Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #505615   minBOAT
 06 Rgs 2013 20:30
vytiocha rašė:Hipalonas nevirinamas.
Še tau boba ir Devintinės :shock: Kaip tai nevirinamas? Nemažai taisiau hipaloninių valčių, kurių pagrindinės siūlės SUVIRINTOS, pagalbinės- klijuotos :grin:
Jei, vytiocha, turi kitokios informacijos, prašau pasidalinti
 #505619   Rimasx
 06 Rgs 2013 20:47
Valdas S rašė:Sveiki. Norėjau pasiteirauti tų kas turi patirties su valtimis. Planuoju pirkti valtį už maždaug 2000lt šiuo metų neskaitant variklio ir akumo daugiau skirt nenorėčiau. Ar galima būtų rast kokį padorų modelį su aliumoniu dugnu?
nebent naudota
 #505621   p.arturas
 06 Rgs 2013 20:53
Rimasx rašė:
Valdas S rašė:Sveiki. Norėjau pasiteirauti tų kas turi patirties su valtimis. Planuoju pirkti valtį už maždaug 2000lt šiuo metų neskaitant variklio ir akumo daugiau skirt nenorėčiau. Ar galima būtų rast kokį padorų modelį su aliumoniu dugnu?
nebent naudota
nebutinai,
va pvz http://www.e-promarine.com/nukainuotos- ... l300b.html
 #506131   l33tas
 09 Rgs 2013 14:19
Sakykit dabar, o tokias valteles kur su kietu dugnu(aliuminio, mediena) ar jos naudojamos tik kaip stacionarios, ta prasme jos yra vezamos su priekaba, ar tokia valtele galima nusivezti ir prisipusti prie ezero?
 #506142   Vitolis
 09 Rgs 2013 15:01
l33tas rašė:Sakykit dabar, o tokias valteles kur su kietu dugnu(aliuminio, mediena) ar jos naudojamos tik kaip stacionarios, ta prasme jos yra vezamos su priekaba, ar tokia valtele galima nusivezti ir prisipusti prie ezero?
Klausimas vienok keistokas :) Bet jei niekad jos nesi matęe, tada suprantama. Žinoma, kad galima ir vietoje susirinkt.
 #506167   Tukas
 09 Rgs 2013 15:53
l33tas rašė:Na as esu mates tas papigej tik :) Kur su pripuciamu dugnu :) Tada kitas klausima, kiek apytiksliai uztrunki susirinkti tarkim iki 3m valtele?
Kol susirenki, tai ir zvejot nebesinori...
 #506174   Vitolis
 09 Rgs 2013 16:04
Kodėl taip kategoriškai? Na užtrunki gęrą pusvalandį iki išplaukimo. Po to dar tiek, kol viską susipakuoji (jei nedarai triušio greičiu žinoma o ramiai, pasimėgaujant :)
 #506175   Vitolis
 09 Rgs 2013 16:05
l33tas rašė:Na as esu mates tas papigej tik :) Kur su pripuciamu dugnu :) Tada kitas klausima, kiek apytiksliai uztrunki susirinkti tarkim iki 3m valtele?
PVC su pripučiamu dugnu kaip tik atvirkščiai. Jos žymiai brangesnės :)
 #506196   Andrius0522
 09 Rgs 2013 17:00
Tukas rašė:
Kol susirenki, tai ir zvejot nebesinori...
as neysivaizduoju ant kiek flegmatiksai turi rinkti valtele (cia neyzeidimas),kad gali nebenoreti plaukti po jos surinkimo ar isrinkimo... max 20 minuciu tikrai neskubant ir as jau vandeny...pradzioje kelis kartus nieko nesakau kol sau patinkancia eiles tvarka susideliosi surenkinejimui,o paskui einasi kaip per svietsa...
 #506208   Tukas
 09 Rgs 2013 17:33
Nu as tai visas slapias paliku, kol surenku, pas mane 3.2m ilgio, tai vienam isvis sunku butu ir nusinest ja..
Didziausias vargas kol tuos stringerius sudedi '''bum . Pastebejimas, kad reikia labai ant ligaus pagrindo rinkti valtele.
As seip megstu, kad viskas tvarkinga butu, todel valti kisu i maisa, pries tai ISTRAUKES visa ora is jos, tai kol ja sukisi...vienam irgi praktiskai neimanoma... O pagal ideja i ta pati maisa turi dar tilpti dugnas irklai pompa ir suoliukai :shock: Nezn, gal cia tik ant mano modelio toks nevykes maisas...
 #506213   Dziedas
 09 Rgs 2013 17:50
DSCI1724.JPG
Va su tokia mažiau vargo... dugnas iš lenteliu. Laisvai galima atsistot. Prie ežero užtenka 15 min. iki išplaukimo. Žinoma jei reikia didesnes ,tai... šita 2.65m.
 #506227   Andrius0522
 09 Rgs 2013 18:31
Tukas rašė:Nu as tai visas slapias paliku, kol surenku, pas mane 3.2m ilgio, tai vienam isvis sunku butu ir nusinest ja..
Didziausias vargas kol tuos stringerius sudedi '''bum . Pastebejimas, kad reikia labai ant ligaus pagrindo rinkti valtele.
As seip megstu, kad viskas tvarkinga butu, todel valti kisu i maisa, pries tai ISTRAUKES visa ora is jos, tai kol ja sukisi...vienam irgi praktiskai neimanoma... O pagal ideja i ta pati maisa turi dar tilpti dugnas irklai pompa ir suoliukai :shock: Nezn, gal cia tik ant mano modelio toks nevykes maisas...
na del sukisimo y maisa manau visi suvargsta,bet prasmes nematau draskyti,tampyti valti kad ykisti y maisa,susuku y desra ir rami galva...del lygaus pagrindo irgi teisybe sakai,jei nelygus pagrindas sunku soninius balkius sukisti,o ypac bent jau man istraukti is po zvejybos jei dugno lauzimas gaunasi,bet kiek bevaziuociau y nauajs vietas zvejoti +/- randi ta tolygu pagrinda ir bedu dideliu bent jau daznai nera...
 #506236   Kleckas1978
 09 Rgs 2013 18:44
Tukas rašė:Nu as tai visas slapias paliku, kol surenku, pas mane 3.2m ilgio, tai vienam isvis sunku butu ir nusinest ja..
as tau pritariu visu 100%.

Cia visi taip sneka kad patogu - gerai - jokiu problemu.....
Bet pamirsta pasakyti kad atvaziuoji i garaza isimi is masinos tase + meskeres - tada krauni valti + atskira maisa su dugnu ir irklais + kisi varikli + kuro baka (kuris masinoj budamas smirda benzu ir variklis tepalu)+ inkara + liemenes ir t.t. ir tik tada ant virsaus padedi meskeres ir tase - visas tas dziaugsmas 10-15 min fizinio darbo (su garazo atrakinimu ir uzrakinimu + signalizacijos pajungimu tiek ir gaunasi).
tada atvykes i zvejybos vieta TA visa turta iskrauni ant kranto ir surinkineji valti + susidedi viska i valti ir iki isplaukimo praeina apie 20-30 min nuo igudziu ir t.t.
gryzus vel viska surenki - isvalai ir sugrudi i masina 20-30min....
tada vel garaze iskrauni - vel 10-15min (su garazo atrakinimu ir uzrakinimu + signalizacijos pajungimu tiek ir gaunasi).
Tai stai kad viena syki isplaukti reikia knistis 1-1.5 valandos kad viska susiruosti ir susitvarkyti ir kas sako kad tai patogu ir gerai ????? ogi tie kas nebande ant priekabos tampyti-nusileidineti valties.

garaza atrakinai prikabinai priekaba su valtim ir pirmyn - 5min darbo.
ant kranto - kadangi viskas surinkta ir viskas sudeta i priekaba maksimum 10min....
ir gaunasi kad vietoj 1.5 valandos uztrunki tik 20-30min i diena nusileidimui ir valties iskelimui ir t.t.
+ nereikai kilnoti ir tampyti svoriu .....
O visa tai tik priekabos kaina..... nes taip ar taip laikyti valti bute nesamone.... anksciau ar veliau garaza isigyji.....
Maziau loomiu ir croixu reikia pirkineti ir uzteks tada 1000-2000lt metaliniam garazui :-D
 #506265   alkanas
 09 Rgs 2013 19:48
kleckas kaip visad :lol: blyn, tu biski nusiramink su savo priekabom ir motorais po 100 arkliu, nu nevisi mariose ir jurose zvejoja, as pvz priekabos ar dideles valties net uz dyka neimciau, ne , meluoju, uz dyka paimciau, bet parduociau net nebandes plaukt. tiesiog tokiu komplektu nevisi turi kur panaudoti.
 #506267   Andrius0522
 09 Rgs 2013 19:48
kleckai jo viskas nrm,as tik uz priekaba,o ka daryti jei yra tik sklepas ar panasus skladukas?pas mane yra garazas,yra siokia tokia priekaba,bet nekisu kolkas y ja pinigu nes nesu patenkintas ja ,kad eiti visas tas nesamones kad galetum praeiti technikinius ir pan...vnz faktas tas ,kad valtis ant priekabos GERIAU nei bet koks kitas variantas,bet yra taip ,kad ne visi mes galim sau leisti visus prasmatnumus...jei nepastebejot Lietuvoje yra 3 zmoniu (rases :) ) turtingi,vidutiniokai ir ubagai kurie isleidzia paskutinias kapeikas,kad tik palikti tas ufymkas atgyventas ir panasiai...nors vieno paklausk kuris plaukia su gumynka ar jam smagu,kad smagu nepasakys manau nei vienas,geriausiu atveju normaliai,ar pakenciamai...o ysodink jy is gymynkos y pvcmjis niekada nepasakys kad jam budavo smagu,ir jis nekreips demesio kad neturi priekabos,jis dziaugsis turedamas komfortiska zvejyba...
 #506271   Andrius0522
 09 Rgs 2013 19:52
alkanas rašė:kleckas kaip visad :lol: blyn, tu biski nusiramink su savo priekabom ir motorais po 100 arkliu, nu nevisi mariose ir jurose zvejoja, as pvz priekabos ar dideles valties net uz dyka neimciau, ne , meluoju, uz dyka paimciau, bet parduociau net nebandes plaukt. tiesiog tokiu komplektu nevisi turi kur panaudoti.
as pastebejau,kad kleckas maximalistas,bet proto ribuose,pasako kas gerai ar blogai,bet va gal manau primirsta netycia,kad nevisi sau gali leisti visus jo patariamus malonumus ;)
 #506285   Kleckas1978
 09 Rgs 2013 20:22
Prie ko cia maksimalistas??? - turtingas ar ne...... ir t.t. ????
ar as persu jum pirkti katerius ir t.t. ????
maksimalistai plaukioja su kateriukais po 7m + ir su varikliais po 200ag +
o eiline zvejo valtike su 50ag tai normalus reiskinys zemupyje (klp ir silute ir t.t. krastuose) beje ir amerikoje eilinis zvejo john boat retas buna su maziau kaip 40ag...

as sakau kaip yra su PVC transportavimu ir realiai paaiskinu busimiem PVC turetojam kas ju laukia (surinkiejimo ir t.t. atveju, nes daugelis tai nutyli forume ir net neuzsimena kad yra ir pasiruosimo stadijos - garaze ir t.t. o ne tik kad prie vandens surenki ir isrenki)

dabar kur mano maksimalizmas ir del ko as sakau kad didesne valtis geriau????
PVZ:
Koks skirtumas ka ant priekabos vezioti ar valti 2.6m ar 5m ?????
ir koks skirtumas ar ant jos kabes 2.5ag ar 50ag?????
Nusileidimo poziuriu tas pats S......, garaze taip ar taip niekas nebetilps apart priekabos su valtimi.....
O plaukioti ir zvejoti su didesne patogiau :idea: ir su galingesniu varikliu zvejybos vieta greiciau pakeisti eina ir t.t. ir t.t.

Pats surinkinejau PVC 360 - pats knisausi - pats zinau kiek tai jegu ir kantrybes reikalauja - ne is dangaus rasau.... taip kad nelipkit ant sazines.... tikrai gerbiu zmones kurie turi kantrybes ir sveikatos surinkineti ir isrinkineti PVC valtikes - man neuzteko kantrybes ir jegu - del to teko isleist pinigu ir garazui ir priekabai ir tikrai nedaug isleidau - ieskojau ir radau....
Jei kam idomu...
radau saugomame metaliniu garazu koperatyve garaza uz 600lt (metinis mokestis 200lt nes diena nakti 1000+ garazu saugo 2 sargai ir t.t. - vagysciu per metus sitam kooperatyve 1-2vnt ir tiek) ir priekaba kartu su draugu pagaminom - priekaba atsiejo su registracijom ir t.t. = 1300lt.
Tai daug???? 2000lt sumokejus netureti problemu su valties surinkinejimu 10 ir daugiau metu i prieki?????
Ieskokit - darykit - nesedekit vietoj ir nedejuokit ir viska susirasit ir pasidarysit....
 #506289   Andrius0522
 09 Rgs 2013 20:26
kleckai jau juokingai kalbi,kalbama apie kainu skirtumus ir pinigu trukumus,taip kad 2.60 valtis iki 2000 litu kainuoja,o 5 metrai man pvz isvis niekam nereikalinga ir ne del kainos,o del to kad as vienas zvejoju,o apie kainos skirtuma nei nesneku...tas pats ir su variklais,man pvz max 10 ag reikes ateityje,nes gyvenime nezvejaojau mariose ir pan,man nemuninio ar senvaginio variklio,tai kam man pvz reikia to tavo 50 ag ir 5 metru valties?????????????kad mandriau atrodyciau ar kam??????????????????
 #506298   alkanas
 09 Rgs 2013 20:39
:lol: kleckas duodi vistiek putu, karsciuojies, na atvaziuok tu pas mane ir nuleisk ta priekaba, jau nekalbu apie kitus krastus kur privaci uvaldu daug ir vietu su priekaba privaziuot net nera.
o skirtumus ant priekabos tarp 2.5 ir 5.2 m valci maciau, kazkokdel uztempe valti ant priekabos, ja pataiso, pakilnoja, pastumdo, biski pareguliuoja, ane ? skirtumai tarp varikliu ant transo priekaboj irgi, kam man 15 ag, jei as neturiu kur su juo plaukt, arba ant mano valties max 5 leidziami :lol:
 #506305   laisvis
 09 Rgs 2013 20:48

Pries dedant stringerius padek irkla po dugnu (irklavimo mentim i valties prieki) bus daug daug paprasciau uzsauti stringeri.
 #506308   Kleckas1978
 09 Rgs 2013 20:55
Tai kas jum siulo pirkti 5m valti jei jos jum nereikia???? as pasakiau kad jei gabeni ant priekabos nebelieka tokio esminio skirtumo ar ten 2.6 ar 3.6 ir pan... o jum riekia butent prisiknisti prie butent maksimaliu mano parasytu skaiciu :-D

uztenka 2.6m - valio - patinka - knistis kaskart surinkinejat ir tampant pirmyn atgal valti - valio jusu reikalas... tik ir kitus perspekit kad tai nera lengva ir labai malonu :idea:
O jei neuztenka tam jegu ir kantrybes - ieskot variantu kur laikyti ir su kuom vezioti ir dedat ant priekabos ar pan... ir veziojaties kur reikia ir ant peties uzsimete surinkta 2.6m nesates kur jum reikia ar su transo ratukais dasivezat - bet i diena sutaupot po 1 valanda fizinio darbo-kanciu - aisku jei pas jusu 10 zvejybu i metus tai galima ir pasiknisti jei netingi.
O as kai pvz: per paskutines 6 dienas 5 dienas mariose plaukiojau tai ka as zinau - jei taip knistis kasdien tai ant lovos jau guleciau o ne zvejybose buciau, nes per 5 zvejybas vien fizinio darbo butu 7-8 valandos :-D :-D :-D :-D
 #506314   Andrius0522
 09 Rgs 2013 21:00
kleckai y zvejybu skaiciu gali net nesilyginti,bent jau su manim...niekada nepatikesiu,nes ne kiekviena zmogu vadina nesveiku-del zvejybos intensyvumo...tau pavizdys 8 dienos savaites=6 atzvejotos...pora dienu pertrauka ir vel prasides :) o dar ruduo arteja grazesniu lydeku metas :) ir nesusuko dar manes ;)o tokiu maratonu kaip,kad 3-4 zvejybos y savaite net neskaitau maratonu,eiline savaite...po savo trofejines pasiilsejau menesi yterpes gal 2-3 zvejybas,ir supratau,kad ne man poilsis zvejybos atzvilgiu :)
niekaip nesuprantami skaiciai (7-8 valandos per 5 zvejybas? )
Paskutinį kartą redagavo 1 Andrius0522. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #506318   Andrius0522
 09 Rgs 2013 21:05
laisvis rašė:

Pries dedant stringerius padek irkla po dugnu (irklavimo mentim i valties prieki) bus daug daug paprasciau uzsauti stringeri.
opapa,nu ir sugalvok man toki cirka :gutgut ;-var-var.
 #506320   Andrius0522
 09 Rgs 2013 21:08
bobis rašė:Jauns tebesi, viskas prieš akis dar :lol:
nesigincysiu,nesu sveikas su nugara toli grazu,bet 30-40 kg ant peties uzsimesti (borta)per valties centra ir panesti 5 metrus manau nera sunku...jei jau taip,tada invalidumas pas zmogu turi buti(nei priekabos nepatempsi-neuzmesi ant kablio)
 #506360   Kleckas1978
 09 Rgs 2013 22:37
Na as nesilyginu del zvejybu skaiciaus su niekuom - neturiu as tiek laiko ir negaliu tiek sau leisti zvejyboj prabuti - nes laikas pinigai ir kazkada juos reikia uzdirbti.
Bet jei kasdien padeti valties surinkimui-isrinkimui po 1-1.5 valandos tai per savaite 5-6 zvejybu susideda 7-9 valandos - vien valties sudejimui-iskelimui i bagazine ir su rinkinejimui ir t.t. :idea: o jei primesti kad per miesta man pervaziuoti i viena gala uztrunku 30min ir t.t. tai isvis nafik - kada zvejoti beliktu laiko????

Paaiskinu is kur atsiranda tas laikas 7-9 val:
1. Valti laikai garaze ar kokiam sandeliuke - is jo nesi i masina ir viska sukrauni - tas uztrunka 10-15min rytines mankstos.
2. atvaziuoji prie vandens telkinio - iskrauni ir surenki valti - nusileidi i vandeni ir susidedi gelbejimo liemenes, varikli ir nedegius audeklus ir t.t. 20-30min
3. Baigi zvejyba - valti iskeli issivalai, iskrauni daiktus ant kranto, sulankstai valti, sukisi valti i masina, po to daiktus ant virsaus. 20-30min.
4. Vakare po visu zvejybu - nusikales - iskrauni is masinos valti i Garaza ar sandeliuka ar pn.... vel 10-15min.

kaip beskaiciuosi minimum 1 valanda konkretaus fizinio darbo o realiai neskubant apie 1.5 valandos :idea:
Jei savaitej zvejoji 6 kartus kaip rasai tai minimum 6 valandos fizinio darbo o realiai visos 8-9 :idea:
Tai ne ismislas, o realybe :idea:

Priekaba tai sutrumpintu iki 20-30 minuciu nesunkaus darbo vienai zvejybai (gi tada nebereikai nieko sunkaus kelnoti - viskas jau buna sukelta ir uzdeta ir t.t. :idea:
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė