Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #494129   renaldas
 17 Lie 2013 08:58
Naudoju situos stopikus http://www.drennantackle.com/viewProduc ... php?id=157#

Kasa darau vientisa su pagrindiniu valu, supynes kasa, laisva trumpa gala nukerpu, tada per pagrindini vala uzmaunu ta suktu per abi auseles ir ji nustumiu iki kasos mazgo, jis ten kaip istringa, ir tada ant jo uzmaunu ta gimini stopika, vot i viskas.
 #494303   vyrgaz
 17 Lie 2013 19:16
Bandžiau spuogą..tas kur aukščiau nupaveiksluotas buvo 4,5 cm ilgio- niekas nesipynė, amortizacija pakankama, net per didelė galbūt, nes sunkiai pakirsdavau karasikus..bandžiau ilgesnį, apie 8 cm ilgio spuogą- po kelių metimų net į mazgą susimetė..Paskum susukau paprastą kasytę iš monuškės ir atžvejojau visą likusį laiką.. :) Žūklės salygos buvo gana sudėtingos- staigi brovkė ir paskum sėklius su žolėm..tai žuvį reikėjo ko ne oru vest..
 #494374   Bear111
 17 Lie 2013 22:19
Surista is 0,26 tenrya fluorocarbon, kasytes ilgis 15cm. uz kasytes mazgo Drennan stopmazgis, po to guminis rutuliukas , kad stopmazgis neistrigtu I burbuliuka (segtuka) ir Drennan burbuliukas sektukas seryklai prisegti. Manau elementu ne per daug, visi reikalingi.
Prikabinti failai
DSC_0015-391709743.jpg
DSC_00141629467286.jpg
 #494441   Sokratas
 18 Lie 2013 09:32
O kuom geresnės, Renaldai, tos šėryklėlės, kur matosi tavo sistemėlės foto, už eilines, na tas paprastas, kurios guli daugelyje parduotuvių, apvalias, ketvirtainiškas, trikampes?
 #494449   Sokratas
 18 Lie 2013 09:41
aaa, supratau...
O aš ir iš tų metalinių išimu nacher tuos kamščius plasmasinius, kad pašaras išbyrėtų geriau...
 #494450   renaldas
 18 Lie 2013 09:44
bobis rašė:aaa, supratau...
O aš ir iš tų metalinių išimu nacher tuos kamščius plasmasinius, kad pašaras išbyrėtų geriau...
Tai galai pas tas plastmasines ir atviri, bet pats korpusas uzdaras, tai prilaiko plovima, jei gerai suspaudi pasara, tai dar kartais parsitrauki likuciuos pasaro.
 #494451   RoBass
 18 Lie 2013 09:47
bobis rašė:aaa, supratau...
Tie kamsciai stipresneje sroveje zvejoti, kad kuo leciau pasaras iseitu, daugiau jie niekam nereikalingi...
P.S viens prie vieno sistemele risu kaip pas Bear111 , kasytes ilgis kaip kada 10-15cm, kaip pacios rankos surira :) , labai elementari ir nesipainiojanti ( nu gal viena kita karta)
 #494452   Sokratas
 18 Lie 2013 09:49
tai aš čia viską atbulai, reiškias, darau, man bais nepatinka, kai parsitraukiu su pašaru,galvoju nelieka jo ten, užmetimo vietoj pajaukinimui ...Kitą syk spaudžiu į šėryklą silpniau, kad jis geriau išbyrėtų, išsiplautų skleisdamas kvapą, viliodamas žuvis....
Na toks mano mąstymas, matyt klaidingas....
 #494458   RoBass
 18 Lie 2013 10:02
renaldas rašė:tik jei stipresne srove, pasara daryk toki, kad jis neisbyretu tik atsitrenkes i vandeni
Teisingai parase, man reikejo parasyti, kad tie kamsciai visai nereikalingi, su pasaru zaidziama ;uolrait
 #494459   gabras
 18 Lie 2013 10:07
Kokį pintą valą rekomenduotuot feederiams užmetimas iki 150gr ir iki 130gr?Gaudau Nemune/Nerį,dabar naudoju mono 0.25 ir pinta kažkokį, kurį gavau kartu su rite. Gaudant mono dideliu atstumu Nemune ne visi kibimai matosi,taip gerai kaip su pintu. Galvoju apie šitą http://parduotuve.spiningavimas.lt/pint ... alth-.html, tik nežinau kokio storio pirkt.Galvoju 0,12mm turetu uztekt ar issiversciau ir su 0,10mm?
 #494464   Bear111
 18 Lie 2013 10:27
Patartina, kad in line sistemoj pavadelio kasyte nusileistu 5 cm zemiau uz serykla, matuojant nuo seryklos apacios. Todel kasytes ilgis nera apibreztas, o kaip jau supratom priklauso nuo to, koks seryklos ilgis ir koks seryklos atvadas.
 #494465   renaldas
 18 Lie 2013 10:33
Taip, kasos ilgis nera apibreztas, bet kuo ji ilgesne, tuoj ji labiau praranda standuma ir to pasekoj maziau atlieka savo tiesiogine funkcija atitraukt pavadi i sona, todel ir yra tie ~10cm optimalus ilgis, kai ji dar islieka pakankamai standi.
 #494473   Bear111
 18 Lie 2013 12:00
Uzsiciklinai ilgume, pamirsai sistemos valo storumo, kietumo itaka. O jeigu dar fluorocarbonas,tai automatiskai bus standesnis uz mano, kad ir tokio pat storio. Zodziu darau 5cm ilgesni ir nieko cia neprigalvosi. P.S Zvejoju ir be kasytes, vietoj jos stovi suktukas su silikonu Drennan ir tai tik kartais persisuka per zolias parsitempiant.
 #494524   Ramekas
 18 Lie 2013 14:35
vyrgaz rašė:Jos dugną gerai laiko..dėl va tokių spuogelių..
Nuotrauka0432.jpg
Siemet isbandziau Nemune sias serykles, galiu pasakyt, kad jos niekuo nesiskiria nuo siu
Paveikslėlis

Srove panesa vienodai, isbyrejimas pasaro irgi panasus. Tik ta su sparnai greiciau iskyla i pavirsiu. O del tu spuogeliu tai tikrai geriau nelaiko :-D
 #494529   Ramekas
 18 Lie 2013 14:53
Nemune max iki 4m zvejojau su jom, va ezere is sekmadienio i pirmadieni nakti su jom zvejojau ~8 metru gylyje, 45m atstumu, pagavau viso 19.5 kg karsiu, nemanau, kad ju sparneliai stipriai maise.
Del tiksliu metimu stiprioj nemuno srovej maziausiai kreipiu demesi. Kai kimba karsiai, reiskia viskas gerai, kai nekimba, tada imu kaltinti, netikslius metimus, pavadelius, kabliukus, pasara, menulio faze, ora ir visa kita, bet is tu kaltinimu visitiek nieko gero :) tiesiog reikia maziau kreitpti demesi i visokius video ar pasakymus, o daugiau paciam zvejoti, tada pats supranti, kad tam vandens telkini tas video ar kazkokie komentarai nieko verti ;-)
 #494545   RoBass
 18 Lie 2013 17:22
taiklus pataikymas beveik i ta pacia vieta ir zuvies kibimas ar nekibimas, tai du skirtingi dalykai, ne apie tai buvo parasyta. Bet tu teisus, kai gaudai sroveje, nelabai tas taiklumas ir svarbus, svarbu ismesti seryklele iki valo uzfiksavimo ( jei fiksuoji). As su joms esu zvejojes karjere, meciau toli ir tikrai man su joms nejo labai taikliai uzmesti, tai i viena sona panesdavo jas, tai i kita, o gal rankos mano kreivos net nzn :roll: :grin: bet kai gaudziau su joms Atmatoje, tai pofig buvo taiklumas (proto ribose), svarbu usmesti reikiama atstuma :gutgut
 #494546   Ramekas
 18 Lie 2013 17:32
RoBass rašė:taiklus pataikymas beveik i ta pacia vieta ir zuvies kibimas ar nekibimas, tai du skirtingi dalykai, ne apie tai buvo parasyta. Bet tu teisus, kai gaudai sroveje, nelabai tas taiklumas ir svarbus, svarbu ismesti seryklele iki valo uzfiksavimo ( jei fiksuoji). As su juoms esu zvejojes karjere, meciau toli ir tikrai man su joms nejo labai taikliai uzmesti, tai i viena sona panesdavo jas tai i kita, o gal rankos mano kreivos net nzn :roll: :grin:
Nemune tikrai nefiksuoju, nes jei fiksuociau, butu nemazai atsisveikinta su karpiais, usoriais ir sapalais nemazais. Del taiklumo i taska kaip jau sakiau nelabai kreipiu demesi, ajsku stengiuosi kuo tiksliau pataikyti, bet nakti zvejojant 45m atstumu, reikia vilko akiu nebent kad tiksliai pataikyti. Ezere visada klipsuoju vala, sitas dalykas ezere pasiteisina :) bet zvejojant stambius karsius nakti, nesistengiu kad, kad mirtinai serykle ikristu i 1 kvadratini metra, 2-3 kvadratiniai metrai manau dar geriau apsiseria, nes atejas burys 2-3kg karsiu, nemanau kad iskarto ims siurbti ta kvadratini metra. Del susaros gal ir gali taip but, kad sumeti 20-30m atstumu i 1 kvadratini metra jauka, ateina kuojos, plakiai ir delniniai karsiukai i ta kruvele ir tarso viska is eiles, bet man tokios zuvis visiskai neaktualu, kai kimba stambesnes.
 #494547   RoBass
 18 Lie 2013 17:37
As uzmetu iki fiksavimo ir kai seryklele ikrenta i vandeni, pasuku rites rankenele du kartus, kad susivyniotu valo, tuo atveju jei reikes laisvumo. :roll:
  • 1
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė