Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #502625   looking4snow
 26 Rgp 2013 06:50
Slovak rašė:rase apie eserius, ir ar verta ten pat ta diena laukti upetakiu
A, nu jeigu i klausima paziureti taip placiai, kad ne per kelis metimus, o net per kelias valandas ar isvis zvejojant vienakart ryte, kitakart - vakare, tai tada pilnai ir kelis upetakius galima is ten pat iskrapstyti. ;-)
 #502648   Slovak
 26 Rgp 2013 08:48
looking4snow rašė:
Slovak rašė:rase apie eserius, ir ar verta ten pat ta diena laukti upetakiu
A, nu jeigu i klausima paziureti taip placiai, kad ne per kelis metimus, o net per kelias valandas ar isvis zvejojant vienakart ryte, kitakart - vakare, tai tada pilnai ir kelis upetakius galima is ten pat iskrapstyti. ;-)
kaip p. Romanovas sake: iskrypeli tu, viska nuo koju ant galvos pastatei :grin:
 #503617   MariusM
 30 Rgp 2013 09:48
JustasM rašė:
RastaMan rašė:Gal kas turit patirties su šiais mažyliais?
http://www.zuklys.lt/cat-yo-zuri-l-minn ... -hook-2575
Ar jais patogu "dirbti" einant prieš srovę? (Kažkaip neteko bandyt brendant prieš srovę floating tipo voblerių :oops:)
Jie šiemet buvo numeris vienas, kai nepabandžiau jackall timoni serijos :-D
Reikėjo paminėti, kad iš Timon serijos tinkamiausi upėtakiams Jackall Mitts, Jackall PaniCra ir Jackall Tricoroll keli dydžiai.

Plačiau čia Jackall Timon serija
 #508334   JustasM
 17 Rgs 2013 07:35
Cekasss rašė:Nesuprantu kodel beveik niekas negaudo upetakiu ant x-rap vobleriu nekibus jie ar ka?
Man ta Rapala jokio pasitikėjimo nekelia, guli pas mane dėžutėje gal koki 10 jų, bet nepamenu kada juos mirkiau
 #508336   Cekasss
 17 Rgs 2013 07:48
supratau nes zadu patikrint viena upe kuri teka mano kaime per kiema aukstaitijoi ir kurioj vaikas budamas traukdavau viena po kito aisku ant slieko ir aisku pries 25 metus.bet ju ten tikrai yra dar uzpernai stipriai izuvino.noreciau vel pabandyt ta zukle kol dar galima,bet kazkaip nesinori investuot kokius 500lt i kokius desimt vobleriu (kurie aprasyti forume)vienai zvejybai, jauciu teks apsiribot kaip pirmam kartui pirmo ir nulinio dydzio mepsais aisku bandysiu ir x-rapus.
 #508394   Sportininkas
 17 Rgs 2013 10:54
salmo hornet bandyk ir dorado classic/stick, kaina vaikiska o tikrai gaudo, be to koks upelis? kaip matau kaunietis... as kiek kaune upeliu ieskojau tai tik viena radau kuriame 2 normalius pagavau ir dar kokius 300 snargliu.. ;(
 #508453   Sportininkas
 17 Rgs 2013 12:54
oops pagal viska pm turejo but, be to mano pirmi upetakiniai vobleriai buvo strike pro (yo zuri l minow kopijos) tai ant ju labai gerai kibdavo. o kaina tik 15lt, netgi pigiau negu dorado ar salmo. strike pro mustang minnow man atrodo. jis ten rainbow trout lygtais spalvinimo buvo. tai visada kibimu ant jo budavo
 #509274   RastaMan
 20 Rgs 2013 16:58
Užmačiau šiokią tokią diskusijos pradžią apie x-rap'a. Bet taip ir nesulaukiau ar kas atsakys :grin:
Įdomu ir man ar jie tiesiog netinkami upeliuose, kad kiek skaitau šią temą, tai nė kart nemačiau, kad kas pagautų ant jų.
Ir apskritai gal kas bandėt ne tik su x-rap, bet ir su ultra light minnow ar ultra light shad?? Kuris iš šių būtų tinkamesnis? Ar abu š#*^$do verti kalbant apie upėtakius?
 #509524   Arvidys
 22 Rgs 2013 14:37
Aš tai iš rapalos išvis nematau nieko tinkamo upėtakiams... Aišku mane dabar užmėtis akmenim nes Countdown'as klasika, bet pas mane jis tyli... Nulis žuvų ant jo, tai dabar jis ilsisi ne tik, kad dėžutei, bet aplamai lieka namie... Jokia Rapala neprilygsta Dorado Stick pas upėtakius. Čia tik mano nuomonė. :ruko
 #509574   Cekasss
 22 Rgs 2013 18:58
nu poros dienu begi bandysiu prakalbint juos vesiuos prie vandens tik x-rapus ir viena dorado pasiimsiu jei jau labai liudnai rapala pasirodys.duosiu ziniu kaip ten seksis.turiu viena rapalos vobleriuka kuris pirktas pries kokius 8 metus svedijoj nu upetakiu siaubas ir tiek.jei iseis imesiu foto.nes nezinau kas per modelis.parasyta tik kad rapala ant liezuvelio.
 #509576   Sportininkas
 22 Rgs 2013 19:13
o as turiu rapala cd trout spalvinimo.. pats leviausias dezutej mano turbut jeigu isvis as ji dar turiu. smulkiai virpa labai ir traukiant pasroviui darbo nesimato. pries srove gal sudirbtu bet as tik pries srove brendu ir pasroviui traukiu..
 #509581   Cekasss
 22 Rgs 2013 19:26
55mm ilgis vidui du saratukai net nezinau kodel jis jiem tinka gal del to kad tas upelis kuriam zvejoju yra pylnas Rainiu.gal jis kazkuom panasus upetakiam
 #509931   RastaMan
 23 Rgs 2013 21:14
Jei tavo modeliukas barškantis, tai original ir countdown modeliai kaip ir atkrenta. Tai gal čia 6 cm husky jerk :roll:
Beje ar pavyko x-rap'us išbandyt? Jei taip, tai kaip sekės? :grin:
 #509957   Cekasss
 24 Rgs 2013 06:49
RastaMan rašė:Jei tavo modeliukas barškantis, tai original ir countdown modeliai kaip ir atkrenta. Tai gal čia 6 cm husky jerk :roll:
buvau vakar parasiau kitoj temoj apie upetakius.zvejojau neilgai ateidavau i vieta pirmi keli metimai i vandeni x-rapu toliau keli metimai L-minow(cia i ta pacia vieta viskas) uzdejus ta savo mineta rapala uztekdavo vieno metimo ir griebdavo.ir taip dariau visa zvejyba.reziume neistraukiau nei vieno nes manau per liaunas kotukas buvo nupirktas ir paprasciausiai nepakirsdavau.bet ant x-rapu viena karta tik atsivijo an L-minow 5 kart griebe ant mineto rapalos apie 20 griebimu aisku visi matesi apie 20-25cm galiausiai papuoliau ant slakio ir teko atsisveikint su milimuoju vobleriu kuris tarnavo 8 metus.ir pradesim paieska naujo.
 #509958   Cekasss
 24 Rgs 2013 06:52
RastaMan rašė:Jei tavo modeliukas barškantis, tai original ir countdown modeliai kaip ir atkrenta. Tai gal čia 6 cm husky jerk :roll:

Tas vobleriukas yra skaidrus ta prasme kaip ir pusiau permatomas ir viduje yra kaip ir pas yo-zuri 3d crank hologramine plevele.
 #510151   RastaMan
 24 Rgs 2013 21:00
Arvidys rašė:Jokia Rapala neprilygsta Dorado Stick pas upėtakius. Čia tik mano nuomonė. :ruko
O su stick'ais meti tik pasroviui ir trauki prieš srovę, ar suo juo galima sėkmingai ir pasroviui traukti? Klausiu nes jis plaukiantis ir neteko kažkaip bandyt mažam uplelį plaukiančio voblerio einant prieš srovę :oops:
Didesnėj upėj įsivaizduoju kaip ir įmanoma būtų, kai metimas šiek tiek tolimesnis, bet kaip yra mažame, kai meti tikrai netoli?
Ačiū už atsakymą :/braj;
 #510156   Arvidys
 24 Rgs 2013 21:22
Aš gaudau tiek eidamas pasroviui tiek prieš srove. Ir esu taip gaudęs tikrai mažuose upeliuose. O šeip tai ar einu pasroviui ar prieš srovę vistiek vietas jau gerai žinau tai žinau, kur kaip geriau apgaudyt tad retai taip būna pas mane tokie ištisiniai metimai ir traukimas tiesia linija su srove. Bet kaip sakiau dirba stick'as ir pasroviui :gutgut Nors dabar japonomanija kai užvaldžius tai vis rečiau jį išsitraukiu. Reik kažkaip dažniau vėl jį maudyt ;-)
 #510464   RastaMan
 25 Rgs 2013 21:23
Arvydis,
o iš stick'ų kokias spalvas "pripažįsti" skirtingais metų laikais (pavasarį, vasarą, rudenį, žiemą)??
 #510466   Arvidys
 25 Rgs 2013 21:42
Turėje tik FTR, PTR, TR ir visuos juos apžuvines, bet iš esmės tikiu, kad atitinkamom salygom visas spalvas įmanoma apžuvint ;-)
 #510670   Donasssss
 26 Rgs 2013 22:19
buvau patikrinti vieno upeliuko. vienas 32 cm,vienas kokiu 20 cm,paleisti atgal. dar vienas isejimas buvo ir pora kibimu. viskas per pora geru valandu.
 #523992   RastaMan
 17 Lap 2013 23:08
Gal dar šiek tiek ankstoka, bet norėjau paklaust :grin: , kokius voblerius naudojat žiemą? Ir kokią taktiką dažniau renkatės (einat pasroviui ar prieš srovę)?
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė