Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #486813   Martiz
 12 Bir 2013 20:29
atrodo patyres "diedas", bet...
iki 16m. nereikia!
 #486863   Airis
 13 Bir 2013 05:15
cesius rašė:A reik 8m vaikui kokio leidimo y zemupy?
Reikia. Is tevu :ruko
Kita savaite,po myto, varom savaitgali i Kintus. :/braj;
 #487043   cesius
 13 Bir 2013 17:23
Kanesno Vatson ;uolrait
 #487045   cesius
 13 Bir 2013 17:25
Martiz rašė:atrodo patyres "diedas", bet...
iki 16m. nereikia!
Niekad nesusiduriau, prieauglis priaugo :grin:
 #487099   Martiz
 13 Bir 2013 20:03
cesius rašė:
Martiz rašė:atrodo patyres "diedas", bet...
iki 16m. nereikia!
Niekad nesusiduriau, prieauglis priaugo :grin:
:gutgut
 #487195   zvalgelis
 13 Bir 2013 22:12
Sweiki visi minijos zvejokliai, kadangi dar yspudziai karsti noriu jais su jumis pasidalinti, zodziu siandien nusprendziau nuvaziuot y veivirza su museline pagauti viena kita margy, pazvejojas ten mazdaug iki 20:20 ir nieko nepeses galvoju gryzdamas pro Sernus sustosiu ir pabraidysiu minijoj, vos tik ybrides pagavau toky nebloga strepeciuka veliau dar turejau kelis gerus kibimus taciau pakirsti nepavyko, brisdamas zemyn upe prie pavirtusio medzio pamaciau ir isgirdau tokias garsias ir labai dideles bulkas, kiek maciau tai zuvele gaude laumzirgius nuo pavirsiaus, as stovejau mazdaug penki metrai nuo to medzio ir bandziau pakisti savo red taga palei jy, kai staiga pamaciau link manes po vandeniu atplaukianty rasta!!! :shock: bet tai buvo ne rastas o didele didele zyvis siaip manau didziausia kokia tik maciau laisveje gyvai, ji atplauke man prie pat koju pasisukiojo apziurejo mane ir vel nuplauke po tuo medziu, as likau apsales stoveti net nesmagu pasidare vandeny stoveti kai jauti kad tokie krokodilai apllink tave plaukioja...kokia tai zuvis as neatpazinau, bet ji buvo kokio 1m 20cm gal ir didesne turejo uodega gal panasia y karpio siaip ir ji pati buvo tokia labai issiputus kaip kiaule,pati zuvis tokia lyg juodo atspalvio, tikrai ten ne lydeka, gylis toj vietoj zemiau juosmens,dugnas smelis, gal kas turit minciu su kokia as ten gyvastimi buvau susidures? :)
 #487200   Donis
 13 Bir 2013 22:20
O ta uodega nebuvo plokscia ir pats padaras kailiuotas? :-D ,praejuse savaite kai bridau uzsoko toks ant manes,nu tikrai stiprokai isgasdino :-D
 #487209   viskontas1
 13 Bir 2013 22:38
man buvo panasiai ciut neuzlipau tai viena nebebraidysiu leisiu drauga i prieki ;)
 #487215   zvalgelis
 13 Bir 2013 23:44
Na ne Doni tikrai ne bebras :grin: kad ir kokia nerezultatyvi zvejyba buvo bet sitos niekad nepamirsiu..... :grin: gal bisky ir ne y tema bet visvien esu kaip ir naujakurys zemaitijos zemej tai noriu paklausti jusu senu minijos vilku, kur galima pagaudyti kirsliu sioj upej, aisku nesakykit kad aukstupy, as zinau tai, tai pat zinau kad medingenai, ten upe labai siaura ir toli grazu ne tokia plati kaip kad gali matyti kai kuriose laidose :), o zemiau kiek esu ziurejas visur braidyt neina nes paprasciausia gylis per didelis, gal kas galetu man koky ruozely pasakyti jei negaila.....?
 #487411   spiridonas
 14 Bir 2013 20:38
zvalgelis rašė:Sweiki visi minijos zvejokliai, kadangi dar yspudziai karsti noriu jais su jumis pasidalinti..... BLA BLA BLA.... gal kas turit minciu su kokia as ten gyvastimi buvau susidures? :)

Vienareikšmiškai - Žemaitijos naglasis KIRSTUKAS ... :-ou-je ;-var-var.
 #487437   Rolas
 15 Bir 2013 09:15
O aš manau, kad pagal aprašymą, labiau būtų panašiau į arapaimą... Nesijuokit, gi Lietuvoj jau kelias piranijas sužvejojo...
 #487602   M0de
 16 Bir 2013 20:36
zvalgelis rašė:Sweiki visi minijos zvejokliai, kadangi dar yspudziai karsti noriu jais su jumis pasidalinti, zodziu siandien nusprendziau nuvaziuot y veivirza su museline pagauti viena kita margy, pazvejojas ten mazdaug iki 20:20 ir nieko nepeses galvoju gryzdamas pro Sernus sustosiu ir pabraidysiu minijoj, vos tik ybrides pagavau toky nebloga strepeciuka veliau dar turejau kelis gerus kibimus taciau pakirsti nepavyko, brisdamas zemyn upe prie pavirtusio medzio pamaciau ir isgirdau tokias garsias ir labai dideles bulkas, kiek maciau tai zuvele gaude laumzirgius nuo pavirsiaus, as stovejau mazdaug penki metrai nuo to medzio ir bandziau pakisti savo red taga palei jy, kai staiga pamaciau link manes po vandeniu atplaukianty rasta!!! :shock: bet tai buvo ne rastas o didele didele zyvis siaip manau didziausia kokia tik maciau laisveje gyvai, ji atplauke man prie pat koju pasisukiojo apziurejo mane ir vel nuplauke po tuo medziu, as likau apsales stoveti net nesmagu pasidare vandeny stoveti kai jauti kad tokie krokodilai apllink tave plaukioja...kokia tai zuvis as neatpazinau, bet ji buvo kokio 1m 20cm gal ir didesne turejo uodega gal panasia y karpio siaip ir ji pati buvo tokia labai issiputus kaip kiaule,pati zuvis tokia lyg juodo atspalvio, tikrai ten ne lydeka, gylis toj vietoj zemiau juosmens,dugnas smelis, gal kas turit minciu su kokia as ten gyvastimi buvau susidures? :)
Juodo atspalvio kiaule tai placiakaktis
 #488597   ledenis
 20 Bir 2013 03:28
Minijoje Sernuose po tiltu maciau pakarta maza galvija ir labai jis ten smirdejo...
 #488625   Deivysz
 20 Bir 2013 08:31
Kas per nuzmogejimas..
 #489245   Sportininkas
 23 Bir 2013 16:41
minijoj po tiltu esu mates ne karta ir ne du.. po tiltu zvejodavom eserius ir vakare kokia 10-11h jau ruosdavomes namo kai islysdavo 2 zuvys, nesupratom kokios ten jos, 1m~ ilgio ir storumas kaip parso kokio. bandziau siulyt fosforine blizge kazkokia.. bande griebt bet labai atsargiai. buvo sviesios tos zuvys gal zinot kas galetu but?
 #489276   krioklis
 23 Bir 2013 23:49
Na istraukus is vandens tas 1,20 cm susitrauktu manau iki 70cm , manau kad ten bus sapalas.
 #489359   bloombergas
 24 Bir 2013 19:00
Vakar nuo rytmečio 3.30 val. iki 13.30 val. praleidau spiningaudamas Minijos aukštupyje. Pagavau 1 lydeką, 2 šapalus ir 3 ešerius. Vienas ešerys toks jau neblogas, 300 gr. kaip Minijos aukštupiui :gutgut O pats įspūdingiausias laimikis buvo, žinoma, lydeka - 61 cm ir 1,53 kg. Užkibo apie 12 val. dienos metu skaisčiai tvieskiant saulei, maždaug 1 m gylyje ''plot Pradžioj pagalvojau kad šapalas geras paėmė, nes prieš tai toje vietoje šapalai kabinėjos, bet paskui parodė savo nasrus. Pasisekė, kad trišakis gražiai įkibo į žabtus, nes kitaip būtų nukandusi valą. Pirmą kartą Minijos lydeką pagavau ;-var-var.
O šeip upėj judesys yra, pastoviai smulkmė atsekdavo masalą iki paviršiaus, o šapalai puldavo iškart masalui palietus vandens paviršių, tik retai pasikirsdavo. O didieji šapalai tūnojo prie kranto, žolynuose, nes keletą išbaidžiau, bet buvo geri, po kokius 1-2 kg :superšokas
Upėtakių nei vieno nepagavau :mėlynvarla

P.S. Minijoje vanduo labai nusekęs...
 #489365   edma4000
 24 Bir 2013 20:07
Kaip patartumet ar Minijoj megint zvejot ar Tenenenyje.
 #489382   RoBass
 24 Bir 2013 21:14
bloombergas rašė:Vakar nuo rytmečio 3.30 val. iki 13.30 val. praleidau spiningaudamas Minijos aukštupyje. Pagavau 1 lydeką, 2 šapalus ir 3 ešerius. Vienas ešerys toks jau neblogas, 300 gr. kaip Minijos aukštupiui :gutgut O pats įspūdingiausias laimikis buvo, žinoma, lydeka - 61 cm ir 1,53 kg. Užkibo apie 12 val. dienos metu skaisčiai tvieskiant saulei, maždaug 1 m gylyje ''plot Pradžioj pagalvojau kad šapalas geras paėmė, nes prieš tai toje vietoje šapalai kabinėjos, bet paskui parodė savo nasrus. Pasisekė, kad trišakis gražiai įkibo į žabtus, nes kitaip būtų nukandusi valą. Pirmą kartą Minijos lydeką pagavau ;-var-var.
O šeip upėj judesys yra, pastoviai smulkmė atsekdavo masalą iki paviršiaus, o šapalai puldavo iškart masalui palietus vandens paviršių, tik retai pasikirsdavo. O didieji šapalai tūnojo prie kranto, žolynuose, nes keletą išbaidžiau, bet buvo geri, po kokius 1-2 kg :superšokas
Upėtakių nei vieno nepagavau :mėlynvarla

P.S. Minijoje vanduo labai nusekęs...
Gerai ziuriu tau, o as vakar braidziau, krantais vaiksciojau , tai tik pora eseriu pagavau ir vienas kokiu 15 cm. sapaliukas nusipurte prie kranto. Sapaliukai nenorejo kibti, bet eseriukai vobleriuka palydedavo iki kranto.... :grin:
 #489389   Donis
 24 Bir 2013 21:28
As skaitineju ir galvoju,nuo kur jus skaitot kad prasideda Minijos aukstupys?
 #489403   RoBass
 24 Bir 2013 22:56
Donis rašė:As skaitineju ir galvoju,nuo kur jus skaitot kad prasideda Minijos aukstupys?
As ne aukstupy zvejojau...
 #489408   Airis
 25 Bir 2013 05:03
Donis rašė:As skaitineju ir galvoju,nuo kur jus skaitot kad prasideda Minijos aukstupys?
Nuo Minges kaimo ;uolrait :grin:
 #489411   Donis
 25 Bir 2013 07:13
Tai jau turbut :grin:
 #490199   ledenis
 28 Bir 2013 09:26
Biski idesiu laimikio ir is minijos Paveikslėlis
1.8 kg
 #490372   sliekas
 28 Bir 2013 20:49
grazu :)
 #496629   RastaMan
 28 Lie 2013 22:16
Sveiki :/braj; ,
nusprendžiau aplankyt močiutės tėviškę, buvęs ten tik kartą vaikystėje ir upę matęs tik nuo skardžio, tai ruožas kaip ir nežinomas. To pasekoje kažko tikslingai nesiruošiau gaudyt, tiesiog spiningą į rankas, vobleriukai kišenėj ir pirmyn :grin:
Pirmas metimas ir "pasirašo" gražus kuprius

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kaip rašė Bobis - "kad jei pirmu metimu pagavai žuvį, gali važiuot namo", tai galvoju bus totali #opa :mėlynvarla , bet ne šį sykį :-D . Panašaus dydžio kurpių per palyginus trumpą laiką pavyko dar tris iškrapštyt :gutgut .
Viską vainikavo du gan dailūs šapalai (tiesa skaičiuojant su jaunikliais jų pasitaikė keturi)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kaip jau minėjau - ruožas man nežinomas, tai nieko nustabaus jog grįždamas mišku link mašinos....pasiklydau '''bum . Klaidžiojau apie gerą valandą, taip bevaikštinėdamas bala žino kur, užtikau raganos namelį :-D

Paveikslėlis

Po šiandienos pasivaikščiojimo šis, mano naujas "žaisliukas", deramai užims vietą masalinėje nes būtent jis šios dienos didvyris :-D :gutgut :gutgut

Paveikslėlis

Tai va tokia buvo viešnagė močiutės tėviškėje :/braj;
 #496776   Jekim
 29 Lie 2013 13:52
Sveiki,

Ka tik apsigyvenau šalia Minijos upes, Ketvergiu k., tad pagaliau nusprendžiau paimti meškere i rankas po 10 metu pauzes. Planavau įsigyti botą, kad lengvai nukeliavus pėsčiom, praleisti pora ryto valandėlių prie vandens. Bet perskaičius viską ką radau čia apie Minija ties tilta link Šarnu sodu, ir apsižiurėjus ši savaitgali vietoj, truputi nusiminiau. Atrodo , kad šitoj Minijos atkarpoj su plūde daug nenuveiksi. Šapalai, ešeriai - tai spiningo prerogotiva. Tai pirmas mano klausymas butu, ar iš tikrųjų planuojant žvejuoti minėtoj vietoj geriau atidėti plūde?
Tiesa sakant, garaže guli senai padovanotas spiningas, kuri anksčiau bijojau panauduoti. Gal būt pagaliau atėjo laikas išbandyti...
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 51
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė