Aaa, nu tai nuo pat pradžių teisingu keliu ir aini 

Kalba-gamtos dovana, o niekų nekalbėjimas-menas
Abieju ilgis ~3.5cm ir svoris +-3g. (idejau po 1.25g saratuka)PRobe rašė:gražu. dar būtu įdomu ilgis ir svoris (pasunkinti) ?
Na kitokiu plunksnu neturejau ir taip pat manau, kad geriau butu atrode, jei nebuciau prikirpes sparnuevaldasb rašė:bitutes sparnams mano nuomone butu geriau grizzly gaidzio skalpo plunksna ir nekirptabet ir taip labai gerai atrodo
Man toks klausimas iskiles buvo, ar det ant savadarbiu vobleriu ziedeli ar ne, pabandziau kaip dirba su ir be, ir nepastebejau skirtumo lygtais, tai nusprendziau nedetiRapolas rašė:Tiksliausiai tai žino patys gamintojai, o mes galim tiks spėlioti. Be to, vobleris vobleriui nelygu
Šiaip tai įžvelgiu kelias priežastis, o pagrindinė- tai atsarginis žiedelis(geriau jau galėtų gamintojai gerą segtuką pasiūlyt :D).
Jei voblerio metalinė kilpelė yra nosyje (o ne liežuvėlyje), tai žiedelis praktiškai nereikalingas, jei liežuvyje- tai gal geriau ir palikt (patogiau prikabint ir laisviau judės vobleris). Čia tais atvejais, jei ant pavadėlio (nu ar ant valo) vobleris prikabinamas segtuko pagalba.
Jei vobleris prie valo prikabinamas tiesiogiai be jokių papildomų "pričindalų" (segtukų, žiedelių), tai reikia naudoti mazgą su kilpele (nu pvz. rapalos mazgą vobleriams), kad nevaržyti voblerio judesių- daugiausia mažiems vobleriukams (pagrandukams :D), na o didelius voblerius vargu ar kas kabina tiesiai prie valo (nebent "kamikadzės"), dažniausiai naudoja pavadėlius su segtukais.
p.s.: segtukus irgi reikėtų atitinkamai parinkti pagal voblerių dydį
Jei turi omeny savo naujuosius vobleriukus, kuriuos rodei ankstesniuose postuose, tai žiedelių tikrai nedėk. Aš, galbūt, netgi bandyčiau ant jų gaudyti ir be segtukų, valą rišant tiesiai prie kilpelės šituo mazgu:Gruz1s rašė: Man toks klausimas iskiles buvo, ar det ant savadarbiu vobleriu ziedeli ar ne, pabandziau kaip dirba su ir be, ir nepastebejau skirtumo lygtais, tai nusprendziau nedeti
o tai ka daryt, jei zuvis toli ir anos su vobleriu nepasieksi? nu pernai zemesnis vanduo buvo ir ejo iki zuvies dabrist, tai gaudziau vobleriais, o siemet yra kaip yra... ne nuo manes tas priklauso. as pats tikrai mieliau vobleriu gaudyciau jei tai butu realu ir imanoma.Rapolas rašė:Sauliau, unt metalo pasinešeipapildei "katalščikų" gretas?
![]()
as i jokius masalus nespjaudau. kur reikia gaudyt vobleriu, gaudau vobleriu, kur metalu, ten metalu. uzsiciklint tik ant vienos masalu rusies tai irgi taipsakant...Rapolas rašė:Na taipNemunas ir Neris- ne Šventoji, su vobleriu (net ir plastmasiniu bei švino prifarširuotu :D) nepermesi
p.s.: nepagalvok, nesmerkiu ,kad į metalą nespjauni
gal gal ne. bet betkokiu atveju santykis arti 50/50 gal kazkiek i vobleriu puse ir nusvyra, bet ne is esmes. niekada nevedziau statistikos tokio tipo. bet mes jau ne i tema varom.Rapolas rašė:Nu tai jo, bet nesakyk, procentaliai tai vistiek daugiau vobleriais, musiau
O kodel fioletine? cia kazkaip visi tik apie baltas spankstashelwius rašė:Taškuota blizgė taškuotam žuvinui
Na gali būti tetos įtakaegiduks rašė:O kodel fioletine? cia kazkaip visi tik apie baltas spanksta