Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #499274   Slovak
 08 Rgp 2013 18:37
looking4snow, tai man siais metais irgi panasiai buvo, priejau prie vienos duobes, pries duobe dar medis ikrites, tai kad pravesti reikia pakankamai arti prieti, priejau, patikrinau, tik pora eserioku istraukiau. Prie pacios duobes paslydau ir triuksmingai atsisedau ant subines. Sukeliau daug triuksmo ir bangu. Atsistojau ir jau slapias del sventos ramybes darau paskutini metima, stipriai nustebau, kai is duobes, mazdaug metras nuo manes, pakilo upetakis ir griebia masala, bet nesekmingai ir sprunka auksciau. Metu ten kur jis pasitraukia ir jis (o gal ten jau kitas buvo) vel atakuja, si karta sekmingai. Istraukiau, tai jis buvo 38 cm.
 #499500   Donasssss
 10 Rgp 2013 08:09
vakar ne tokia karsta diena buvo,tai sakau nuvarysiu paziureti,kokia situacija... vanduo stipri kakava,bet praktiskai nepakiles. praejau du ruozus,pagavau viena eseriukiu ir daugiau nei kibimo. pasirodo tenai gera audra praejo uzpraita nakti,nes aplinkui medziu isvirtusiu buvo,saku tokiu rankos storio pilna visur buvo. upe irgi praplaukdavo viena kita saka. tai isvada padariau tokia,kad ten nakty buvo ziaurus haosas ir zuvim tai visai nepatiko...
 #499552   RastaMan
 10 Rgp 2013 13:12
Žiūrint iš šviesiosios pusės, po tokių audrų upeliuose gali atsirast naujų slėptuvių upėtakiam po išvirtusiais ir vandenin sukritusiais medžiais :gutgut :roll:
 #499554   Donis
 10 Rgp 2013 13:35
Tai galima ir patiem pasidarbuot su benzopjuklu :) ir upetakiam gerai ir elektrikai rudeni nebepraplauks :gutgut
 #499567   Tadunce
 10 Rgp 2013 15:03
Doni, nepropaguojam veikų prieštaraujančių LR įstatymams ;uolrait
 #499730   Vvigass
 11 Rgp 2013 11:02
Vakarykštė žūklė - virš 10 upėtakių, 4 kiršliai, lydekiokas ir pora ešerių. Deja, upėtakiai nedidukai, gal tik pora siekė 30 cm, vienas rimtesnis atsikabino metrą patraukus. Kiršliai jau gražūs, vienas apie 40 cm, ir viena dar didesnį mačiau, kaip nepataikė pagriebti masalo. Parnešiau žuvienei ešerius...
 #499844   JustasM
 12 Rgp 2013 09:49
Va ir man įdomiai nutiko, nemažai savaitgali upėtakių legaliu užkibo ne per burna o per nugara.. kame replės taip ir nesupratau
 #499880   krioklis
 12 Rgp 2013 11:38
Sveiki,turiu galimybe siandien issiraut i zvejyba. Noriu skubiai paklausti zemaitijos zveju, koks vanduo musu zemaitijos upeliose? Ar ner kakavos? Kad be reikalo nenuvaziuot prie upes. Lietaus tai daug buvo????
 #499899   krioklis
 12 Rgp 2013 13:31
JustasM rašė:Geras vanduo, gal kiek skaidrokas labai. bet viskas normaliai :gutgut
dekui lekiu i zvejyba tadoms.
 #500010   krioklis
 12 Rgp 2013 22:16
Grizau, vanduo vietomis drumstas, vietoms skaidrus viskas priklauso nuo krantu jei molis tai drumstas kur lietus paplauna. Tiesa siandien gal kas is forumieciu buvo zvejyboje zemaitijoje tame paciame upelyje? Nes eidamas upeliu maciau melynos spalvos automobili berods Volvo, maciau auto tik stoga ir viena lempa todel nesu tikras del markes. Stovejo prie tiltelio per upe. Idomu kaip sekesi? Nes eidamas is paskos as sukrapsciau du legalius upetakius ir dar kelis nelegalius. Pedos buvo bet nesu tikras kad sios dienos, gal siaip ta masina stovejo, gal kokio medziotojo? Mano irgi netoli stovejo sidabrine toyota, bet grizes volvo nebemaciau. Butu idomu pabendraut jei ka!
 #500028   JustasM
 13 Rgp 2013 07:11
krioklis rašė:Grizau, vanduo vietomis drumstas, vietoms skaidrus viskas priklauso nuo krantu jei molis tai drumstas kur lietus paplauna. Tiesa siandien gal kas is forumieciu buvo zvejyboje zemaitijoje tame paciame upelyje? Nes eidamas upeliu maciau melynos spalvos automobili berods Volvo, maciau auto tik stoga ir viena lempa todel nesu tikras del markes. Stovejo prie tiltelio per upe. Idomu kaip sekesi? Nes eidamas is paskos as sukrapsciau du legalius upetakius ir dar kelis nelegalius. Pedos buvo bet nesu tikras kad sios dienos, gal siaip ta masina stovejo, gal kokio medziotojo? Mano irgi netoli stovejo sidabrine toyota, bet grizes volvo nebemaciau. Butu idomu pabendraut jei ka!
Grybautojų dabar pilni miškai, o kur upėtakiai, ten miškai :-D
 #500030   rezidentas
 13 Rgp 2013 07:51
As buvau volvo mano buvo. Sekesi nelabai (3 nelegalai), nes buvau tik 2 val. Gaudžiau su vobleriuku. Toyta mačiau, tai truputi ji mane ir subalamutijo. Norėjau leistis pasroviui, kažkaip ten man geriau ima, bet kilau nuo tilto į viršų. Pėdos vienos buvo, bet eita buvo pasroviui iš aukštupio, tai gal ir tavo? Vanduo drumstokas, tik kur srovė prateka tai vanduo skaidrus. Dar kažkas su džipu žaliu po to pralėkė. Aš jau išvažiavau toyta dar stovėjo.
 #500271   looking4snow
 13 Rgp 2013 21:24
siandien po darbo bandziau kelias neperspektyvias upeles. Kai kurie pravaziuoti nedideli upeliai susidrumzte. Didesnieji skaidrus.
 #500483   Sportininkas
 14 Rgp 2013 17:25
pati baisiausia siandien upetakiu zukle buvo.. vienas nusproga ir daugiau nei krimst. tikriausiai vietiniai nemelavo kai kalbejau su jais. lasisas rankom gaudo, upetakius su buciais visokiais ir panasiai. dieve padek.
 #500534   rusla02
 14 Rgp 2013 20:20
Kiek dabar žiurejau, tai visur praktiškai kakava, ar pagaunat jus per kakava?
 #500536   krioklis
 14 Rgp 2013 20:25
Jei stipri kakava net nelipu i vandeni, manau kad beviltiska nes ne per klaida nesu nieko pagaves. As turiu omeny stipria kakava su srove!
 #500566   3nergy
 14 Rgp 2013 21:46
Sveiki kaip gaudyti upetakius turiu spininga pora mepsu bet nezinau kokiu reikia upetakiam nes salia manes yra upelis ir upe tai noretusi pagaudyti upetakius tik nezinau ant ko juos gaudyti .
 #500588   looking4snow
 14 Rgp 2013 22:21
rusla02, kakavoje labai sunku, bet tikrai imanoma. Gaudyk ne istisai visur, o tik isejimuose is duobiu (dideles upes) arba palei paplautais krantais (mazesni upeliai). Kitur metyti praktiskai beviltiska, nes turi pravesti masala palei nosi. Kakavoje zuvys nieko nemato.

3nergy, jeigu sukre 2-3 nr. - eik ir gaudyk. Spalva siek tiek svarbu, bet kur kas svarbiau, kad ten butu pakankamai upetakiu, o ne vienas 100 m upetakinis ruozas per kelis kilometrus.
 #500592   Sportininkas
 14 Rgp 2013 22:38
3nergy rašė:Sveiki kaip gaudyti upetakius turiu spininga pora mepsu bet nezinau kokiu reikia upetakiam nes salia manes yra upelis ir upe tai noretusi pagaudyti upetakius tik nezinau ant ko juos gaudyti .
as pradejau su juos gaudyt su 3nr vario spalvos sukre, seip bandyk 2-3 nr, aukso/vario spalva, juoda su taskeliais ryskiais, arba nusipirk salmo/dorado vobleriuka , 20lt tekainuoja. jei salmo tai hornet 3cm trout spalvinima, jei dorado tai dorado stick TR arba FTR spalvinima 4-5cm
 #500675   Daxidas
 15 Rgp 2013 12:24
Kaip turi atrodyti upetakinis upelis?Gyliai,plotis upes ir t.t.Netoli namu yra kelios upes,bet net nezinau ar verta ten bandyt ir ar išvis ten zuvies gali but.
 #500677   Sokratas
 15 Rgp 2013 12:34
verta.
Negi man dabar atvažiuot, išbandyt ir pasakyt, yra, eik žvejot :lol:
 #500680   looking4snow
 15 Rgp 2013 12:51
trololo rašė:Kaip turi atrodyti upetakinis upelis?Gyliai,plotis upes ir t.t.Netoli namu yra kelios upes,bet net nezinau ar verta ten bandyt ir ar išvis ten zuvies gali but.
Pats pagalvok, kaip tau atsakyti i toki nesamoninga klausima, kai upetaki gali pagauti tiek Nemune, tiek 0,5 m plocio myzupyje, kuriame dazna vasara net vanduo neteka... Eik ir gaudyk. Kokia problema. :grin:
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė