Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #483814   Antas
 03 Bir 2013 22:09
Mistrall rašė:Tai pagal šita lentele:
http://mzvejyba.am.lt/Telkiniai.php?s_r ... iewDir=ASC
jai aš noriu žvejot va šitam ežere:
Vilkinys Lazdijų Leidimu išdavimas ez
Statuse nera pažymeta nieko, tai man vistiek leidima reik važiuot nusipirkt i rotušes a, ?
paziuri kur nurodei, po to paziuri ALIS, jei ir ten nera, tada nueini i baznycia ir paskambini varpais, apsisuki aplink savo asi 3 kartus, nueini i GA isvadini visus kaip nori ir eini ramiai zuvauti, gal prisoks koks zmogenas ir paaiskins :-D

Siaip jau senai pastebejau, kad Lietuva nezino ka turi, o eiliniam mirtingajam dar sunkiau susivokti siuose reikaluose.
 #486090   Dreigas
 11 Bir 2013 10:36
Mane domina informacija apie nemokama zukle pensininkams, vaikams iki 16m ir neigaliesiams. Kiek skaiciaus, tai nemokama zukle priklauso visuose valstybiniuose telkiniuose? Nesvarbu ar limituota zukle(kalba eina apie ezerus) ar ne? O kaip su karpynais, kuriuose pardavinejami leidimai zuklei?
 #486102   SauliusM
 11 Bir 2013 11:08
Dreigas rašė: O kaip su karpynais, kuriuose pardavinejami leidimai zuklei?
nei megejiskos zukles istatymas nei megeju zvejybos taisykles nera taikomos privatiems zuvininkystes tvenkiniams. ir tai parasyta tiek taisykliu, tiek istatymo bendrosiose nuostatose. skaityti tiek istatymo tiek taisykliu bendruju nuostatu 2 punkta. ir isisamoninti. nes jau atsibodo atsakinet i klausima del privaciu tvenkiniu arba megejiskos zukles taisykliu galiojimo ribu. teises aktuose bendrosios nuostatos siaip jau rasomos ne ant bajerio ar is neturejimo ka veikt jeigu ka.
 #487500   Rolkis1975
 16 Bir 2013 07:30
sveiki
noreciau paklausti ar zvejyba dugnine su guma priskaitomas brokonieriavimu ir jei taip tai kodel?
noreciau isgirsti logiska paaiskinima is zveju kurie zvejojo siuo budu o ne is tu kuriems ale "man senelis pasakojo......."
as seniau zvejodavau su guma ,ir tokie pasakymai kaip "tai juk ten su 20 kabliu....,arba .....zuvi bulviniais maisais vilkdavo "ir panasiai yra gryna nesamone ,taip sneka tik tie kurie nera su ta guma zvejoja o tie kurie zvejojo ir vistiek ta pasaka seka.....na jei toks atsiras ,tai as padiskutuosiu sia tema...
 #487503   Vegys
 16 Bir 2013 08:41
Žvejybą su guma draudžia žūklės taisyklių 11.3. punktas.

Į klausimą "kodėl" atsakyt negaliu, nes ne aš draudimą priėmiau, bet spėju, kad būtent dėl to, kad sunku sukontroliuot kabliukų skaičių ir sugaunamos žuvies kiekį. Sakyk ką nori, bet su guma sugaunama ženkliai daugiau nei kad su paprasta dugnine. Net taikliausias metikas nenumes taip tiksliai, kaip tas padaroma su guma. Net ir toliausias metikas nenumes taip toli, kaip galima su guma. Dėl sugautos žuvies skaičiaus - vėlgi, visko būdavo, kartais ir bulviniais maišais tempė.
Žinoma, dar yra leistinas sugaut žuvies kiekis ir leistinas kabliukų skaičius, bet manau, dėl lengvesnio sukontroliavimo guma uždrausta. Ir gerai. Daug kuriems ežerams padarė nepataisomą žalą.
 #487548   Rolkis1975
 16 Bir 2013 17:12
Vegys rašė:Žvejybą su guma draudžia žūklės taisyklių 11.3. punktas.

Į klausimą "kodėl" atsakyt negaliu, nes ne aš draudimą priėmiau, bet spėju, kad būtent dėl to, kad sunku sukontroliuot kabliukų skaičių ir sugaunamos žuvies kiekį. Sakyk ką nori, bet su guma sugaunama ženkliai daugiau nei kad su paprasta dugnine. Net taikliausias metikas nenumes taip tiksliai, kaip tas padaroma su guma. Net ir toliausias metikas nenumes taip toli, kaip galima su guma. Dėl sugautos žuvies skaičiaus - vėlgi, visko būdavo, kartais ir bulviniais maišais tempė.
Žinoma, dar yra leistinas sugaut žuvies kiekis ir leistinas kabliukų skaičius, bet manau, dėl lengvesnio sukontroliavimo guma uždrausta. Ir gerai. Daug kuriems ežerams padarė nepataisomą žalą.

aciu uz atsakyma
 #488608   Arnolka
 20 Bir 2013 07:48
Sveiki žvejai! Gal kas galėtu man atsakyti į vieną klausimą.

Ar žuklė laiveliu, ant valo naudojant muses yra leidžiamas žuklės būdas?

Nusibodo kariauti su šitais "žvejais" ateina užima visą rėvą vienas, dar ir medžius aplink apipjausto taip kad būtų patogiau pravesti '''bum

Kiek žinau ankščiau toks būdas buvo draudžiamas o ką dabar jau galima? Mėsininkų užsiėmimas, kurio tikslu yra tik prigaudyti mėsos ir kuo daugiau.
 #488615   Rapolas
 20 Bir 2013 08:03
Arnolka rašė: Ar žuklė laiveliu, ant valo naudojant muses yra leidžiamas žuklės būdas?
Nerandu (kažkaip )kad būtų draudžiamas, bet lygtais :-D ribojamas "muselių" (artai strymerių) skaičius ;)
Arnolka rašė: Nusibodo kariauti su šitais "žvejais" ateina užima visą rėvą vienas, dar ir medžius aplink apipjausto taip kad būtų patogiau pravesti '''bum
Papasakosiu kaip aš darau. Atsistoju prie rėvos, ir jei savo "laivelį" mėsininkas užleidžia tiesiai man prieš nosį, tai užsidedu kastmasterį (lievą /ne ACME-es) ir metu skersai srovės. Pasigaunu laivelį, prisitraukiu, suskaičiuoju "muses", ir pirmą kartą paleidžiu. Po to, kiekvieną sekantį kartą (pagavęs laiviuką) po vieną "musę" nukerpu (ir nieko neaiškinu ).
 #488617   Arnolka
 20 Bir 2013 08:11
Tai kad ten tokia fauna susirenka, kad pamokslu nesupras. Pradedi metyti aplink laiveli tai dar grasinimu susilauki. Idomu koks skaicius museliu yra leidziamas :?: man buvo kilusi mintis nuplaukti i reva ir ismeigti armaturos strypa kur uz kokio akmens nes realiai kokia cia zukle. Zuvies prilupa, legalios ir nelegalios nes dazniausiai tokie individai nepaiso taisykliu o daznas matyt ir skaityti lietuvisjkai nemoka. Visa ju iranga kainuoja kaip vienas normalus vobleris, nei jokiu mokesciu nei leidimu jie neperka.
 #488620   Rapolas
 20 Bir 2013 08:21
Arnolka rašė:...Idomu koks skaicius museliu yra leidziamas :?:
Rods, kad trys ;-)
Arnolka rašė: man buvo kilusi mintis nuplaukti i reva ir ismeigti armaturos strypa kur uz kokio akmens nes realiai kokia cia zukle
Armatūra- ne sprendimas, beto ir pačiam trukdys :-D
Arnolka rašė: Zuvies prilupa, legalios ir nelegalios nes dazniausiai tokie individai nepaiso taisykliu o daznas matyt ir skaityti lietuvisjkai nemoka. Visa ju iranga kainuoja kaip vienas normalus vobleris
Jei nepaiso taisyklių, tai gali (ir turėtum kaip pilietis )pranešt GA;)
Arnolka rašė: nei jokiu mokesciu nei leidimu jie neperka.
Ar kas nors juos tikrino kada?
 #488621   dainiuška
 20 Bir 2013 08:30
Nusipirkite šio mėnesio ŽŪKLĖ žurnalą - ten Žilinskas nemažai rašo apie naujas taisykles, tarp jų nemažai rašyta ir apie laivelius. Kas konkrečiai žadama daryti - nesigilinau, kadangi man neaktualu :oops: Užstrigo tik tiek, jog "laivelininkus" nori pažaboti :cool:
 #488622   SauliusM
 20 Bir 2013 08:30
siaip kolkas leidziamas tas metodas. paskutiniam tarybos posedy del tu laiveliu pora valandu prasigincijom, bet taip ir neradom protingo sprendimo, kaip juos uzdraust, neuzdraudziant ko nors kito.
 #488632   Arnolka
 20 Bir 2013 08:58
Aciu vyrai :gutgut butinai paskaitysiu zurnala, gal surasiu kazka prie ko galesiu prisikabinti. Kai zinosiu tiksliai del kabliu kiekio tikrai kviesiu GA nors mano manymu ir vienas kablys ant tokio irankio jau nesamone. Kiek salaciu jie isnaikino :/nek. Blogiausiai kad 90% tu laivelininku nepaiso jokiu zukles taisykliu, nei del dydziu zuvies, nei del kiekiu, vienas zmogelis iskarto apgaudo milziniska plota, i irankius nieko neivenstuojama :/nek zodziu susirenka gretinele neidedant nei pastangu nei pinigu.
 #488633   SauliusM
 20 Bir 2013 09:00
Arnolka, o gal gali nesipiktines protingai suformuluot draudima, kuriuo butu galima uzdraust zukle tais laiveliais? nes pats terminas "laivelis" nera apibreztas ir vienareiksmiskai suprantamas.
 #488650   Tadunce
 20 Bir 2013 10:15
Shelwiau, gal nedaryk to, kol dar yra žurnalas prekyboje.
Gal kažkas paskaitęs sugalvos ir vien dėl to straipsnio nusipirkti žurnalą

Nebent Romo sutikimą turi platinti :)
 #488655   SauliusM
 20 Bir 2013 10:29
shelwius rašė:Redaktoriaus žodis atspindi visiem aktualią info
jo, bet tai nera nemokamai dalinamas ir valstybes lesom spausdinamas zurnalas.
cia ne "valstybes zinios"
 #488658   hipy
 20 Bir 2013 10:33
nu bet kas nores straipsnio nueis i parde ir paskaitys nepirkes, as daznai taip svieciuos, kol zmona apsipirkineja... :oops:
 #488659   SauliusM
 20 Bir 2013 10:34
hipy rašė:nu bet kas nores straipsnio nueis i parde ir paskaitys nepirkes, as daznai taip svieciuos, kol zmona apsipirkineja... :oops:
as irgi... :roll: :oops:
 #488665   hipy
 20 Bir 2013 10:45
nu negaila, bet kai zurnale puse spaudos - reklama, o is likusio kiekio 1-2 normalesni straipsniai, tai ranka nekyla - speju akim permest ir parduotuvej...
 #488669   Rolas
 20 Bir 2013 10:54
Anksčiau pirkdavau daugel lietuviškų žurnalų. Paskui pradėjau pirkti rusiškus "Rybačte s nami", ir tuos pačius straipsnius su tomis pačiomis nuotraukomis po mėnesio rasdavau lietuviškuose žurnaluose. Nuo to karto lietuviškų nebeperku. Kaip ir dauguma jūsų, perverčiu parduotuvėje...
 #488670   Rapolas
 20 Bir 2013 11:01
Rolas rašė:Anksčiau pirkdavau daugel lietuviškų žurnalų. Paskui pradėjau pirkti rusiškus "Rybačte s nami", ir tuos pačius straipsnius su tomis pačiomis nuotraukomis po mėnesio rasdavau lietuviškuose žurnaluose. Nuo to karto lietuviškų nebeperku. Kaip ir dauguma jūsų, perverčiu parduotuvėje...
O tai kam dar vartai lietuviškus, jei jau rusiškas "naujienas" būni perskaitęs :-D
Tarp kikto, jaunimas prastai valdo rusų kalbą, o iš ten atkeliauja ne tik daug naujienų, bet ir pačios įrangos, ypač japanskos. O ruseliai jau būna pirmieji ją išbandę, todėl manau, kad kai kurių straipsnių vertimas į lietuvių kalbą yra net lb tikslingas ;-)
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė