Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos; pašarai, masalai, sistemėlės
 #486416   Ramekas
 12 Bir 2013 07:49
Sportininkas rašė:Koks paros metas geriausiai tinka gaudyt karsius? Esu pagaves tiek anktsi ryte, tiek diena, tiek vakare... zadu vel varyt per nakti todel idomu kada tiketis ju kibimo.
Kiek teko paciam pagauti (ezeruose) ir is kitu zveju girdeti, tai didieji karsiai dazniausiai paima nakti (nuo mazdaug 12val iki kol pradeda svisti). Nekalbu apie tuos suskilinius ar iki kilo, tokiu tai ir dienos metu privanot be skaiciaus gali. Aisku dar daug kas priklauso nuo vandens telkinio.
 #486841   renaldas
 12 Bir 2013 21:37
Mes vakar buvom vienoj uztvankoj vakare su viltim karsiu pagaut. Draugelis gaude su machu, as su donkem. Jis istrauke gal 10 karsiuku, as tik du, gaudem panasiu atstumu (nors as ir bandziau skirtingas distancijas), masalai tie patys, pasarai irgi, bet kibimai buvo tik jam ant pludes, kame cia gali but reikalas gal kas numanot?
 #486845   Ramekas
 12 Bir 2013 21:52
Renaldai yra buve ir man toks pat dalykas, kad su plude gaudo, su feederiu nekimba. Pasarai, masalai tie patys, bet ..... gal karsiai bijosi karmuskes (nors tuo labai abejoju), gal pludines sistema lengvesne, ir ja siek tiek su masalu lengva bangele ar srovele kazkiek po vandeniu judina... Na net nezinau istikro man irgi idomu pasidare.
 #486846   Skridžas
 12 Bir 2013 21:59
renaldas rašė:Mes vakar buvom vienoj uztvankoj vakare su viltim karsiu pagaut. Draugelis gaude su machu, as su donkem. Jis istrauke gal 10 karsiuku, as tik du, gaudem panasiu atstumu (nors as ir bandziau skirtingas distancijas), masalai tie patys, pasarai irgi, bet kibimai buvo tik jam ant pludes, kame cia gali but reikalas gal kas numanot?
O abudu nuo dugno gaudėt? :roll: Ta prasme matčias guldė masala ant duhno?
 #486847   renaldas
 12 Bir 2013 22:08
taip kalega, jo pagrindine svinu mase gulejo ant dugno, pavadelis aisku taip pat, nors ziurint i plude kibimo metu, kibimai buvo ganetinai atsargus, is pradziu primeciau, gal pas mane irgi atsargiai ima ir nematau kibimu, bet galune 0.75oz ir kiek permesdavau, masalas kaip katik is salono, net nepaliestas...dumblo ten irgi minimaliai..ir kas idomiai, pradioj zvejybos kai ziurejau dugna su svinuku, kazkokias ale kriauklikes radau gal uz 30m, bet ten isvis per valanda nei kibimo nemaciau, net susara nedauze dziku, nors jos ten kaip koses, o pradejus gaudyt gal 10m, ten jau gyvybe buvo, tokiu atstumu ir tie karsiukai eme..
 #486852   Wytux
 12 Bir 2013 22:34
nieko keisto, kadangi daznai gaudau dviem matchais karsius tai buna kad irgi ant vienos trauki , o kitos nekrutina praktiskaii, nors net sistemos, pludes - viskas vienodai. Arba su draugu gaudom toj pacioj vietoj - vienas gaudo, kitas praktiskai ruko....
 #488681   augutis
 20 Bir 2013 11:50
Bandysiu as kaip tik sy savaitgali i viena ezeriuka palekt, bus galimybe net pora naktu ten praleist, tai bent viena vakara zadu gerai pavakarot ir kaip tik sau del eksperimento esu pasiruoses tolimo uzmetimo pludele ir sale feedris su karmuske be svareliu, paziuresiu ar galesiu but svolacius pats sau ir gaudyt ti su viena :)
 #488790   Wytux
 20 Bir 2013 18:36
Jei su dviem gaudysi tai arba su dviem emskerem, arba su dviem fyderiais- tamsoje su federiu ir su pludine gaudant kartu bus nepatogu....
 #489259   Vaidotas89
 23 Bir 2013 20:01
Sveiki. Man būtų įdomu sužinoti patyrusių žvejų nuomonę, praktinių patarimų apie karšių žūklę. Štai situacija: įsivaizduokite yra kanalas apie 800 metrų ilgio, 5 m pločio, vidutinis gylis ~1 m. Kanale plaukioja būriai karšių (yra ir kitos normalios žuvies), todėl būtų įdomu paskaityti apie karšių gaudymo specifiką tokiomis sąlygomis.
 #489468   vava
 25 Bir 2013 11:55
tai kad cia matyt jokios super duper specifikos ner. Jei gyliai visur vienodi, pasirenki kokia nors vieta, kad patogu butu, uzsiseri ir lauki. jei nekimba, keiti masalus, gal pavadelius. ir nepamirsi vis pasaro damest, kad zuvis is pasertos vietos neisplauktu
 #489492   Wytux
 25 Bir 2013 13:04
Vaidotai- kalbi turbut apie kokius Airijos/Anglijos kanalus? Prie tokio gylio ir plocio zuvis bus baigsti, o dar jei vanduo poskaidris tai dar sunkiau. Bet kurio atveju bandyk kai priteme- ryte /vakare. Mesk toleliau palei priesinga kranta labiau, jei gali sesk prie kokio krumo - kad uzstotu tave. Zuvis bet kuriuo atveju kursuos is vieno galo i kita kaip taisykle ir jei maitinasi- sustos ties pasaru. o tada jau technikos klausimas . . . . . .
 #489850   Vaidotas89
 26 Bir 2013 21:10
Kanalas čia, vietoj, Lietuvoje, už Šilutės. Esmė, kad aš ir primečiau, kad tokiame gylyje viena užkibusi žuvis pabaidys kitas. Kalbant apie jaukinimą, neaišku, kaip dozuot? T.y. ar jaukinant, kaip upėje žuvys nepasisotins? Ar nesurijusios to pašaro, paliks jis surūgt?
Pasislėpti ten neįmanoma - nė vieno krūmo, kanalas yra vidury laukų. Manyčiau reikės, eksperimentuot su pašarais. Be to jau tame kanale karosai pradėjo atsibust, ir jų žūklė gali būti labai įdomi.
 #489851   Wytux
 26 Bir 2013 21:13
Na noreciau pamatyt Lietuvoje kanala 800m , 5m plocio ir 1m gylio su buriais karsiu ir kitos zuvies :-D Jei toki radai- niekam nesakyk tik!
 #489915   shimano 26
 27 Bir 2013 08:30
Ramekas rašė:
Sportininkas rašė:Koks paros metas geriausiai tinka gaudyt karsius? Esu pagaves tiek anktsi ryte, tiek diena, tiek vakare... zadu vel varyt per nakti todel idomu kada tiketis ju kibimo.
Kiek teko paciam pagauti (ezeruose) ir is kitu zveju girdeti, tai didieji karsiai dazniausiai paima nakti (nuo mazdaug 12val iki kol pradeda svisti). Nekalbu apie tuos suskilinius ar iki kilo, tokiu tai ir dienos metu privanot be skaiciaus gali. Aisku dar daug kas priklauso nuo vandens telkinio.

praeita sav pagavau 5 karsius,3 penktad ir du sekmad ,visi buvo apie du kilus,vienam 100 gr truko iki 2 kg kitam 200,nu neeesme,bet jie man uzkibo po piet,4-6 val,ir abi dienas taip,ir kiek esu pastebejes,ir kitur,karsiai kimba visa diena,ir nematau reikalo naktim sedeti..gal kur kitur ir yra skirtumas,bet kiek as zinau tvenkiniu,ten kaip ir nera skirtumo diena ar nakti,isskyrus jei diena be debesu ir lb karstas tada jo,nekimba,bet jei apsiniauke ir dar plius vejelis lengvas tai tada kimba ir dienom.o geriausiai kimba,bent jau man,kai vejas 6-8 metrai per sekunde,papila lietaus,prasikiedrija,vel papila lietaus,va tada zvejyba tokiu oru buna super,tik tiek,kad salygos sunkesnes
 #494880   Gedcka V
 20 Lie 2013 14:37
Koks karšių aktyvumas būną, kaip pavyzdžiui, tokiom dienom? Tai lyja, tai giedra, vėjas didelis... Užtvankoj būtų žvejojimas, ir ar yra skirtumas karšiams prieš vėją, ar užuovėjoj geriau? :roll:
 #497109   augutis
 30 Lie 2013 21:49
Buvom sy savaitgali vienam ezeriuke su kolega nulekia porai dienu, tikejomes viena diena skirti jaukinimui, o jau antrosios ryta kibti i darba, bet teko smarkiai nustebti... atvaziavus pasiserem, ir po kokiu 4-5 val sumastem su aluciu pasedet pasiemus po viena pludinuke ir likom apake.. Vidury dienos, saulei kepinant kaip priklauso, per kokias 5 valandas sugaudem apie 20 vnt ir ne vieno mazesnio kaip 700-800 gr... kita ryta jau pakankamai pazuvave is vakaro vel atsisedom apie 4 ryte ir kol neprasvito kibimai seke vienas po kito, paskui nuo kokiu 6 iki 9 ryto buvo visiska nekiba ir 9 val vel prasidejo karusele, jau senai nepamenu zvejybos, kuria nutrauktumem tiesiog del to, kad "atsibodo" :) :) :) va ir zinok zmogau, vakaras, naktis, rytas ar vidurdienis jiems labiausiai patinka :))) Kol nepradejot brekint is kart atsakau, kad perteklius buvo paleistas, ir paimta zuvies tik tiek, kad butu pakankamai pasirukyti ir gerai pasedet vakare prie alucio :) :) :)
 #498548   augutis
 06 Rgp 2013 09:46
Diego, situo klausimu padiskutuosim kai susitiksim, atskleisiu tau paslapty kas tikrai juos isvede is proto :) Nors negaliu peikt ir Timar, tikrai jaukinaus ir tikrai ganetinai greitai karsiai i jy suregavo, ir suregavo teikiamai :)
 #512573   pensininkas
 04 Spa 2013 14:56
norint tiketis sekmingos zukles, reiketu zinoti pasirinkto telkinio dugno struktura. Pasirinkus tinkama vieta tokiam sezonui, tinkama masala bei atitinkamai jaukinant, sekme neturetu atsukti nugaros
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė