Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #488830   Donis
 20 Bir 2013 21:10
looking4snow rašė:Idomu butu pamatyti tokia ekosistema, kurioje gyvena tik triju rusiu padarai (siuo atveju upetakiai, lasalai, ciuozikai). :grin: Turbut kokios nors srities solidzia premija gautum tokia atrades. Kad nesimato, tai nereiskia, kad ten nieko daugiau nera. Ar ten upetakiai kitais metu laikais badauja, kad sulauke lasalu skridimo prisikimstu pilnus skrandzius iki kitu metu? :lol:

p.s. upetakiai isproteje. Didieji. :gutgut Gerai, kad muselininkai nezino, koks tobulas masalas yra sukre ir vis bando ipirsti netikra lasala. :twisted:

Nebejuokink,atrodo bel lasalo kitokios muses nebera.
 #488837   looking4snow
 20 Bir 2013 21:49
Doni, ko toks rimtas, juoku nesupranti? :grin: Savaime aisku, kad kas kuo gaudo, ka ivaldes, tuo ir pagauna geriausiai. :gutgut
 #489133   Daugirdas
 22 Bir 2013 09:30
looking4snow rašė:Savaime aisku, kad kas kuo gaudo, ka ivaldes, tuo ir pagauna geriausiai. :gutgut
Sakyčiau muselininkai žymiai geriau nei spiningautojai gaudosi ir mato "kas aplink vyksta" ir pagal tai parenka masalą, o ne tuo kas patinka ar ką įvaldęs.
 #489143   DainiusM
 22 Bir 2013 11:36
sakyciau, tokie pasakymai primena kitus pasakymus, tokius kaip "toyota geriau uz audi" ir panasiai... :)
 #489178   looking4snow
 22 Bir 2013 19:10
:lol: Aha, spiningaujant visada aplink tirstas rukas ir nesimato kada varles "eina", kada lasalai skrenda, kada dygles buriuojasi nerstui. :cig.
 #489180   looking4snow
 22 Bir 2013 19:14
O siaip siandien idomi diena buvo. Pirma karta upetakiaudamas sutikau briede ibridusia i upe. :gutgut Toje upeleje, kur pernai buvo praktiskai dinge upetakiai, bet pagaudavau po keliasdesimt lydziuku per zvejyba, kazkodel dabar lydziu vos vienas kitas, o eseriu be proto. Ir tokiu graziu, jau kuprotu. Palankste biskeli spininga. :gutgut Keista upele - kas met vis kita zuvu rusis dominuoja.
 #489282   looking4snow
 24 Bir 2013 07:21
Jeigu masiskai randate, tai gal kartais priglusina su srove ir tie "pamirsta" kvepuoti po vandeniu. :roll: As tik kelis kartus esu uzejes per visa zvejybos laikotarpi, tai ten naturaliai nusibaige greiciausiai.
O griztant prie upetakiu, tai kazkoks kosmosas su upetakiniu upeliu apkrovimu. Su kiekvienais metais pedsaku vis daugiau ir daugiau. :twisted: Atrodo karstasis laikotarpis, visokias zuvis galima gaudyti, uodu milijonai paupiais, bet kur tau... Po 2-3 skirtingu batu pedas kiekviename paskutinemis savaitemis bandytame ruoze. Ir su laimikiais kukliai, matyt butent del to. Neskaitant vienos dienos, kai pataikiau i sukilima. :roll:
 #489299   rusla02
 24 Bir 2013 11:43
Vo, vo kad jau pradejo autostrada statyt ir aš pastebejau, eismas 2 kryptim vyksta :grin: . Nors prieš metus taip dar nebuvo.
 #489338   romas100
 24 Bir 2013 15:57
looking4snow rašė:Jeigu masiskai randate, tai gal kartais priglusina su srove ir tie "pamirsta" kvepuoti po vandeniu. :roll: As tik kelis kartus esu uzejes per visa zvejybos laikotarpi, tai ten naturaliai nusibaige greiciausiai.
O griztant prie upetakiu, tai kazkoks kosmosas su upetakiniu upeliu apkrovimu. Su kiekvienais metais pedsaku vis daugiau ir daugiau. :twisted: Atrodo karstasis laikotarpis, visokias zuvis galima gaudyti, uodu milijonai paupiais, bet kur tau... Po 2-3 skirtingu batu pedas kiekviename paskutinemis savaitemis bandytame ruoze. Ir su laimikiais kukliai, matyt butent del to. Neskaitant vienos dienos, kai pataikiau i sukilima. :roll:

Tai ko dabar cia tamsta bedavojiesi. pats kazkada upeiu pvadinimus supylei i viesa erdve. :ruko
 #489515   upinis
 25 Bir 2013 14:49
Na, apie bebrus papasakosiu ir savo nutikimą.
Ankstyvą pavasarį maklinėjau vieno upėtakinio upelio pakrantėmis. Ten akivaizdžiai buvo daug bebrų urvų. Bet manau dauguma upėtakininkų mažiau žiūri sau po kojomis, o daugiau ten, kur masalas keliauja. Dėl to laiks nuo laiko tenka prasmegti kokion nors duobėn.
Būtent taip man tada ir nutiko. Būtų lyg ir nieko tokio, jeigu ne...
Kai tik koja prasmego skylėn, po jos padu iškart pajaučiau kažką minkštą ir judantį :superšokas
Mintyse greičiau už žaibą įsivaizdavau priekinius bebro dantis, smingančius į mano plonyyytės gumos batą!
Turbūt neįmanoma nupasakot, su kokiu vikrumu aš iššokau iš tos skylės.
Įtariu, kad nemažiau išgąsdintas buvo ir bebras ant kurio aš užkritau.
Viskas baigėsi be skaudžių pasekmių :grin: .
Bet to jausmo dar kartą pajaust nenorėčiau nei pats, nei kitiems nelinkiu.
 #489549   looking4snow
 25 Bir 2013 19:25
romas100 rašė: Tai ko dabar cia tamsta bedavojiesi. pats kazkada upeiu pvadinimus supylei i viesa erdve. :ruko
No problem - kai ilgainiui taps nebeimanoma normaliai upetakiauti, pirksiu PVC valti su varikliuku ir gaudysiu lydekas. :gutgut O upeliu pavadinimu, kiek as ten parasiau, 3, kuriu nera MZT priede? :/braj; Galiu ir daugiau parasyti. :grin: Vistiek ten nieko idomaus (t.y. >40 cm) nera ir nebus, tik vaiku peryklos. O upes, kuriuose ganosi didieji, kaip ant delno surasytos MZT priede. Tereikia ruozus atrasti, nes jie kartais buna ypac trumpi.
 #489562   rosas
 25 Bir 2013 20:09
žiūriu į pievas visi grybaujam. O kas ką pagaunam??? :grin:
Pavyzdį parodysiu aš... :-D
sekmadienis, karšta...turbūt ir upėtakiams nešalta :cig.
4 valandos žvejybos ir nieko....kol saulės smūgio negavau '''bum ir nesusivokiau....tik ant stipraus ciongo jie, kur vėsiau ir deguonies daugiau..ir ne kitur ''plot . Ir labai jau nenoriai išlendantys. Na bet tinkamas išvadas padarius, pakoregavus taktiką, rezultate 40 cm, 35 cm, trys legalai mažesni nuėję ir vaikų krūva...
Paveikslėlis
na ir dar ne į temą temai - 41 cm šapalas nustebinęs mane
Paveikslėlis
 #489635   Donasssss
 25 Bir 2013 23:22
buvau nuvares syvakar y viena upeli,tai maziuku pagavau daug, vienas gal ir butu traukes ant 30 cm,bet cia tik gal,vienas sapalas ir vienas eserys. vienam suspurdejus ,kablys pilnai ysmigo y ranka,tai teko ilgai pavarrgti kol istraukiau,jausmelis nekoks,nes kablys su uzkarpele buvo. vandens vis mazeja ir mazeja,dideji kazkur gerai pasislepe.
 #489938   andriuskiela
 27 Bir 2013 10:06
sveiki , siryt aplankiau upeli rezultatas gan geras 35 cm.
Prikabinti failai
WP_000068.jpg
WP_000068.jpg (85.79 KiB) Peržiūrėta 5305 kartus(ų)
 #490142   julius69
 27 Bir 2013 22:41
margis matosi po zvejybos fotosesija uzturejo. nes jau pragulos nuo kuprines matosi ant margio sonu :grin:
 #490164   Donasssss
 27 Bir 2013 23:25
varysiu ir as is ankstyvo ryto pabandyti,gal pavyks pirma legala sumedzioti. prasvinta anksti,tai planuoju kokia 5val jau buti ant kranto. gryzes parasysiu kaip sekes.
 #490176   MINDULE
 28 Bir 2013 04:34
Donasssss rašė:varysiu ir as is ankstyvo ryto pabandyti,gal pavyks pirma legala sumedzioti. prasvinta anksti,tai planuoju kokia 5val jau buti ant kranto. gryzes parasysiu kaip sekes.
Tai kad saule teka 4:45, manau truouti veloka 5 ryto... 4 reiketu buti ant kranto ;) :D
 #490277   Donasssss
 28 Bir 2013 15:27
Mindule nestumk... tai va,nepavyko nieko suvilioti normalesnio. istraukiau turbut kokius 5 nelegalus upetakius,dar keli nusipurte,pora kirsliu ir eseri. vanduo dar pakrites.
 #490291   MINDULE
 28 Bir 2013 17:07
Donasssss rašė:Mindule nestumk... tai va,nepavyko nieko suvilioti normalesnio. istraukiau turbut kokius 5 nelegalus upetakius,dar keli nusipurte,pora kirsliu ir eseri. vanduo dar pakrites.
Na va jei butum pradejes nuo 4, butum tikrai pagaves :-D :-D :-D :-D :-D :tia-tau :liež-uvis
 #490511   Donis
 29 Bir 2013 18:45
Siandien tuose kerynuose nuo vandens pavirsiaus kazka rinko gan nemazas upetakis,sedejau koki pusvalandi ir grozejaus,gal turit kokiu minciu kaip jam cia graziau pateikti sausa musele? :-D

Paveikslėlis
 #490513   Sokratas
 29 Bir 2013 18:57
reik atsisėst ant tų pagalių, pasėdėt kelias paras, jisai pripras , nebekreips dėmesio, tada ir nuleisi muselę pro tarpą :lol:
 #490518   Angler
 29 Bir 2013 19:17
julius69 rašė:margis matosi po zvejybos fotosesija uzturejo. nes jau pragulos nuo kuprines matosi ant margio sonu :grin:
As juk sakiau tau Juliau,kad gyva zuvi reikia fotkinti,ji toja busenoje graziausia :)
 #490533   DainiusM
 29 Bir 2013 21:31
Donis rašė:Siandien tuose kerynuose nuo vandens pavirsiaus kazka rinko gan nemazas upetakis,sedejau koki pusvalandi ir grozejaus,gal turit kokiu minciu kaip jam cia graziau pateikti sausa musele? :-D
ax castu :-D
 #490573   RastaMan
 30 Bir 2013 12:23
Sveiki,
nieko ypatingo, bet kaip man, pradedančiąjam įspūdžių pakako :grin: (pirmi metai kaip pradėjau tikslingai upėtakių iėškot ir sakau DIDELĮ AČIŪ visiems už praeitą žiemą suteiktas teorines žinias :gutgut )
Jau pavyko surast keletą upelių kur gan smagu pasivaikščiot (gal tiksliau pasikarstyt :-D )

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Trumpai tariant vakar vakaro rezultatas būtų toks:
trys mažyliai palaikyti rankose, keturi nusipurtė ir dar keletas nesėkmingų bandymų "atsikast" trišakio :-D . Upėtakiai agresyvus, jei iš pirmo karto nepataikė, tai sekančiu pravedimu vėl bando (vienas net keturis kartus puolė ir tik penktu "užsirovė" :-D )
Iki šiolei didžiausias rankoj palaikytas tik 26 cm., bet tikiu, kad dar viskas priešaky :koliorava

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Žingsnis po žingsnio jau po truputi pradedu suprast kur gali tūnoti upėtakis, kaip prie upelio prieit, kaip masalą pravest. Žodžiu kažkas naujo ir įdomaus :gutgut :/braj;
P.S. Sorry už foto kokybę. Geresnis fotikas gan didelis, tai tenka muilinę naudot :oops: .
 #490604   WooHoo
 30 Bir 2013 18:31
Šiandien buvau upėtakių (jei galima taip pavadinti).. :lol:
Priėjęs prie pirmos mano galva potencialios vietos, metu vobleriuką kažkur šone ir žiūriu atsiveja legalaus dydžio papėtakis. Bet kadangi stovėjau ant nemažo šlaito, tai nebuvo jau kaip tą voblerį vietoje pasukioti ir nuplaukė. Buvo kokių 35 cm, žodžiu pirmas mano gyvai pamatytas legalas :)
Mėčiau gal dar pusvalandį į tą vietą įvairiausius voblerius, bet kadangi nuo to kranto labai sundėtinga buvo pataikyti į tą vietą, nutariau ieškoti kaip perbristi į kitą krantą :) Atrodė radau neblogą vietikę perbridimui, bet tik atrodė, nes prisėmiau bridačius :) :) Žodžiu prasikeikiau, kad neištraukiau savo pirmo legalo ir prisėmiau bridbačius, gryžau link mašinos ir patraukiau tik su triusikais į Vilnių :) Tokia vat ir žvejyba.. :)

Pirksim bridkelnes...! :-ug :twisted: :-niak' :jop-mat
 #490618   Sokratas
 30 Bir 2013 19:34
gal neverta dėl vieno upėtakio :)
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 303
  • VDS, VPS serveriai