Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #490620   WooHoo
 30 Bir 2013 19:47
Tai nelegalų yra buvę ir daugiau :) Ir planas yra legalius pagauti.. Tik, kad ten kur jį pamačiau, tai krantais beveik neįmanoma praeiti, žolynai, krūmynai virš galvos, baisiau nei žiemą per pūsnis iki klyno :)
Ir šiaip jau senai svajoju sau maloniai bristi per upę, o ne per dilgėlynus ir dairytis, kad į kokį urvą neįdribtum :)
 #490957   Donasssss
 01 Lie 2013 23:26
RastaMan,esu panasioj situacijoi su upetakiais kaip ir tu. labai susidomejau ta zvejyba. dar tik kelis kartus tikslingai variau ju gaudyti,tai maziuku pagavau daug,su pora artejau link 30 cm,bet manau kad nepriartejau,nes nematavau,nenoredamas ju kankinti. man truputi pasiseke,nes vienas zmogus,kuris juos gaudo jau seniai ir pagauna laaaabai graziu upetakiu,nusiveze mane y savo vietas ir parode kas,kaip ir ant ko. na o dabar belieka dirbti ir dirbti....
 #491215   RastaMan
 02 Lie 2013 21:47
Donasssss, pamatysi, greit ir mes turėsim kuom pasigirt, kai rankoj laikysim po 40+ cm upėtakį :-D
Teisingai rašei "na o dabar belieka dirbti ir dirbti...."+ mokytis iš žmonių, kurie supranta "šitą reikalą" :ks>
 #491453   Vvigass
 03 Lie 2013 15:07
Buvau vakar viename man naujame Minijos ruože upėtakių pasižvalgyt. Nebuvau matęs dar tokio kibimo ... kiršlių, tiksliau kiršliukų. Pora buvo gal 32-35, o kiti 15-20 cm. Pagavau-paleidau virš 20, o dar kiek nusipurtė pakelti virš vandens. Laužiau trišakio kablio vieną atšaką, kad mažiau kablių apžiotų, o tai kai apžioja visas tris atšakas, vargas iškabint kablį. Upėtakių pagavau apie 10, didžiausias apie 30 cm. O per nulaužtą kabliuką (turbūt) vienas rimtesnis egzempliorius pasispardęs gerai paspruko. Laaaabai nusekusi Minija.... :cry:
 #491956   JustasM
 05 Lie 2013 12:15
Upėtakių žūklei nesu žalias, bet šiemet didesnių kaip 44 nepapuolė, buvo vienas užkibęs monstriukas, pavasarį, gal šlakis neišėjas sublūdijo, bet jautėsi kad žuvis solidi ;-)
Paveikslėlis
 #492119   RastaMan
 06 Lie 2013 10:37
Sveiki :/braj; ,
vakarykštės dienos scenarijus praktiškai identiškas praeitos savaitės pasivaikščiojimui.
Kibimų daug, trys mažyliai palaikyti rankose, +- 7 "nusiputrė"(tiksliai nepamenu kiek nes beskaičiuodamas skaičių pamečiau :grin: ).

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tik šį kartą antro šanso nesuteikdavo, jei pirmu kibimu neužkibo, tai bandyk nebandęs - iš slėptuvės nebeišprašysi :-D
Ir vėl "atėjo" tas laikas, kai prašau Jūsų pagalbos (reikia papildyti teorines žinias :ks> :-D )
Tai va keletas klausimų (prašau jei pasirodys kvaili, nesijuokit. Klausiu nes nežinau :grin: ).
Kalba eitų kur bandyt ieškot didesnių šios rūšies individų (teorine prasme).
Pradžiai, kokią upę reikėtų pasirinkt (pavadinimo neklausiu :-D )? Dydžio atžvilgiu geriau rinktis didesnę/platesnę (kaip pvz tarkim Minija, Veiviržas), ar pilnai įmanoma didesnių surast ir mažesnėse (kaip pvz tarkim Agluona, Aisė)?? I pavadinimus nekreipkit dėmesio, čia tik įsivaizduojamas dydis :grin: .
Jei upė nepažįstama, tai kokį ruožą patarumėt bandyt? Aukštupį, žemupį, ar tame visiškai nėra skirtumo? (pasikartosiu, kalba eina apie didesniuosius :ks> )
Na ir dėl masalų.
Naudojat didesnius (didesniais vadinu vobleriukus 5cm ir +, mažesniais masalais pvz sukrės nr.1) vien tik todėl, kad nežaloti mažesnių, ar todėl, kad tik didesnis masalas priverčia "pelekus pajudint" stambesniam upėtakiui (ale tik didesnis kąsnis vertas jėgų eikvojimo).
Dėkingas už atsakymus tiems kas nepatingės paskaityt ir atsakyt
AČIŪ :/braj;
 #492135   Vegys
 06 Lie 2013 12:56
RastaMan rašė:Tik šį kartą antro šanso nesuteikdavo, jei pirmu kibimu neužkibo, tai bandyk nebandęs - iš slėptuvės nebeišprašysi
Kai pirmo išpuolio metu nepataiko, man yra padėję, kai neskubi mest, o padarai pauzę.Tada jau tiksliai žinai kur jis yra ir stengiesi pravest kaip galima arčiau slėptuvės ir kuo ilgiau išlaikyt toje vietoje masalą.
 #492137   Donasssss
 06 Lie 2013 13:38
blemba taip niezti rankos,bet tas vandens mazejimas ir nezmoniskas karstis varo y nevilti....
 #492157   Arvidys
 06 Lie 2013 16:42
Gražios nuotraukos! :gutgut
 #492172   Donasssss
 06 Lie 2013 21:36
buvau nulekes keliom valandikem.... maziukai ejo is proto,su tais kur nusipurte tai turbut koks 15 drasiai butu. nu ir pirmaji legalu buvau uzsikabines,bet jis buvo stipresnis sy karta ir po keliu zvakiu nuplauke... ir dar du maziukai sapaliukai pasirase.
 #492182   Ignelis
 07 Lie 2013 00:14
Donis rašė:Siandien tuose kerynuose nuo vandens pavirsiaus kazka rinko gan nemazas upetakis,sedejau koki pusvalandi ir grozejaus,gal turit kokiu minciu kaip jam cia graziau pateikti sausa musele? :-D

Paveikslėlis
su stekeriu is virsaus graziai nuleist... :grin: :gutgut
 #492209   mindoze
 07 Lie 2013 11:05
RastaManto paaiskinti nepavyks zodziais, tam reikia praktikos ne vieneriu metu nes yra labai daug niuansu su sia zuvyte ta reikia patirti savo kailiu ir suprasti paciam kas kaip ir kur. dideli migruoja pastoviai sendien sekliai rytoi duobei poryt viduri upes ta reikia paciam zinoti koks vanduo koks oras koks mitybos racionas kur kokia sleptuve. as kai pradejau tai metus intensyvaus mokymosi, kitais metais padovanojo pirma 36cm poto pradejau suprasti kas ir kaip ir kur. tai kad galiu tik kantrybes palinketi! kantrybes ir daugiau praktikos ir viskas bus gerai.
 #492231   RastaMan
 07 Lie 2013 18:25
O tai kokie pastebėjimai dėl masalo dydžio? Tai vistik didesni tik tam, kad nežalot mažųjų ar su mažaisiais didesnės žuvies tiesiog neišprašysi pajudėt - per mažas kąsnis jėgų eikvojimui??

Prie to paties dar norėčiau sužinot kokių spalvinimų ir kokio dydžio "Yo Zuri L Minnow" patartumėt įsigyt Minijos ir Veiviržo intakams????
 #492235   Sokratas
 07 Lie 2013 19:01
juk jei upėtakių daug, labai greit atsibosta su tais mažiukais žaisti, tai ir dedi didesnį masalą, ir kad nežalot mažųjų, ir kad didsnį pagaut...

O jei jų mažai,tai dėsi bet ką, kad tik užkibtų bet koks :)
 #492258   Donasssss
 07 Lie 2013 21:57
syvakar buvau vel islekes,tik dabar variau labiau y upe nei y upeli. taciau vaizdelis nekoks.... vandens ziauriai mazai,maziukai vel kibo gerai,dar pora sapaliuku ir keli eseriukai,legalu upetakiu neradau....
 #492346   mindoze
 08 Lie 2013 11:59
Prie to paties dar norėčiau sužinot kokių spalvinimų ir kokio dydžio "Yo Zuri L Minnow" patartumėt įsigyt Minijos ir Veiviržo intakams????[/quote]
didesniu vobleriu tokiu kaip 5-7cm maziukai maziau atakuos,o dideli neims o tik bandys pravyti pasirodziusi konkurenta tai tokiu atveju tu tiesiog pamates isejima gali drasei parukyti ir uzsideti nedideli vobleriuka, vo ta tai suvalgys nes jau matys ne konkurenta o maista ;-)
spalvinimai daugiausia tiktu geltona spalava o seip spalvinimas yra naturalios zuvytes pvz upetakiuko imitacija kirsliuko is juozo tai panasei i situos http://parduotuve.spiningavimas.lt/vobl ... mr-sr.html
seip pasivartyk nuotraukas po foruma ten pilna masalu spalvinimu ir susidarysi nuomone. as tai pradejau nuo salmo hornet geltonas upetakiukas :gutgut
 #492853   JustasM
 10 Lie 2013 11:55
Galiu teigti tik tai, kad upelis upeliui nelygus, viename iš žemaitijos upelių dirba vienas masalas kitame visiškai netinka, aišku lenkiu galva prieš japonus, jie man sėkmingiausi pastaruoju laiku, pažiūrėk usami voblerių, pats išbandžiau, jie labai smagūs, srove gerai laiko, pats dabar užsakiau dideli kieki, patiko jie man :gutgut o dėl upėtakių viršijančių 35 ir daugiau, tai jie kimba pastebėjau vasara vėlai vakare arba anksti ryte kai tik saulė kyla, pamatai bulkas dideles, ir švyst vobleriuką, ir verpetas iškart kitam gale :cool: bėja patarimas, dabar šiuo metu, eik prieš srove, ieškok upės pagilėjimų, kur srovė lėtesnė, jei dar koks medis nuvirtęs, ten stovi didesni, nežalokim tų mažiukų, nelyskim į tas rėvas, ar sėklius, ne ta žuvis ;uolrait
 #492980   RastaMan
 10 Lie 2013 19:41
Eilinį kartą dėkingas visiem už atsakymus :gutgut :gutgut
 #493243   Donasssss
 11 Lie 2013 22:44
porai valandu vel buvau nulekes... vandens lygis jau tragiskai zemas,mazgiai kabinejasi ir fsio. o kazin kiek yra tiesos tame,kad kai vanduo ziauriai nusenka,didesni upetkiai plaukia y upe,kur yteka tie upeliai. ir laikosi kazkur netoli tu intaku. nepamenu kur girdejau sita versija,o gal net tribunoj skaiciau
 #493320   silkius
 12 Lie 2013 12:35
Danasssss, palietei idomią ir tuo pačiu aktualią temą. Iš savo kuklios upėtakiavimo praktikos galiu pasakyti, kad man atrasti ju vasarviečių pagrindineje upeje nepavyko... :(
Gal atsilieps į šį klausimą Znatoky , kurie juos gaudo jau dešimtmečius?
 #493388   RastaMan
 12 Lie 2013 19:01
JustasM rašė:...ieškok upės pagilėjimų, kur srovė lėtesnė, jei dar koks medis nuvirtęs, ten stovi didesni...
Kaip tik pamėgtame upelyje žinau tokią vietelę :grin: kur gerokai giliau nei visur kitur ir kaip tik ten baigdavau savo žvejybas nes nuo tos vietos kur pradėdavau gan toli gaunas kulniuot, tai dabar būtent nuo tos vietos ir bandysiu pradėt + bus proga upelį ir toliau patikrint, kur dar nesu buvęs :v-ar
 #493496   Taacis
 13 Lie 2013 17:15
viskas IMHO

vasara ne tas metas, kai galima pagaut daug ir dideliu upetakiu (tam yra balandis-geguzhe ir rugpjutis-rugsejis)

mazhuose upeliuose tik pats procesas kaifovas, rezultatai stambesni didesniuose upeliuose

jeigu jau jieshkot kazhkokiu ydomesniu trofeju, tai tokiose vietose, kur "joks upetakiautojas, savam prote" neieshkotu (nu mazhdaug atkarpa, kur "nu negali chia buti upetakiu"- jeigu tokios mintys lenda galvon, reishkia gal ir kiti tokias mintis turi- vat gal ir apeina ta "nevykusia" viechike)

nu bet kaip ten bebutu- vasara upetakiai nekimba; Lietuvoj ju beveik nera; tie kurie yra visi labai mazhi :tia-tau

P.S.: y Arabo ir Donio nuotraukas nuorodu man nedekit, bo ten arba foto zhopas, arba zhvejota neLietuvoj (Arabijoj kogero) :grin:
 #493523   RastaMan
 13 Lie 2013 23:03
WooHoo, pagaliau 38 cm, pirmas mano legalas ''plot (kaip man tai didelis įvykis, pirmi metai upėtakių žvejyboje juk :v-ar )
Sorry už kokybę nes stipriai sulijau ir fotikas sušlapo, tai teko su telefonu fotkint (beje fotikas iki dabar dar neatsigavo, na, bet nieko pats laikas naują pirkt :-D )
Paveikslėlis
 #493526   krioklis
 14 Lie 2013 01:03
Vasara upetakiai kimba!
 #493527   MINDULE
 14 Lie 2013 01:12
RastaMan rašė:(beje fotikas iki dabar dar neatsigavo, na, bet nieko pats laikas naują pirkt :-D )
Idek i ryzhius nakchiai, ishtraukia dregme...

P.S. Na ir aishku visa laika yra fenas plaukams dzhiovinti ;-)
 #493549   JustasM
 14 Lie 2013 11:55
RastaMan rašė:
JustasM rašė:...ieškok upės pagilėjimų, kur srovė lėtesnė, jei dar koks medis nuvirtęs, ten stovi didesni...
Kaip tik pamėgtame upelyje žinau tokią vietelę :grin: kur gerokai giliau nei visur kitur ir kaip tik ten baigdavau savo žvejybas nes nuo tos vietos kur pradėdavau gan toli gaunas kulniuot, tai dabar būtent nuo tos vietos ir bandysiu pradėt + bus proga upelį ir toliau patikrint, kur dar nesu buvęs :v-ar
Labai jau aiškiai nupasakojai ir taip visiems gerai žinomo upelio ruožą, tavo pėdas turbūt ir mačiau paliktas :-D
Kibo tie mažiukai be proto, tik keli ~32cm tik susigundė.
PS vasara kaip girdėjau iš vieno upėtakius reikia gaudyti su super mažais vobleriukais, tipo didesni egzempliorių galima pagauti, dar nebandžiau to, gal pabandyti reiktų, gal kas pastebėjot ? :-D
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė