Skirvytėje iš valties 2013-07-28
Sveiki
Jau gan vėlų šeštadienio vakarą, tik gryžus iš lydekų žūklės, gavau iš tečio pasiūlymą, sekmadienio popietę atsipalaiduoti ant vandens. Yeeee, rytoj vėl į rybalką! Tikrinu orus, hmmm, bet palauk, juk vidurdienį +28 karščio! Skubu įtikinėti tėtį, kad vidurdienį mes ant vandens neatsipalaiduosim, o tik šusim ant saulės ir žuvys tokiu karščiu tikrai nenorės maitintis... O kas norėtų maitintis vos ne verdant, kaip puode? Ir mano laimei, po 10min. įtikinėjimų, man pavyksta
Nors ir ne su didžiausiu noru, bet tėvelis užsistato žadintuvą ant 6.00
Taigi, prieš septynias mes jau plaukiame Skirvytės paviršiumi. Ant kranto savaitgalį vietos nelabai ir terasi... 2,3 Skirvytės krantinės ,,nusėtos'' palapinėmis, po truputį iš jų lenda užtinę veidai, juokingas vaizdas
, kiti žvejai jau anksčiau pradėją rytinę žūklę, sėdi, bandydami kanors suvilioti... Plauki ir visų žvilgsniai krypsta į tave ir jų akyse aiškiai įžvelgi norą, norą irgi plaukti... Ha Ha, tas geras jausmas, gal ir negražus, pasipūtėliškas, bet geras... Tas jausmas, kai kiti tau pavydi
Atplaukiame į vietą, leidžiame inkarą, metam po dugninę ir laukiam... Ilgai laukti nereikia, staigūs ir trumpi meškerės galiuko liktelėjimai parodo, apie kimbantį ešeriuką. Laukiu toliau, kibimai nustoja... Ehhh... Mažylis bus nudraskęs slieką... Partraukiu - ''akurat''. Dedu naują, metu. Laukiu. Vėl ''prisikniso'' ešeriukas... Stipresnis timtelėjimas, kertu - nu ką, pareik čia mažyli
Jo laimei nepasikirto, o tai būčiau truputį baimės įvares, kad nebeliestų mano slieko, kol neužaugs
Tečiui taip pat, ta pati problema su mažyliais. Vėl užsimetu, netrukus ilgesnis ir jau stipresnis kibimas, kertu, ir kažkas muistosi. Pasirodo tai kuojelė
Ešeriukai pasitraukia, prasideda plakių kibimai, na, vis geriau nei mažyliai dryžuotieji
Po keliu nedideliu plakiūkščių ištraukiu ir šios dienos didžiausiąjį plakį
Tetis per tą laiką ištraukia ir karšį. Po karšio tečiui pasirašo ir didžiausia šios dienos kuoja
O kur manoji žuvis? Normalesnis kibimas, kertu, Ahh kažkas yra, bet ne tas, ne tas ko aš noriu... Pasirdo, tai šiek tiek didesnis ešerys
Dar ir pasienietis sutrukdo žvejybą
turbūt norėdamas patikrinti kas mes per vieni. Paprašo mūsų dokumentų, dokumente turi būti asmens kodas, namie teturėjau pirmos klasės mokinio pažymėjimą (dabartinis kažkur nusimetė), vyriškis pažiūri dar į 7metų vaiko nuotrauką, tada kiek suglumęs į mane, paaiškinu kame reikalas... Viskas gerai. Puiku, pagaliau galiu tęsti žvejybą toliau.
Užsimetu ir netrukus karšinis kibimas. Kertu, ir pagaliau, pagaliu jaučiu, kad turiu karšį, nors ir ne per didžiausią, bet vistiek
Bet tuo pat metu, tetis ištraukia apie 1,5kg. karšį ir mano džiaugsmas kažkaip išblėsta, nes tas mano karšiukas, prieš 1,5kg. tėvelį, tikrai atrodo apgailėtinai
Bet nenusimenu, vis dar jaučiu, kad šiandien dar pagausiu tą ''savąją'' žuvį
Užsimetu, vėl karšinis kibimas, kertu ir vėl jaučiu karšį
Šiek tiek didesnis, bet neįspūdingas... Metu vėl į ta pačią vietą, kažkas kimba, ištraukiu - plakis. Po to vėl plakis, ir dar vienas
Po to ištraukiu dar ir pūgžlį
PICT0390.JPG (38.31 KiB) Peržiūrėta 8322 kartus(ų)
Nenoriu prisikalbėti, bet dabar šių žuvų pagaunu žymiai mažiau, negu praeitais ar užpraeitais metais, ir tai tikrai mane džiugina
Stovėjom ties Skirvytės viduriu, todėl nusprendžiau laimę išbandyti rusų pusei
Užsimojau kiek tik eina, ir švinas jau leidžiasi pas kaimynus
Laukiu 5min., 10min. - nieko, nei ešeriukai nekrutina. Nusprendžiu dar palūkėti 5min. ir permesti. Laukiu ir kibimas, valą atleidžia - beveik garantuotai karšis
Kertu ir Auu Yeeee, tas ko aš šiandien ir laukiau...
Žuvis prašo valo, kiek patraškėjas ritės stabdis nutyla, ir sunkiai sukdamas ritę traukiuosi žuvį link savęs. Prie valties nenori kilti į viršų, bet šiek tiek pakovojus, pavyksta žuvį parsitraukti. Ant paviršiaus suspidi nemažas karšis, tiesa, didžiausias mano gyvenime
2.41kg. ir 54cm.
Labai atsiprašau už foną, bet kai fotografas tetis, tai jam nesvarbu kaip, svarbu tik kuo greičiau
Aišku ir pačio kaltė, neapsižiūrėjau...
Dar pažvejojame pusvalandį, bet jau ir 10.30 , kaip ir buvo išpranašauta darosi karšta, ir žuvys nelabai benori kibti... Todėl vyniojam meškeres ir plaukiam šeip pasiplaukioti
Štai kokių kadrų pavyksta užfiksuoti mariose:
Prieš saulę, išskietęs sparnus, šildosi kormoranas
PICT0406.JPG (30.27 KiB) Peržiūrėta 8322 kartus(ų)
PICT0408.JPG (31.96 KiB) Peržiūrėta 8322 kartus(ų)
Netoliese, ant į vandenį įvirtusio medžio, tupi visas pulkas
Pasibaido mūsų ir nuskrenda...
Kažkada, šie gražūs paukščiai, buvo įrašyti į Lietuvos raudonąją knygą, o dabar jų prisiveisė tiek, kad buvo pradėti naikinti... Gamtosaugininkai tikina, kad šie paukščiau daro didelę žalą gamtai - jų išmatos, dėl kažkokios priežasties labai rūgščios ir medžiai, kuriuos šie paukščiai dažniau apšika ( pvz, kur jie dažnai tupi) nudžiūsta, o taip pat paukščių pagrindinis maistas žuvis...
O čia žuvis, kuri ir vėl prieš mano valią, buvo paimta namo - vešim pas senelius... Būčiau pasiėmęs tik savo karšį, na, bet čia tėčio valia...
Ir vėl nepasiėmiau svarstyklių, kai iš vakaro tyngi susiruošti daiktus, tai ryte visko ko reikia prisiminti neįmanoma
Nepeikit už šias nuotraukas...
Iki kitų kartų
Svarbiausia būsiu gamtoj pabuvęs - pasiteisinimas blogiausiu atveju...