Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #487322   Mangiz
 14 Bir 2013 13:12
Gera diena jaunimas!

gal pagelbesit.. noriu nusipirkti koki komplektuka baltai zuviai... ( siaip vien spiningauju ) bet nenutuokiu kokie geri / blogi ir t.t. :)

Kadangi bus naudojamas LABAI retai, tai daug investuoti tikrai nenoriu. Gal galit pasiulyti i ka atkreipti demesi?
Siaip butu tobulas variantas, kad tiktu ir pludei ir dugninei :) gal feederi koki? Konkretaus modelio nereikia, tik koks ilgis turetu buti, gramatura ir pan. Kad butu daugiau maziau viduriukas tiems dalykams..
 #487324   Wytux
 14 Bir 2013 13:29
Is principo gali viska su spiningu atlikti :-D
O jei rimtai tai matcha'as (pludines kotas) po vieno karto panaudojimo kaip feederio( nors ir nedidele seryklele)suluzo uzmetnat visai lengva plude. Nebent naudotum tik nedidelsiu svarelius gramatura kuriu parasyta ant koto. Tai shkiaz reikia ieskot feederio kad ji naudot ir kaip pludine. Bet kuriuo atveju jei pludinei tai nuo 3.9m ilgio reiketu. Ar rasi lengva ir patogu feedery tokio ilgio pigiai - gal daugiau tau parasys feederistai kazka.
 #487327   giedriuzzz
 14 Bir 2013 13:39
Matcho nerekomenduoju naudot kaip dugninės. Esu matęs kaip nuo 20gr svarelio labai gražiai lūžta viršutinė dalis virš sujungimo :cry: nors ant koto rašoma, kad užmetimas iki 25gr :roll:
Siūlyčiau ieškot lengvo feederiuko arba pikeriuko, bet ar bus patogu žvejot plūdine jei kotas bus kokių 3,3m ilgio tai nežinau :roll:
 #487382   ramkis
 14 Bir 2013 16:32
Ramekas rašė:Jei investuot nenori, jei bus naudojamas LABAI retai tai lieka tau toks varijantas http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=1979
ir pigu, ir ilgio uztenka, ir svorio, ir rankos nepaskaus nes LABAI retai zvejosi. Arba, kad butu dar pigiau, paieskok turguose, rastum ir uz 25-30lt :-D
Nu tai šita buiniai brungi, žinau kur no name po koki 18 lietuviškų už 3,60m kota nukaut :-D
 #487692   Mangiz
 17 Bir 2013 06:14
Jo, cia apie gera nekalbu :) reikia sudo :) dekui uz patarimus!
Rite kastingine pas mane, tai turbut nelabai tiks :))) kitas variantas imti nuo ultralaito, bet cia gal tik pludei pritaikyciau :)
 #487705   Rapalas
 17 Bir 2013 07:48
Nu vakar vėl išbandžiau runing tipo sistemėle ,tik dabar susipyniau kasyte, pirma pradžia buvo ok, paskui pradėjo persimetinėti kažkodėl ir taip susiraizgydavo kad galvodavau kad specialiai kažkas supina po vandeniu :) Aišku kibimas buvo labai prastas ir temačiau kelis virptelėjimus, ir nei vieno žuvelioko neištaukiau. Kolkas vistiek asimetrine kilpa tikėjimas didesnis :)
 #487713   shimano 26
 17 Bir 2013 08:15
as pasakysiu toki pastebejima.nuo pat pavasario naudojau running system,kiek zvejojau laimikiais ispudingais tikrai negalejau pasigirti,pagaudavau,bet ne tiek,kiek praeitais ar uzpraeitais metais,ir pries pora sav galvoju susirisiu asimetrine kilpa,nu ir ka galvojat,kibimai ir ju realizavima spagerejo kelis kart,zuvies taip pat gerokai daugiau pagauta ir gerokai didesnes tam paciam vandens telkiny.tai tokia isvada pasidariau,kad tas runningas niekam tikes,bent jau man,nebent komerciniam kvailus karpius zvejoti,o paprastam vandens telkini tikrai nebenaudosiu tos sistemos..
 #487756   Sokratas
 17 Bir 2013 10:55
vyrgaz rašė:Įtariu kad paprasčiausiai pramiegat kibimo momentą, nes žuvį reikia spėt pakirst..o su nesimetrine- žuvis pati pasikerta..tokie reikalai.. :ruko
gera jums žvejot, o man niekad pati nepasikerta.Keli pavieniai atvejai iš kelių tūkstančių gal, nesiskaito..... Esu bandęs ir didint tas kilpas, ir mažint, ir visaip...Reiškia, kažko tai nemoku dar...
O ir kuriam velniui naudot dar kažkokias ten tas sistemas, jei su asimetrine pati pasikerta, kaip sakote, tik spėk traukt...
 #487783   Antas
 17 Bir 2013 12:13
shimano neskubek kirsti tada, o labiau paziurek kaip zuvis elgiasi, leisk patampyti virsune, paziurek kiek kartu patampo. Gi kai su pludine gaudai, gi nekirti kai zuvis sukrutina vos vos plude ar pradeda tympcioti
 #487791   shimano 26
 17 Bir 2013 12:24
as niekad nekertu vos timptelejus,nes daznai buna pro sali,nebent pataikai i ta linktelejima,bet sakau su asimetrine kuojos nepasikerta,nezinau kaip su karsiais,nes niekad nelaukiu kol pasikirs,jei lenkia tai ir kerti,juk nelauki kol meskere sulinks i v raide.. bet faktas,kad man su asimetrine rezultatai daug geresni,paternosteris irgi nieko visai,lb jautri ir gan patikima sistema man,bet kas liecia runninga,tai dejau as ant tos sistemos..turbut esat sita skaite visi http://www.fideris.lt/straipsniai/38-ra ... echanizmai man pirmoj vietoj butu asimetrine,antroj gardneris,o trecioj runningas..o kad anglai zvejoja su tuo runningu maziau reik ziureti i tuos anglus,paziurekit kur jie gaudo,kudrose,ekur pilna pakankamai didelios zuvies,tai ten bet kokia sistema veiktu ir us pakirtimu nebutu problemu..
 #487818   vyrgaz
 17 Bir 2013 13:38
vava rašė:a girdi, shimano, tai tie bicai, kur varzybose dalyvauja kodel zuvies tiek pagauna? gal ne sistemoje vis tik esme?
Aš ir galvojau kaip atsakyt į šita jo pasakymą, bet:
shimano 26 rašė:..o kad anglai zvejoja su tuo runningu maziau reik ziureti i tuos anglus,paziurekit kur jie gaudo,kudrose,ekur pilna pakankamai didelios zuvies,tai ten bet kokia sistema veiktu ir us pakirtimu nebutu problemu..
O Skirvytė juk eldoradas.. :lol:
 #487862   shimano 26
 17 Bir 2013 15:56
vava rašė:a girdi, shimano, tai tie bicai, kur varzybose dalyvauja kodel zuvies tiek pagauna? gal ne sistemoje vis tik esme?
agirdi,vava,kas tinka jonui ir petrui nebutinai tiks antanui ir pranui :grin: as neziuriu kas kiek ant ko pagauna varzybose ar nevarzybose,as ziuriu kaip as pagaunu daugiau ir kas man geriau tinka..tai kaip matau savo nuomones neturit,pamatet vienas zvejoja ant to varzybose,kitas ant to,tai butinai ir tu turi zvejoti ant to pacio ..tai dbr iseina,man zvejoti ant runningo,nes lietuvos '' profai'' taip zvejoja,nors man sistema nelimpa,bet vistiek ant jos zvejoti :) ?
 #487925   Antas
 17 Bir 2013 17:22
be fipsedo butu bobu turgus, todel ir buvo ivesta visiems vienoda sistema, o kaip ta sistema pasidaryti - tai cia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Nu man nepatinka, kad ten pavadelis min 50 cm, noreciau 10 cm.
 #487928   vyrgaz
 17 Bir 2013 17:28
Antas rašė:be fipsedo butu bobu turgus, todel ir buvo ivesta visiems vienoda sistema, o kaip ta sistema pasidaryti - tai cia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Nu man nepatinka, kad ten pavadelis min 50 cm, noreciau 10 cm.
Daryk atvadą ir kasytę po 40 cm, ir galėsi rišt 10 cm ilgio pavadėlį... :)
 #487941   Edmis
 17 Bir 2013 17:49
Visai nieko tas runing.Tik,manau,beda ta,kad tai sistemai reikalingi ilgi pavadeliai,kad neapsisuktu aplink pagrindini vala.Bet niekaip nesuprantu,kokio velnio oficialiai nustate 50cm.pavadelio ilgi!?!?!?!?! Tokio ilgio labiau upeje naudojami.O stovinciam ka su tokiu ilgiu veikt?! Ypac,kai smulkme kabaliojas.Vakar kaiptik Kauno mariose nutraukiau paternosteri,tai ant greicio runing persidariau.Dar ir pavadeli lygiai 50cm.uzsidejau del sportinio intereso :) Istraukiau kelias zuveles,kurios jau giliai irijusios kabliuka buvo,viena "aklai"parsitempiau.Logiskai mastant,reiketu trumpinti pavadeli,bet "kentejau" su ilgu del sportinio rezimo.Kai stambesne zuvis kimba,tai turbut ir ilgas pavadelis gerai.Bet,kai smulkme...nu,ka zinau,ne profas as...Kai nebuvo privalomos tos runing,turbut paprastas paternosteris pas dauguma dalyviu buvo.
p.s. runing'as tuo patiko,kad nutraukus sistema gali ji greiciau nauja susimontuoti,nei kitas sistemas,ypac,kai jau "tuoj,tuoj" namo zadi pakuotis zvejyboje :)
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė