Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai

#48404   tuomahaukas
 18 Sau 2008 13:32
Judokas rašė:Na is parasymo taip sprendziu, nes parase kad po to laisva koja buvo...anyway...batus reikia rinktis ir pagal zukles buda...jei gaudote eserius reikia lengvesniu ir plonesniu, bet jei visa diena sedesite laukdami karsiu ir niekur toli nereikes eiti..tai tikrai nieko geresnio nerasite uz paprastus rusiskus veltinius...

p.s. viska ka rasau yra mano asmenine nuomone, jai pritariate arba ne...neprirasinesiu prie kiekvieno savo pasisakymo IMHO..

#48405   tuomahaukas
 18 Sau 2008 13:33
Vegys rašė:
Judokas rašė:Sito zvejo beda buvo tokia cituoju jo zodzius: Kamik buvau koja ivilkes su mamos megztom storom vilnonem kojinem. citatos pabaiga. Koks bukagalvis gali taip pasielgti...
Nesutinku su tavim. Vilnones kojines ziema tikri nera blogai. Ir su vilnonemis kojinemis ir batais, kurie pagal aprasyma "Patogu net prie -40 laipsnių C. ", prie -10 laipsniu turi but tikrai silta. Ta zveja pazystu ir isitikines kad jis zino kokia batu ismiera pasirinkt. Tuo labiau, kad su juo kartu zvejojes zvejys su tais paciais batais irgi salo.

As nesakau kad tie batai blogi, bo pats neturiu ju. Tiesiog manau kad perkanciam si informacija gali but naudinga ;)

#48406   tuomahaukas
 18 Sau 2008 13:34
kamstis rašė:http://www.vollit.lt/kamik_files/hunter.html
Pas mane berods sitie,tikrai nesiskundziu,jau treti metai kaip nesioju ir tikrai esu patenkintas,viena ju savybe tai labai neslidus padai :!: tiesiog malonumas vaikscioti,silumos irgi pakanka,manau kad kainos ir kokybes santykis geras ;-)

#48407   tuomahaukas
 18 Sau 2008 13:35
senelis rašė:Nesalta prie nulines temperaturos, prie -15 silta nebuvo,nors buvau nestoromis suomiskomis kojinemis,su pastorinta apatine dalimi,kurios dar ir kaip ir drenazines skaitosi.Bet nepirkciau,nes man jie sunkoki,eiti toli tikrai nera patogus... Na cia,zinoma,tik mano nuomone,kurios nenoreciau pirsti.Tiesiog reikia pries perkant pasiziureti ir pasimatuoti ir kitu firmu batus.As norejau GREITAI :roll: .Niekur nedingsiu - nesiosiu.Ir kad butu blogi jie as nesakau,bet tikiu,kad yra patogesniu....

#48408   tuomahaukas
 18 Sau 2008 13:36
senelis rašė:O vat Hunteriai man irgi atrodo patogesni uz icecrusherius :? Bet pardavejas volito kazkaip sugebejo man irodyti,kad jei brangesni,tai ir geresni :) Mato,kad zmogus senas,nxj nesigaudo,tai ir pasinaudojo galimybe seilus pasididint... :?

#48458   Kairys
 19 Sau 2008 16:21
Kolegos, toks klausimas iškilo. Gavosi taip, kad beveik prieš metus pirkti žieminiai batai ėmė ir palūžo, beveik tiesiogine prasme. Italai atseit, kainavo apie du su puse, blyn. Stebuklo man didelio nereikia, norisi patvarių žieminių ir į darbą, ir į sodą tinkančių batų. Kažką lyg apžiūrėjau Armijai ir civiliams parduotuvėje. Gal kas esat iš ten pirkęs, kokius, ir už kiek, kokie atsiliepimai? Ar kur kitur patartumėt pasidairyti? Dėkui . ;-) ;-) ;-)

#48528   Agis
 20 Sau 2008 19:05
blight rašė:Tetis turi pasemes i medziokle lenkishkus (pagal vokieciu technologija) Demar Hunter:
http://www.aic.lt/avalyne-priedai/01-ba ... d_889.html
Taigi situos jau drengsiu trecia sezona, ydejes paduka is veltinio, koju nesusalau, nors istisomis valandomis vienoje voietoje nerymojau.Ziemos metu nesiojau ne tik i zvejyba, bet ir dirbdavau darbe, kai reikedavo atlikti darbus lauke.Zodziu jei tai pavertus zvejybu skaiciumi, tai tikrai nemazai gautusi.Po ilgesnes pertraukos maudamasis, vis galvoju, kad jau rodos turetu luzti, ale kol kas taip neatsitiko, reiskiasi tas "Plastmasinis" yvaizdis apgaulingas.Pagal kaina tikrai verti zvejo kojos, nes labai lengvi ir patogus, trukumas gana slidoki, tai reikia butinai uzsideti kates einant pliku ledu.
Ir nepamirskit, pas lenkus anie apie 100 zlotu eina ;-)

#48546   Raupsuotas
 20 Sau 2008 22:07
As apsistojau ties sita avalyne.Raso, kad iki -50 taciau tegul -15 normaliai tik islaiko ir bus gerai.
Paveikslėlis
Kitas klausimas kiek metu atlaikys.

#48552   djxz
 20 Sau 2008 23:25
Tas -50 tai rodo, kad nekinta sudetines medziagos batu prie tokios temperaturos, ar ne taip suprantu?

#48585   Raupsuotas
 21 Sau 2008 14:51
Kojos nesala.

#48590   saniokas
 21 Sau 2008 15:45
LABAI ALKANAS rašė:As apsistojau ties sita avalyne.Raso, kad iki -50 taciau tegul -15 normaliai tik islaiko ir bus gerai.
Paveikslėlis
Kitas klausimas kiek metu atlaikys.
turejo draugelis tokius,tik gauna vandens virs gumos ir pizia,iskart slapias.

#48611   saniokas
 21 Sau 2008 20:26
Pries savaite nusipirkau Baffin laiko iki -70. Kiek suzinojau tai guma tiek laiko,siap iki - 20 nera problemu

#95393   vava
 04 Vas 2009 23:58
ta firma zinau. Ji specializuojasi dideliu ir nebereikalingu prekiu (pagrinde naudotu) kiekiu nupirkimu uzsienyje (tiesiog perka sandelius su visomis prekemis, nesvarbu, kokios jos yra). Po to, parsivezhe Lietuvon kazkokia dali nupirktu prekiu (kurios yra vertos demesio), parduoda uz kaina , kuri lygi visu prekiu savikainai, o likuti ispardavineja uz tiek, kiek nori.
Del to daugelio prekiu kainos toje firmoje yra juokingai mazos (jos tiesiog neturi savikainos) , bet individualu pirkeja tai tenkina :roll: .
Duotuoju atveju reiktu issiaiskint ar tai yra nauja, ar naudota preke. O po to priimt sprendima. Turekim minty, kad rusishki batai.. kaip ten jie??? roks???kainuoja biski virs 100lt ir yra visai neblogi, zveju patikrinti.
bet , jei leidzia pinigine, pirk Norfin extreme ;-) super batukai ;-)

#95443   sonca
 05 Vas 2009 11:08
Šitie nauji man rodos. Žūkly kainuoja 20 litų daugiau :twisted: todėl ir galvoju pirkti iš armijai ir civiliams :roll: Prie -20 nezadu žvejoti tai man reikia, kad prie -10 nešaltų kojos :grin: o daugiau 150 tautiškų negaliu mokėti :evil:

#95448   Vegys
 05 Vas 2009 11:31
Batai uz 85 Lt - manau yra didele rizika, kad prie -10 kojos sals. :roll: O tai yr suds .... As pritariu vava ir geriau pirkciau patikrintus Roks'us. Ju kaina apie 100 Lt.

#95450   sonca
 05 Vas 2009 11:55
Romadoj roksai 106 lt., o zukly demarai 105 lt, aic tie patys demarai 85 lt., be to demar botai aic 135 lt, o zukly 165 lt.

Žodžiu kainų kategorija tapati.

O kur ieškoti roksų normalaus pasirinkimo ir ar roksai gamina tik botus ar ir batus gamina :?:

#95451   Vegys
 05 Vas 2009 12:05
sonca rašė:Žodžiu kainų kategorija tapati.
Jei turi geru atsiliepimu, tada aisku galima Demar pirkt. Bet aklai nerekomenduoju.
Roksai - kalbejau apie botus ar kaip cia, kurie iki kelieniu. Ju pagrindinis trukumas - ner patogus vaiksciot. Visa kita - ok.

#95455   sonca
 05 Vas 2009 12:25
Ačiū už patarimus :grin: bandysiu apžiūrėt tiek vienus tiek kitus :grin:
Aš labiau norėčiau batų, o ne botų.

#98781   crazypapa
 22 Vas 2009 19:13
o kur tuos roksus nusipirkti? ar verta batus gariunuose pirkti draugas ten nusipirko tai nesiskundzia :)

#98787   cesius
 22 Vas 2009 19:23
Roksai jega, tik jei daug pedinti bisky persunkus :grin:

#98900   Vegys
 23 Vas 2009 09:15
Del batu - buvau Mariks'e (Kareiviu gatvej, uz MC Donaldo). Yra batai (cebatai). Svoris - pardavejas sake, jog sveria 700 g :shock: Siltumas - pagal isvaizda, man biski itartinas, ale pardavejas tvirtino, kad jis pats naudoja ir prie -15 visa diena atsedejo ir salta nebuvo. Siaip sako, iki -30. Kaina : 139 Lt. Gamintojas - lenkai. Jei as netureciau zieminiu batu - galimas daiktas surizikuociau tokius nusipirkt ... Siulau bent jau atkreipt demesi i juos. Gaila vot tik kad pavadinimo neisidemejau ...

#98903   Agis
 23 Vas 2009 09:25
Jau rasiau pernai, siemet pasikartosiu, vat sitie pagal kaina neblogi
Paveikslėlis

Jau ketvirta sezona baigiu.Lenkuose jie nei 100 zlotu nekainuoja, tik paduka reikia gera ysideti ir viskas ciki, beje tu ymauciu irgi maciau prekyboje.Kaip is ekonominiu variantu, tai labai nebloga avalyne,

#98908   Vegys
 23 Vas 2009 09:30
Agi, o jie nera sunkus ?

#98910   Agis
 23 Vas 2009 09:39
Tikrai nera, gal dar ir eLPi paliudys.Beje jie nera jau tokie ir slidus, zinoma, kai ant ledo yra vandens ir jis kaip stiklas, tada.....kates nepamaiso :lol:

#98933   blight
 23 Vas 2009 10:25
Tokius pat (Demar Hunter) mano tevukas jau 3cia sezona drozia po medziokles, bratkis - antra. Vaikshciot tikrai patogus, ir shilti, pats kol neturejau skolinaus vegeles gaudydamas. Ziema ant ledo visai neblogas variantas. Bet (bishki ne i tema) noriu perspet, kad braidziot vandenyje jie neskirti - per siules leidzia vandeni, ishbandyta net ir su naujais. Ash braidymui shaltam vandeny pasiemiau Demar New Trayk.

#98966   spiridonas
 23 Vas 2009 10:54
Demar New Trayk , butent siuos pasiemiau siais metais, nes mano senieji (kazkokie is turgaus) atlaike 6 metus (vien ziemines zukles)pradejo leisti. Naujieji labai ir net labai lengvi :!: , silti , patogus. Ismeginau stintu zukleje Nidoje. Vienintele beda , slidus ant pliko ledo (senieji mano buvo su sipais) tai dabar bandau rasti kazkokia iseiti, teks isigyti dvi tarkas :roll:

#99015   blight
 23 Vas 2009 12:41
spiridonas rašė: labai ir net labai lengvi :!: , silti , patogus... Vienintele beda , slidus ant pliko ledo
Ash pagrinde del lengvumo ir rinkausi, nes buvo numatyti braidziojimui krantais rudeniniam spiningavimui. Shiaip dar vienas minusiukas kad ta ju guma sunkiai lankstos, norint pvz atsiklaupt jau shiokie tokie nepatogumai.
Paskutinį kartą redagavo 1 blight. Iš viso redaguota 23 kartus.

#99131   Vitolis
 23 Vas 2009 19:49
Pavasariniam, rudeniniam, o ir vasariniam spiningavimui upiu pakrantem naudoju nepamainomus (mano giliu isitikinimu), patogius, nepershlampamus, kviepuojancius Bestard batus ;-var-var. http://www.rovana.lt/lt/pages,id.151
Mano modelis 5113
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 47
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė