Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #502164   Plikis
 23 Rgp 2013 08:58
http://www.valtys-visiems.lt/images/val ... 20N_6m.jpg
http://www.valtys-visiems.lt/images/val ... 20N_28.jpg

Ką manot apie šią valtelę? Po marias aš suprantu kad normaliai, bet ji turi c kategoriją. Kažin kaip jūroje , aišku kada needidelės bangelės.
Ilgis 420 , o aš turiu Honda 15, ar patemtų?
Valtis RC 420 N
 #502175   Kleckas1978
 23 Rgp 2013 09:12
I jura plastikine jauciu tik nuo kokiu 5.5metru + kad bortas butu vos ne metro aukscio.

Sita ryskiai jurai netinkama :/nek
su 15ag gali net i glica neiseiti jei du stambesni ilips.

jei i jura ir nedideli tai siuo metu skelbimuose yra ribas 4metru :gutgut 15ag gal ir istems 2 zvejus i glica - parinkus teisinga sraigta o siaip jam kokius 30ag :gutgut
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/avon-se ... 32045.html
 #503762   Tukas
 31 Rgp 2013 08:39
renkuosi valti ir is daugybes variantu pasilikau 2, gal kas patartu argumentuotai kuria geriau rinktis Kolibri KM300 http://www.autovega.lt/index.php?action ... 68&lang=lt

Ar Runos 300 http://www.zvejys.lt/market/valtis-runo ... dugnu.html

Runos labiau patinka nes balionai didesni, bet irklu padetys atrodo nepatogioi vietoi ir suoliukas tik vienas, kuris irgi mano manymu kazkaip nelabai geroi vietoi, nes kabinsiu el. varikli ir bus nepatogu valdyt jeigu ant to suoliuko sedet :roll: 7 sluoksniu PVC.

Kolibri labiausiai patinka, nes yra 2 reguliuojami suoliukai, lenteliu dugnas tankesnis. 5sluoksniu PVC.

I ka dar tureciau atkreipti demesi?
 #503775   Andrius0522
 31 Rgp 2013 11:18
Tukas rašė:renkuosi valti ir is daugybes variantu pasilikau 2, gal kas patartu argumentuotai kuria geriau rinktis Kolibri KM300 http://www.autovega.lt/index.php?action ... 68&lang=lt

Ar Runos 300 http://www.zvejys.lt/market/valtis-runo ... dugnu.html

Runos labiau patinka nes balionai didesni, bet irklu padetys atrodo nepatogioi vietoi ir suoliukas tik vienas, kuris irgi mano manymu kazkaip nelabai geroi vietoi, nes kabinsiu el. varikli ir bus nepatogu valdyt jeigu ant to suoliuko sedet :roll: 7 sluoksniu PVC.

Kolibri labiausiai patinka, nes yra 2 reguliuojami suoliukai, lenteliu dugnas tankesnis. 5sluoksniu PVC.

I ka dar tureciau atkreipti demesi?
dasimesk kelis litus ir imk kietu dugnu...
 #503825   minBOAT
 31 Rgp 2013 19:09
Kas iš jūsų realiai matė PVC audinio pjūvyje 5 ar 7 sluoksnius? Man per tiek metų pasitaikė matyti tik 3. Ir niekada nemačiau daugiau. Įvairias valtis pjaustau kasdien... Na, o skaityti apie tuos sluoksnius reklamose tikrai teko '''bum . Komentuojant mano postą nereikia cituoti eilučių iš reklaminių bukletų :)
 #503904   Tukas
 01 Rgs 2013 13:06
Taip naudosiu elektrini varikli. Su tais sluoksniais dabar viskas aisku. p.arturas dave labai gera nuoroda :gutgut

Man idomu pasidare tai, kad pardavejas sako kolibri zymiai geresne valtis uz ta runos, vien paciupinejus iskart jauciasi.
Tai idomu ka ten as tureciau pajaust ir realiai koks skirtumas tarp ju :neutral: Gal kas naudojasi kolibri?

p.s. FBE tu daug susidures su valtim, ka manai apie ta kolibri? Reiktu nepamirsti, kad biudzetas iki 2000lt.
 #503917   Kleckas1978
 01 Rgs 2013 13:51
Na jei pas mane ant ranku butu 2000lt grynu pinigu - ieskociau kazko mazai naudoto - iki 2 metu senumo geros rimtos firmos.
zodiac, suzumar, brig, bush ir pan...

Tikrai tokiu skelbimu islenda ir ne vienas.
Kazkada buvau 1.5 metu amziaus suzumara 360 nupirkes uz 1500 lt :idea:
Ieskok ir rasi :idea:
negi butinai imti tik NAUJA - nors ir kitaica bet Nauja :?:
 #503926   Tukas
 01 Rgs 2013 14:20
Visa sita ka tu pasakei jau skaiciau daug kartu, tik sakau gal kas man paaiskins, kuo ta kolibri valtis bus blogesne uz tas bush suzumar ir t.t. ?
 #503934   lydekinis
 01 Rgs 2013 14:58
Sveiki žvejai. Nusprendem nusipirkti mes žvejybai kateriuka ir norim pagalbos. Turbut didžiausią įspūdį paliko aliuminiai kateriai. kazką plačiu dugnu, varikliu(bent 20AG) bei su žvejybiniais suoleliais, kotų laikikliais ir pan žvejybiniu gėriu galėtumet parekomenduoti, ką galima rasti Lietuvoje. Kaina butu geriausiai ~20-25 tukst. litų. Įvairių variantų radom, bet tai yra už Lietuvos ribų(Amerika daugiausia), todel būtų problema tokia atsivežti. Dėkui, lauksiu patarimų.
 #503938   laisvis
 01 Rgs 2013 15:27
Tukas rašė:Visa sita ka tu pasakei jau skaiciau daug kartu, tik sakau gal kas man paaiskins, kuo ta kolibri valtis bus blogesne uz tas bush suzumar ir t.t. ?
Plaukiojau su kolibri km300 3 metus. Antra karta nebepirkciau. Tik pasibaigus garantijai pradejo leisti ora. Oras ejo tranco kampuose, priekyje ir sonuose kur suklijuots dugnas su balionais. Per zvejyba reikedavo viena karta dasipusti. Valti irgi pakuodavau kas karta, itariu nuo lankstymo ir pradejo leisti ora.
 #504108   mode85d
 02 Rgs 2013 10:08
lydekinis rašė:Sveiki žvejai. Nusprendem nusipirkti mes žvejybai kateriuka ir norim pagalbos. Turbut didžiausią įspūdį paliko aliuminiai kateriai. kazką plačiu dugnu, varikliu(bent 20AG) bei su žvejybiniais suoleliais, kotų laikikliais ir pan žvejybiniu gėriu galėtumet parekomenduoti, ką galima rasti Lietuvoje. Kaina butu geriausiai ~20-25 tukst. litų. Įvairių variantų radom, bet tai yra už Lietuvos ribų(Amerika daugiausia), todel būtų problema tokia atsivežti. Dėkui, lauksiu patarimų.
Irgi svajoju apie toki, uz 25k jau galima paimti tikrai patogu daikta su 50AG varikliuku, konsole. Nors dar gan nesenai pradejau ieskotis info taciau ispudis susidare toks varianto kito ir nera arba USA arba laukt kol kas parves ar parduos savo parvesta is ten pat. Masciau apie plastikini, kadangi uz ta pacia suma irgi galima paimti taciau net nera ko lyginti patogumo ir vietos atzvilgiu su tikru amerikonisku aliuminiu zvelybiniu kateriu... Pries pora dienu pardave aukcione uz 7.5k $ 2012m visiskai sukomplektuota alumacraft 16.5' kateri tai tik seile nuvarvejo :D Lietuviai neblogus plastmases gamina galetu ir aliumu uzsiimt, tikrai nepykciau :)
 #504874   Kleckas1978
 04 Rgs 2013 13:07
O as nesupratau klausimo :?: :idea:
cia kas noreta paklausti???? kur klausimo esme???

na nori zmogus uz 25klt kateriuko - nu pirkit, na norit aliumo - ieskokit - kazkada surasit....

na neparasyta nei ar ant priekabos vezios, nei kur plaukios??? nei kaip zvejos ir t.t.

Nes kaip pvz uz 25klt:
As geriau jau koki riba steno 535 + 90-100ag varikli ant priekabos tampyciau nei zvejybini ale aliuminini amerikona.
Kodel???
ogi turint toki laiva noresis ir i jura islekti o i jura su RIB u zymiai saugiau... stabiliau ant bangu ir t.t.
ribas pats svers maziau ir t.t.

aisku jei nereikia juros tai gerai ir aliumas - bet kad pasirinkimas pas musu ju :/nek + neskaitant to kad daugelis pareina su perpuvusiais salonais ir t.t.
ir t.t. ir t.t.
 #505101   Tomas2000
 05 Rgs 2013 07:55
Sveiki.
Pas mane PVC valtis iš priekinės kameros, truputi praleidžia orą į galinę šoninę kamerą (atsiranda oras galiniame balione). Po kokių 3 valandų, pastebėjau, kad suminkštejąs priekinis balionas, nes pūčiau tik prieki, dažiau numerius ir veliavą. :koliorava

Garantija :ks> galioja, ar verta dėl to keisti valtelę.
Dėkui.
 #505121   p.arturas
 05 Rgs 2013 08:54
Tomas2000 rašė:Sveiki.
Pas mane PVC valtis iš priekinės kameros, truputi praleidžia orą į galinę šoninę kamerą (atsiranda oras galiniame balione). Po kokių 3 valandų, pastebėjau, kad suminkštejąs priekinis balionas, nes pūčiau tik prieki, dažiau numerius ir veliavą. :koliorava

Dėkui.
keisk
 #505140   Andrius0522
 05 Rgs 2013 09:53
nemaciau dar valties kuri neleistu oro is baliono y baliona,mano antra valtisleidzia,draugo leidzia ir kiek esu mates leidzia,bent jau po kazkiek laiko pradeda leisti...kartais leidzia,kartais neleidzia,nesuprasi...priputineji baliona viena kyla du balionai ir pan,kartais viskas taip kaip turi buti....taip ir nesuprantu kame saknys :)
 #505365   minBOAT
 05 Rgs 2013 21:15
Tukas rašė:Taip naudosiu elektrini varikli. Su tais sluoksniais dabar viskas aisku. p.arturas dave labai gera nuoroda :gutgut

Man idomu pasidare tai, kad pardavejas sako kolibri zymiai geresne valtis uz ta runos, vien paciupinejus iskart jauciasi.
Tai idomu ka ten as tureciau pajaust ir realiai koks skirtumas tarp ju :neutral: Gal kas naudojasi kolibri?

p.s. FBE tu daug susidures su valtim, ka manai apie ta kolibri? Reiktu nepamirsti, kad biudzetas iki 2000lt.
Sorry, kad sureagavau tiek vėlai, kad tu jau turi valtį. Gal aš per daug kategoriškas, bet kinietiškų, ukrainietiškų ir rusiškų nepirkčiau niekada. Kasdien su jomis dirbu. Ir nekalbu apie netyčinius pradūrimus ar prapjovimus. Šie defektai pasitaiko ir Zodiac, ir Bombard. Kalbu apie siūlių dažną atsiklijavimą. Tai nejau visi kaip susitarę palieka savo valtis saulėje degintis? Tikrai taip nemanau. O už 2000 pinigų galima rasti tikrai padorią PVC ar Hypalon valtį. Šiandien dirbtuvėje turiu vokišką Viking 3,50. Hypalonas, siūlės suvirintos, gilus V formos kylis, kietas dugnas, išimamas trancas, platus suolas, galima įdėti stiklą nuo vėjo, laaabai lengva. Klientui reikia kosmetinio remonto. Šiaip jis ją parduoda, Marine valtį taip pat parduoda ir perka RIBą
 #505366   minBOAT
 05 Rgs 2013 21:18
Andrius0522 rašė:nemaciau dar valties kuri neleistu oro is baliono y baliona,mano antra valtisleidzia,draugo leidzia ir kiek esu mates leidzia,bent jau po kazkiek laiko pradeda leisti...kartais leidzia,kartais neleidzia,nesuprasi...priputineji baliona viena kyla du balionai ir pan,kartais viskas taip kaip turi buti....taip ir nesuprantu kame saknys :)
Andriau, pertvaros tarp balionų nelaiko oro dažniausiai dėl pačių savininkų kaltės. Jei puti orą į kamerą iš karto kietai, kai gretima kamera dar tuščia- sprogs bet kokios valties pertvara.
 #505369   minBOAT
 05 Rgs 2013 21:20
p.arturas rašė:
Tomas2000 rašė:Sveiki.

Dėkui.
keisk
Jei pardavėjas žino tai ką parašiau savo priešpaskutiniame poste, jis valties nekeis. Jei nežinojo, tai jau dabar gali žinoti:(
 #505378   minBOAT
 05 Rgs 2013 21:37
Andrius0522 rašė:negaliu pasakyti kaip pusdavau anksciau,visap budavo :),bet nuo su antra valtimi elgiuosi svelniau,ypuciu lengvai ,surenku valti ir tada jau prisabacinu :) leidzia...
jei tai ką sakai- teisybė, o valtis nauja, aš kreipčiausi į pardavėją dėl valties pakeitimo
 #505381   savas
 05 Rgs 2013 21:54
Jei pertvaros suklijuotos kokybiskai, tai oro neleis kaip anas bepustum (na nebent varyt kaip automobilio padangas). tada gal, puciant kamera priesinga pertvaros klijavimo krypciai, kaip nors ir atplestu... bet tai irgi brokas, bo prie normalios temperaturos normalius klijus imanoma tik su pvc mesa atplest. Ale zinant, kad puse valties klijavimo kokybes priklauso nuo zmogiskojo faktoriaus, o pertvaru iklijavimas - vienas is sudetingesniu momentu - nestebina, kad tose vietose pasitaiko broko.
 #505385   Andrius0522
 05 Rgs 2013 22:08
FBE rašė:
Andrius0522 rašė:negaliu pasakyti kaip pusdavau anksciau,visap budavo :),bet nuo su antra valtimi elgiuosi svelniau,ypuciu lengvai ,surenku valti ir tada jau prisabacinu :) leidzia...
jei tai ką sakai- teisybė, o valtis nauja, aš kreipčiausi į pardavėją dėl valties pakeitimo
valtis kai pasiemiau buvo plaukta max 15 kartu...bet cia as neieskau priekabiu,svarbu ora laiko kameros :)draugas nauja eme is parduotuves ROVANA valtelemnuo pat pradziu dapucia ,surenka ir paskui pripucia iki galo,nuo pat pirmu kartu is baliono y baliona leidzia...
 #505387   minBOAT
 05 Rgs 2013 22:15
savas rašė:Jei pertvaros suklijuotos kokybiskai, tai oro neleis kaip anas bepustum (na nebent varyt kaip automobilio padangas). tada gal, puciant kamera priesinga pertvaros klijavimo krypciai, kaip nors ir atplestu... bet tai irgi brokas, bo prie normalios temperaturos normalius klijus imanoma tik su pvc mesa atplest. Ale zinant, kad puse valties klijavimo kokybes priklauso nuo zmogiskojo faktoriaus, o pertvaru iklijavimas - vienas is sudetingesniu momentu - nestebina, kad tose vietose pasitaiko broko.
Na štai, Savas, ir labai teisingai perėjai nuo teorijos iki praktikos. Tiesa yra tokia- pertvaras pavaro patys žmonės. Pas mane buvo tokių Vega, Ufimka, Nyrok, kurias ant akių suvarė patys pūtikai. Tai ten tiesiog vidinis pleistras nuo per didelio slėgio plyšo ir išskėtė siūlę
 #505426   Valdas S
 06 Rgs 2013 06:51
Sveiki. Norėjau pasiteirauti tų kas turi patirties su valtimis. Planuoju pirkti valtį už maždaug 2000lt šiuo metų neskaitant variklio ir akumo daugiau skirt nenorėčiau. Ar galima būtų rast kokį padorų modelį su aliumoniu dugnu?
 #505435   Dziedas
 06 Rgs 2013 08:03
12 metu plaukiojau su UFIMKA. Lengva ,manevringa, bet sveikata, „stuburą “, gadina ,kaip reikia. Nupirkau „Santana“ ,visai kitas reikalas. O reikalavimai mano buvo tokie. Didesnio diametro balionai ir suoliuko tvirtinimas ko aukščiau. Sėdint ne pakerta kojų. Manau už 2000 lt pasirinkimas nemenkas. O jos dauguma pagamintos Kinijoje.
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė