Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #484267   savas
 04 Bir 2013 21:25
Na jei specai konsultuoja, tai ir mane domina ar galima dvitaktei seno modelio Yamahai - 3,5 HP nors kazkiek jegos dapust? Susimazinau valti (beveik), tai gal ir mano senuke ka galetu isbezdet daugiau?
 #484326   Martiz
 05 Bir 2013 08:12
vytiocha rašė:Sitas varikliukas vertas demesio jei geram stovyje.Jis yra be 10-15 minuciu 5ag varikliukas .Tiek trunka gazo rankenoj PASUKIOT VIENA DETALIKE.
Kaip perkant tai issiaiskinti?
Ir ar siam varikliui reik atskirai kuro bako, ar jame yra bakelis?
 #484378   Rolas
 05 Bir 2013 10:36
O su 4takčiu Tohatsu 3,5 Ag neišeitų to padaryti? Kai plaukiu tai taip ir jaučiasi, kad tik Maytės paluko truksta, kad išeičiau i glisą... :roll:
 #484436   egiosa
 05 Bir 2013 13:10
ksarinis rašė:Sveiki, kolegos. Perku pirmaji benzinini savo varikli. su pinigais striuka, tad pasirinkau Parsun/Neptune 5 Ag. Valtis mano Bush kaiman 330, kietu dugnu. Variklis turi buti su trumpa koja, teisingai? Pirksiu varikli neuzdejes ant valties, nebus galimybiu nuvezti i vieta. Ar viskas ten tiks, uzdejimas ant transo ir t.t.? Dar vienas klausimas, sveriu, 85 kg, valtis apie 60 kg. Ar i glisa pavyks iseiti zvejojant vienam?
Gal kas kokiu atsiliepimu pastebejimu del situ varikliu Parsun/Neptune?
Aciu uz nuomones.
Mano valtis irgi 330. Variklis Neptune 5 AG. Kai supratau, kaip iskelt varikli ir svori valtyje paskirstyti - i glisa einu 2/3 pasukus gaza. Biski buvo bedu su silto variklio uzvedimu, idejus NGK zvake, bedos dingo. Neptunu esu patenkintas, ypac uz juokinga kaina.
 #484499   Vitolis
 05 Bir 2013 16:56
savas rašė:Na jei specai konsultuoja, tai ir mane domina ar galima dvitaktei seno modelio Yamahai - 3,5 HP nors kazkiek jegos dapust? Susimazinau valti (beveik), tai gal ir mano senuke ka galetu isbezdet daugiau?
Bandykit daryt gidro sparna ant kojos virs kavitacines plokstes. As tikrai darysiu. Uvau cia numetes brezinuka Tohatsu 3'5 varikliukui.Ruskeliuose yra nemaxai info siuo klausimu. Net ir vidio pried ir po. iponuoja.Tokiom trumpom gandonkem kai mani :gutgut ske (2,71m) tirai iseitis
 #484505   Edosius
 05 Bir 2013 17:26
Tai kad Vitoli, man atrodo tu ir taip ant glišo išeisi su savo motoriuku... O gal jau bandei?
 #484526   Menke
 05 Bir 2013 18:52
Vitolis rašė:
savas rašė:Na jei specai konsultuoja, tai ir mane domina ar galima dvitaktei seno modelio Yamahai - 3,5 HP nors kazkiek jegos dapust? Susimazinau valti (beveik), tai gal ir mano senuke ka galetu isbezdet daugiau?
Bandykit daryt gidro sparna ant kojos virs kavitacines plokstes. As tikrai darysiu. Uvau cia numetes brezinuka Tohatsu 3'5 varikliukui.Ruskeliuose yra nemaxai info siuo klausimu. Net ir vidio pried ir po. iponuoja.Tokiom trumpom gandonkem kai mani :gutgut ske (2,71m) tirai iseitis
gal gali ymesti linku kaip ten daroma, as galvoju gal man yamahai 4AG padetu glisa iseiti, nes dabar vienas su smutkemis tai toks pusinis glisas 13 km/h
 #484532   Kleckas1978
 05 Bir 2013 19:39
cia kitam forume buvo diskusijos apie isejima i glica su maziuku 4-5ag varikliu ir kai pamatai kad ten sraigtas pas ju uzdetas 8" zingsnio (per greitas, per sunkus - kaip masinai per auksta pavara) tai zmones ir vargsta ir neiseina i glica, pasikeistu i tinkama 6.5-7" zingsnio ir sparnu ziurek nebreiktu :idea: ir apsukas tinkamas variklis surinktu ir t.t.

del to taip ir gaunasi vieni vargsta neiseina o kiti ziurek ir du budami liesi i glica islipa - o viskas del to kad reikalinga optimalus - kiek galima lengvesnis sraigtas o 4-5 ag varikliui jis yra 6.5 zingsnio :idea: su tokiu greiciu prie 5500 apsuku buna 24-25km/h kas yra pats tas tokiem varikliam, o su greitesniais nedasuka apsuku ir nevalioja vilkti variklis :roll:
 #484537   savas
 05 Bir 2013 19:47
Tai kas nori gali pasiskaityt ir pasiziuret del formu, galingumu ir gabaritu - zmones nesiskupija rasiejoj informacijos
http://www.fishingsib.ru/forum/forum16/ ... 12-80.html
DAG251079 zinute ziureti per viduri puslapio - ir pagal valciu gabaritus ir pagal variklio galinguma ir pagal sparno forma... Greicio neprideda, bet degalu ekonomijos ir komforto plaukiant daugiau. Nu vienzo, patys pasiskaitysit.
 #484539   Rolas
 05 Bir 2013 20:02
Nu blyn, tada aš nieko nesuprantu, arba mano kaimyno GPS vėjus rodo, arba dar kažin koks biesas, bet aš su savo 3,2 Larusu ir 3,5 Ag Tohatsu ant tvenkinio 17 km/h išvysčiau ir vistiek dar gliso nebuvo...Tiesa, tokį greitį pasiekti reikejo gal 1 min. kad isibegėčiau.
 #484555   egiosa
 05 Bir 2013 21:03
As su savo kitaisku Neptune-5 atradau glisa, sikna savo perkeles arciau priekio ant valties borto. Vienas pgrindiniu veiksniu-valties svorio paskirstymas . Galas negali but per sunkus. Glisuojant bandziau sest galan-tai priekis kildavo aukstyn, ir ariau, ariau...
 #484556   egiosa
 05 Bir 2013 21:05
egiosa rašė:
ksarinis rašė:Sveiki, kolegos. Perku pirmaji benzinini savo varikli. su pinigais striuka, tad pasirinkau Parsun/Neptune 5 Ag. Valtis mano Bush kaiman 330, kietu dugnu. Variklis turi buti su trumpa koja, teisingai? Pirksiu varikli neuzdejes ant valties, nebus galimybiu nuvezti i vieta. Ar viskas ten tiks, uzdejimas ant transo ir t.t.? Dar vienas klausimas, sveriu, 85 kg, valtis apie 60 kg. Ar i glisa pavyks iseiti zvejojant vienam?
Gal kas kokiu atsiliepimu pastebejimu del situ varikliu Parsun/Neptune?
Aciu uz nuomones.
Mano valtis irgi 330. Variklis Neptune 5 AG. Kai supratau, kaip iskelt varikli ir svori valtyje paskirstyti - i glisa einu 2/3 pasukus gaza. Biski buvo bedu su silto variklio uzvedimu, idejus NGK zvake, bedos dingo. Neptunu esu patenkintas, ypac uz juokinga kaina.
Ir nepamirsk, nupirkes, visus mazgus suvarzyti, nes kazkaip ant durniaus prsukta, po uzvedimo tabalai-tabalai...
 #484561   ksarinis
 05 Bir 2013 21:12
Sveiki, kolegos. Turiu motora yamaha 2003, 6 ag, 2 cilindru. Imetu ir foto. Gal galite man pasakyti tikslu variklio modeli, noreciau internete truputi pasieskoti info apie si varikli. Dar vienas klausimas ar galima ji perdaryti i 8 ag, jei taip, ar nera labai problematiska?
Paveikslėlis
 #484599   ksarinis
 05 Bir 2013 22:12
ksarinis rašė:Sveiki, kolegos. Turiu motora yamaha 2003, 6 ag, 2 cilindru. Imetu ir foto. Gal galite man pasakyti tikslu variklio modeli, noreciau internete truputi pasieskoti info apie si varikli. Dar vienas klausimas ar galima ji perdaryti i 8 ag, jei taip, ar nera labai problematiska?
Paveikslėlis
Nepaminejau, variklis keturtaktis.
 #484656   vytiocha
 06 Bir 2013 08:45
Cia tas variantas kur galima padaryt 8ag.Jie vienodi varikliai tik kaip visada vienas pridusintas.Keturtakciu varikliu perdarymas yra problematiskesnis-reikia karbo ar bent zikleriaus ir ko gero komutatoriaus.Rusai perdare sita varikliuka ne vienas pasiskaitinek ju forumuose rasi tikrai.Siaip sitas varikliukas liuks nesveria ne 40kg netgi du suskius ir sesetukas kelia del didesniu niutonu.Yra vienas niuansas visu motoriuku kuriu galia skiriasi,o kubatura ne.ZEMUOSE sukiuose perdirbus sita motoriuka nieko negausi kaip negauna beveik nieko 15 ir 20ag tos pacios kubaturos.Papildomi arkliai gaunami nuo kokiu 3200-3500apsisukimu.Daug neaiskinsiu bet taip yra.Yra grafikai-diagramos kur parodyta ka vysto 15tukas ir ka vysto 20tukas taiva nuo zemu pradejus skirtumas yra 1-1,5ag. Isivaizduok kiek duos papildomu jegu kuriu reikia pradet glisa 2ag skirtumas.Manau kokia 0.7-0.8ag ne daugiau.Lenkiu prie ko vietoj perdarymo kuris kainuos manau kokia 600-800lt paprasciausiai parinkt letesni sraigta ir kels i glisa geriau 6ag negu tie gauti 8ag.
 #484819   Vitolis
 06 Bir 2013 21:33
Edosius rašė:Tai kad Vitoli, man atrodo tu ir taip ant glišo išeisi su savo motoriuku... O gal jau bandei?
As ne del gliso. Mano gi handonke trum :gutgut pa, tai kobra afi
igenna gaunasi kai uzmeti kokso. O su sparnu bus zasibis. Kol kas da neband
ziau. Varineju su elektra.
 #485232   zrobertas
 08 Bir 2013 12:53
Mercury 3.5 ag.ketutaktis.Noreciau suzinoti kas yra,kaip salta uzvedu dirba ant aukstu apsuku jei gaza numeti uzgesta kaip susyla ir pradedi plaukti ir duodi visa gaza uzgesta ir dar ant laisvu paduodi gaza bet apsukos nesukyla atrodo kaip karburatorius gal uzsikimses.Dekui.
 #488082   zimkaxxx
 18 Bir 2013 11:35
'''bum o kaip suzinoti koks sraigtas stovi , kaip ji ismatuoti ar ten kas ant jo parasyta buna ponai :ks>
 #488220   vytiocha
 18 Bir 2013 20:56
Ant sraigto turetu but uzrasyta arba paprastai-diametras ir zingsnis arba sraigto kodas.Sraigto kodo galinis skaicius ir parodo jo zingsni.
 #488624   Mu.
 20 Bir 2013 08:31
Sveiki, kolegos,

Planuoju pirkt benz. variklį ir kabint ant plastikinės valties ~ 4m. Norėjau pasiklaust, ar su 5AG būtų įmanoma patempt žmogų ant vandenlentės/vandens slidžių?
 #488629   Kleckas1978
 20 Bir 2013 08:42
Vandens slides nuo 25AG - ir tai zmogus iki turi buti iki 80kg ir mokantis ant slidziu atsistoti :idea: - nors ir istempi - vistiek greitis mazas buna ir neidomu tada.
40 ag - israuna jau betkoki drucki ant slidziu, bet greicio ismokus ciuosti truksta vistiek maks kazkas apie 45km/h
smagumai prasideda kai tampo nuo 70ag ir daugiau :gutgut
su 5 ag reikia svajoti kad tik pats vienas iseitum i glica ir greitis butu 20-25km/h :-D :-D :-D
 #489248   egiosa
 23 Bir 2013 17:48
Turejau reikalu, isplaukes su savo Neptune 5,, uzsivede is karto, bet davus apsuku - uzgeso. Pravaliau - prapuciau karbiuratoriu, ziklerius ir bedos dingo. Bet kazko nenori cirkuliuoti vandenelis per ausinimo skyles. Bandziau su pompa prapusti-lyg padejo, bet trumpam. Speju yra uzsikimse kazkur. Kaip reikia pravalyt ?
 #489274   Ignelis
 23 Bir 2013 22:43
egiosa rašė:Turejau reikalu, isplaukes su savo Neptune 5,, uzsivede is karto, bet davus apsuku - uzgeso. Pravaliau - prapuciau karbiuratoriu, ziklerius ir bedos dingo. Bet kazko nenori cirkuliuoti vandenelis per ausinimo skyles. Bandziau su pompa prapusti-lyg padejo, bet trumpam. Speju yra uzsikimse kazkur. Kaip reikia pravalyt ?
Daznai kamštis susidaro ties ismetimo slangute, nuimk ją, ir su viela kokia prabadyk ta skyle nuo kurios slangute nuemei. Gal suveiks.
 #490043   egiosa
 27 Bir 2013 16:51
i
Ignelis rašė:
egiosa rašė:Turejau reikalu, isplaukes su savo Neptune 5,, uzsivede is karto, bet davus apsuku - uzgeso. Pravaliau - prapuciau karbiuratoriu, ziklerius ir bedos dingo. Bet kazko nenori cirkuliuoti vandenelis per ausinimo skyles. Bandziau su pompa prapusti-lyg padejo, bet trumpam. Speju yra uzsikimse kazkur. Kaip reikia pravalyt ?
Daznai kamštis susidaro ties ismetimo slangute, nuimk ją, ir su viela kokia prabadyk ta skyle nuo kurios slangute nuemei. Gal suveiks.
Ner pas mane jokios slangutes ismetimo. Yra mini skyle apacioje korpuse, jei rimciau krapstyt-varikli imti lauk reikia. Na bet koja isrinkau ir aptikau, kad nuo sparnuotes guma apkepusi tokiam kolpake skyle beveik uzkimsusi. Cia speju per durna galva savo, kai niezti varikli uzkurt be vandens. Pakaista guma sparnuotes ir prikepa bele kur. Na jeigu cirkuliuos vandenelis, tai tame beda ir buvo...
 #490054   Kleckas1978
 27 Bir 2013 17:24
keisk vandens pompa i nauja - nes ten senosios ir yra gabalai :idea:
Nes ten gumos gabalam atsirasti is kazkur kitur nera kaip :idea:

Uztenka be vandens net minute pabirbinti - ir buna ate vandens pompai - nes duju ismetimas eina tiesiai pro ten ir viska dar papildomai kaitina + sausa guma i metala trinasi tokiom pat apsukom kaip ir variklis - tai pats pagalvok kas is tos gumines sparnuotes ten beliko :idea:

Kai pats issiardysi suprasi kaip pagaminta ir veikia ta vandens pompa - tada ir suprasi del ko uztenka net minute ar dvi sausa ja padrozti ir buna hana jai.
 #490353   egiosa
 28 Bir 2013 19:52
Visai neblogai atrodo ta pompa, gal biski virsus apsitrynęs. Surinkau išvalęs, ryt pabandysiu. Vis gi skylutė labai maža bebuvo vandeniui pakilti į viršų.
 #490357   DainiusM
 28 Bir 2013 20:09
jiojio ir taupydamas sparnuotei perkaitinsi varikli...
 #490442   egiosa
 29 Bir 2013 09:11
Nieko netaupau aš, bet išbandžiau išvalęs - veikia normaliai. O ir pompa vizualiai kaip nauja atrodo...
 #490655   zvejys10
 30 Bir 2013 21:33
Sveiki, gal kas galit atsakyti? Nusipirkau naudota 5ag varikli dokumentus jau susitvarkiau ir dabar reikia vesti tech apziurai jau buvau nuvykes i tech apziura veziau valti pirminei apziurai pries registruojant tai sake kad valties nebereikes vesti TA nes nauja yra tik atsivesti gelbejimo priemones ir varikli. Tai butu toks klausimas ka jie ten ziuri i ta varikli ar kuria ar ismetima tikrina pas mane viena beda varikliui vieno sraigto kampelis biski nuskiles ar neprisikabins del tecnikinio?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 81
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė