Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #476454   Kleckas1978
 10 Geg 2013 17:04
problema ta kad pas avidu daugeliu atveju neatitinka uzrasai uzmetimo su realybe - neskaitant 8,6" ir ilgesnius kotus - ten arciau teisybes ir tai reiktu padauginti vos ne is 1,5.
o tuos trumpus 6,6-7,6 galima is 2x dauginti uzmetima ir dar + prie rankenos visi jie labai druti - o tai reiski jegos pakankamai net pas ML kota - sutvarkyti betkoki upetaki. o apie 21gr galima kalbeti tik tada kai nesi tokio koto net rankose laikes ir neisivaizduoji ka reikia avido Medium ir MH kotai :idea:
 #476456   DainiusM
 10 Geg 2013 17:13
pabarabanu... su japonu iki 18g kuo graziausiai 4-5kg slakis patinas (neiskudes) atejo i kranta, su tiro iki 22g lasiu priparkavau patina ~metro... ir niekaip nedasunta man kam tiem upetakiam reikalingas spinas iki 21g? sveduose nuo maziausio iki 55cm su legenda 6,6 pedos 2-8g atejo visi kaip kaciukai ir nei prie vieno nepajutau poreikio galingesniam irankiui. Kam is saves traukimo ir zvejybos malonuma atiminet niekaip nesuprantu...
 #476861   eva777
 12 Geg 2013 21:31
sweiki. galwoju atnaujint sawo arsenala ir isigyt nauja spininga su rite,suma butu apie 1500 abiems daiktam,pagrinde zwejoju lasisas widutinio dyzio upeje masalais iki 24 gr max,bet noreciau kad tiktu ir mazesniem masalam,galwoju gal 7/20 gr akcija butu gera..ateityje galwoju gaudyt lydekas slakius ,kokios firmos ir kokius irankius patartumet rinktis,laukiu protingu pasiulymu :)
 #476870   Arvidys
 12 Geg 2013 21:55
Naudoju Avida 96' iki 21g. Pirktas buvo gaudyt upėje lašišom ir šlakiam. Pilnai mane tenkina! Nors kai pabandžiau legenda iki 18g tai tas dar labiau patiko. Bet jaučiu tu netilptum jau i biudzeta su situo pasirinkimu.
 #476877   eva777
 12 Geg 2013 22:13
Arvidys rašė:Naudoju Avida 96' iki 21g. Pirktas buvo gaudyt upėje lašišom ir šlakiam. Pilnai mane tenkina! Nors kai pabandžiau legenda iki 18g tai tas dar labiau patiko. Bet jaučiu tu netilptum jau i biudzeta su situo pasirinkimu.
biudzetas negalutinis dar :) legenda minkastas ar fast tipo ? koki ilgi naudoji ?
ir kokia rituke pas tawe ? as galwoju apie shimano arba abu garcia
 #476883   Arvidys
 12 Geg 2013 22:44
Legendos neturiu :) Esu tik bandęs. Rite pats naudoju Ryobi aplause, finansai ant geriau nedatempia. Šeip jei rinktis iš ričių tai žiurėčiau į Biomasterį 4000 arba tada Soron STX 40 kuo daugiau valo tilps tuo geriau, šituo pats įsitikinau rudenį, kad labai greitai jis gali pasibaigt ritėje pasisodinus rimta traukinuką. O šeip tai čia forume po sezono Wildriveris iki 21g dar buvo aptartas kaip lašiam tnkamas daiktas. O šeip tai jei kažka iš St.Croix žiūrėt tai gali užeit į Triturus'ą ir tau sensėjai padės ką nors pasirinkt! Dabar dar turėtų prasidėt kalbos, kad čia tik St.Croix tema, bet parašiau apie tai ka esu bandes jokių japonų nebandžiau tai gal kiti kažką iš tos varpinės parašys...
 #477094   Abras
 13 Geg 2013 12:06
Sveiki, norejau paklausti nusipirkau nauja spininga GL str982s-2. Tokio brangaus spiningo dar nesu turejes, bet apziurejus, radau keleta galvos skausmu tai pirmas kai papurtau spininga kazkoks barkst buna iskur jis negaliu suprast ir kita beda kad su pirstais paklibinus ziedelius kai kurie is ju truputuka kliba, ar cia taip turetu buti ar cia jau problema ir reiketu kreiptis i pardaveja? Beje keliose zvejybose buvau jau tai kaip ir minusu del siu galvos skausmu nebuvo tik paciam nemalonu sedet nezinioje kas ir kodel. Aciu is anksto visiems uz atsakymus.
 #477105   Abras
 13 Geg 2013 12:17
Tas juodas lakas? ar kazkoks baltas kur vos vos taskelis yra? juodas tai viskas tvarkoje kur aplink meskere uzvyniotas o tas baltas taskelis kur tarp ziedelio ir meskeres kaikur itrukes yra.
 #477108   Xrapas
 13 Geg 2013 12:21
Abras rašė:...kai papurtau spininga kazkoks barkst buna iskur jis negaliu suprast...
Pabandyk pakratyt prilaikydamas sujungimą, gal kliba jame?
Jei braška lakas ant žiedų kojelių- tikrai nieko tokio, skaidraus lako lašai nutrupės savaime ir nustos.
O patys žiedukai klibėt mano supratimu neturėtų, jei kliba po privyniojimu- gali su laiku pažeist blanką :?
 #477110   Abras
 13 Geg 2013 12:24
Ne, per sujungima nebarska, o tas barkst tai yra net kai mosuoju be rites ir be valo , idomu tai kad kai mosuoju be valo ziedeliams nekazin kokia apkrova turetu but.
 #477206   viktas
 13 Geg 2013 18:44
pabandyk papurtyt prilaikant uz vieno ar kito ziedo, man taipat toks trakst budavo purtant ,priezastis pirmasis ziedelis nuo blanko atkibes...
 #477251   executive
 13 Geg 2013 20:04
taigi gal koki spiningo modeli patarsit, noriu spiningo ilgiu 2.7-3m, manau toks tinkamiausias, nes galvoju naudoti nuo kranto juroj vejazuvem, gal siaip lasiam kada nors uzeis ka nors pametyt upej ar juroj, dar Nemune gumas lydekom ar kokia blizge salaciui kada nors pametysiu, taigi sitie zukles planai reti ir tolimi taigi nenoriu moket uz sita kota daugiau 200lt, nu jei kazka gero zinot gal iki 300lt, kad yra mano norams atitinkanciu kroksu zinau, bet nenoriu dabar tokio pirkti, jei prilips sitos zukles nuo krantu tada imsiu koki kroksa, dabar pradziai siaip tik ka nors naujo noriu pabandyt, nes kolkas nesu nei karto gyvenime nuo kranto spiningaves :)
 #477390   Donasssss
 14 Geg 2013 09:42
Abras rašė:Ne, per sujungima nebarska, o tas barkst tai yra net kai mosuoju be rites ir be valo , idomu tai kad kai mosuoju be valo ziedeliams nekazin kokia apkrova turetu but.
nu dar del to sytrukusio lako tai nieko nesakau,nu bet jei ziedai akivaizdziai juda tai ka as zinau.... ziurek viena diena ir iskris,ar kaip kazkas ir sake,bejudedami blankui pakenks. tokius bajerius pateisinciau tik ant labai pigaus spinigo
 #477393   Rapolas
 14 Geg 2013 09:55
Abras rašė:Sveiki, norejau paklausti nusipirkau nauja spininga GL str982s-2. Tokio brangaus spiningo dar nesu turejes, bet apziurejus, radau keleta galvos skausmu tai pirmas kai papurtau spininga kazkoks barkst buna iskur jis negaliu suprast ir kita beda kad su pirstais paklibinus ziedelius kai kurie is ju truputuka kliba, ar cia taip turetu buti ar cia jau problema ir reiketu kreiptis i pardaveja? Beje keliose zvejybose buvau jau tai kaip ir minusu del siu galvos skausmu nebuvo tik paciam nemalonu sedet nezinioje kas ir kodel. Aciu is anksto visiems uz atsakymus.
Nesuk sau ir kitiems:D galvos ir neieškok problemų.. Jei žiedeliai "truputuką kliba"- tai nešk pardavėjui ir tegul keičia. Tokį spiningą perki ilgam (arba net visam )laikui ir nėra reikalo čia blaškytis dvejonėse ;-)
Na jei atvirai, tai man ir mano pažystamiem su G.Loomis kotais tokių baikų nėr buvę :-D
 #477403   Abras
 14 Geg 2013 10:19
Rapolas rašė:
Abras rašė:Sveiki, norejau paklausti nusipirkau nauja spininga GL str982s-2. Tokio brangaus spiningo dar nesu turejes, bet apziurejus, radau keleta galvos skausmu tai pirmas kai papurtau spininga kazkoks barkst buna iskur jis negaliu suprast ir kita beda kad su pirstais paklibinus ziedelius kai kurie is ju truputuka kliba, ar cia taip turetu buti ar cia jau problema ir reiketu kreiptis i pardaveja? Beje keliose zvejybose buvau jau tai kaip ir minusu del siu galvos skausmu nebuvo tik paciam nemalonu sedet nezinioje kas ir kodel. Aciu is anksto visiems uz atsakymus.
Nesuk sau ir kitiems:D galvos ir neieškok problemų.. Jei žiedeliai "truputuką kliba"- tai nešk pardavėjui ir tegul keičia. Tokį spiningą perki ilgam (arba net visam )laikui ir nėra reikalo čia blaškytis dvejonėse ;-)
Na jei atvirai, tai man ir mano pažystamiem su G.Loomis kotais tokių baikų nėr buvę :-D
Na tas barskejimas po keliu zvejybu kaip ir dingo, gal uzkibus lydekaite suderino viska :) O del klibanciu ziedeliu, ligu vienas bekliba ir tai tas klibejimas ant tiek nezymus, kad nezinau net ar galima butu pavadinti tai klibejimu, gal tai tik mano smegenys galvoja, kad jis kliba ir del nesimo atgal i parduotuve problema tame , kad pirkau is interneto ir tektu siusti o ne nesti :)
 #477408   Rapolas
 14 Geg 2013 10:34
Vistiek užneščiau kokiam specui į parduotuvę, kad įvertintų eksperto akimis. O tai įkabinsi lašį ir potom "užsilenks" (iškris )koks žiedelis, tai neatleisi sau už tai, kad nepasitikrinai :-D
 #477412   Abras
 14 Geg 2013 10:56
Rapolas rašė:Vistiek užneščiau kokiam specui į parduotuvę, kad įvertintų eksperto akimis. O tai įkabinsi lašį ir potom "užsilenks" (iškris )koks žiedelis, tai neatleisi sau už tai, kad nepasitikrinai :-D

Pas mane kaime nelabai ekspertu rasi :D zveju parduotuves netgi 4 yra, bet lygiu tokiu, kad nuejus siulo mitchel avocet gold kaip gera rite nemanau ka jie man ka pasakys :D
 #477416   Rapolas
 14 Geg 2013 11:02
nu jo, mičielas prie lumio neblizga :-D
 #477419   Abras
 14 Geg 2013 11:14
Rapolas rašė:nu jo, mičielas prie lumio neblizga :-D
mičielas gera rite, paturejes ja apie metus iskarto supratau, kad nereikia taupyti pinigu ir isigyti biomasteri ;-var-var.
 #477421   Rapolas
 14 Geg 2013 11:21
Abras rašė:
Rapolas rašė:nu jo, mičielas prie lumio neblizga :-D
mičielas gera rite, paturejes ja apie metus iskarto supratau, kad nereikia taupyti pinigu ir isigyti biomasteri ;-var-var.
Nu tai aišku, kad "kirvis turi atitikti kotą" :-D jei kotas G.Loomis tai ritę galima ir BIOMASTER (nu dar kartais Stella:D),
jei ritė Mitchell ,tai ir kotas tuomet Abu Garsijos pvz. :-D
 #477423   ramkis
 14 Geg 2013 11:30
Rapolas rašė:Nu tai aišku, kad "kirvis turi atitikti kotą" jei kotas G.Loomis tai ritę galima ir BIOMASTER (nu dar kartais Stella:D),
jei ritė Mitchell ,tai ir kotas tuomet Abu Garsijos pvz.
Tai pagal sita logika kokias "spules" reiktu ant DAIKO, EVERGREEN ar kokio I.T.O CRAFT uzbliaut :-D :-D :-D
 #477441   Rapolas
 14 Geg 2013 12:33
ramkis rašė:
Rapolas rašė:Nu tai aišku, kad "kirvis turi atitikti kotą" jei kotas G.Loomis tai ritę galima ir BIOMASTER (nu dar kartais Stella:D),
jei ritė Mitchell ,tai ir kotas tuomet Abu Garsijos pvz.
Tai pagal sita logika kokias "spules" reiktu ant DAIKO, EVERGREEN ar kokio I.T.O CRAFT uzbliaut :-D :-D :-D
Nu taip iš karto neatsakysiu, reikia su tais koteliais pagaudyt bent metus kokius ,tuomet rastumėm ir jiems atitikmenis :-D
Beje, ant GL kartais ir Daiwa "užmaunu"- irgi gerai dera, bet reikia žiūrėt į žūklės sąlygas :-D jai pvz. reikia greičio (surenkant valą ir tvičinant pasroviui)- dedu Stella, jei reikia jėgos- Daiwa, jei reikia abiejų dalykų- BIOMASTER :-D ir pan.;
 #478065   ote
 16 Geg 2013 08:47
Sveiki! Pagal dauguma zveju rekomendacijas, nutariau pirkti spininga Mikado Inazuma iki 30 gr. starkiams. Tik viena didele problemele, kad ji maciau tik internete, o taip norisi rankose patureti pries perkant. Gal kas mate sita spininga Kaune, nes galvoju savaitgali atvaryti i Kauna. Buciau dekingas, jeigu parsytumet adresiuka parduotuves Kaune, kur galeciau ta spininga apziureti.
 #478991   savii
 19 Geg 2013 19:33
reikia virukai pagalbos.koki patartumet spininga-dzigavimui is valties,norisi dar vieno sunkesnem galvom.realiai ,su juom butu metoma mazdaug nuo 18g.gal iki kokiu 30g..atmatoi,mariose prie kiaules nugaros.
biudzetas butu +- 250lt.
 #479032   Andrius0522
 19 Geg 2013 21:58
savii rašė:reikia virukai pagalbos.koki patartumet spininga-dzigavimui is valties,norisi dar vieno sunkesnem galvom.realiai ,su juom butu metoma mazdaug nuo 18g.gal iki kokiu 30g..atmatoi,mariose prie kiaules nugaros.
biudzetas butu +- 250lt.
na as susidraugavau su situo http://parduotuve.spiningavimas.lt/mitc ... e.html,tik neaisku koks ilgis tave domina,maniskis 1.98 metro 8-32 testas...
 #479101   Kichas
 20 Geg 2013 09:08
Žvejybos metu, metant masalą, lūžo viršutinė koto LES70MF2 dalis. Mečiau 14gr gumą. Kotas pirktas Triturus. Garantiją užregistravau šiandien, nes tik nusipirkus visai išėjo iš galvos. Patvirtinimo, kada garantija suteikta, dar negavau. Automatas atsiuntė laišką, kad tik gavo duomenis.

Skambinau į Triturus, tai nieko džiuginančio nepasakė. Dvi galimybės. Pirma - siųsti pačiam, susimokant siuntimo į abi puses bei aptarnavimo mokesčius Pačiam bendrauti su gamintoju. Antra - tvarkytis per juos. Siunta bus taip vėlai, kad gali užtrukti iki poros mėn.

Gal esate susidūrę su panašiom problemom ir patarsit, kaip geriau išspręsti problemą. Ačiū.
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė