Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #480153   Vegys
 22 Geg 2013 23:20
RoBass, man tamsiam ir neišsilavinusiam žmogui paaiškink prašau kokie šio instrumento pranašumai tiesiog prieš svarelį ? Peržiūrėjau kelis video, bet nieko nesupratau. Nebent tai, kad patogu užkabint ...
 #480154   hipy
 22 Geg 2013 23:24
o kaip tu svareli tvirtintum? nepamestum uzmesdamas? o cia perkisai kabli, isegiai i kamsti ir reguliuoji plude vis uzmesdamas ir patikrindamas ir labai tiksliai nusistatai gyli...
 #480156   Vegys
 22 Geg 2013 23:48
hipy rašė:o kaip tu svareli tvirtintum?
Tvirtinčiau mazgu, nes aš žmogus paprastas, iš kaimo ...
Ar tai vienintelis to daikto privalumas - tvirtinimas ? Taip, nesiginčinu, patogu + ne karvę kainuoja. Kodėl gi ne. Tik sakau gal dar kokių nors privalumų turi ?
 #480159   RoBass
 23 Geg 2013 00:49
Vegy, hipys atsake uz mane. As irgi maciau video, kaip anglai ji naudoja, paprasta, greita ir tikslu, ir ne karve kainuoja :) Inetinese Lietuvos pard. niekur tokio nemaciau, dabar galvoju, kaip cia paciam susimeistrauti, reikia maza skambaliuka gauti ir is jo pasidaryti . :roll:
 #480165   Raupsuotas
 23 Geg 2013 06:16
Šis daiktas vadinasi gylmatis ir jis reikalingas (ne vienas, ne du) daugiau sportininkam :ks> nors niekas nedraudžia po kelis vienetus pirktis (beje ne pigiai kainuoja) ir žvejui mėgėjui :gutgut Pliusai šio gilmačio tai tvirtinimo užtikrintumas.Minusai, kad reikia net kelių, o kainuoja apie 15lt vienas vienetas todėl susidaro sumelė.Pilnai užtenka nusipirkti keles švinines slyvutes su įlietais suktukais :gutgut Poto ant to suktuko užmauni guminį kembriką ir taip sėkmingai patobulinęs turi savadarbį gilmatį :?: Aš asmeniškai turiu tiek savadarbių keletą, tiek pirktinių gilmačių.Tai tiek :/braj;
Paskutinį kartą redagavo 1 Raupsuotas. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #480186   hipy
 23 Geg 2013 08:01
tiesa pasakius nesenai kazkur buvau uztikes musu e-parduotuvej ir kaina tikrai nesikandziojo (~3-5 lt berods)...
va ir radau:visai kapeikos
 #480301   RoBass
 23 Geg 2013 14:02
vo blyn, o kiek as ziurejau ir neradau :oops: gaila, kad tik nuo 10 gr. ju ten turi...
 #480303   RoBass
 23 Geg 2013 14:05
Raupsuotas rašė:Šis daiktas vadinasi gylmatis ir jis reikalingas (ne vienas, ne du) daugiau sportininkam :ks> nors niekas nedraudžia po kelis vienetus pirktis (beje ne pigiai kainuoja) ir žvejui mėgėjui :gutgut Pliusai šio gilmačio tai tvirtinimo užtikrintumas.Minusai, kad reikia net kelių, o kainuoja apie 15lt vienas vienetas todėl susidaro sumelė.Pilnai užtenka nusipirkti keles švinines slyvutes su įlietais suktukais :gutgut Poto ant to suktuko užmauni guminį kembriką ir taip sėkmingai patobulinęs turi savadarbį gilmatį :?: Aš asmeniškai turiu tiek savadarbių keletą, tiek pirktinių gilmačių.Tai tiek :/braj;
O gal tau butu galimybe, parodyti savo pirktinius, kokie jie, ir kur pirkai? beje kokie svoriai ju ?
 #480317   Raupsuotas
 23 Geg 2013 14:45
Aš naudoju tokius :oops:

Paveikslėlis

Pirkau žūklės parduotuvėje Kaune ir kainuoja po 15lt. Čia tik keli mažiausi, bet reikalingi ir ženkliai sunkesni, sveriantys po kelias dešimtis gramų.Tiek žinių :/braj;
 #480324   RoBass
 23 Geg 2013 15:15
Man uztektu vieno kokiu 3-5gr., as kaip suprantu, tu reguliuoji gyli be svineliu pludei, o poto atreguliaves gyli, sudedi svinukus ir zvejoji? tam tau reikia daugiau ju visokiu svoriu, palei skirtingus pludes svorius, kad panardintu jas? ar as kazka ne taip supratau? :roll: As matuociau gyli, jau su uzdetais svineliais pludei (atreguliuotu pludes pludrumu), o tada uzkabinus ta gylmati, kokiu 3gr., jis pilnai paskandintu plude ir tada butu galima reguliuoti permetant, kol iskils plude iki atreguliuoto pludrumo. As maciau video, kad taip anglai dare...Zvejyba su matchu.
 #480373   Raupsuotas
 23 Geg 2013 18:11
Taip tu klysti. Aš matuoju gylį su tam specialiai skira ant lanktelio paruošta sistemėle. O gylmačiai reikalingi kelių rūšių tam, kad žvejoju skirtinguose vandens telkiniuose su skirtingu dugnu bei augmenija - dumblas, kliuviniai, augalija, stovintis, tekantis, itin stipriai tekantis ir t.t... Štai dėlko sportininkam reikia aibės gylmačių :ks>
 #480390   RoBass
 23 Geg 2013 19:13
Aisku tada, nu kadangi as ne sportininkas, tai man uztektu vieno, paprasto pludes gylio reguliatoriaus, nes pagrinde zvejoju stovinciame vandenyje.
 #480450   vikis_s
 23 Geg 2013 21:22
Atejo jau daiwa match rinkinukas,nu kjp nenusimanau tai gal ir nieko. tik va iskilo klausimas ar yra kas susikomplektaves match
rinkinuka su balansu ties rite,ar net link alkunes,kad nenusvertu y prieky meskeres. pas mane balansas gavos ties ziedeliu kur kabliukas uzsikabina,paziuresiu po pirmos zukles kaip ranka vargs.
dar bandysiu uzsideti shimano rarenium 2500s
 #480513   RoBass
 23 Geg 2013 22:20
A tu zadi ta matcha laikyti rankose, gaudydamas karpius, lynus? kam tau toks tikslus balansas? cia kaip ir feederiui, nematau jokio butinumo balanse, juk jo nelaikai...del meskeriu ir riciu svorio dar galima kreipti demedi jei labai priekabus, bet del balanso, matcho skirto ne susarai gaudyti, manau nera tikslo. Nu nebent ten kur tu gaudysi lynus, karpius jie kimba vienas po kito. :roll:
 #480547   vikis_s
 23 Geg 2013 23:15
na po pirmadienio parasysiu kas kaip. kimba ganetinai daznai,ten dauk karpiu,lynu,sapalu. prie manes nemazai lynu istrauke,mum neteko,nes mes ir trumpai zvejojom,o ir nepasiruosem tam.
Rase y facebook lietuvis vienas tai per 4h 7lynai istraukti, 14neistrauktu,4 su pavadeleis nuejo.
 #481156   vincas
 26 Geg 2013 11:55
isbandziau sita kota http://www.zvejys.lt/market/meskere-sal ... -6-7m.html
kadangi mano pirma bolonine, tai nuomone subjektyvi, taciau teigiama. Zvejojau Nemune su 8 gramu cralusso bolo ir Neryje su 4gr bolo pludemis. Metimas gaunasi tikrai tolimas, greitai reaguoja i kibima, smagu traukti. Neryje tolimoje distancijoje nekibo, tad uzdejau 1gr plude ir sekmingai traukiau auksles, nors tam meskere nepritaikyta, taciau pavyko sekmingai isnaudoti. ATsiliepimai teigiami
 #481802   vikis_s
 28 Geg 2013 08:27
Isbandziau daiwa match, kotas visai patiko , didelius karpius gerai atlaikė. Daiwa rite prasta naudojau shimano nes nepatiko stabdis
 #481948   RoBass
 28 Geg 2013 14:10
Papasakok daugiau, kas nepatiko riteje, kokie minusai? Ant apkrovu raitesi ar stabiliai dirbo? esu skaites pas rusus, atsiliepimai visai nieko... :roll:
P.S kokio dydzio karpiai?
 #481979   vikis_s
 28 Geg 2013 15:28
RoBass rašė:Papasakok daugiau, kas nepatiko riteje, kokie minusai? Ant apkrovu raitesi ar stabiliai dirbo? esu skaites pas rusus, atsiliepimai visai nieko... :roll:
P.S kokio dydzio karpiai?
Pati rite stipri viskas su su ją ok, tačiau priekinis stabdis jautresnis galbūt,ir uzverzimas stabdzio priekinio smulkesnis zingsnis. Su daiwa nutraukė du pavadelius, na reik yprast man prie jos. Karpei nuo 1kg , didžiausio nepasveriau bet manau virš 5kg gal bus
 #481982   RoBass
 28 Geg 2013 15:36
sakai stabdis labai jautrus, hm nenudziuginai, nes ji viena is mano issirinktu riciu buvo... :roll: tai reiskia, biski pasukus, greitai uzsiverzia ir biski atsukus, greitai atsilaisvina stabdis...?
 #482026   vikis_s
 28 Geg 2013 18:33
RoBass rašė:sakai stabdis labai jautrus, hm nenudziuginai, nes ji viena is mano issirinktu riciu buvo... :roll: tai reiskia, biski pasukus, greitai uzsiverzia ir biski atsukus, greitai atsilaisvina stabdis...?
Galbut Dar mano klaidu buvo nes ypratau prie priekinio,gal tiesiog per daug pasugdavau,o su priekiniu uzverzimas nėra toks jautrus. Kitą kart pabandysiu ilgiau žvejoti, nes du kart nutraukė pavadely ir numečiau y šoną aš ją. Patarčiau ieskot su priekiniu stabdziu, beja kiek Lietuvoi daiwos rites kaina?
 #482034   RoBass
 28 Geg 2013 18:49
kazkas virs 200...
 #490292   ArturasK
 28 Bir 2013 17:12
Sveiki:

Ką rinktumėtės iš šių meškerių:

http://www.zuklys.lt/prod-larus-hunter-match-450-3255

http://www.zuklys.lt/prod-okuma-solitro ... m-450-7208

http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/2414

http://www.zuklys.lt/prod-mitchell-univ ... match-8167

http://www.zuklys.lt/prod-hyperloop-ax-match-420-fa-752

Žvejojama pagrinde prūduose, pirma tokio tipo meškerė tai nesinori labai daug išlaidauti. Kiek išskaičiau tai optimalu 4,20, bet daug kas nuo 4,20 nori vėliau 4,50.
Kolkas akys užkliūvo už šių variantų, pagrindas karosai, raudės ir panašiai.
Bent jau pagal parametrus kaip ir Mikado būtų geriuasias. Mano kaime pasirinkimas turginės meskerės, todėl nėra galimybės kažko pačiūpinėti.

Dėkui už nuomones :)
 #490297   Wytux
 28 Bir 2013 17:25
Turiu ir 3.9m ir 4.2 m Daugumoje atveju naudoju 3.9 ir man pilnai ju uztenka, lengvesnis uz 4.2 ( ir juolabiau uz 4.5) plius su trumpesniu kotu zuvi lengiau traukt :-D Jei tik yra galimybe tai palaikyk kota rankoje pries pirkdamas- matysi ar 'limpa'.
 #490531   meskisz
 29 Bir 2013 21:27
Plūdinei turiu 3.9-4.5m 2-18g matchą (su Extension tube). 4.5 naudoju tada, jei tikrai žinau, kad už nugaros nebus kokių nors medžių, žolių ir pan. Tai visai nieko ir toks universalus variantas su prailginimu :). Kartais būna pravartu.
 #490538   RoBass
 29 Bir 2013 23:22
perki 4.20 ir nesikrauni, ir prude, ir sroveje, ir lyna is zoliu traukti gerai, kuris uzkibes bega i kranto zoles....Nes tas 20gr. svorio skirtumas tarp 3.90 ir 4.20, tau rankos nenulaus, plius, rimta zuvi gaudant, koto rankose nelaikai, o jei zadi gaudyti tik susara pruduose (karosiukai, kuojytes ir t.t.....), tai pirk bolonke kokiu 4m. ilgio, kuri bus kompaktiska, lengva.
 #490557   Wytux
 30 Bir 2013 10:10
Na svoris jauciasi pagrinde kai gaudai su pravedimu sroveje. o siaip pruduose jei ant 'sakucui' meskere stovi tai soris nelabai jauciasi :-D
 #490594   Edmis
 30 Bir 2013 17:11
meskisz rašė:Plūdinei turiu 3.9-4.5m 2-18g matchą (su Extension tube). ....
Kas per match'as?gal smulkiau apie ji.....
 #493441   saulux
 12 Lie 2013 22:54
Ahoj :grin: atsitrenkiau i beda.. Seniai galvojau isigyti koki nebrangu kotuka plude pamirkyt. Gaudyciau tvenkiniuose iki 3 ar 3.5m gylyje, kartais Nery ar Nemune tarp dambu. Zuviena tai butu visokie karosai, lynai, gal karsiukas vienas kitas ar kuoja/raude, zodziu ivairi. Noriu tokio universalesnio teleskopo, ilgi galvoju apie 4.5m (nusiziurejau nuo keletos zveju) manau neprasoviau. Planuose buvo erotines mintys tilpt iki 100 pinigu, bet nieko gero neradau. :grin: . Paziurejau Makaules laida, akys uzkliuvo uz Salmo Diamond Macrotech Bolognese kotuko. Rankose dar neciupinejau, bet ketinu tai padaryt :lol: tai jei kokybe tenkins manau sukrapstysiu dar pora pinigu prie to simto ir pasiimsiu, bet pasimeciau tarp ilgio. Yra 4.0 arba 5.0m :? Makaule pastebejau daznai gaudo 4.0m, man pasirode toks kompaktiskesnis, bet ar veliau nepritruks kokiam Nemune ar Nery (ar seip ateiciai) to metro ilgio? :roll: ka patarsit mieli pludininkai? :e:e
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė