Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #493554   RastaMan
 14 Lie 2013 12:31
Nemanau, kad pagal mano pasakojimą galėtų atsekt katras čia upelis, nes vakar buvau visai kitame ir identišką vieta priėjau, kurią buvau aprašęs (nors tikrai nesiginčiju, ten kur vaikštau tikrai svetimų batų pėdsakų esu matęs ne vieną :grin: , bet turbūt atrast vietą kur visiškai niekas nevaikšto šiais laikais praktiškai neįmanoma :-D ), ir + kaip rašei "iėškok pagilėjimų ir jei dar koks kelmas..." tai būtent tokioje vietoje ir pagavau minėtą savo pirmajį legalą 38 cm ''plot
Beje kažkaip niekaip "neatrandu vietos" vobleriam :mėlynvarla Pvz. vakar priėjęs tariamai vietą kur turėtų būti upėtakis, ją nuoširdžiai apmėčiau vobleriais (mažais!) - ir nieko, bet tik pasikeičiau į jau pamėgtą Mepps black fury, jau po pirmo pravedimo atsekė upėtakis...
 #493557   Sokratas
 14 Lie 2013 12:37

PS vasara kaip girdėjau iš vieno upėtakius reikia gaudyti su super mažais vobleriukais, tipo didesni egzempliorių galima pagauti, dar nebandžiau to, gal pabandyti reiktų, gal kas pastebėjot ? :-D

jo, super maži voblos, plius trys trišakiukai yr gerai: vienas iš priekio, kitas per vidurį ir trečias gale. tada jau garantuota...
 #493563   krioklis
 14 Lie 2013 13:19
Minija pries tris dienas.

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #493609   Donis
 14 Lie 2013 19:46
JustasM rašė: PS vasara kaip girdėjau iš vieno upėtakius reikia gaudyti su super mažais vobleriukais, tipo didesni egzempliorių galima pagauti, dar nebandžiau to, gal pabandyti reiktų, gal kas pastebėjot ? :-D

tai cia tipo upetakiai irgi dantis meta vasara,kaip lydekos? :-D
 #493653   JustasM
 15 Lie 2013 07:34
Donis rašė:
JustasM rašė: PS vasara kaip girdėjau iš vieno upėtakius reikia gaudyti su super mažais vobleriukais, tipo didesni egzempliorių galima pagauti, dar nebandžiau to, gal pabandyti reiktų, gal kas pastebėjot ? :-D

tai cia tipo upetakiai irgi dantis meta vasara,kaip lydekos? :-D
Doni :-D Aš čia šiaip blevyzga numečiau iš vieno žmogaus dialogo, kad didžiuosius upėtakius gaudo ant super mažų vobleriukų, kad jie maitinasi daugiau visokiom musėm ir k.t ;-) nebandžiau, tai gal tiesos yra jo žodžiuose ;-)
 #493892   Paupapas
 15 Lie 2013 23:26
Sveiki, buvau ir as siandien upetakiu pabandyt, perbridau miesteli ir leidausi zemyn upe, bet upetakiunebuvo nei kvapo, vien tik kuojos kaip parsai ir eseriokai, dar pora lydekaiciu uzmaciau, tada nubridau gal koki 1km uz tilto kur prasideda laukine gamta ir nustebau pamates kiek ten upetakioku plaukioja :shock: pakrasciais ju gan nemazai stovejo, bet visi tokie delniniai kaip nukirpti, tada priejau toki maza upelioka kuris i sventaja iteka, ten gal 6 kokie upetakiokai stovejo, kai arciau priejau nufotkint issibaide, bet dar galima pamatyt pora
Paveikslėlis
paejau gal pora metru ir uzmeciau voblerioka netoli saves ir uzsikabino toks nedidukas
Paveikslėlis
tada bridau tolyn, bet issimaudziau ir baiges visa zvejyba :grin: zodziu pirma upetakiu zvejyba, manau pavykus, gerai praleistas laikas, gamtos grozis ir 100% ramybe. ko daugiau noret? Taip, kad jeigu kas i sventaja vaziuosit upetakiu, tai nesivarginkit ir nebraidykit po miesteli, ten jau vietiniai su sliekais viska isgaude :grin:
Paveikslėlis
 #494031   Sokratas
 16 Lie 2013 16:15
gerai kad čia taip tiksliai viską aprašei :gutgut , sliekininkai vėl turės darbo, o tai jau jiems visai badas buvo parėjęs....
 #494057   mindoze
 16 Lie 2013 19:34
Paupapas jei nori gaudyti upetakius ateityje tai stenkis, kad upelio pavadinimas isliktu tik tavo galvoje nes tokiais apibudinimais kaip dabar apipasakojei vietas gali jau po menesio neivieno upetakiuko nerasti. nevisi dori ir geranoriski zmones yra kaip tu
 #494070   Wytux
 16 Lie 2013 20:48
pakoregavau :-D gal Paupapas neuzpyks
 #494080   Sokratas
 16 Lie 2013 21:08
koreguok dar sykį,,, nesimato to koregavimo ko tai...

gyvenčiau ten arčiau, ryt par praretintos gretos būtų tų upėtakių :)...

Nu bet nieko, jau suskambinau treitai ketverai žvejukų, sakau kū jūs ten aukštaičiai veikiat, kad per upėtakius prabrist nebeina... :oops:
 #494142   JustasM
 17 Lie 2013 09:23
Bliam vienam pasakai, tas kitam pasako ir tas mielas upelis būna nutryptas.. nesakykit upelių kur upėtakiai ganosi.. daug dar pas mus murzių... kai mane nužudė vieno žmogaus pašnekėjimas... "Tie mažiukai labai skanūs" uch kaip kraujas pradėjo virti :evil:
 #494159   Sokratas
 17 Lie 2013 09:53
JustasM rašė:.. daug dar pas mus murzių... kai mane nužudė vieno žmogaus pašnekėjimas... "Tie mažiukai labai skanūs" uch kaip kraujas pradėjo virti :evil:
ne daug, o beveik visi...
Na taip panašiai iš 50-100 žvejų, vienas bus normalus, ta prasme, žvejojantis ne dėl pavalgymo, ir besilaikantis nors šiokių tokių taisyklių, nors šiokio tokio padorumo turintis...
 #494166   iusegun
 17 Lie 2013 10:25
off topic

sauliau, pasiulyk mazuroniui, kad zvejo leidimai butu isduodami tik isklausius "zvejo megejo" kursus ir islaikius egzamina :gutgut . na cia panasiai, kaip kad medziotojai laiko noredami isigyti medziotojo bilieta. patys kursai gal ir neprivalomi, bet egzas gauti zvejo kortele butu :gutgut
ir biudzetas pasipildytu ir murziu apmazetu, kurie neskiria starkio nuo pugzlio, nezino kokie yra zuvies ilgio, kiekio apribojimai ir pan.
 #494167   SauliusM
 17 Lie 2013 10:27
smarkus off topic... kas butu atsakingas uz tokiu kursu ir egzaminu organizavima ir is kokiu pinigu tai reiktu daryt?
prisigalvot galima visko, bet visos fantazijos turi atsiremt i kazkokius pinigus.
o pinigu yra tiek kiek yra.
 #494170   iusegun
 17 Lie 2013 10:33
taigi mes (norintis zvejoti) moketume ir viskas atsiperka. o uz medziotojus kas atsakingas, uz ju kursus? bureliai ar am?
 #494184   Taacis
 17 Lie 2013 11:52
SauliusM rašė:smarkus off topic... kas butu atsakingas uz tokiu kursu ir egzaminu organizavima ir is kokiu pinigu tai reiktu daryt?
prisigalvot galima visko, bet visos fantazijos turi atsiremt i kazkokius pinigus.
o pinigu yra tiek kiek yra.
Mano suopračiu, tai tie kursai turėtų būti apmokami pačio žvejo. Turėtų kainuoti nemažai, kad žvejui nebūtų noro prarasti tą meškeriotojo kortelę (už taisyklių nesilaikymą pvz).
Visa tai jau yra ir veikia konkrečiai Bavarijoje- kad gautum žvejo kortą turi lankyti klube (būrelyje) kursus (mokami), paskui turi laikyti egzaminą (pas kažkokius gamtosaugininkus, egzaminuojamasis turi pažinti žuvis, atpažinti sergančias, mokėti užmušti žuvį, žinoti taisykles, mokėti suteikti pagalbą skestančiajam) irgi mokamą. Tai vat kai žmogelis praeina visus šituos kursus ir gauną tą žvejo dokumentą, tada jis jau yra suinteresuotas teisingai elgtis prie vandens, o be žvejo dokumentos jis net negali nusipirkti leidimo žvejoti nuomojamam telkinį (bandžiau pažvejot upelyje- tai man leidimo gauti nepavyko, tai ir nepažvejojau. Nors ten pas juos yra Turistinis žvejo leidimas, atvykėliams, bet aš apie jį sužinojau pervėlai).
Tai vat ir anava- egzaminuoti galėtų kad ir tas pats rajono (apskrities) AA skyrius, egzui ruoštų arba būrelis arba pats žmogus galėtų ruoštis.
Tačiau, tačiau- tokio egzamino įvedimas kirstų per ministro reitingus (naudos būtų nelabai daug, o pasipiktinusių murzių ojojoj kiek atsirastų)- todėl nemanau, kad greitai Lietuvoj atsiras tokia civilizuota tvarka. Bet galėtų SauliusM prazonduoti situacija su tokiu pasiūlymu- pasimatytų kas pasišiauštų prieš tokia mintį ar politikai ar gamtosaugininkai...
 #494186   Seraphim
 17 Lie 2013 11:59
visiška nesamonė, nes yra žmonių kurie žvejoja 1-3 kartus metuose, tai jie tokiu atvėju netik egzaminų nelaikytų bet ir tų pačių leidimų nebepirktų + biudžetas nepapilnėtų nes pinigėlius už egzaminų laikymą "pravalgytų" tie kas egzaminuotų, tai norint padidinti biudžetą efektyviau būtų tiesiog kelt leidimo kainą.
 #494187   JustasM
 17 Lie 2013 11:59
Na Vokietijoje kaip žinau kad norint pradėti žvejoti turi praeiti kažkokius kursus, jei nori žuvį paimti būtina turėti koliuką žuviai užmušti.. bet ką čia kalbėti apie kultūra žmonių.. jei kai atvažiavę buvo vokiečiai pas mus lašišų gaudyti kancarus dėjo į kišenę..
 #494190   iusegun
 17 Lie 2013 12:15
o tai jei 1-3 kartus per metus pencininkas nuvaziuoja i soda, tai jam irgi teisiu vairuot nereikia?
 #494201   Rapolas
 17 Lie 2013 12:48
iusegun rašė:o tai jei 1-3 kartus per metus pencininkas nuvaziuoja i soda, tai jam irgi teisiu vairuot nereikia?

pencininkas dbr gali žvejot be bilieto ,na o kortelės reikia :-D
 #494204   Seraphim
 17 Lie 2013 12:55
iusegun rašė:o tai jei 1-3 kartus per metus pencininkas nuvaziuoja i soda, tai jam irgi teisiu vairuot nereikia?
lygini du visiškai skirtingus dalykus. Su automobiliu gali labai greit netik sau bet ir kitiem pavojų sukelt, tas pats ir su šautuvu, o kuo žvejai kelia pavojų kitiems?
 #494206   iusegun
 17 Lie 2013 12:59
gyvajai gamtai kelia pavoju savo nezinojimu...o kita karta sutiktas koks sliekininkas gali sukelti pavoju ir savo sveikatai... :-D
 #494208   Seraphim
 17 Lie 2013 13:04
iusegun rašė:gyvajai gamtai kelia pavoju savo nezinojimu...o kita karta sutiktas koks sliekininkas gali sukelti pavoju ir savo sveikatai... :-D
sliekininkas žvejoja slieku tikrai ne dėl nežinojimo. Jam dalampački tie egzaminai tikrai.
 #494221   JustasM
 17 Lie 2013 13:23
gal užtenka beprasmiškai blevyzgas rašyti ? nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.
 #494222   iusegun
 17 Lie 2013 13:24
o tai tesiant kursu tema, kokia gresme kelia zmogus nusipirkes daugiau nei 3 hektarus zemes? :-D
 #494232   Seraphim
 17 Lie 2013 13:52
iusegun rašė:o tai tesiant kursu tema, kokia gresme kelia zmogus nusipirkes daugiau nei 3 hektarus zemes? :-D
manau tokiom blevyzgoms čia nevieta. O ir klausimas tavo per aplinkui, tiesiai paklausk "kam norint gaut ūkininko pažymėjimą reikalingas egzaminas?". Tokio egzamino nelaikiau nežinau jo sudėties, bet manau turėtų būti klausimų apie darbų saugą ir t.t
 #494237   iusegun
 17 Lie 2013 14:08
mano tikslas apsaugoti lietuvos zuvu isteklius. na tai ir imkimes atitinkamu priemoniu, kurios padeda tai daryti. viena is priemoniu atitinkamas egzaminas, kad bet koks xliupikas negaletu eiti ir zvejoti nezinodamas elementariausiu taisykliu.
 #494255   SauliusM
 17 Lie 2013 14:37
Taacis rašė:Visa tai jau yra ir veikia konkrečiai Bavarijoje
bet kad tai veiktu dar kur nors tai man neteko girdet. ir ar vokiskas pavyzdys yra geras tai irgi klausimas, nes nezinau, ka ten per turistini leidima atkasei, bet nuvaziavus porai dienu i vokietija ten pazvejot, tai praktiskai neimanoma.
Taacis rašė: pasimatytų kas pasišiauštų prieš tokia mintį ar politikai ar gamtosaugininkai...
ir kas is to? tik erzeli sukeltum ir tiek. galima pagalvot, kad man dar skandalu mazai ir manes dar nuo ju nepykina...
 #494291   Taacis
 17 Lie 2013 18:37
Atsiprašau moderatorių, ir tikiuosi, kad jie perkels šitas neįtemą diskusijas kur reikia :roll: bet, kad jau pradėjom čia, tai ir rašau dar čia...
SauliusM rašė:
Taacis rašė:Visa tai jau yra ir veikia konkrečiai Bavarijoje
nezinau, ka ten per turistini leidima atkasei, bet nuvaziavus porai dienu i vokietija ten pazvejot, tai praktiskai neimanoma.
[/quote]
Kai iki galo išsiaiškinsiu ir natūroj išbandysiu- parašysiu. Tik nesu tikras ar šiemet :cry:
SauliusM rašė: tik erzeli sukeltum ir tiek. galima pagalvot, kad man dar skandalu mazai ir manes dar nuo ju nepykina...
[/quote]
Pabūgai :grin: :liež-uvis
  • 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė