Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #497871   arabas
 02 Rgp 2013 23:30
Apturėjau vakar labai neblogą ir įsimintiną žvejybą. :gutgut
Įsibridau į vandenį... Trečias metimas – ir jau turiu visai padorų 35 cm upėtakį. Pagal visus žvejybinius prietarus, tai gali reikšti tik vieną: žvejyba bus niekam tikusi. Bet... tokių ir didesnių buvo užkibę gerokai virš dešimt. Du keturiasdešimtiniai keliavo namo – labai giliai buvo įryję voblerį ir... šiaip... senokai jau sumuštinius su raudona žuvyte bevalgiau. :roll:
Be viso šito džiaugsmo dar turėjau pakabinęs dvi solidžias lydekas, kurių ištraukti nepasisekė. Labai jau sunku su moderate akcijos UL spiningėliu prakirsti kaulėtus lydekų snukius. :?

Keturiasdešmt:
Paveikslėlis
image hosting photo bucket

Irgi keturiasdešimt. Nabagas net pusryčius atrijo:
Paveikslėlis
capture screen

Atlikus skrodimą paaiškėjo, kad pusryčiai – sprindinis gružlys:Paveikslėlis
capture software

Trys griovio nuotraukos ir viena sujungta į panoraminę:
Paveikslėlis
screenshot program windows
Paveikslėlis
free upload
Paveikslėlis
how to screenshot on windows

Paveikslėlis
greenshot screen capture
 #497997   Dorall
 03 Rgp 2013 21:52
Žinau, kad tikras upėtakiautojas niekados neišduos savo vietos, bet vis norėtusi sužinoti kur gaudyti upėtakius gyvenant Klaipėdoje. Labai dažnai žvejoju Danės/Akmenos upėje , bet nepasakyčiau kad ji labai gera upė, nes upėtakis užkimba labai retai ir neįmanoma jų ten tikslingai gaudyti .., o dar ir atsiminus visas šios upės istorijas, užterštumas ir t.t tai turbūt labiau verta laimę mėginti Minijos upėje?
Norėčiau išgirsti vietinių žvejų nuomonę.. :roll:
 #498007   krioklis
 03 Rgp 2013 23:56
Taip minija ir visi jos intakai.
 #498019   looking4snow
 04 Rgp 2013 08:57
Nu jomajo, suprasciau kad koks panevezietis klaustu, kur upetakiu ieskoti, o cia Klaipedoje... :grin: Daneje taip, pasigauna, bet kukliai. Varyk i Minijos, Veivirzo, Juros, gal dar pajurio Sventosios (sitos upes nemegstu kazkodel :grin: ) baseinus ir gaudyk i sveikata. Upeliu ten simtai ir kas antras upetakinis.
 #498040   savasmenas
 04 Rgp 2013 10:58
Pradėjau domėtis upėtakių žūkle, buvo porą žvejybų, kad nieko nepagavau, paskui atradau vietą, tai pirmą dieną daug iki 10cm upėtakiukų, ir vienas didesnis. O antrą žūklę per pirmą metimą pasirašė va toks gražuolis, rankos virpėjo ilgai, nes tik pirmosios upėtakių žūklės... Ir beabejo paleistas. :koliorava . Aišku buvo ir mažiukų daug, bet kaip gaila juos žaloti... :oops:
Prikabinti failai
PIC_2601.JPG
PIC_2598.JPG
 #498122   looking4snow
 04 Rgp 2013 20:46
Gerai neiziuriu, bet svareliai lyg ir nulines sukres. Negerai. Uztai tiek daug maziuku tau ir kimba. Dek minimum 2 nr. Patikek as net sprindinius kirslius su tokia prikalbinu, tai cia upetakiui yra juokas. Sprindiniai upetakiai net 3 nr. kartais kala. Pas juos burna gi didele, tad nera jokios prasmes nusimazinti iki 00 ar 1 dydzio sukriu.
 #498346   looking4snow
 05 Rgp 2013 17:57
As asmeniskai sukres dydi renkuosi ne pagal tai, kokio dydzio upetaki taikau pagauti, o pagal zuklavietes gyli. Pusmetriniai irgi kimba ant 2 nr. be problemu. Todel, jeigu vyrauja gyliai iki ~1 m - dedu 2 nr., jeigu giliau - 3 nr. Kartais dedu 3 nr. ir sekliau, pvz., kai vanduo drumztas, kad butu stipresne vibracija. Ir dar pastebejimas del nuotraukoje esancios Mepps Black Fury. Tai yra kirsliu zudikas (tik truputi kito spalvinimo - juodas lapelis ir geltoni taskeliai), bet ne upetakiu. Taip, ant jos irgi gan neblogai kimba upetakiai, bet jeigu sieki tobulybes :grin: tai upetakiui idealiausia (jeigu kalbam apie firma Mepps) yra paprastute geltona Aglia. Turejau Mepps modeliu N. Pardavejas net juokesi, kad turbut turiu daugiau negu yra parduotuveje. Taip kad del mano patarimo apie spalvas gali neabejoti. Bandyta, perbandyta N kartu ivairiomis salygomis, ivairiuose upeliuose. ;-)
 #498362   RastaMan
 05 Rgp 2013 18:57
looking4snow rašė:...yra paprastute geltona Aglia.
Turėjai omeny aukso spalvos ar geltoną??
 #498403   looking4snow
 05 Rgp 2013 20:26
Gold (auksine): http://www.mepps.com/include/classes/ds ... ia/b3g.jpg

O Black Fury kirsliukams sitos spalvos (yellow dots): http://www.mepps.com/include/classes/ds ... y/bf3y.jpg

Teko visokiu spalvotu bandyti, net grynai melynu ar zaliu, bet geltonos kazkaip nepamenu. :roll: Is artimiausiu geltonai, gal butu sitos: http://www.mepps.com/include/classes/ds ... /b3brt.jpg ar http://www.mepps.com/include/classes/ds ... b3bkyr.jpg Bet nei viena, nei kita kazkokiu iskirtiniu stebuklu neparode.
 #498478   RastaMan
 05 Rgp 2013 22:30
Tokia gan "žiauri" geltona yra iš aglia fluo :grin: . Su fluo tiger savu laiku esu visokio velnio prigaudęs :-D .
Iš Black fury po šiai dienai man mėgstamiausia - juoda su salotiniais taškais :gutgut
 #498481   Tadunce
 05 Rgp 2013 22:33
Aš ir ryškesnius voblerius spalvinu juodai palikdamas salotinius/geltonus taškus.
Nors nepastebėjau, kad būtų daug pranašesni už kitas spalvas, bet tikėjimas tai geras kozeris žūklėje :)
 #498483   RastaMan
 05 Rgp 2013 22:47
Tadunce rašė:...bet tikėjimas tai geras kozeris žūklėje :)
Pritariu :gutgut :gutgut
 #498516   Seraphim
 06 Rgp 2013 07:47
looking4snow rašė: Pardavejas net juokesi, kad turbut turiu daugiau negu yra parduotuveje.
Nesuprantu, bet kažkodėl kuo toliau tuo labiau "Meps" sukrės darosi deficitas (bent jau man), tai tik kokioj pardėj pamatau nedelsiant nuperku. O dėl spalvų tai aukštaitijoje man geriausiai su mėlynais taškiukais, nors pvz pamary geriau black fury geltonais
 #498598   looking4snow
 06 Rgp 2013 13:03
Nezinau kur tu ju trukuma matai. Bent jau Klaipedoje praktiskai kas antroje krautuveje gali rasti. Jeigu truksta, visada galima uzsakyti internetu.
 #498931   savasmenas
 07 Rgp 2013 16:30
Matau išsidiskutavot apie spalvas. :-D Norėčiau paklaust:Vieną dieną vienas buvau prie upelio, tai kibimų sulaukiau daug bei pagavau nemažai, o kitą dieną su draugu išvis tik trys prisilietimai ir viskas (nieko nepagavome, nei mažiukų upėtakiukų). Tai ar būna dienų, kai upėtakiai visiškia nesimatina? Kas geriau ukanota ar kai šviečia saulė? Kai vanduo pakilęs, ar kai jis savo vietoje? Kada geriau gaudyti vobleriais, kada sukrėmis (mepsiukais) O gal vobleriais visada geriau kimba?
 #498943   Vegys
 07 Rgp 2013 17:32
Nesu žinovas, bet spėju kad upėtakiai kaip ir visos kitos žuvys - kartais maitinasi, o kartais ne. O gal nekibo tiesiog todėl, kad kažkas prieš 10 min prieš tave praėjo ? :)
 #498961   Rolandas K.
 07 Rgp 2013 18:57
Arba praplaukė 24 baidariu flotilė,kaip man šį sekmadieni,ir kas trečias klausia:laabas,a kaas čia kymba?-NIEKAS,*PYP* :-niak'
 #498985   looking4snow
 07 Rgp 2013 19:58
Oj, tikrai ne kasdien jie vienodai aktyvus. Net labai skirtingos dienos buna. Man asmeniskai labiausiai uzknisancios dienos buna ne tada, kai ju praktiskai isvis nepamatai (kazkur matyt sulenda ir nereaguoja i aplinka :grin: ), o tada, kai kimba gan daznai, bet niekaip nepasikerta! Ir kala per masala po kelis kartus, atrodo viskas ok, bet kaip jie ten taip sugeba... Ir cia ne masalo kabliu probema, nes kiek tokiomis dienomis bandziau keisti masalus, vistiek jie tusciai atakuodavo ir tiek. O buna dienu, kai prisimeni ilgai ilgai. Kai per tris valandas pagauni kokius 5 margius >40 cm ar pusmetrinis paima masala 3 metrai nuo taves, praktiskai tiesiogine to zodzio prasme "beveik is po koju". ;-) Tokie prisiminimai ir gena sugrizti vel ir vel, ir vel...

O kas liecia kitu zveju praejima, tai dar labai diskutuotinas klausimas. Yra ne vienas atvejis zinomas, kai buvo pagauti milziniski upetakiai pries tai ta ruoza praejus kolegai. Aisku, gali buti, kad butent toje vietoje kolega nedare uzmetimo, ar isvis apejo ratu ir upetakis jo nemate. Cia visaip gali pasitaikyti, todel nereikia vienareiksmiskai sakyti, kad pamacius kazkieno sviezias pedas reikia is ten begti kuo toliau. Man paciam yra teke legaliu (deja, ne rekordiniu) pagauti antra karta einant tuo paciu ruozu (gryztant ir vietomis pametant). Yra net tos variantas buves, kai bridau negilia upele pasroviui ir vienoje vietoje isardziau bebru uztvanka. Ten pasileido kakava, belekiek vandens ir brisdamas kuri laika nebepagavau net maziuku. Tada grizau pries srove ir pametydavau vietomis. Vandens mase jau buvo nutekejusi, vanduo nuskaidrejes ir ka jus manote? Ogi kibo net legalaus dydzio margiai. :grin:
 #499044   savasmenas
 07 Rgp 2013 22:57
Pirmiausia ačiū, kad truputį pasisakėte iš savo patirties, man labai padėjote truputį jau orentuotis upėtakių žūklėje :/brazasista .

Kur aš gaudau su baidare be šansų praplaukt, ir niekas nepraėjo prieš mane. Ten labai mažai šansų, kad kasnors apsilankys, o tas labai :gutgut . Na o dėl kibimo dėl to nepagavau turbūt, kad jos buvo visiškai neaktyvios, kaip ir sakėte. :)
 #499046   Slovak
 07 Rgp 2013 23:09
savasmenas, tai jau viskas, amen tavo vietai, draugas jau zino kur ji, po menesio jau matysi ne tik savo ir tavo draugo pedas.
looking4snow, mano praktika maza palyginus su dauguma cia rasanciu, bet pastebejau, kad upetakius traukia veiksmas, pora kartu buvo, smagiai is duobes trauki eserius, jie pakankamai triuksmingai priesinasi ir sekantis uzmetimas ir ant kablio jau upetakis
 #499047   looking4snow
 07 Rgp 2013 23:31
Veiksmas sakai. Man buvo, kad sukeliau bangas toje duobeleje ir dar betraukiant Dorado Scout plaukianti vobleri kazkokiu mistiniu budu suveliau maza barzdele. Vobleris liko pluduriuoti pavirsiuje mazdaug per toki atstuma nuo manes, kaip meskeries galas ar ten per metra toliau. Vanduo stovintis, gylis ~ metra, as ir toliau kazkiek bangas keliu ir ne uz kokio posukio, o visiskai atvirai, neuzsimaskaves. Ir tik baigus painioti (gal 10 sekundziu teuztrukau) kazkoks keistas garsas, kur buvo vobleris - pakeliu akis - nebera ir ratilai didziausi. Taip ir likau nesuprates, nes istraukiau 40 cm, o ne koki pypliu. Ta diena isvis buvo mistiska, nes valanda pries ta atveji buvau is vos ~5 m atstumo (tiek uzmeciau ir vos pradejus sukti rite ir uzvedus sukre, per ja iskart kale) suviliojes savo didziausia - 55 cm. Tiek, kad sitas manes galejo ir nematyti - issove is po paplauto kranto. Bet kaip priejau, vistiek turejo kazkiek pajausti sonine linija. Na, bet cia iskirtiniai atvejai, turbut nutinkantys tik karta per daug daug metu.
 #499116   Donis
 08 Rgp 2013 09:27
Gal ir nesakys,bet netikiu,kad tik jus du ir zinote,kai buni isitikines,kad radai savo upeli,ir sutinki po kiek laiko jame kita zveji,po to dar kelis,buna nesmagu,tada leidies i nauju medziokles plotu paieska :-D
 #499133   Seraphim
 08 Rgp 2013 09:44
Va būtent tam pačiam pamary šį pavasarį atrodė jog atradau eldoradą, kuris turi savo karalių (tą upėtakį net naktim sapnuodavau), bet vat po poros mėnesių grįžęs pamarin radau jau ten pėdas ir karaliaus toje duobėje nebebuvo :/. Nors upelis seklus ir galvoji, nu kas čia dar be tavęs gali žvejot, bet vat ir žvejoja.
 #499198   savasmenas
 08 Rgp 2013 13:02
Doni, žino žino tą vietą, bet tikrai mažai kas, žinom mes dviese dar 2 žmones kurie ten lankėsi, daugiau nematėm nieko. :)
Seraphim, tas upelis į nemuną išeina, be jokių kitų upių pagalbos (ta prasme: upelis (upė) išteka iškart į Nemuną)?
 #499257   looking4snow
 08 Rgp 2013 16:58
Aha, zinojau ir as toki. Galvojau vienas zinau, nes nei pedu nerasdavau, nei ten buvo sunku >40 cm margi pagauti. Nors niekam ne puse lupu nebuvau uzsimines, ka ten pagaunu, bet po metu atsirado ir pedu, ir kasmet ju tik daugejo. Galbut tai susije su tuo, kad mane matydavo medziotojai ir tekdavo pro viena troba pravaziuoti, o ten kelias daugiau neikur nevede, tai jos gyentojai tikrai zinojo ko ten vaziuoju. Po keliu metu netgi sutikau zveja, pakalbejom, pasirodo jis dar pries mane 2 metai anksciau atrado sita aldorada ir tais pirmais metais netgi sugaudavo ~60 cm egzemplioriu. Deja, matyt kazkuris is ten besilankanciu tempdavo viska namo (po teisybei viena-kita ir as parsinesdavau kas kazkiek zvejybu), nes pirmais metais praktiskai kas zvejyba pagaudavau bent po 3 vnt. >40 cm, o buvo zukliu, kai tokiu ~10 uzkibdavo neskaitant mazesniuju. Didziausi budavo 50-55 cm. Palaipsniui tokiu zukliu vis mazejo, o siais metais atsitiko taip, kad per 4 zvejybas tesugebejau pagauti gal 3 upetakius is kuriu vienas tebuvo legalaus dydzio... Nezinau kas ivyko, bet per tris metus tapau liudininku, kaip is Eldorado si grazi upe tapo upetakininkui visiskai neidomia...
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė