšnių šalvis žinomas ir Lietuvoje. Mūsų šalyje iki šiol tebeauginamas Vokės žuvų ūkio tvenkiniuose. Pokario metais jo jauniklių kelis sykius buvo paleista į Vokės upę. Nuo 1953 metų buvo mėginama jį auginti ir Arvydų tvenkiniuose. Atskiri šios žuvies egzemplioriai būdavo pagaunami Neryje ir kai kuriuose mažuose jo intakuose. Sportinės žvejybos sekcijos pastangomis, 1955 metais upokšnių šalvis įveistas Strėvos upėje.

http://www.flyfishing.lt/_new_site_comi ... alija.html :)
 #474290   Taacis
 04 Geg 2013 06:16
:grin: gaila pirminis teksto šaltinis/autorius nepateikti. Nes dabar jau seniai kaip nieko nebėra Vokės tvenkiniuose. Šitoj info tekstas gal iš kokios "Mūsų Gamtos" kokių 1985 metų pateiktas...
Nesitiki, kad ten natūraliai išsiritusi žuvis, manau, kad atsitiktinis "bonusas" įleistas žuvinant...
 #474291   Donis
 04 Geg 2013 06:32
Abejoju ar jos pas mus naturaliai kazkur veisiasi,manau visos ileistines,bet siaip geriau ju isviso nebutu,kas nores pazvejoti,i siaure nuvaziuos.
 #474326   looking4snow
 04 Geg 2013 10:43
Cia is tos senos knygos Lietuvos zuvys ar kaip ten. As ten ir skaiciau pries eile metu. Nu gal ne Verkne tada, o Voke ir buvo pamineta, kad man su V kazkas i galva lenda. :grin: Dar ten rase, kad jos istumia marguosius, nes yra agresyvesnes. Tada jo - geriau nereikia.
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė