Na, kaip ir žadėjau, parašysiu kaip man sekėsi tas kiek egzotinis salačio gaudymo būdas, nes ką tik grįžau nuo upės.samas235 rašė:
Pasiulysiu viena varianta kuris man tokiose situacijose labai gelbsti ...
Bet apie viską iš eilės.
Pasidaryti rutuliuką nesudėtinga. Palėpėje mėtėsi senovinės plūdės šmotas. Peiliuku išdrožiau keletą skirtingų dydžių per dešimt minučių. Tik teko nudažyti juodai. Bet tam apdairiai buvau pasiėmęs nagų lako buteliuką, tai irgi neužtrukau.
Kabliukus parinkau iš akies. Dar juoda plunksnele papuošiau. Gavosi mano manymu visai padoriai.
Problema atsirado dėl valkerio. Kadangi jais negaudau, tai reikėjo lėkt į parduotuvę. Artimiausias centriukas - Jurbarkas. Deja, deja... Netgi visai puikioje parduotuvėje prie stoties pardavėjas po ilgo ieškojimo tegalėjo pasiūlyti neriantį variantą

Nusprendžiau pradžiamoksliui panaudoti poperį, nes keletas jų yra mano dėžutėje.
Taigi, susikomplektavau ir pirmyn - į žūklę.
Vietoj galinio trišakio pririšau kiek virš dviejų metrų pavadėlį, o prie jo - muselę. Pradėjau mėtyti, kai saulė buvo dar koks sprindis virš horizonto. Vienas metimas..., antras... Trečias - pavadėlis užsipainiojo už viduriniojo kabliuko. Traukiasi kažkaip keistai... Gan greit pajutau, jog ant kablio kažkas yra. netrukus pamačiau - salačiukas ilgio gal per pusantro delno

Buvau maloniai nustebęs. Dar labiau nustebau, kai pamačiau, kap godžiai tas mažylis prarijo musę - kabliuko auselės beveik nesimatė, nekalbant jau apie patį rutuliuką (maždaug 1cm. skersmens). Beje, kablys buvo ilgakotis, tokiais vėgėlės gaudomos.
Tą mažulį pavyko gan gražiai atkabinti. Manau, išgyvens.
O azartas jau atsirado. Pasirodo, masalas veikia!

Mėtau toliau.
Pamažu temsta. Ir čia išryškėjo dalykėliai, kurie trukdo normaliai žvejoti:
1) Poperis nėra labai tinkamas. Jis nešokdina muselės staigiai, o tik gan švelniai ją trūkčioja. Valkeris, mėtydamas savo uodegą, muselei suteiktų aštresnio žaismo.
2) Pavadėlis nuolat užkliūna už viduriniojo raketos- nešėjos trišakio. Kol kas nežinau, kaip su tuo kovoti, tai tą trišakį irgi nuėmiau.
3) Pati muselė susuko pavadėlį. Prietemoje jis dėl to susipainiojo ir žvejybą šiuo masalu baigiau. Šitą problemėlę irgi teks išspręsti.
Daugiau nieko nepagavau. Bet vistiek pirmas blynas neprisvilo. Verta tuo užsiimti rimčiau.
Jei bus patarimų, džiaugsiuosi