Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #502661   Agis
 26 Rgp 2013 09:27
O vat iškilo klausimas, kas gręsia, jeigu pastatai normaliu atstumu, bet mašina atsiduria ant dilgėlyno, balanų, kurią savininkas vadina pieva ir liepia nešdintis arba mašiną statyti arčiau, kad galėtų iškviesti GA.BUvau tokioje situacijoje, tai nutariau nervų nesigadinti ir nuvažiavau kitur :lol: Norėjau aš jam susimokėti už statymą, bet sakė nereikia man, aš noriu, kad mieščionai čia nesivoliotų :lol:
 #502697   SauliusM
 26 Rgp 2013 11:43
Agis rašė:O vat iškilo klausimas, kas gręsia, jeigu pastatai normaliu atstumu, bet mašina atsiduria ant dilgėlyno, balanų, kurią savininkas vadina pieva ir liepia nešdintis arba mašiną statyti arčiau, kad galėtų iškviesti GA.BUvau tokioje situacijoje, tai nutariau nervų nesigadinti ir nuvažiavau kitur :lol: Norėjau aš jam susimokėti už statymą, bet sakė nereikia man, aš noriu, kad mieščionai čia nesivoliotų :lol:
tai jei ten jo privati pieva tai cia ne GA reikalas. GA gali baust tik uz 25m nuo vandens nesilaikyma. o uz statyma ant privacios pievos, tai jei savininkas iskvies policija tai susimokesi. cia lygiai tas pats, kas be savininko leidimo jo kieme prisiparkuotum.
 #502722   tukasG
 26 Rgp 2013 13:09
Jei tas dilgėlynas yra šalia keliuko o keliukas servitutinis, tai labai galimas dalykas, kad savininkas nepeštų nieko, nes bent jau mano žemėje esantis servitutinis keliukas aprašytas žemės nuosavybės dokumentuose, kaip 6 m pločio juosta (esantis keliukas kur kas siauresnis), kuria eiti, važiuoti, varyti gyvulius ir t.t. privalau leist visiems to užsimaniusiems. Tiesa sustojimas - stovėjimas servitutinėje juostoje dokumentuose neminimas. Išties įdomu, kaip panašiu atveju būtų išaiškinama kas teisus. Iš vienos pusės, nėra parašyta, kad privalai leist sustot ir stovėt, iš kitos pusės, jei jau leidžiama važiuot, tai ir sustot ar stovėt turėtų būt galima, jei tai draudžiančių ženklų nėr... :roll:
 #502762   Sokratas
 26 Rgp 2013 19:17
o iš kur žinoti, čia servitutinis ar ne?

Ir kiek būtų bauda man tarkim stovint arimuose? :lol:
 #502794   SauliusM
 26 Rgp 2013 20:56
tukasG rašė:jei jau leidžiama važiuot, tai ir sustot ar stovėt turėtų būt galima
ant kelio, o ne nuvaziavus nuo jo kazkur salia.
 #502803   Slovak
 26 Rgp 2013 21:14
bobis rašė:o iš kur žinoti, čia servitutinis ar ne?

Ir kiek būtų bauda man tarkim stovint arimuose? :lol:
jeigu pas mane, tai padangu komplektas ;-)
 #502804   Sokratas
 26 Rgp 2013 21:18
Brangu, pas tave aš nestosiu, tik parašyk lentelę: ,, Slovak privat teritory" :)
 #502806   Sokratas
 26 Rgp 2013 21:24
aš išsivežu šiukšles, ir savo, ir dar svetimas aprenku :)
 #503199   Ignelis
 28 Rgp 2013 18:48
bobis rašė:o iš kur žinoti, čia servitutinis ar ne? :
kazkada mane norejo uz 25m nubausti, mat perarti vandens stovejo auto. GA su patruliais buvo kartu atvaziave ir nenubaude, nes masina stovejo ne prie vandens o salikeleje, rekomendavau pareigunam nueiti iki pagrindinio kelio ir pasiziureti kad sis lauku keliukas einantis sale tvenkinuko yra "pazenklintas". tai, kad jeigu kokioj navigacijoj rodo kad tai kelias, galim drasiai salikelej statyti ir auto.
 #503215   Aqua v.
 28 Rgp 2013 19:54
Ignelis rašė:...
kazkada mane norejo uz 25m nubausti, mat perarti vandens stovejo auto. GA su patruliais buvo kartu atvaziave ir nenubaude, nes masina stovejo ne prie vandens o salikeleje, .......
o gal kitas patrulis galejo ir nubaust? Vaziuot keliu <25m nuo vandens nedraudziama, o stoveti - draudziama.
 #503218   giedriuzzz
 28 Rgp 2013 20:17
Aqua v. rašė:o gal kitas patrulis galejo ir nubaust? Vaziuot keliu <25m nuo vandens nedraudziama, o stoveti - draudziama.
Tai jei nėra ženklo, kad stovėti draudžiama, tai kaip tada?

Beje ar daug ženklų esi matęs ant šunkelių, kad stovėti draudžiama?
 #503273   ramkis
 28 Rgp 2013 21:57
Jei tai yra kelias,o ne išmintos vėžės,t.y. ženklintas, servitutinis ar panašiai, tai stoji,kad ir metras nuo vandens ir nesuki jajcų. KET tai leidžia. Šituo atveju gamtosauginiai reikalavimai netinka. Tik aišku reikia statyti pagal eismo taisykles. Manau jūs visi jas žinote.O stovėiimas ant žolės jau yra pažeidimas,kaip ir pažeidimas važiuoti savavališku keliuku. Jei nusukai nuo kelio į lauko keliuką, kuris yra išmintas savavališkai jau darai pažeidimą. pastatei auto ant žolės,pažeidimas ir nereikia jokių metrų. Nusiraminkit ir elgitės kulturingai :-D
 #503281   Aqua v.
 28 Rgp 2013 22:30
ramkis rašė:Jei tai yra kelias,o ne išmintos vėžės,t.y. ženklintas, servitutinis ar panašiai, tai stoji,kad ir metras nuo vandens ir nesuki jajcų. KET tai leidžia. Šituo atveju gamtosauginiai reikalavimai netinka. ....
KET neturi virsenybes pries GA reikalavimus. O draudzia butent GA, o ne KE taisykles.
 #503284   ramkis
 28 Rgp 2013 22:36
Aqua v. rašė:
ramkis rašė:Jei tai yra kelias,o ne išmintos vėžės,t.y. ženklintas, servitutinis ar panašiai, tai stoji,kad ir metras nuo vandens ir nesuki jajcų. KET tai leidžia. Šituo atveju gamtosauginiai reikalavimai netinka. ....
KET neturi virsenybes pries GA reikalavimus. O draudzia butent GA, o ne KE taisykles.
GA negali uždrausti stovėti ant kelio, niekur GA reikalvimuose neparašyta, kad negalim stovėti ant kelio kuris eina palei pat vandens telkinį. Bet vat jei tu bent vieną ratą nuleisi nuo kelio tuomet jau gali būti bauržiamas. Kartais reikia įsigilinti į esmę ir tiek. Nebeerzeliuokit, pasikartoju,nuvažiavot nuo kelio jau padarėt pažeidimą. Viskas. Jei GA pareigūnai būtų bent truputį gudresni,jiem net nereiktų matuot tų 25m :-D
 #503288   Aqua v.
 28 Rgp 2013 22:45
ramkis rašė:.... Kartais reikia įsigilinti į esmę ir tiek. Nebeerzeliuokit, pasikartoju,...
visai nemanau, kad tamsta turi daugiau sugebejimu 'isigilint i esme',
kaip tik galvoju, kad paklausius jusu rekomendaciju, yra galimybe 'uzsirauti ant nemalonumu'.
Atsistos sunkelyje (tokiu daugiausia) 15m iki upes kas nors , ir drasiai gaus bauda. Po to savo lesiom ir pastangom gales teisme gintis, remdamasis argumentu, kad forume toks .... rase.
 #503292   Ignelis
 28 Rgp 2013 23:02
nu vot manes niekas ir nenubaude, ispradziu dar burbuliavo ir ilgai dar tuos popierius varte susede i auto ir nieko... ;-) ir nieko ten teismuose man neirodytu, kadangi salikeleje buvau sustojes priverstinai ir keliones testi nebegalejau.
 #503293   Aqua v.
 28 Rgp 2013 23:10
Gaves bauda turi ja sumoketi (GGI turi igaliojimus skirti bauda be teismo).
Jei manai, kad bauda neteiseta - pats turetum eiti i teisma ir irodyt esas nekaltas.

O kad konkreciu atveju neskyre - tai malaciai :gutgut
 #503294   ramkis
 28 Rgp 2013 23:12
Aqua v. rašė:
ramkis rašė:.... Kartais reikia įsigilinti į esmę ir tiek. Nebeerzeliuokit, pasikartoju,...
visai nemanau, kad tamsta turi daugiau sugebejimu 'isigilint i esme',
kaip tik galvoju, kad paklausius jusu rekomendaciju, yra galimybe 'uzsirauti ant nemalonumu'.
Atsistos sunkelyje (tokiu daugiausia) 15m iki upes kas nors , ir drasiai gaus bauda. Po to savo lesiom ir pastangom gales teisme gintis, remdamasis argumentu, kad forume toks .... rase.
Jei paskaitytumet ką parašiau tai nerašinėtumt čia vėjų. Aiškiai parašiau:žymėti,servitutiniai ir panašiai. Dar tamstai reikėtu pasikartoti kaip kelias apibrėžiamas KET. Ir vėl gryžtu prie to paties, nuvažiavote nuo KELIO jau padarėte pažeidimą. Ir nereikia ten jokių 25m matuoti. Vat čia ir baigiasi sugebėjimų turėjimas ar neturėjimas. Bele koks šunkelis ar išmintos vėžės,kaip norit taip vadinkit nebėra kelias.
 #503319   Wytux
 29 Rgp 2013 07:21
Ar gaunasi taip, kad atvaziavus prie ezero i stovyklaviete ( kuri sakykim nera atzymeta) ir pasisatacisu masina ne ant kelio ( nes ir daugiau murziu po stovyklaviete zuja- jeims irgi reikai keliu vaziuot) tave gali rurinti GA (nesvarbu , kad daugiau kaip 25m) ?
 #503333   Aqua v.
 29 Rgp 2013 08:11
Gaunasi net taip, kad stoveti zvejams legaliai pvz prie Nemuno - praktiskai nera kur. Visur atsistosi ant zolytes ir pns. Su palapinem irgi...
Regioniniuose parkuose (kaikuriuose) ir privaciose zemese to daznai neleidzia praktiskai (vaiko, baudzia). O kad kitoj 'valdiskoj' zemej niekas nesikabina, tai vistiek 'nelegalu'.

O del 'Bele koks šunkelis ar išmintos vėžės,kaip norit taip vadinkit nebėra kelias' tai toks kelias vadinamas gruntiniu keliu, pvz pam mociute veda tik toks (pilnavertis ir legalus).
 #503337   tukasG
 29 Rgp 2013 08:22
ramkis rašė:Bele koks šunkelis ar išmintos vėžės,kaip norit taip vadinkit nebėra kelias.
Pasikartosiu: kai pirkau žemės sklypą, jame buvo traktorių išmintos provėžos link toliau esančios sodybos. Žemės nuosavybės dokumentuose vėliau jas įvardijo kaip servitutinę juostą keliui, išplėsdami ją iki 6 m pločio (jei kažkada kažkas sugalvotų tiestis normalų kelią). Joje negaliu ribot judėjimo. Taigi, jei kas nors pasistatys automobilį ne ant pačių provėžų, o šalia jų, neišvažiuodamas iš tų šešių metrų ribos, teoriškai jis vis vien būtų "kelio" ribose...
 #503339   ramkis
 29 Rgp 2013 08:32
tukasG rašė:
ramkis rašė:Bele koks šunkelis ar išmintos vėžės,kaip norit taip vadinkit nebėra kelias.
Pasikartosiu: kai pirkau žemės sklypą, jame buvo traktorių išmintos provėžos link toliau esančios sodybos. Žemės nuosavybės dokumentuose vėliau jas įvardijo kaip servitutinę juostą keliui, išplėsdami ją iki 6 m pločio (jei kažkada kažkas sugalvotų tiestis normalų kelią). Joje negaliu ribot judėjimo. Taigi, jei kas nors pasistatys automobilį ne ant pačių provėžų, o šalia jų, neišvažiuodamas iš tų šešių metrų ribos, teoriškai jis vis vien būtų "kelio" ribose...
Nu nors vienas supranta esmę. Taip pirmiausiai jis yra žymėtas, nesvarbu, kad mintas takelis.
hipy rašė:su ramkiu gincytis panasiai kaip su sauliuku: didziausias jo nuomones argumentas, kad tai JO nuomone...
Tai nėra mano nuomonė, tai yra ilgas ir nuobodus domėjimasis teisės aktais ir panašių teisminių praktikų stebėjimas. Nors gali tai vadinti kaip nori, tai gali būti ir mano nuomonė, paremta visu tuo ką išvardinau.
Aqua v. rašė:(pilnavertis ir legalus).
Atsakei į visus klausimus tikraiusiai pats to nepajausdamas. Pilnavertis ir legalus.
Wytux rašė:Ar gaunasi taip, kad atvaziavus prie ezero i stovyklaviete ( kuri sakykim nera atzymeta) ir pasisatacisu masina ne ant kelio ( nes ir daugiau murziu po stovyklaviete zuja- jeims irgi reikai keliu vaziuot) tave gali rurinti GA (nesvarbu , kad daugiau kaip 25m) ?
Kad ir kaip būtų kitiems tai nesuprantama, gaunasi taip :-D
 #503374   hipy
 29 Rgp 2013 10:12
oi ramki, ramki... rasai bile ka, vartai bile kaip... kas yra zymetas kelias? sakai sunkelis - ne kelias, o traktoriaus provezos jau kelias? nepriestarauji pats sau? ar sunkeli tu taip tiesiogiai ir supranti - suns darytas kelias? :-D gal gali kokia baze nurodyt, kur visi keliai butu suzymeti (servitutiniai, bendro naudojimo, projektuojami)? tas tavo "suzymetas" kelias daznai buna net nepravaziuojami krumynai, apie kuri nei zvejas nei GA daznai nieko nezino, bet tau tik kad kazka parasyt...
 #503381   Tarmenas
 29 Rgp 2013 10:47
Sveiki, upėje galima sakyti esu naujokas, žvejo bilietą turiu, taisykles http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=6433 mačiau ir skaičiau, kyla man toks klausimas:
3 priedas tegia, kad 09.16 - 10.15 visoje Neryje yra draudžiama žvejoti NETURINT ŽVEJO MĖGĖJO KORTELIŲ. tai negalima visoje upėje ar tik tam tikruose ruožuose, kurie nurodyti 4 priede?
kaip aš suprantu 09.16 - 10.15 yra galima žūklė su licencija 4 priedo ruožuose, kitose vietose užtenka bilieto, nuo 10.16 tuose ruožuose draudžiama, o kaip su likusia upe?
žodžiu gal kas gali paparastai paaiškinti kur, kaip, ir kada gamila Neryje žvejoti? :)
dėkoju už supratingumą ir atsiprašau už kvailokus klausimus :)
 #503393   Taacis
 29 Rgp 2013 11:21
Tarmenas rašė: 3 priedas tegia, kad 09.16 - 10.15 visoje Neryje yra draudžiama žvejoti NETURINT ŽVEJO MĖGĖJO KORTELIŲ.
Nu taip jeigu ten yra parasyta "visa Lietuvos Respublikos teritorijoje esanti upė" reiskia visoje upeje tuo metu reikia zvejot turint "žvejo mėgėjo kortele".
kaip aš suprantu 09.16 - 10.15 yra galima žūklė su licencija 4 priedo ruožuose, kitose vietose užtenka bilieto
Tai, kad ne butent 3 priede nurodyta kur reikia "žvejo mėgėjo korteles"
nuo 10.16 tuose ruožuose draudžiama, o kaip su likusia upe?
Tai galima zvejoti turint "žvejo mėgėjo bilieta" ishskyrus 4 priedo UPIŲ RUOŽAI, KURIUOSE MĖGĖJŲ ŽVEJYBA UŽDRAUSTA NUO SPALIO 16 D. IKI GRUODŽIO 31 D."
 #503397   Ignelis
 29 Rgp 2013 11:48
hipy rašė:oi ramki, ramki... rasai bile ka, vartai bile kaip... kas yra zymetas kelias? sakai sunkelis - ne kelias, o traktoriaus provezos jau kelias? nepriestarauji pats sau? ar sunkeli tu taip tiesiogiai ir supranti - suns darytas kelias? :-D gal gali kokia baze nurodyt, kur visi keliai butu suzymeti (servitutiniai, bendro naudojimo, projektuojami)? tas tavo "suzymetas" kelias daznai buna net nepravaziuojami krumynai, apie kuri nei zvejas nei GA daznai nieko nezino, bet tau tik kad kazka parasyt...
i navigacija uzmesk aki ar zemelapi koki... ;-) jeigu ten yra pazymetas kaip kelias, o ne zaliu plotu vaziuoji, reiskias tas kelias yra registre, nepaisant kokia to kelio bukle yra(grystas,negrystas ar visai tik provezos)... :/braj; bet tai yra kelias
 #503398   ramkis
 29 Rgp 2013 11:51
Ignelis rašė:i navigacija uzmesk aki ar zemelapi koki... jeigu ten yra pazymetas kaip kelias, o ne zaliu plotu vaziuoji, reiskias tas kelias yra registre, nepaisant kokia to kelio bukle yra(grystas,negrystas ar visai tik provezos)... bet tai yra kelias
Vat hipy, paaiškino tau kas ir kaip, o dar yra toks dalykas kaip "Lietuvos kelių žemėlapis" , ir dar yra Lietuvos kelių ndirekcija, kur gali gaut visą info.
Aš niekam neprieštarauju ir nesiruošiu, o vat tau bele prieš, net nežinant esmės ir reikalo.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė