Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #492339   Vegys
 08 Lie 2013 11:46
Nemandagu klausimu į klausimą atsakinėt ... :roll:

Klausimas kilo, kai kažkada prireikė tokių taisyklių, o priminė apie tai http://www.am.lt/VI/index.php#a/13314 straipsnis, kur rašoma "„Lietuvoje norime sukurti specialią žvejybos zoną ir mūsų šalies, ir užsienio žvejams mėgėjams, kad norintiesiems sugauti trofėjinių žuvų nebereikėtų vykti į Norvegiją, Švediją ar kitas Skandinavijos šalis. "

Nesvarbu. Nežinai tai nežinai.
 #492341   SauliusM
 08 Lie 2013 11:52
o ka cia zinot? niekam tai nera aktualu ir tiek. o ten kai sukurs ta roju (jei sukurs), tada ir bus kalba apie tai. gal ten kokios limituotos zukles taisykles (greiciausiai) galios. tai jas ant kokio flajerio gal ir atspausdins angliskai tie, kurie nores pinigu is to uzsidirbt. o dabar tai skestanciuju gelbejimas yra paciu skestanciuju reikalas.
 #492348   Seraphim
 08 Lie 2013 12:08
neskaičiau čia dalies diskusijų, bet jei tarkim spiningauju ir nueinu tarkim 4 km atstumą ir šiukšles reikia rinkti 5 m spinduliu tai dabar man reikes nurinkt 20000 m2 plotą ir tik tada žvejot jame?
 #492349   SauliusM
 08 Lie 2013 12:11
Seraphim rašė:neskaičiau čia dalies diskusijų, bet jei tarkim spiningauju ir nueinu tarkim 4 km atstumą ir šiukšles reikia rinkti 5 m spinduliu tai dabar man reikes nurinkt 20000 m2 plotą ir tik tada žvejot jame?
taip
 #492352   Slovak
 08 Lie 2013 12:16
SauliusM rašė:o ka cia zinot? niekam tai nera aktualu ir tiek. o ten kai sukurs ta roju (jei sukurs)
O ka ten kurti :) Vietinis Papaninas su akvalangu uzsinieciam ant kabliuko trofejinius zuvys
kabins :grin:
 #492358   Slovak
 08 Lie 2013 12:40
SauliusM rašė:
Slovak rašė:O ka ten kurti :)
manyciau, kad yra ka. tik ar patemps, tai cia kitas klausimas.
jeigu pavyks, tai puiku, o trupuciuka smaikto forumui nepakenks
 #493461   Sokratas
 13 Lie 2013 09:44
jo , tikrai, atsirado vos ne visi, katrie buvo dingę....žiūrėjau Mažeikių rajoną.
 #495005   giedriuzzz
 21 Lie 2013 20:13
Iškilo vat man toks klausimukas dėl bučiukų vėžiams. Taisyklėse rašoma, kad:
4.1. bučiukas vėžiams gaudyti – ne ilgesnė kaip 100 cm ir ne platesnė kaip 50 cm gaudyklė;

Anksčiau kiek žinau tokio punkto nebuvo, beje ir žūklės parduotuvėse yra pirkt ilgesnių bučiukų vėžiams. Kokiu pagrindu atsirado šis ilgio ribojimas?
Prieš kelis metus esu naudojęs tokius: http://www.skelbiu.lt/skelbimai/buciai-13755780.html
Tai tipo dėl 5cm jų jau naudot nebegalima (na nebent tik invaziniams gaudyt)?
 #495017   giedriuzzz
 21 Lie 2013 20:31
Nu vadinas reiks eit ryt paparint vienos pardės savininką, nes žinau kad pas jį yra bučiukų vėžiams ilgesnių :lol:
Galės namie kaip dekorą pasikabint :lol:
 #495698   wenckus
 24 Lie 2013 13:22
Klausimas, jei nori užsisakyti žvejybos leidimą (suteikiantį teisę žvejoti išnuomotame telkinyje) ar reikia taip pat turėti ir ŽMB? Taip pat ar reikia rinktis telkinius kuriame galios šitas leidimas? Pvz jei žvejosiu Varėnoje Glūko ir Glėbo ežere man reikia dviejų leidimų ar tiesiog užtenka išsirinkti Varėnos rajoną ir galiu žvejoti visuose ežeruose?
 #495706   Rapolas
 24 Lie 2013 13:39
wenckus rašė:Klausimas, jei nori užsisakyti žvejybos leidimą (suteikiantį teisę žvejoti išnuomotame telkinyje) ar reikia taip pat turėti ir ŽMB? Taip pat ar reikia rinktis telkinius kuriame galios šitas leidimas? Pvz jei žvejosiu Varėnoje Glūko ir Glėbo ežere man reikia dviejų leidimų ar tiesiog užtenka išsirinkti Varėnos rajoną ir galiu žvejoti visuose ežeruose?
Glėbo ir Glūko ežereruose- tas pats leidimas (L09 leidimas žvejybai išnuomotuose telkiniuose /Varėnos raj.)
https://alis.am.lt/actionNewApplication ... 37165A56D4
p.s.: ten nemažai kur tas leidimas galioja
p.p.s.: o jei nėra ežero saraše- tai gali žvejot (nu jei neprivatns koks :D)su žvejo mėgėjo bilietu (ans galioja visuose neišnuomotuose LT vandenyse) ;)
 #495756   rimantasm
 24 Lie 2013 16:00
wenckus rašė:o žvejybos leidimą galima nusipirkt tik per el. bankininkystę ar ir iš perlo?
Galima ir iš Perlo terminalo:

Įsigyjant meškeriotojo bilietą tokiame terminale, reikia žinoti paslaugos kodą – 101081.
„Perlo“ terminaluose galima įsigyti ir meškeriotojo kortelę žvejybai Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose. Įsigyjant meškeriotojo kortelę paslaugos kodas – 101082.

Šaltinis: http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=11691
 #496184   Negazdink
 26 Lie 2013 10:30
wenckus rašė:Neradau taisyklėse su kiek skritulių galima žvejoti?
6. Vienu metu galima naudoti ne daugiau kaip 5 bučiukus ar samtelius vėžiams gaudyti ir 4 kitus mėgėjų žvejybos įrankius. Bendras vienu metu naudojamų kabliukų skaičius negali viršyti 6 vienetų, išskyrus stintų žvejybą nuo ledo, kur bendras kabliukų skaičius gali būti 12 vienetų. Dvišakis ar trišakis kabliukas laikomas vienu. Rainuotųjų ir žymėtųjų vėžių gaudymui bučiukų ir samtelių kiekis neribojamas, šiuos vėžius taip pat leidžiama gaudyti rankomis ir graibštais, tačiau tokios žvejybos metu visi sugauti plačiažnypliai ir siauražnypliai vėžiai turi būti nedelsiant paleisti į tą patį vandens telkini.
 #496187   wenckus
 26 Lie 2013 10:35
Aš maniau kad bus kaip nors išskirstyta kitaip :) Vadinasi vienu metu galiu turėti 5 bučiukus, spinigą ir tris skritulius? Ar aš teisingai suprantu?
 #496194   Negazdink
 26 Lie 2013 10:45
wenckus rašė:Aš maniau kad bus kaip nors išskirstyta kitaip :) Vadinasi vienu metu galiu turėti 5 bučiukus, spinigą ir tris skritulius? Ar aš teisingai suprantu?
Nu taip, nes parasyta ir 4 kitus irankius...
 #496197   wenckus
 26 Lie 2013 10:48
:) maniau kad bus parašyta, žvejybos metu galima naudoti ne daugiau kaip 5 skritulius :)
Ok ačiū už išaiškinimą, reikia dabar tik skirtulių įsigyti.
 #496721   PelkiuSenis
 29 Lie 2013 11:06
Tai kaip suprantu, sitam pasitikrinu:
https://alis.am.lt/actionFishingApplica ... rmitType=2
Ir jei nera sarase man idomaus vandens telkinio reiskias tinka paprastas bilietas. O kiek prisimenu - tai jau mzd nebeturi vandens telkiniu priklausanciu jiems, ar as kazka maisau? :)

Ir dar, klausimas apie lasisas - ar jau prieme naujoves del kainu licencijai? Pernai buvo 10lt, o siemet kiek?
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė