Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #482701   upinis
 30 Geg 2013 17:39
Gal kai kas pavadins tai šluotkočiu, bet iš visų mano iki šiol naudotų man geriausiai tarnauja senukas SHIMANO Beast Master AX 210 ML.
Gramatūros jau nebeįžiūriu, nes nusitrynė per eilę metų.
Dėl užmetimo nepergyvenu, nes tolimo metimo man prireikia y-y-ypač retai.
Apie pakirtimą negalvoju, tai vyksta refleksų lygyje. Dalinai upėtakis pasikerta pats, aš tik šiek tiek jam padedu.
Didžiausias griekas - jei pamirštu gerai pareguliuoti ritės stabdį. Bet šalia to turiu dar vieną priemonę - atpalaiduoti riešo ir peties sąnariai žuvies vedžiojimo metu. Čia jau viskas mano valioje, jei erdvės nėra, nėra ir jokio atpalaidavimo. Tuomet viską tenka atlikti grubiai.
Tai čia aprašiau senieną. Bet jei rinkčiausi šiandien, tai neieškočiau jokių UL. Čiupinėčiau L ir ML.
Bet... kiekvienam - savo.
 #482711   Taacis
 30 Geg 2013 18:38
silkius rašė:... bet va, kad "jaunuoliai" (apie 35cm) pasiplauna tai čia jau problem...
...ar masalus trauki prieš srovę?
 #482721   Taacis
 30 Geg 2013 19:29
silkius rašė:Pagrinde pries srove, nes gaudau daugiausia voblikais.
del nepasikirtimu nustojau traukti masalus (aishku voblerius, bo sukre tempti priesh srove tai nesamone IMHO)- traukiu pasroviui ir viskas gerai su pasikirtimais (neanalizuosiu kodėl- bet man taip yra).
 #482723   silkius
 30 Geg 2013 19:35
Upini, kiek supratau spiningas ner labai ilgas..., patsai krantais ar brisdamas zvejoji ir but idomu kokio svorio masalais gaudai?
 #482728   arabas
 30 Geg 2013 19:45
Taacis rašė:....traukiu pasroviui ir viskas gerai su pasikirtimais (neanalizuosiu kodėl- bet man taip yra).
Todėl kad pačiupęs praplaukiantį masalą upėtakis vėl gręžiasi snukiu į srovę, ir kaip taisyklė, beveik visada gerai pasikerta.
 #482730   silkius
 30 Geg 2013 19:46
Taacis rašė:
silkius rašė:Pagrinde pries srove, nes gaudau daugiausia voblikais.
del nepasikirtimu nustojau traukti masalus (aishku voblerius, bo sukre tempti priesh srove tai nesamone IMHO)- traukiu pasroviui ir viskas gerai su pasikirtimais (neanalizuosiu kodėl- bet man taip yra).
Kiek supratau, tai gaudai pakankamai placiam vandeny ir su nelabai greita srove, nes traukti voblika pasroviui ar istrizai ten kur as gaudau tai pasisektu nedaznai tam neleidzia kuklus plotis ir greita srove. O koki spina patsai naudoji?
 #482732   Sportininkas
 30 Geg 2013 20:02
vel dabar ant manes varys bet.... as su 2.1m 2-5gr uzmetimo ul gaudau. 8/10 kibimu pasikerta... tai yra net nekertu.. aisku mazyliai dauguma tai net nesipurvinu ranku ir patiem leidziu nusipurtyt.. pats brendu pries srove/traukiu palei srove.
 #482736   Taacis
 30 Geg 2013 20:19
silkius rašė:Kiek supratau, tai gaudai pakankamai placiam vandeny ir su nelabai greita srove, nes traukti voblika pasroviui ar istrizai ten kur as gaudau tai pasisektu nedaznai tam neleidzia kuklus plotis ir greita srove. O koki spina patsai naudoji?
Gaudau vienodai visur- ar rėvose ar duobėse- dzin. Nėra lietuvoj upiu, kur nepavyktu traukti voblerio pasroviui (esu žvejojes ir Dukštoj ir Vilnelėj), o ir gylis apie penkiolika cm- nekliutis- vobleris liežuviu dugnan atsimuša.
Apie spiningus... Nu šiaip tai spiningas tik įrankis. Juk neklausi restorane- kokiu peiliu pjaustytas kepsnys, arba kirpykloj- kokiomi žirklėmis darė šukuoseną tavo žmonai...
Dabar naudoju ant tokio Croix blanko 2S66ULF (atitinka spiningą PS66ULF) susuktą castinginį kotą (jis yra mano favoritas, nors ir gana liaunas, bet va pernai su trijų kg šlakėnu susitvarkė mikliai). Mažesniuose upeliuose naudoju GL 6010 IMX- irgi perdarytas į castinginį. Dar šiemet mėginau castinginį susuktą ant http://www.northforkcomposites.com/product/fw-702-2-im
bet kolkas jis man neprilipo, bo nemegstu spiningų kurie a-la Avidai... gal priprasiu ;uolrait - bus matyt.

P.S.: žodžiu pabandyk vesti masalą pasroviui ir viskas bus gerai su pakirtimai/pasikirtimais.
Paskutinį kartą redagavo 1 Taacis. Iš viso redaguota 30 kartus.
 #482737   Taacis
 30 Geg 2013 20:21
arabas rašė:
Taacis rašė:....traukiu pasroviui ir viskas gerai su pasikirtimais (neanalizuosiu kodėl- bet man taip yra).
Todėl kad pačiupęs praplaukiantį masalą upėtakis vėl gręžiasi snukiu į srovę, ir kaip taisyklė, beveik visada gerai pasikerta.
;-var-var. o prieš srovę masalas lėtai šliaužia- tai forielis kogero neblogai pastudijuoja dar tą masalą.
 #482766   upinis
 30 Geg 2013 21:08
silkius rašė:Upini, kiek supratau spiningas ner labai ilgas..., patsai krantais ar brisdamas zvejoji ir but idomu kokio svorio masalais gaudai?
210 cm. man - optimalus. Bandžiau ilgesnį, bet labai kliūna per šabakštynus belandžiojant.
Nesilaikau tų taisyklių: pasroviui ar prieš srovę, krantais ar brendant. Man svarbiausia viena taisyklė - patogiai užmesti masalą ten, kur noriu. Gerai sako Taacis:"Nėra Lietuvoj upiu, kur nepavyktu traukti voblerio pasroviui".
Mano masalai - standartiniai: sukrės Nr.0-3 pagal mepps, vobleriai 3-6 cm.
Dar naudoju pačias mažąsias silikonines varlytes, bei strimeriukus tokio svorio, kokio jau galiu užmest. Kartais labai gerai suveikia
 #482784   looking4snow
 30 Geg 2013 21:45
Siltuoju metu laiku tik pasroviui traukiu. Arba skersai sroves, jeigu upes plotis tai leidzia. Pries srove ir labai labai letai traukiu tik kova, kai dar pakrantese buna sniego, o upeliai susidrumzte. Ir traukiu tokiu budu palei pacias pakrantes, kur paplauti krantai. Is ten vienas kitas ir paima. O gaudyti vagoje ar traukti kitaip negu pries srove tuo momentu buna bergzdzias reikalas.

Del upiu greicio, taip pat galu patvirtinti, kad nera Lietuvoje tokios sroves, kurioje nebutu galima pravesti masalo pasroviui. Kad ir kokia kosmariska srove butu, masalas vistiek kazkiek dirba, o tokioje sroveje bet kas upetaki sudomina kaip potencialiai valgomas daiktas, nes nera laiko geriau apziureti. Be to, galima traukti ne idealiai pasroviui, o pvz., mesti skersai i kta kranta ir traukti pasroviui link savojo kranto. Visada galima prisitaikyti prie esamu salygu.
 #482787   looking4snow
 30 Geg 2013 21:50
silkius rašė:susiduriau su tam tikra dilema - sunkesnis spinas prastai meta lengva voblika (4-5cm).
Kur tu gaudai tuos upetakius, Nemune gal? :grin: Turejau sluotkociu sociai ir su visais be didesnio vargo uzmesdavau tokius masalus tiek, kiek reikia upetakinese upese (komforta ir t.t. paliekam kitai diskusijai). Kazkas ten pas tave mistisko gaunasi.
 #482807   silkius
 30 Geg 2013 22:49
looking4snow rašė:
silkius rašė:susiduriau su tam tikra dilema - sunkesnis spinas prastai meta lengva voblika (4-5cm).
Kur tu gaudai tuos upetakius, Nemune gal? :grin: Turejau sluotkociu sociai ir su visais be didesnio vargo uzmesdavau tokius masalus tiek, kiek reikia upetakinese upese (komforta ir t.t. paliekam kitai diskusijai). Kazkas ten pas tave mistisko gaunasi.
Cia, forume, visokiu fokusu prisiskaiciau, kas ir kaip ir ant ko tuos upetakius gaudo... Galima uzmesti ir su karpiniu kotu..., bet nemanau kad pats gaudai su tokiu :-D
As klausiau kas kokius kotus, kokiu gamintoju naudoja upetakiu zvejybai, nes nesinori dar keleta nesamoniu nusipirkti, kurios paskui tik pamidorams risti siltnamy :-D (cia eina kalba ir apie komforta ir t.t.) Lazdynai ir pas mus auga prisikirsciau - prisidaryciau spiningu :-D
Kad geriau pasroviui del pasikirtimo tai pilnai sutinku. Bet metau ar nuplukdau vobla priklausomai kaip aplinka ipareigoja.
 #482809   Daugirdas
 30 Geg 2013 23:02
looking4snow rašė:
Jūra, Dybysa, Šventoji, Minija... Dar vardint, kur su botkočiu lengvo vobleriuko neužmesi kiek reikia? Mistika matai dar... :)
 #482811   silkius
 30 Geg 2013 23:11
Daugirdas rašė:
looking4snow rašė:
Jūra, Dybysa, Šventoji, Minija... Dar vardint, kur su botkočiu lengvo vobleriuko neužmesi kiek reikia? Mistika matai dar... :)
Ypac paprasta su botkociu pataikyti voblika i keliu metru "langa " tarp kelmu ir ji sekmingai pravesti pasroviui, kur greita srove... as tokio talento deja neturiu 'viarkt
 #482814   silkius
 30 Geg 2013 23:24
Daugirdai, matyt, musu visu nacianalinis ypatumus zarstyt patarimus ir mokyt kur niekas neklausia, nes visi draugiskai man patare kaip pravesti masala, net nezinodami, kokios ten zvejybos salygos... :-D taciau apie naudojamus irankius pasipasakojo tiktai Upinis. :gutgut
 #482818   romas100
 30 Geg 2013 23:55
Is cia patarimus svaistanciu , siulyciau klausyt tik keletos, nes jau kartais nusibosta skaityt vien tik pletkus.
Geriausi mokytojai tai: Arabas , Donis . Bent zvejoja vyrai ir dar parodo,kad tikrai pagauna :gutgut , kiti ka as zinau , gal daug skaito ir kartais pazvejoja, kartais cia pasipyksta ir pasimeto poperinem teorijom . :ruko
 #482840   looking4snow
 31 Geg 2013 07:31
Daugirdas rašė:
5 cm vobleriuka lydekinis kuolas Cormoran Black Bull 270 ilgio 10-50 g !!! uzmetimo sviedzia tolka piesnia, taip kad nepasakokit cia pasaku. Nebent keliate sau tikslus uzmesti 50 metru. :grin: Arba jus itraukiate ir uzmetimo komforta, ko as neitraukiu i sita momenta. Kalbant apie komforta, tai savaime suprantama, kad smagiau su liaunu spiningeliu mazus masalus metyti.

Del pataikymo i tarpus tarp zoliu, kliuviniu, manau, yra ne tiek koto akcijos, kiek ilgio reikalas. Nes bent jau man su 2,4-2,7 m kotais zymiai lengviau taikliai metyti (ir kaip tik nori pravesti) negu su 1,8-2,1 m, nepriklausomai nuo to, ar kuolas, ar liaunas kotas.
 #482844   Salokym
 31 Geg 2013 07:36
romas100 rašė:Is cia patarimus svaistanciu , siulyciau klausyt tik keletos, nes jau kartais nusibosta skaityt vien tik pletkus.
Geriausi mokytojai tai: Arabas , Donis . Bent zvejoja vyrai ir dar parodo,kad tikrai pagauna :gutgut , kiti ka as zinau , gal daug skaito ir kartais pazvejoja, kartais cia pasipyksta ir pasimeto poperinem teorijom . :ruko
Vital (vilnius) dar, bet jau seniai buvo apsireiškęs. :roll: O Donis museline žvejoja gi, jei neklystu. :)
 #482845   silkius
 31 Geg 2013 07:38
romas100 rašė:Is cia patarimus svaistanciu , siulyciau klausyt tik keletos, nes jau kartais nusibosta skaityt vien tik pletkus.
Taigi taigi... Mokyt dirbti yra visada paprasciau negu dirbti, taip pat yra ir su zvejyba. :ruko
 #482851   silkius
 31 Geg 2013 08:10
Del pataikymo i tarpus tarp zoliu, kliuviniu, manau, yra ne tiek koto akcijos, kiek ilgio reikalas. Nes bent jau man su 2,4-2,7 m kotais zymiai lengviau taikliai metyti (ir kaip tik nori pravesti) negu su 1,8-2,1 m, nepriklausomai nuo to, ar kuolas, ar liaunas kotas.[/quote]

Sakai paciam tas pats 3gr voblika mesti kuolu ar tam reikalui subalansuotu irankiu ir metai taip pat taikliai, svarbu kad kotas pakankamai ilgas butu... :roll:
Man cia idomi naujiena... :shock:
Kam tada tu is vis keliu spiningu reikia - visur tada uztenka to pacio... ;-var-var.
Pridaro tie gamintojai visokiu kotu, kad tik pinigus is zmogaus istraukt :lol:
 #482872   arabas
 31 Geg 2013 08:47
Del pataikymo i tarpus tarp zoliu, kliuviniu, manau, yra ne tiek koto akcijos, kiek ilgio reikalas...
:-D
O gal tiesiog elementariausių įgūdžių reikalas?
 #482896   Rapolas
 31 Geg 2013 09:50
silkius rašė:
arabas rašė:Štai. Taip gaudo up stream protingi čiukčiai, t.y. japonai:
http://www.youtube.com/watch?v=yQDWqmzQ7RQ
Cia "Nemunas" palyginti su tuo upeliu kur pagrinde as gaudau... ir taip metant 9 is 10 vietu voblikai puostu medziu sakas... :-D
Tai jeigu japonas įsibridęs Nemune gaudytų upėtakius, tai gal ir nepuoštų :-D
 #482995   silkius
 31 Geg 2013 12:45
arabas rašė:Prašmatnūs įrankiai, brangūs masalai ir krūtos Simms’o apatinės kelnaitės yra gerai, bet visa tai – tik brangaus šūdo krūva, jei metimo technika :/nek :/nek :/nek . O jos nenusipirksi...

Gražu žiūrėti į tobulus judesius:
http://www.youtube.com/watch?v=i34iL_06O-Y
Arabai... nu.. cia pagarbiai lenkiu galva, is tikro yra ka pasimokyti :shock:
Ypac patiko, kai maskatuojanti ratu voblika paleidzia... cia jau klase....
:gutgut
Arabai, sutik su gaidisku irankiu to tikrai nepadarysi...
Del irankiu tai su paciu visiskai sutinku, be technikos visa tai :/nek
Tik noriu papildyti minti, kad irankiu kokybe turi augti su meistriskunu... is pradziu buna gerai bet koks kotas, paskui ranka nori kazko geresnio...
 #482998   Rapolas
 31 Geg 2013 12:50
Tobulas krepšininkas ir futbolo kamuolį į kašį įmes, bet su geru kamuoliu- maloniau :-D
Taip ir su gera metimo technika spininge :-D
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė