Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #503404   dub
 29 Rgp 2013 12:03
Taacis rašė:
Tarmenas rašė: 3 priedas tegia, kad 09.16 - 10.15 visoje Neryje yra draudžiama žvejoti NETURINT ŽVEJO MĖGĖJO KORTELIŲ.
Nu taip jeigu ten yra parasyta "visa Lietuvos Respublikos teritorijoje esanti upė" reiskia visoje upeje tuo metu reikia zvejot turint "žvejo mėgėjo kortele".
kaip aš suprantu 09.16 - 10.15 yra galima žūklė su licencija 4 priedo ruožuose, kitose vietose užtenka bilieto
Tai, kad ne butent 3 priede nurodyta kur reikia "žvejo mėgėjo korteles"
nuo 10.16 tuose ruožuose draudžiama, o kaip su likusia upe?
Tai galima zvejoti turint "žvejo mėgėjo bilieta" ishskyrus 4 priedo UPIŲ RUOŽAI, KURIUOSE MĖGĖJŲ ŽVEJYBA UŽDRAUSTA NUO SPALIO 16 D. IKI GRUODŽIO 31 D."
Nu šakės, tai ką aš nery nuo rugsėjo 16 iki spalio 15 negalėsiu sau su feederiu žvejoti :o biškį keista,... lygt tuo metu ten vienos lašišos būtų...
 #503424   Tarmenas
 29 Rgp 2013 12:51
paprastai:
09.16-10.15 visoje Neryje reikalinga licencija.
10.16-12.31 4 priedo ruožuose išvis negalima žvejoti, visur kitur užteks bilieto???
 #503427   hipy
 29 Rgp 2013 13:02
ramkis rašė:
Ignelis rašė:i navigacija uzmesk aki ar zemelapi koki... jeigu ten yra pazymetas kaip kelias, o ne zaliu plotu vaziuoji, reiskias tas kelias yra registre, nepaisant kokia to kelio bukle yra(grystas,negrystas ar visai tik provezos)... bet tai yra kelias
Vat hipy, paaiškino tau kas ir kaip, o dar yra toks dalykas kaip "Lietuvos kelių žemėlapis" , ir dar yra Lietuvos kelių ndirekcija, kur gali gaut visą info.
Aš niekam neprieštarauju ir nesiruošiu, o vat tau bele prieš, net nežinant esmės ir reikalo.
toj navigacijoj ar zemelapy duok dieve koks penktadalis nupiesta "zymetu" (pagal ramkio supratima) keliu...
 #503452   tukasG
 29 Rgp 2013 14:40
Jei kelias yra čia: https://www.geoportal.lt/map/ , vadinasi jis yra oficialus, nes čia yra valstybinės įmonės "GIS - Centras" žėmėlapis, į kurį darant sklypų geodezinius matavimus, formavimus įtraukiamos visų sklype esančių objektų koordinatės...
P.S. Specialiai pasitikrinau. Visi mano sklypuose esantys servitutiniai keliukai pažymėti. Manau, kad ir visur kitur esantys taip pat, na nebent išskyrus suprojektuotus po naujausio žemėlapio atnaujinimo...
P.P.S. Žiūrėti reikia paprastą žemėlapį, o ne ortofoto, nes paprastame žemėlapyje yra pateikta oficiali kartografinė informacija, o ortofoto žemėlapyje - reali situacija, nuotrauka iš aukštybių, atspindinti tikrąją padėtį duotuoju momentu, t.y. matosi ir tai kas egzistuoja nors ir neoficialiai...
 #503453   ramkis
 29 Rgp 2013 14:48
Nu ne hipy, eik prigulk, pailsėk, ar ką. Nu nesuprantu tavo buko ir liguisto noro prieštarauti. Vat hgalų gale tau protingas žmogus nuorodą idėjo, kur pasižiūrėti, pasitikrinti. Ruošk toliau namų darbus, domėkis. Ir baik būt opozicijoj, kaip koks A.Terleckas :-D :-D :-D
 #503457   tukasG
 29 Rgp 2013 15:06
Beje, tas pats žemėlapis, manau, gali šiek tiek padėt orientuotis ir lieptų, lieptelių nuosavybės klausimuose, nes kiek domėjausi, tai oficialus statinys kaip ir nelabai gali atsirast miško ar žemės ūkio paskirties žemės sklypuose. Reik keist žemės paskirtį. Žemėlapyje miško paskirties žemė žymima žalia spalva, namų valdų, kitos paskirties žemė rusva spalva, o žemės ūkio paskirties žemė balta spalva. Taigi jei lieptas, dėl kurio egzistuojančių nuosavybės teisių abejojate, legaliai turėtų būt rusva spalva pažymėtose teritorijose, jei teritorija, kurioje jis pastatytas žymima žaliai, ar baltai, tai labai tikėtina, kad jis nelegalus. Jei lieptas yra rusva spalva pažymėtoje teritorijoje, labai gali būt kad jis legalus, oficialus ir savininko apribojimai juo naudotis gali būt teisėti.
 #503459   hipy
 29 Rgp 2013 15:07
ramki apsispakajink, toj nuorodoj pasiknisus daug galima rast, ten ir kai kurie zemetvarkos projektai pdf'u sumesti ir siaip kruva info, bet oj ne viskas ten, ne viskas... siap permeciau kelias vietas, tai nei servitutiniu keliu, nei projektiniu... gal ten pas tuka koks servitutas gatve padarytas, kad parodyta, nes smulkesniu nei privaziavimu, nei servitutu ten nerodo...
 #503463   tukasG
 29 Rgp 2013 15:16
Hipi, punktyrinės linijos laukuose - servitutiniai keliukai. Jei keliukas ne servitutinis (neįregistruotas pas žemėtvarkininkus) tai jis matosi tik ortofoto nuotraukoj. Kadangi mano žemės nuosavybės dokumentai tvarkingi, su visais priklausančiais matavimais ir pan. tai visi juose pažymėti servitutiniai keliukai žemėlapyje pažymėti, vienas keliukas, kurį bendru sutarimu leidau kaimynui pasidaryt per mano sklypą žemėlapyje nerodomas, nes jis neregistruotas. Jis matosi tik ortofoto nuotraukoje.
Jei kažkurių savininkų žemės nuosavybės dokumentai netvarkyti, nedaryti matavimai ir pan., tai ir keliukai neservitutiniai, nes servitutas neįregistruotas.
 #503506   Sokratas
 29 Rgp 2013 19:08
pasižiūrėjau į tą:
https://www.geoportal.lt/map/

ir matau, kad ten, kur minėjau į žvejybos vietą vykau arimais, yra keliukas pažymėtas punktyru... Šian vėl norėjau ten nuvažiuot, tai dar vienas laukas suartas ir visi tie keliukai užarti. Privažiuot jokių šansų. tai čia kaip ir pažeidimas jei keliukus suaria?
 #503554   tukasG
 29 Rgp 2013 23:36
Nežinau, kaip ten, kur tamsta buvot, bet jei aš savo keliukus suarčiau, būtų pažeidimas, nes kaimynai turėtų pagrįstą teisę skųstis, kad nebegali iki savo sodybų privažiuot ir aš turėčiau tuos keliukus atstatyt, nes žemės nuosavybės dokumentuose yra mano parašas, kad keliukų nenaikinsiu.
 #504274   marenas
 02 Rgs 2013 19:10
cia net per mapa matos kad yra privaziavimas,tai neapsikente vaziuotoju ir suare,ir db toi pusei jo ezeras,mano mano mano ha ha ha.
tukai aciu uz nauja zemielapiu saita,tokio nebuvau mates.
nuoriu paklaust jai tie punktirineis keliukais pazimieti keliukai,galima vaziuot paprastam mirtingajam,ar reik atsiklaus seimininko?
 #504282   marenas
 02 Rgs 2013 19:29
tai jai punktirais pazymietas kialiukas yra legalus kaip keliukas,kazi kodiel gamtosauga bauzdavo vyriokus atvaziavusius prie kursiu mariu ten kur valtis leidzia hiebra,ir jai paligdavai keliuke masina,nubauzdavo ,atceit cia zalia veja ir tu keliuku nier,o db ziuriu kad tie kelikai yra.
bet pastaroju metu nebebaudzia liktai ,gal i teisma padave zaliosius kas mandresnis/?
 #504356   tukasG
 02 Rgs 2013 21:47
marenas rašė:nuoriu paklaust jai tie punktirineis keliukais pazimieti keliukai,galima vaziuot paprastam mirtingajam,ar reik atsiklaus seimininko?
Nesu tikras, kad tas galioja visur, bet manuoju atveju, kurį minėjau aukščiau, tai privalau neribot eismo, t.y. keliuku naudotis turi teisę bet kas ir bet kada.
P.S. Su kaimynu, stambiu ūkininku, tarėmės, kad jis su savo gigantiškais traktoriais ir kombainais nevažinės ten, kad bekelės nepadarytų, bet čia jau geranoriškas, abipusis, žodinis, neįpareigojantis susitarimas. Kad laikosi - ačiū, jei nesilaikytų, ne ką ir telaimėčiau teisybės ieškodamas.
 #504359   mindoze
 02 Rgs 2013 21:48
kiek supratau ten yra kazkieno zeme ir mapsas traktoriaus keliuka pazymejo iki ezero nors ta zeme yra kazkieno tai arimai ir ukininkas gali su traktorium per savo zeme vaziuoti, o paprastas pravaziavelis gali buti nubaustas uz zoles naikinima ir neva ant zalios vejos stovi. nu cia aisku jei tas ukininkas pasiskus kur reikia. seip susirasciau as tavo vietoi ta ukininka, grazei paprasyciau pazvejoti ir ramia galva zvejociau sau, o jei dar ir bonka kartu sugertum tai manau dar ir valti turetum.
 #504361   tukasG
 02 Rgs 2013 21:53
Be abejo, kad Mindozės siūlomas variantas beveik visada suveikia patikimiausiai ;-) :gutgut . O keliukas ir tam atvejy gali būt servitutinis, jei žemėtvarkininkai projektuodami sklypus jį dėl kažkokių priežasčių buvo numatę, kaip neišvengiamai reikalingą važinėjimui būtent toje vietoje.
 #504368   Slovak
 02 Rgs 2013 22:09
tukasG rašė: O keliukas ir tam atvejy gali būt servitutinis, jei žemėtvarkininkai projektuodami sklypus jį dėl kažkokių priežasčių buvo numatę, kaip neišvengiamai reikalingą važinėjimui būtent toje vietoje.
Ne visi keliukai pazymeti mapse yra legalus. Kai kuriu keliuku mano planuose nera, bet faktiskai jie yra, bet yra ir taip, kad plane keliukas yra, bet faktiskai jo nera (Mapsas aplamai rodo trecia varianta). Dabar vienas kaimynas turi bedu su vieno kaimo gyventojais. Jo plane kelio nera, jis gavo leidima statyti nama, suderino projekta ir pradejo varineti sunkvezimus su zeme, kad uzversti keliuka ir sumazinti slaita. Jie parase skunda, statyba sustabdyta, keliukas kol kas atstatytas, eina teisminis procesas.
 #504379   tukasG
 02 Rgs 2013 22:31
Slovak, turit omeny keliukus matomus ortofoto atvaizde, ar paprastame žemėlapy? Manuoju atveju ortofoto atvaizdo ir paprasto žemėlapio tame pat portale informacija šiek tiek skiriasi.
 #504397   vava
 03 Rgs 2013 06:16
chebra, kazkaip nelabai matau rysio tarp visokiu servitutiniu keliuku ir MZT. Norit test diskusijas, kelkites kitur
 #504430   SauliusM
 03 Rgs 2013 08:23
Skridžas rašė:Dabar dėl tu lašišu legalai aš Nėrije su dugnine iki rugsėjo 15 begaliu žvejoti?
iki rugsejo 15 gali. bet realiai tai reiktu istatymus skaityt, kad nereiktu durnu klausimu uzdavinet.
 #504442   SauliusM
 03 Rgs 2013 08:56
Skridžas rašė:Vat Sauliau keik yra galinčiu skaityt įstatimus,o dar kiek yra galinčiu suprasti ka perskaitė?
nu jo, gerbiu uz savikritika... :-D
 #504644   Wytux
 03 Rgs 2013 18:46
Tai dabar kaip suprantu Sventojoj Aukstaitijos isviso neliko nelicenciniu ruozu ?
 #504885   SauliusM
 04 Rgs 2013 13:33
kas dar nematet:
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS APLINKOS MINISTRO 2012 M. GRUODŽIO 31 D. ĮSAKYMO NR. D1-1128 „DĖL LIMITUOTOS ŽVEJYBOS VIDAUS VANDENYSE ORGANIZAVIMO IR VYKDYMO, LIMITUOTOS ŽVEJYBOS REGULIAVIMO PRIEMONIŲ IR SĄLYGŲ NUSTATYMO, PASKELBIMO IR ATŠAUKIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

2013 m. rugpjūčio 30 d. Nr. D1-638
http://www.infolex.lt/ta/280088
 #504957   SatodiaV
 04 Rgs 2013 19:28
Kažko nesuprantu. nuo rytojaus įsigaliosiančiuose limituotos žvejybos pakeitimų 21 str. 2 dalyje rašoma, kad "Per vieną žvejybą leidžiama sugauti vieną lašišą arba vieną šlakį." (http://www.infolex.lt/ta/280088)

Gi SauliausM citatoj iš Graičiūno laiško dėl kortelių platinimo per perlą rašoma, kad "Kortelių bus galima įsigyti bet kuriai dienai į priekį, ar tai pačiai dienai vienam asmeniui kelias (jei norės sugauti kelias lašišas per dieną)". Tai ar Graičiūnas nežino taisyklių, ar per dieną iš tikrųjų galima kelias lašišas su keliom kortelėm pagauti? (http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... 101&t=6325)

Dėkui už išaiškinimą ;)
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė