Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #509785   alkanas
 23 Rgs 2013 10:28
tai niekas ir neliepiab toki butent pirkt, cia kaip pvz ideta.
ir paaiskinimas yra, kad kuo lengvesnis, tuo jautresnis ir toliau mes.
o konkreciau, vistiek pats rinksies kas priimtiniau pasirodys. ir parduotuviu tu pilna, as pirma ka radau nuorodoj, ta idejau
 #509787   Feniksas
 23 Rgs 2013 10:36
Su liaunu spiningeliu daug idomiau zvejot, neluzta jie taip lengvai kaip manai jei su protu zvejosi. O ir lytekos neima taip daznai. Jei per fuksa pagausi tai kad i nutruks tiek jau to. Pac imiau laita iki 12gr, db imc tikrai daug lengvesni arba tikra ul. Pilnai pakanka tokio
 #509806   henyte
 23 Rgs 2013 12:20
Andrius0522 rašė:sveikas,is ekonomiskesnes klases as naudodavau anksciau catanas...smagus tikrai,bet luzo man du kartus,nors grubumo jie gaudavo is mano puses...vienas luzo po sezono,kitas pirmoje zvejyboje,taip,kad jei sumastysi imti,papurtyk parduotuveje gerai,kad nebutu pasaliniu garsu...manes niekas nemokino,todel pasiroviau,nors parduotuveje pakeite...
:gutgut :v-ar puikus patarimas, per metus sulauzyti du kotai ir kazkam juos siulyti kaip smagius kotus. Virsune. :-D
 #509808   henyte
 23 Rgs 2013 12:30
gintars rašė:Sveiki. Reikia spiningo daugiau is ekonomines klases, kainos ribos ik 200, jei kaskas geresnio maks 300 litu, naudojamas bus upej, masalai pagrinde blizges iki 30g, ilgis geriausia butu 3 m nors i gera varianta nespjauciau ir 2,7m, maniski siandien sulauze, o pakaitinio tokio galingumo nieko neturiu, tad reikia skubiai susirinkti informacija ir ryt zingsniuot i parduotuve. O gal is forumieciu kasnors turit kanors panasaus parduot laukiu pm.
pasiziurek is "banax mega" ka nors, siais metais su puikia nuolaida paleisti buvo. Butum Klp patarciau kur rast galima, jusu krastuose nezinau...
 #509859   kamstis
 23 Rgs 2013 15:52
shelwius rašė:Kur unt Kowno yr GAD Chaser spiningėlių ? VGK gal ?
Siaip kazkas tai buvo,o gal ir dar turi.Jei tingi vaziouti,galiu savininko numeri duoti,pasiskambinsi pasakys.Jei reikes i PM
 #509862   gintars
 23 Rgs 2013 16:22
O gal kaune kurnors banax spiningais prekiauja?
 #509948   Pfk
 23 Rgs 2013 22:52
Feniksas rašė:Gryzau is zukles vakar. Ka galiu pasakyt tai kad veritas kad ir laitas, bet gan neblogai ismusa 10xrapa. Aisku trenkti reikia stipriai, bet tikrai nera jau toks s kaip galvojau. Tas iki 21g but tikrai geras daiktas tvicingui, tik mane ima nervuot ne verzle, o tas bumbulas koto gale. Rankena tokia pas verita lb trumpa, tai nervuojanciai dauzo i rankos sona. Va tiek pastebejimu. Sita paturejas kita kota taippat, imc verita. Tad jau nzn ar parduosiu jy
man irgi koto galas užkliuvo. matyt dėl to kad esu pratęs prie ilgesnės ir tolygios rankenos. bet dar labiau užkliuvo varžtas ritei tvirtint. kažkaip reiks pratintis jį kitaip laikyt nes dabar jau pradedu suprast kodėl žmonės sako kad ta rankena ne itin patogi.
 #509990   Feniksas
 24 Rgs 2013 09:08
Pfk rašė:
Feniksas rašė:Gryzau is zukles vakar. Ka galiu pasakyt tai kad veritas kad ir laitas, bet gan neblogai ismusa 10xrapa. Aisku trenkti reikia stipriai, bet tikrai nera jau toks s kaip galvojau. Tas iki 21g but tikrai geras daiktas tvicingui, tik mane ima nervuot ne verzle, o tas bumbulas koto gale. Rankena tokia pas verita lb trumpa, tai nervuojanciai dauzo i rankos sona. Va tiek pastebejimu. Sita paturejas kita kota taippat, imc verita. Tad jau nzn ar parduosiu jy
man irgi koto galas užkliuvo. matyt dėl to kad esu pratęs prie ilgesnės ir tolygios rankenos. bet dar labiau užkliuvo varžtas ritei tvirtint. kažkaip reiks pratintis jį kitaip laikyt nes dabar jau pradedu suprast kodėl žmonės sako kad ta rankena ne itin patogi.
Keliu gramu metimo turi? Gal kota blogai laikai kad varztas kliuna. Antram gale tas juodas linkimas graziai i delna tur gult. Td tikrai patogu, bet va bumbulas tai nafik :grin:
 #509994   Pfk
 24 Rgs 2013 09:29
7' M'a. nežinau, buvau išlėkęs tik truputį pamėtyt, visų niuansų dar neišsiaiškinau. tik tiek kad dėl metimo nuotolio tragedijos atrodo nėra. nu metasi kaip tokio kietumo kotas gal ir nemaloniai, bet meta neblogai ir sunkius ir lengvus masalus, ir prieš vėją ir pavėjui.
 #509997   Feniksas
 24 Rgs 2013 09:34
Pas tave su pedom ir oz ar su cm ir gramais? Jei su oz tai bek i abu garcios puslapi ir sutikrink kodus, as su klaidingais duomenim nusipirkau
 #510006   Pfk
 24 Rgs 2013 10:34
kas čia dabar žino su jais...
abu garcios puslapy 702-5 parašyta kad turi būti 3/16 to 5/8 oz, pas manes 1/4 - 3/4 oz. kiek dabar pažiūrėjau, vos ne kiekvienam puslapy kur apie juos rašo skiriasi rekomenduojamo valo storis (LB), pamatavau, transportavimo ilgis 110 cm vietoj 105 cm.
įdomu iš kur čia šitie neatitikimai atsiranda. pagal kodą ta mano meškerė M'as, pagal gramatūra - MH'as. bet MH'u tokio ilgio dvidalių nėr. keistenybės.
 #510012   Feniksas
 24 Rgs 2013 11:07
Tai i tau taip kaip i man... Brokuotu ryskiai pavare i pardes vadinas. Ten kur vrs ir skaiciai ten man atrodo tikras kodas yra, bei valo lb irgi su kodu sutikrink. Sitie berods yra nesumeluoti. Po to jau priburta. Tavo iki 18gr yra matyt. Ot svolaciai..
 #510013   Feniksas
 24 Rgs 2013 11:08
Krc visi kas turit veritus pasitikrinkit kodus. Matau tik as vienas sita pastebejau
 #510019   Pfk
 24 Rgs 2013 11:44
reiks išmėginti rimtesnius masalus ir jei koto elgesys netenkins teks kreiptis į pardavėją. pasikartosiu - keistenybės.
 #510026   henyte
 24 Rgs 2013 12:18
kiek pamenu "abu" savo spiningus darydavo skirtingus, amerikosijos rinkai eidavo kiek kitokie nei likusiam pasauliui, gal jus ne tuose puslapiuose ziurite?
 #510032   Pfk
 24 Rgs 2013 13:00
nu aš kiek praverčiau tai visur informacija vienoda, išskyrus vietą iš kurios pirkau tą prekę ;D ir niekur išskyrus tą mano vietą nerandu 7 pėdų dvidalio su 1/4-3/4 oz užmetimu. ir line weight neatitinka, kas verčia manyti, kad užrašai ant blanko tikrai brokuoti, jeigu ne visa meškere surinkta kažkur netur.
 #510034   Feniksas
 24 Rgs 2013 13:18
Taiva, o mum tos keistenybes kainuoja apie 250lt paziurek ir jei ka nesk atgal. As del savojo ir eisiu pasikalbet. Jei jau perki daikta tai noris kad atliktu tiketasias funkcijas. Kazi ar bent vienas turi tikra 3/4oz metimo verita
 #510035   Feniksas
 24 Rgs 2013 13:20
As tiesiog visa spino info i google ivedziau ir atitikmens nesado. Tada abu garcijos puslapy paziurejau ir td pamaciau kas neatitinka
 #510095   Taacis
 24 Rgs 2013 17:36
Nu tai parashykit tiesiai y Abu Garsios ofisa ir paklauskit, kas ir kaip.
 #510230   sjopma
 25 Rgs 2013 10:11
Gal kas zinote kaip isardyti spininga,pries zvejyba sumoviau ir visai nestipriai,o po zvejybos niekaip neisardau.Galvojau kad isdzius ir issiardys,bet jau savaite stovi ir tas pats velnias.
 #510268   vk
 25 Rgs 2013 11:16
sjopma rašė:Gal kas zinote kaip isardyti spininga,pries zvejyba sumoviau ir visai nestipriai,o po zvejybos niekaip neisardau.Galvojau kad isdzius ir issiardys,bet jau savaite stovi ir tas pats velnias.
Pasinaudok fizika, kad šildomi kūnai plečiasi. Sūnus buvo panašiai užstriginęs teleskopinę meškerę, tai pavyko išrinkti tik ant jungties užpylus verdančio vandens. Kitaip nieko nesigavo, jau maniau, kad teks sulaužyti meškerę.
 #510271   Rapolas
 25 Rgs 2013 11:21
Moteriškas fenas dar kartais gelbsti ,nu bet čia ta pati fizika :-D plius jam eliektras da reik :-D
 #510300   SauliusM
 25 Rgs 2013 12:49
a tuo paciu plonaja dali dar saldyt skystu azotu, kol storaja kaitinsit su verdanciu vandeniu ar fenu :-D

o siaip tai reiktu bandyt "prasukt" viena dali kitos atzvilgiu. vamzdini rakta tam naudot nesiulau aisku, nors kai man surfui stumdomi rites laikikliai uzstrige buvo, tai naudojausi ir tokiu... svarbu ne uz blanko imt tuo raktu, kad blanka nepazeist.
 #510318   Aqua v.
 25 Rgs 2013 13:49
Yra toks budas, tik nezinau, ar gausis aiskiai aprasyt, o iliustraciju nezinau kur ieskot (piest tingiu :grin: )

Zodziu 'uzstrigus' sujungimui, spiningas dedamas prie keliu is nugaros puses, sujungimas turi buti tarp koju. Tada tupiam, suspausdami skirtingas spino dalis skirtingom kojom. Gaunasi labai tvirtas, bet kartu idealiai 'minkstas' spaudimas/sugriebimas.
Tada kojom meginam traukt, atskirt dalis.
Nesigauna net sukimo, kuris sujungime nera pageidaujamas.

Pasitreniruot galima kad ir su sluota :grin:
 #510335   sjopma
 25 Rgs 2013 14:36
Sita buda jau bandziau neissiarde,aplamai bandem keturiese du is vieno galo du is kito ir nieko nesuprantu kas pasidare kodel taip uzstrigo.
  • 1
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė