Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #474651   zet
 06 Geg 2013 10:35
Marius1 rašė:Tai tu parašyk viešai, gal daugiau yra norinčių sužinot. Pvz. ir man įdomu. Ką čia privatintis ;-)
Siaip jo blankas gan idomus, is kazkokios kitoniskos medziagos pagal pojuti. Su guma tik upeje biski gaudziau, kur dugno matuoti nereikejo, pagrinde vobleriais meciau. Stebuklu nera, bet meta visai neblogai, jautrumo turi, ir patwitchina voblerius. Rankena didziausias jo minusas, tiksliau ne pati rankena, o rites laikiklio virsutine dalis. Bet kaip uz kaina tai dzin, as ji dar vos ne didmeninemis kainomis gavau, tai isvis gerai. Lauzyti nelauziau, tai dar neluzo :D . O ar trapus ar ne - laikas parodys.
 #474657   Airis
 06 Geg 2013 10:45
kokios gramaturos veritas? jei iki 18g kastinginis, tai pointeri100 lagina jau?
 #474659   zet
 06 Geg 2013 10:48
Airis rašė:kokios gramaturos veritas? jei iki 18g kastinginis, tai pointeri100 lagina jau?
Buvo iki 21 g. Pointerio nemusiau, bet manau ismustu, su vidutiniu lagu. Didesniem vobleriam imciau asmeniskai galingesni negu 21 g, bet cia skonio reikalas. Su juo bandziau orbit 110 tai be vargo.

Ir dar apie si spininga. Yra daug ekonomoniu ar visiskai pigiu kotu, su kuriais gaudant del vienu ar kitu priezasciu atsiranda diskonfortas bei erzinimas, tai tas vis uzkliuna, tai kitas. Su situo - nu zvejoji sau ir tiek. Aisku nejauti ten konforto, bet kazkokio diskonforto irgi - bet pinigine jaucia konforta :D

Tik rites laikiklis pradziai erzina, bet paskui pamirsau ji.
Paskutinį kartą redagavo 2 zet. Iš viso redaguota 6 kartus.
 #474744   Airis
 06 Geg 2013 16:15
Ar matet Klaipedoje kur nors abu garcia spiningu ar kastinginiu kotu?
 #474752   Vaidis
 06 Geg 2013 18:06
Žūklės kode žiūrėk, pas juos kiek matęs, tai pasirinkimas didžiausias :roll:
 #475737   looking4snow
 09 Geg 2013 07:16
O Avidu Klaipedoje yra tik Zukles Kode? Galvoju upetakiams pasiimti Avida, bet ne ultralaita (kuriu radau Zukles Kode), o kiek tvirtesni, kad pavyktu uzstabdyti rimtesnius upetakius kliuviniais uzverstose upelese. Gal ka parekomenduosite? Ar isvis ne i Avida ziureti?
Ultralaita upetakiams turiu, bet su juo galiu dideles zuvis tik atvirose vietose varginti, o ne tarp kliuviniu... Tarp kliuviniu margius dabar zvejoju kazkokiu no-name (Cormoran) gan grubiu lydekiniu kotu. Siaip normalus kotas, bet jau noretusi kiek svelnesnio, trumpesnio ir, jeigu imanoma lengvesnio. Laukiu patarimu. :/braj;
 #475746   Rapolas
 09 Geg 2013 07:48
looking4snow rašė:... Siaip normalus kotas, bet jau noretusi kiek svelnesnio, trumpesnio ir, jeigu imanoma lengvesnio. Laukiu patarimu. :/braj;
Prieš porą metų sūnui Trituruse nupirkau St.Croix Avidą, 2.4m MODERATE akcijos (užmetimo neprisimenu, galėsiu namie paveiziet ,jei sudomins:D), būtent upėtakiams. Minkštas (kas nlb būdinga "kryžiams") ir lengvutis kotukas, ir lb smagus. Jei žvejočiau upėtakius, tai ieškočiau panašaus. Jėgos turi pakankamai tas laitinis kotukas, nes yra ištraukęs ir šlakį ir ūsorių (~3kg). Puikiai, manau, tiktų ir šapalams žvejot nedidėse upėse. Tik nežinau, ar LT tu jį dbr gausi nusipirkt, bet gal galima užsisakyt pas vilniečius ;)
Tiesa, nepaminėjau, sūnus gaudo tik vobleriukais :-D
 #475772   Arvidys
 09 Geg 2013 08:42
Šeip tam reikalui gal reiktų AVS80MLM2. kažkas forume naudojo tai buvo patenkintas. Bet šeip tai kaip aš įsivaizduoju upėtakinį spiningą tai vis dar ne tas. Galima dar pasidairyt į sena avida 2m40cm ilgio, kur rankena tokia, kad galima rite pasistatyt kaip nori. Tikslaus jo kodo nepamenu, bet šeip kai teko papurtyt visai nieko kotelis. Labai dabar noriu pabandyt upėtakinį spininga surinkta ant muselinio legend blanko.
 #475774   SatanKlaus
 09 Geg 2013 08:49
looking4snow rašė:O Avidu Klaipedoje yra tik Zukles Kode? Galvoju upetakiams pasiimti Avida, bet ne ultralaita (kuriu radau Zukles Kode), o kiek tvirtesni, kad pavyktu uzstabdyti rimtesnius upetakius kliuviniais uzverstose upelese. Gal ka parekomenduosite? Ar isvis ne i Avida ziureti?
Ultralaita upetakiams turiu, bet su juo galiu dideles zuvis tik atvirose vietose varginti, o ne tarp kliuviniu... Tarp kliuviniu margius dabar zvejoju kazkokiu no-name (Cormoran) gan grubiu lydekiniu kotu. Siaip normalus kotas, bet jau noretusi kiek svelnesnio, trumpesnio ir, jeigu imanoma lengvesnio. Laukiu patarimu. :/braj;
AVS80MLM2 - :gutgut , jei iš avidu - tiesiai i 10-ką :!: Turiu ir labai patenkintas.
 #475812   Airis
 09 Geg 2013 10:28
jei universalesnio nori, tai 76mlxf.galesi ir patvicinti iki78 pointerio ar 95 vision
 #475814   Rapolas
 09 Geg 2013 10:37
Airis rašė:jei universalesnio nori, tai 76mlxf.galesi ir patvicinti iki78 pointerio ar 95 vision
Aga, ~5m pločio upelyje "patvičinti" upėtakius :-D liuks idėja :gutgut dėl universalumo :-D
 #475827   Arvidys
 09 Geg 2013 11:17
O kam ten tas twichas? Aš nusipirkau mitchel mag pro lite evo 662L tam ale upėtakiu twichui... Nu ir po vieno sezono gaudymo nelabai man prilipo tas kotels per griežtas ir dabar gaudau su no name šlanga ir kiek man reikia to twicho tai užtenka ir netokio greito spiningo.
 #475876   Deividas
 09 Geg 2013 12:36
Sveiki. Gal ka sudomins...
REKLAMA ištrinta.
Prašome naudotis SKELBIMŲ temomis.
Xrapas
 #475908   Kleckas1978
 09 Geg 2013 13:09
Arvydi jei tau netinka tai nereiskia kad ir kitiem netiks, kiek zveju tiek ir nuomoniu ir t.t.
 #475953   Arvidys
 09 Geg 2013 14:21
Tai aš ir nesakau, kad visiem dabar turi netikt! ;uolrait Išvis aš kuo toliau tuo ilginu spiningus gaudydamas upėtakius pradėjau nuo 1,8m tada 2m tada 2,4m tada mitchelas minėtas dėl twicho, bet neprilipo. Dabar mastau kad ir 2,6 visai sueitų. :lol:
 #475969   Rapolas
 09 Geg 2013 14:51
Arvidys rašė:Tai aš ir nesakau, kad visiem dabar turi netikt! ;uolrait Išvis aš kuo toliau tuo ilginu spiningus gaudydamas upėtakius pradėjau nuo 1,8m tada 2m tada 2,4m tada mitchelas minėtas dėl twicho, bet neprilipo. Dabar mastau kad ir 2,6 visai sueitų. :lol:
Sunkesnį ir brangesnį kelią pasirinkai- vis "ilginti" :-D atvirkščiai, gal geriau, nusipirkai vieną ilgą ir vis trumpini po truputį iki patogaus ilgio :-D
 #475980   Arvidys
 09 Geg 2013 15:15
Nu nzn kas kaip, bet trumpo koto tai visai nebenoriu 2,4m arba dar ilgesnio.
 #476038   SKYLINE
 09 Geg 2013 18:46
Tėvas užsigeidė naujo spiningo, bet pinigų jis gali skirti tik iki 100lt :lol: . Ilgis iki 2.10m, skirta bus pagrinde meppsams 0-3nr. Ką patarsit?
nužiūrėjau ABU GARCIA Devil 702l (5-15), ar geriau nueiti į krautuvę ir kokį Mikadini nupirkt?
 #476047   looking4snow
 09 Geg 2013 19:08
Arvidys rašė:Šeip tam reikalui gal reiktų AVS80MLM2. kažkas forume naudojo tai buvo patenkintas. Bet šeip tai kaip aš įsivaizduoju upėtakinį spiningą tai vis dar ne tas.
Gal gali placiau pakomentuoti, ka reiskia "vis dar ne tas"?

Ir ar tikrai kotas su 1-9 g uzmetimu tures tiek galios, kad priverzus iki kritines ribos rites stabdi (kad tik vos vos prasisuktu po paciu paciu galingiausiu suoliu) pavyktu pristabdyti (suprantu, kad visiskai uzstabdyti nepavyks) upetaki nesulauzant spiningo? :grin: As kazkaip isivaizdavau kazka is ~7-21 g uzmetimo diapozono. Atsiminkite, kad kota 2-7 g uzmetimo as turiu ir ta nendrele man atrodo juokinga sitam reikalui. Juk kalbu apie 45-55 cm upetakius upeliuose, kur ribota ardve tarp kliuviniu. Aisku ne 1 kvadratinis metras, nes ten ir su kuolu nesulaikysi jo. Nu bet tarkim kai buna 5-10 m ilgio ruozas, kur gali +/- be vargo su juo tampytis, o daugiau vieni kliuviniai. Va tokio koto man reikia. ;-)
 #476052   looking4snow
 09 Geg 2013 19:15
Pvz., AVS86MF2 jau smarkiai per galingas bus ar kaip tik, kam man reikia?

Blin, galvoju situo kotu du zuikius nusauciau. Nes pagal galia tiktu slakiams, tik gal kiek per trumpas. O pagal ilgi tiktu upetakiams, bet gal kiek per galingas. Kaip jus manote? :grin:
 #476059   Vegys
 09 Geg 2013 19:42
Nesu sugavęs daug didelių upėtakių (max 48 cm), ale blyn iki 21 g išmetimo (dar žinant jų atsargą) upėtakiams tikrai neimčiau. Tokio ilgio beje irgi neimčiau. Ale ne naujokas esi, pačiam geriau matyt ko reik. Tuo labiau, kai žinai kur gaudai, kokios sąlygos ...
Nepamiršk, kad be upėtakio traukimo dar yra užmetimo patogumas/tikslumas, brovimasis per krūmus ir tt ...
 #476063   Arvidys
 09 Geg 2013 19:52
Looking4snow, aš pats dar ieškau atsakymo i tavo klausimą pateiktą man. Galvoje ir įsivaizduoju ko noriu, bet realybėje nieko tokio nerandu. Tavo apibūdinta situacija su mažai vietos ir daug kliuvinių yra man identiška. Kolkas 50cm perkopes nesu bet 45 patraukes esu tikrai. Kaip aš su tuo tvarkausi? Kotas 2m40cm išmetimas iki 12g Rite 2000dydžio valas tik mono, pintu netikiu nes nusibruzint gali i kliuvinius plius jis per kietas gesinant smūgius na ir pats spiningas gan smarkiai šlangavotas tai duodu tvarkytis kotui. Stabdis dažniausiai po pirmo smugiu ir bandymo kur nors pasiduot tada aišku ir kotas išlinksta. Vėliau pats nestoviu veitoi ir bandau forsuot, o kadangi spiningas linksta vos ne nuo rankenos tai ir gesina kitus smugius. Bet norisi biski tvirtesnio dar koto bet kad butu jautrus ir su mazaisiais masalais ale "sugar deep 35". Ryt varau į Triturusa nes noriu pasižiūrėt kas ten per stebuklas surinktas ant muselinio 5 klases legend blanko.
 #476088   looking4snow
 09 Geg 2013 20:41
Vegy, tu zinotum su kokiom nesamonem as juos visa laika atgaudziau, tai man ir 7-21 g 2,6 m aukstesnes klases kotas butu gerai. :lol: Bet, jeigu jau pirkti kazka brangesnio, tai galvoju iskart susimoketi uz superini daikta. Va ir renkuosi dabar...

Arvidy, o kas pas tave per kotas dabar?
 #476090   Arvidys
 09 Geg 2013 20:50
Nežinau. Kažkoks "no name" Nu kažkas ten yra užrašyta ant jo, bet tiksliai nepasakysiu, kotas dabar Ukmergei, o aš Vilniui. Bet ir tai jis nėra stebuklai kaip jau sakiau, bet už mitchel mag pro lite 662L man labiau patinka. Kažkaip spėčiau, kad tas ilgis ir šlangavota akcija ir padeda susitvarkyt nes gali griežčiau žuvi stabdyt, o jei ir kas, tada kotas padeda ir pačio suregavimas dar kada šiek tiek atleist. Va praeita sezona kažkaip per ta mitchela sakyčiau du rimti ir nuėjo po šaknim su visais ownerio plonavieliais kabliais... Pats dabar irgi linkstu link spiningo 2,6m manau, kad ir šabakštynuose daugiau su tokiu naudos nei su trumpu. Bet čia kiekvienam savo arabas puikiai gaudo pintu valu ir taip toliau... Tik va neparašo pats kokį spiningą arabas naudoja nors klausiau jau ne vienoje temoje :?
 #476157   SauliusM
 09 Geg 2013 23:09
looking4snow rašė:
Arvidys rašė:Šeip tam reikalui gal reiktų AVS80MLM2. kažkas forume naudojo tai buvo patenkintas. Bet šeip tai kaip aš įsivaizduoju upėtakinį spiningą tai vis dar ne tas.

Ir ar tikrai kotas su 1-9 g uzmetimu tures tiek galios, kad priverzus iki kritines ribos rites stabdi (kad tik vos vos prasisuktu po paciu paciu galingiausiu suoliu) pavyktu pristabdyti (suprantu, kad visiskai uzstabdyti nepavyks) upetaki nesulauzant spiningo? :grin: As kazkaip isivaizdavau kazka is ~7-21 g uzmetimo diapozono. Atsiminkite, kad kota 2-7 g uzmetimo as turiu ir ta nendrele man atrodo juokinga sitam reikalui. Juk kalbu apie 45-55 cm upetakius upeliuose, kur ribota ardve tarp kliuviniu. Aisku ne 1 kvadratinis metras, nes ten ir su kuolu nesulaikysi jo. Nu bet tarkim kai buna 5-10 m ilgio ruozas, kur gali +/- be vargo su juo tampytis, o daugiau vieni kliuviniai. Va tokio koto man reikia. ;-)
ne, nu tu pavarai, as Amerikoj mazoj upej, gal upely greiciau, su wild riveriu iki 21gr tai metrines lasisas grubiuoju budu stabdziau. o cia upetakiui :superšokas nu nebent jei upetaki nori stacia oru is po kelmo i kranta iskelt, tada taip...
 #476235   DainiusM
 10 Geg 2013 08:45
mazu ans dzerkais gaudo tuos upetakius... :)
 #476237   SatanKlaus
 10 Geg 2013 09:03
looking4snow rašė:

Smarvės pas šitą kotą dx ir dar truputį :!:
  • 1
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė