Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #509488   romas100
 22 Rgs 2013 11:49
Donasssss rašė:nu blemba kaip vanduo sukilo pas mus.... variau sendien pasizvalgyti ir turejau truputi vilties pazvejoti... nu bet kur tu,viskas sniokscia,baisi kakava einu. gaila,nes tie teliko laiko,o pazvejoti neina
tai gerai, lai ruosiasi nerstui, nes jau ikrai subrandinti, pieniai jau bega. Lai nersia ;-)
 #509622   RastaMan
 22 Rgs 2013 20:45
Baiginėjant sezoną nusprendžiau patikrinti naują upelį, kurį jau pavasarį buvau nužiūrėjęs, bet taip ir neradau jam laiko.
Galiu drąsiai teigti, kad upelis lūkesčius pranoko su kaupu :gutgut :gutgut
Pradėjus žvejybą nuotaika nekokia - vanduo drumstas, plius dar šviežiai atrodančios kažkieno pėdos, žodžiu nekas '''bum . Bet toliau pėjus, vanduo nuskaidrėjo (pėdas vis dar aptikdavau), tai tada ir prasidėjo :-D
Kibimų skaičius - netoli trisdešimties, dominavo taip sakant "sportinis" dydis :-D +-25 cm, kurių kiekvienas stebino savo akrobatiniais sugebėjimais (vienas net įsigudrino ant trišakio pasimaut tą akimirką, kai jau masalas buvo virš vandens :shock: ), beabejo buvo ir keletas pyplių. Visą žvejybą vainikavo du grąžūs legalai :gutgut .
Beabejonės namo niekas kuprinėje nevažiavo, nebetas laikas jau (nors dar kaip ir galima, bet gaila būtų juos žudyt).
Žodžiu labai smagu tokiomis žūklėmis baiginėt sezoną ''plot Ir beabejonės ten dar pasirodysiu pavasarį, o gal ir žiemą :-D
 #509775   Vvigass
 23 Rgs 2013 10:16
Cekasss rašė:geriau jos nekibtu upetakius gaudant yrankiu gaila.
Kaži kaip didelė žuvis išgyvena nutrūkusi, sakykim, su blizge ar vobleriu nasruose. Dar jei lūpoje kur įsikabinus, tai tikiu kad išsimeta, o jei giliau, ir dar trišakis? Pernai vasarą įkirtau vieną "rąstą", iš tikro pamaniau kad už kero užkabinau. Pradėjau temt stipriau, tai pradėjo truputį judėt į šonus ir nukando. Paskui kitą pavasari mačiau toje panašiai vietoje galingą lydeką, kokių 5-7 kg, ir keletą kilograminių prie šono. Įtariu kad šitokia ir nukramsnojo masalą.
 #509864   Cekasss
 23 Rgs 2013 16:52
siandien kaip tik viena aukstaitijos upeli nunese mano vobleriuka upetakini.buvo tik stukt ir zvake ir tuom viskas pasibaige nes valas 0.18.aisku buvo ne upetakis dydis kazkur apie 5kg nebuvo kada pamatyt ar slakus sr lasisa.man atrodo kad jie siemet anksciau ners.
 #509912   3nergy
 23 Rgs 2013 20:36
buvai isejas upetakiu i babrunes upe nes daugiau aplink nera kur bezvejoti tai rezultatai nekokie vienas legalas atsikabino pora seke bet dingo veliau
 #509941   mindoze
 23 Rgs 2013 21:51
Cekasss rašė:siandien kaip tik viena aukstaitijos upeli nunese mano vobleriuka upetakini.buvo tik stukt ir zvake ir tuom viskas pasibaige nes valas 0.18.aisku buvo ne upetakis dydis kazkur apie 5kg nebuvo kada pamatyt ar slakus sr lasisa.man atrodo kad jie siemet anksciau ners.
reiskia reikia dar kolegai praktikos su frikcionu mokintis zaisti ;-)
 #511296   apu
 29 Rgs 2013 22:17
Na va, užsidariau sezoną. Pakankamai sėkmingai, perlipau per 40cm ir sumušau savo asmeninį rekordą.

Iš viso 15 upėtakių (+ ~10 upėtakių išėjimų ir dar 2 ešerių išėjimai) bei 3 kiršliai. visi žuveliokai imami - upėtakiai 32-47cm, kiršliai - visi palei 31cm.

Dičkį išviliojau gal iš 4 karto. Pirmąsyk tik palydėjo vobliką iki manęs. Antras metimas buvo nevykęs - užmečiau ant slėptuvės ir nuvilkau krūvą šieno. Pamaniau, psio verkė mano dičkis. Trečias metimas - atsivijo ešeriokas toks gal ~20cm, bet nestvėrė. Pasisekė ne tik jam, bet ir man, nes ketvirtu metimu išviliojau dičkį darsyk. Ir kas įdomiausia - stvėrė palei kojas. Valo liko gal 1,5m. Keliavo į krepšį :)
47cm, lygiai 1,1kg
Paveikslėlis

Šits prisibulkavo. Gaila, bet teko pasiimti - paleidus nuplaukė aukštyn pilvu :( Teko parsigražinti...
31cm
Paveikslėlis

Beje, visi žuveliokai ant Rigge Deep 56F 851 ;uolrait

Vien ž puikiai pavyko užsidaryti. ''plot
Paskutinį kartą redagavo 1 apu. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #511298   Arvidys
 29 Rgs 2013 22:24
Rigge Deep 56 F Killer'is tikrai!
 #511311   Donasssss
 30 Rgs 2013 07:35
sveikinu apu!!! cia fantastika o ne zvejyba... tiek kibimu,tiek istrauktu ir dar visu dydziai kokie... as vakar irgi uzdarinejau sezona,bet nesekmingai,du sprindiniai upetakiukai ir du panasus kirsliukai
 #511313   apu
 30 Rgs 2013 07:45
Dekui, Donai! Paskutines abi zvejybos buvo fantastiskos! Kaip minejau - uzdarymas buvo superinis ''plot
 #511363   Sokratas
 30 Rgs 2013 10:24
įdomu būt žinot, nors katram Lietuvos gale žvejota?
 #511531   rosas
 30 Rgs 2013 19:38
liūdna, nes jau po kelių valandų sezono pabaiga :cry: , tai atsiskaitymui sezono finišas ir didžiausias pasiekimas:
sekmadienį su kolega užsidarinėjome, galvojome bus visai liūdnai - nuo 7 iki 15 val. - nei vienos žuvelės rankose ir tik keli išejimai ir tai ne per didžiausių :oops: :shock:
veliau geresnis ruožas (pirmą kartą lankytas) ir rezultate man 47, kolegai 49 ''plot
47 (sorry už foto kokybę):
Paveikslėlis

sezono pasiekimas - 51 :grin: nors ilga laika vos 40 buvo didžiausias - iki tol tik pamatydavau didesnius (ir tai tik kelis) - arba nueidavo arba tik pasirodydavo bei pamojavę atgal į savo slėptuvę -liežvis
sunku su jais - tiek laiko, jėgų kol randi normalesnį....apie pinigines išlaidas net nekalbu :superšokas
51:
Paveikslėlis

iki kito sezono :/braj;
 #511544   Slovak
 30 Rgs 2013 20:20
Vegys, teorija kaip ir zinau, tiesiog noriu isitikinti :) Sezono pabaigoje tik viena upetaki su ryskiais patino bruozais operaves buvau, tai neturiu daug praktikos :)
Tiesiog keista pasirode, kad didelis upetakis net 4 kartus atakavo ir net priejus prie koju neissigando.
Turiu tokia teorija, kad patinai sezono pabaigoje praranda apalamai atsarguma
 #511561   apu
 30 Rgs 2013 20:49
Vegys: dėkavoju už pagalbą ir nuorodą ;-var-var.

Slovak: Vegys visiskai teisus buvo - samiec :) Atakavo tik 2 kartus - trečio karto nereikėjo :grin: Kiek pastebėjau, kad prieš seksą ryškesni būna patinai ;-)
 #511562   apu
 30 Rgs 2013 20:52
Rosai - superinės užbaigtuvės ;-var-var. - sveikinu ''plot

Foto tikrai neypatingos, bet manau adrenalinas užvaldė. Tiesa pasakius, man tavo dičkis į šlakiecą labiau neša, bet iš šitos foto sunkoka nuspręsti.
 #511813   RastaMan
 01 Spa 2013 17:34
Na ką The End, tęsinys kitais metais :v-ar
Sveikinu visus tuos, kurie laiko šį praėjusį sezoną sėkmingu :/braj;
 #511814   SauliusM
 01 Spa 2013 17:39
RastaMan rašė:Na ką The End, tęsinys kitais metais :v-ar
dar galejei palaukt pora savaiciu. nes dar iki spalio 15 lasisiniam ruoze ir upetakiu "iskrist" gali.
 #511841   Taacis
 01 Spa 2013 18:44
SauliusM rašė:
RastaMan rašė:Na ką The End, tęsinys kitais metais :v-ar
dar galejei palaukt pora savaiciu. nes dar iki spalio 15 lasisiniam ruoze ir upetakiu "iskrist" gali.
Gali iskrist ir po spalio 15-osios upese, kurios nera ytrauktos y draudimo sarasha. Tachiau tokie bonusai labiau nemalonus, negu, kad malonus...
 #511866   mindoze
 01 Spa 2013 20:04
nu ka kolegos iki kito sezono, mano siu metu 48, auksciau nepersokau. tikesimes kiti metai bus dosningesni ir tikiuosi perlipt puse metro riba. dabar taparu ir eseriu metas, nu dar gal vyresniu margiu broliuku iki15 a poto tikrai taparai ir eseriai iki sausio pirmos.
 #512158   looking4snow
 02 Spa 2013 20:14
Vvigass rašė: Kaži kaip didelė žuvis išgyvena nutrūkusi, sakykim, su blizge ar vobleriu nasruose. Dar jei lūpoje kur įsikabinus, tai tikiu kad išsimeta, o jei giliau, ir dar trišakis?
Nuo zuvies rusies priklauso. Pvz., lasisinems chana, o lydekai poch. Buna ir su keliom blizgem skrandyje ir jau baige surudyti kabliai.
 #512175   iusegun
 02 Spa 2013 21:18
looking4snow rašė:
Vvigass rašė: Kaži kaip didelė žuvis išgyvena nutrūkusi, sakykim, su blizge ar vobleriu nasruose. Dar jei lūpoje kur įsikabinus, tai tikiu kad išsimeta, o jei giliau, ir dar trišakis?
.... Buna ir su keliom blizgem skrandyje ir jau baige surudyti kabliai.
tipo buvai rades blizgiu skrandyje ? :-D
 #512177   mindoze
 02 Spa 2013 21:30
as noreciau rasti koki rige35 kuri nukosejo antru uzmetimu ir dar kokiu pora zibaitu neprosal kad butu skrandyje, gali buti be kabliu :-D
 #512467   dirtydeeds
 03 Spa 2013 21:58
Sveiki, antradienį ieškodamas šlakio - pagavau savo rekordinį 51cm upėtakį. Nerealūs įspūdžiai, kurių turbūt nepamiršiu. Per gal 3 metrus nuo manęs atsivijęs pastvėrė. Iki esu pagavęs du x 41 ir visi kiti mažesni, tai pirmo savo upėtakinio sezono uždarymą apturėjau superinį :)
Esu skaitęs, kad tie didesni upėtakiai ir gyvena kiek kitaip, nei jų mažesni giminaičiai mažuose upeliuose: patampa panašesni i kitas stambias ramesnes žuvis, kaip kad lydekos pvz. Nu iš dalies sutinku, nes pastvėrė gan rimtą blizgę, su kuria upėtakio niekada nebūčiau sugalvojęs gaudyti...
Tai va tiek įspūdžių čia, o daugiau aprašiau http://upetakiai.tumblr.com

Paveikslėlis
 #512486   JustasM
 04 Spa 2013 07:30
Graži patelė, o upėtakis skiriasi nuo lydekos, kaip vienas svarbiausių skirtumų, jo vasara nerasi aukštupiuose, kur ganosi mailius, tai ir visas esminis skirtumas :gutgut davė vaizdų :ruko
 #512508   Evaldas Z
 04 Spa 2013 08:50
iusegun rašė:tipo buvai rades blizgiu skrandyje ? :-D
ne blizge ir ne pas upetaki, bet esu pagaves lydeka, kuri kartu su zyvciuku prarijo ir trisaki (vala nukando turbut), o to trisakio viena atsaka buvo i isore islindus. skrandyje esanti dalis jau buvo tik uzuominos apie trisaki, o vat isoreje esantis kablys buvo tik aprudijes.
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė