Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #474383   krioklis
 04 Geg 2013 20:01
mindoze rašė:kai muse skrenda tada spiningas ilsisi valdo muselka
Muses visa vasara skraido ir rudeni! Bet man ir spiningas valdo!
 #474387   looking4snow
 04 Geg 2013 20:30
Tipiskas muselininku susireiksminimas. :grin: Realybeje, kai kazkas masiskai ivyksta (migruoja varles, masiskai iskrenda kazkokiu rusiu vabzdziai) upetakiai masiskai iseina is sleptuviu ir griebia praktiskai bet ka, kas tik papuola i ju matymo zona.
 #474419   mindoze
 04 Geg 2013 22:08
kategoriskai tam priestarausiu nes kai eina myfly siuliau ka tik nori ignoravo visokius masalus o vat myfly plaukencia musyte nepraleisdavo todel per maika geriausias metas ishsiaiskinti kur didesnis upetakis sedi ir sumazejus siom musikem galima toje vietoje gera margi pakabinti. dabar del kitu dalyku tipo varliu ir negiu tai va, sendien maciau labai daug negiu ir net mazi upetakiukai tik palydedavo vobleri, o vat juoda valgoma guma valge godziai. upetaki sunku perprasti reikia taikytis i pavasario,vasaros jo mitybos raciona tada papuola va tokiePaveikslėlis as net muselines rankose nelaikiau spiningas valdo ;-)
 #474439   looking4snow
 04 Geg 2013 23:50
O mano patirtis kitokia. Per ta pati mayflaju pamatydavau kur bulkuoja, ten pravesdavau sukre ir kaldavo be problemu. Cia tik zuvis. Kam mistifikuoti? Suprantu, grazi zuvis, del to kai kam ji patapo kazkokia fantastine pasaku zuvyte, bet... Nu negalvoja ji, neturi zmogaus smegenu. :grin:
 #474441   Sportininkas
 05 Geg 2013 01:15
o pas mus kada buna tas mayfly? niekada neatkreipdavau demesio.. kol laiko turiu noreciau skirti daugiau laiko upetakiam ir pabandyt sugaut rekordini savo.. kolkas 43 ar 44cm rekordinis. noretusi gal ir 50cm pasiekt. bet tam upelyje ju turbut nera bet kadangi 43 ar 44cm pagavau tai gal ir yra panasiu dar. ar isvis tas mayfly buna kazkokiais periodais kas kazkiek laiko (vasara) ar kokia savaite?
 #474447   Donis
 05 Geg 2013 07:13
looking4snow rašė:O mano patirtis kitokia. Per ta pati mayflaju pamatydavau kur bulkuoja, ten pravesdavau sukre ir kaldavo be problemu. Cia tik zuvis. Kam mistifikuoti? Suprantu, grazi zuvis, del to kai kam ji patapo kazkokia fantastine pasaku zuvyte, bet... Nu negalvoja ji, neturi zmogaus smegenu. :grin:

Geras upetakis 50cm+ abejoju ar kaltu mapsiuka per myflaju,jie ne tik,kad puola prie kiekvienos siulomos muses bet dar ir atsirenka(dazniausiai naturalu lasala),tie 30-40 cm upetakiai gal ir uzkimba,o kad upetakiai nemasto,tai drysciau gincytis,kiek upetakiu pagaves tarkim kad ir virs 55 cm?
 #474512   Sakys
 05 Geg 2013 18:42
Penktadieni po darbo nulėkiau prie upelio vanduo pasaka oras taip pat , kažko ypatingo nesitikėjau, pėdų ant kranto gal trijų rūšių imu muselka ir pasileidžiu pasroviui, kadangi tai pirma mano pažintis su muselka ant vandens, upelis siauras, pasikankinęs kokia valandikę grįžau prie mašinos ir išsitraukiau spiningą. Nutarta eiti prieš srovę. Antru metimu jama vobleriuką iššokdamas iš vandens, išvis per pora valandų 5 kibimai 4 realizuoti, vienas visai vaikas kiti 30+ didžiausias 37.Visi gyvena toliau. Upėtakiai normaliai jau įmitę priešinasi normaliai , atsipenėję pilnumoj. Veiksmas Žemaitijoj. ;uolrait Foto darytos telefonu.
Prikabinti failai
Image0029.jpg
Image0029.jpg (34.36 KiB) Peržiūrėta 6590 kartus(ų)
Image0030.jpg
Image0030.jpg (33.29 KiB) Peržiūrėta 6590 kartus(ų)
Image0032.jpg
Image0032.jpg (97.71 KiB) Peržiūrėta 6590 kartus(ų)
 #474542   looking4snow
 05 Geg 2013 21:08
Sunku dabar pasakyti kas butu, jeigu butu ir ar gaudydamas su museline per lasalu iskridima buciau pagaves didziuju. O taip tai pagaves as tu 50+, bet ne vieno >55 cm. Sitos ribos senai neperlipu. Siaip visi be isimties didieji uzkibo birzeli-rugpjuti, kai nebuvo jokiu masiniu reiskiniu. Del mastymo ar nemastymo, pas mane toks pastebejimas, kad ne karta per viena zvejyba teko sugauti 3-5 vnt. 45+ upetakiu. Vadinasi yra kazkokios mistines dienos, kai jie sukyla, nors vizualiai tos dienos nesiskyre nuo, tarkim, vakar ar uzvakar. Buna, kad brisdamas sukeli bangas ir vistiek tie didciai kala uz 5 metru... Tikrai nemistifikuociau zuvies. Per maza galva, kad ten tilptu kazkas daugiau apart igimtu refleksu.
 #474561   rosas
 05 Geg 2013 22:29
sorry, kad neatsakiau iš kart į klausimus apie paliją, bet buvau pora dienų be interneto :(
trumpai - kitos foto neturiu, pagautas Neries intake, smulkintis nenorėčiau :roll: anksčiau ten žvevjojant ne sykį, tokių nepasitaikė... labai skiriasi nuo margojo, tuos tai jau pažįstu, matęs ir negrų ir išblyškusių :-D
o čia vietoje juodų ir raudonų dėmių, baltos ir labai lengvai rausvos. Visas kūnas mėlynai žalias. Apie pelekus jau išdiskutuota :-D
labai agresyvus sakyčiau buvo. išėjo pirmą sykį - nepataikė. Iš antro sykio užtikrintai paėmė ir nešė kurį laiką voblerį į šoną (pas mus su kolega pagal kai kuriuos voblerius, tam tikra taktika - nejudinant ir nekertant iš karto :ks> ;uolrait ). Labai storas ir sakyčiau stipresnis priešininkas nei toks pat 41 cm margasis.
dažnai nuo 35 cm paimu, kaip arabas sako ant sušio :-D , tai žmona sakė tikrai skanus, o mėsa raudonesnė nei margojo (nors margojo įvairiai ta spalva būna :grin: ) .... gal pašertas atitinkamai, kad mėsa raudona būtų, o tada pabėgęs? ;-var-var.
 #474583   SauliusM
 06 Geg 2013 08:03
Taacis rašė:Nu tiksliai palija :shock: :mėlynvarla ;-var-var.
aš apakes...
Nagi, kas pamena, kada jas bandė introdukuot? Prieš kokius 10 metų aš jų klausiau Meškerynėj, norėjau nupirkt ir suleist į vieną labai šaltavandenį upelį, bet tada jie, sakė, kad užrišo su palijom, nes joms gyvent tinka (pagal vandens temperatūrą) tik vienas vienintelis upelis Lietuvoje. O jas išaugint labai nepaprasta.
Bet gal jų kažkiek įsimaišo kai upėtakiukus/šlakiukus naršina???

Ar pagauta ne Merkio baseine?
pasiziurek maximoj kada, pilni akvarriumai gyvu paliju buna. kodel negali pabegt?
P.S.: esu savo akim mates ju pagautu Zeimenos baseine.
 #474765   Icis
 06 Geg 2013 18:46
Sakys rašė:Penktadieni po darbo nulėkiau prie upelio vanduo pasaka oras taip pat , kažko ypatingo nesitikėjau, pėdų ant kranto gal trijų rūšių imu muselka ir pasileidžiu pasroviui, kadangi tai pirma mano pažintis su muselka ant vandens, upelis siauras, pasikankinęs kokia valandikę grįžau prie mašinos ir išsitraukiau spiningą. Nutarta eiti prieš srovę. Antru metimu jama vobleriuką iššokdamas iš vandens, išvis per pora valandų 5 kibimai 4 realizuoti, vienas visai vaikas kiti 30+ didžiausias 37.Visi gyvena toliau. Upėtakiai normaliai jau įmitę priešinasi normaliai , atsipenėję pilnumoj. Veiksmas Žemaitijoj. ;uolrait Foto darytos telefonu.
tai aš turbūt prie to pačio upelio atšliaužiau šeštadienį, nes pėdų radau keturių rūšių :)
 #474812   cesius
 06 Geg 2013 20:37
Sakys rašė: kadangi tai pirma mano pažintis su muselka ant vandens, upelis siauras, pasikankinęs kokia valandikę grįžau prie mašinos ir išsitraukiau spiningą..
Isivaizduok kiek praradai tokius palaikyt su muselka :cig.
 #474895   Sakys
 07 Geg 2013 07:00
cesiau pats žinau :-ug Bet ateityje manau viskas bus ;uolrait tik reik pradėt nuo didesnių upių.
 #475380   Seraphim
 08 Geg 2013 10:08
SauliusM rašė:
Taacis rašė:Nu tiksliai palija :shock: :mėlynvarla ;-var-var.
aš apakes...
Nagi, kas pamena, kada jas bandė introdukuot? Prieš kokius 10 metų aš jų klausiau Meškerynėj, norėjau nupirkt ir suleist į vieną labai šaltavandenį upelį, bet tada jie, sakė, kad užrišo su palijom, nes joms gyvent tinka (pagal vandens temperatūrą) tik vienas vienintelis upelis Lietuvoje. O jas išaugint labai nepaprasta.
Bet gal jų kažkiek įsimaišo kai upėtakiukus/šlakiukus naršina???

Ar pagauta ne Merkio baseine?
pasiziurek maximoj kada, pilni akvarriumai gyvu paliju buna. kodel negali pabegt?
P.S.: esu savo akim mates ju pagautu Zeimenos baseine.
http://www.youtube.com/watch?v=PANbta4aLRk panašu, kad tiesiogiai kažkas nusipirkę maximoj ir žuvina :/
 #476499   Sportininkas
 10 Geg 2013 19:38
siandien buvau.. apsiniauke buvo bet dusna baisiai.. 2 kokiu 25cm pasikabino ir kaip aisku buvo paleisti. kirto ir vienas didesnis. nepaeme. Buvo toks bairis kad stovejau ibrides, uz metro sakos is vandens islindusios. vobleriuka pravedziau iki tu saku jau keliau lauk ir pasikabino mazylis vienas :D ant sakos uzsipyne valas bet upetakiukas sekmingai atsipurte. pagal mane tai jau pries mane kazkas ejo. maciau pedsakus ir neatskyriau ar mano praeitos zvejybos ar nauji kazkieno. Geriausiose vietose kur visada pagaudavau didziausius upetakius nei kibimo neturejau. todel manau kad nurinko kazkas..
 #476513   Vegys
 10 Geg 2013 20:17
O kai kas nors nurenka, tai po to jie kaip obuoliai nuo medžio kitą dieną į upę sukrenta ar iš kur jie atsiranda ?
 #476695   Sportininkas
 12 Geg 2013 09:02
nu as manau kad pries mane kasnors zvejojo, pagavo didesnius ir is tu vietu kur nieko as nepagavau nors visada pagaunu 25-30cm upetakiuka koki. ir ten nieko..
 #476777   PelkiuSenis
 12 Geg 2013 17:59
Vegys rašė:O kai kas nors nurenka, tai po to jie kaip obuoliai nuo medžio kitą dieną į upę sukrenta ar iš kur jie atsiranda ?
:) O jei upe kokiu 3m plocio ir per ta ruoza praeina keli zvejai ir didesniuosius pasiima - tai tokio upelio populiacijoje, kiek virs 30 ir kokia tikimybe, kad ateis is kitur? Manau lieka tik uzaugti tiem virs 20.
Ar manai kitaip? :)
 #476779   PelkiuSenis
 12 Geg 2013 18:07
Siandien siu metu antra zukle atlikau :) Kriksta gavo naujasis kotas ''plot 4 panasiai po 20cm, panasus ir dar mazesni kokie 5 nusipurte ir pagaliau, po 3m tame upelyje gavau smugius legaliu (bent pagal dydi apsisukimu metu :) O tai jau keli metai max 27cm, nors geguze retai ten uzsukdavau, dazniau vasaromis tai arba netikdavo masalas arba nebuvo ten legalaus dydziu :roll: )
Dabar metas apmastyt ar nelabai dar alkani, ar kazkas negerai, kad daug nerealizuotu....
 #477161   vava
 13 Geg 2013 15:32
Arunas1984 rašė:Sveiki kolegos gal kas zino Hordalande koke upe kur galmetu zvejot?
yra juk tema "zvejyba uzsienyje". tai ten ir uzklausk
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė