Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #511371   alkanas
 30 Rgs 2013 10:42
nieks ir nesake kad geriau zino, bet sutik, kad reklama daro savo :-D is kur zinot kuo kaip ir kur zmogus zvejoja, palaukim, parasys, bus aisku, gal jam net exul reikia.
cia keli biciuliai ieskojosi spiningu, sako man davai padek rast tu nu pats zinai tu superextraultralaitu, sakau an nafih tau- sako- zuvy lupsiu :lol:
pradejus su jais kalbetis paaiskeja kad realiai net nesuvokia kad vistiek nieko tais spiningais ir tais masalais nepagaus, o jie isivaizduoja, kad va paimsiu toki kota, uzmesiu koki uteliuka, ir zuvis pati atplauks, na gal visdelto pripazinkim tiesa, kad pati neatplauks ir neuzkibs. tai cia tiem reklamos aukom. o kas tikrai zino ko nori ir kam patinka taip zvejot, (manau buna daugiau konkretesniu klausimu) manau visi buna savo turimais irankiais jau pabande zvejot ivairiausiais masalais.
nepeikiu ne vieno spiningo stiliaus, pas kiekviena savas skonis, bet ir savaja imho ikisu ;-)
 #511372   hipy
 30 Rgs 2013 10:44
tai sitas tiesas tu jam per pm antrink, o ul temos "ne i tema" netersk... gal cia man dar ji ikalbinet ant pludines persimest?
 #511373   alkanas
 30 Rgs 2013 10:47
as nors apie spininga rasau ne apie pludine :oops: tikrai ne i tema rasom kaip kad dazniasuiai ir buna kai tik diskusija tuoj i pievas
 #511375   hipy
 30 Rgs 2013 10:49
nu tai nerasykit... zmogus ul temoj uzklause spino iki 150 lt, o jus atsakinejat i klausima "kuo man zvejot"...
 #511376   Viktis
 30 Rgs 2013 10:56
atsiprasau, kad placiau nepasakiau, bet kaip jau kazkas antrino, jei jau rasau ul temoje tai ul koto ir noriu, cia turetu but savaime suprantama :) o zvejosiu tai valgomom gumom LJ ar reins nesvarbu, bet tais jau vienais is maziausiu :)
 #511377   alkanas
 30 Rgs 2013 10:57
gerai, neberasysiu, juolab vien tai kad parase ul temoj, ir iesko kaip pats rase optimalaus spino, nebutinai reiskia kad jam is tiesu ir reikia ul, gal exul jam reiketu, ne vienas nezinom, tai ir palaukim, gal aiskiau parasys, nes buna kai ir bendroj visu spinu temoj apie ul klausia ir atvirksciai ::hai-bai
 #511380   alkanas
 30 Rgs 2013 11:08
Viktis rašė:gal galit patart koki kota uz 100-150lt? esu toks kuris zvejoju viska ir visaip, taip kad labai brangiam irankiui pinigu nera. jei galit padekit rast kanors optimaliausio :)
dabar kai darasei kad tikrai ul, jau aiskiau, uz tokius pinigus ieskociau : kormoran bull fighter, mikado safire, arba jo klonas atseit kazkoks kajida, visais siais ul esu bandes zvejot, nors vistik imciau turbut mikado ar ta kajida, bent masala toliau meta ir kazkiek jautresni uz ta cormorana. kitu kotu tokioj kainu kategorijoj lyg ir nesu bandes
 #511381   HIPIS
 30 Rgs 2013 11:16
Ul ..kotas, tai nieko dar nesako..
Is principo yra dvi kryptis..
Gaudymas eseriu ir kitos zuvies, minkstaiseis masalais..ir..
Gaudymas upetakiu ir kitos zuvies, voblereis sukrem, vartiklem..
Is esmes, tam reiks visiskai skirtingu kotu, su savitom savybem..
Renkantis kota i tai ir reik atsiremt pirmiausia..Ka daugiausia naudosim, kas daugiau prie dusios..
Universalaus varijanto, sioi kainu grupei nebus..
Paskutinį kartą redagavo 1 HIPIS. Iš viso redaguota 30 kartus.
 #511382   Viktis
 30 Rgs 2013 11:19
minkstaisiais masalais eserius ir kitas zuvis
 #511383   HIPIS
 30 Rgs 2013 11:22
SALMO Elite Micro Jig
I kaina tilpsi..
 #511384   alkanas
 30 Rgs 2013 11:25
tik daba pastebejau hipy ir HIPIS :lol: galvojau kad tai vienas ir tas pats :-D tik dabar supratau kad skirtingi
ps teisingai, pamirsau salmo, ta senaji (gal cia toks pat, naujesnio gal ir nera) pries kokius nzn 5 gal daugiau metu esu bandes irgi, nu pagal mane tai toks kormoran lygio irgi buvo, gal dabar kitaip.
 #511391   Viktis
 30 Rgs 2013 11:48
o kuo jie skirtingi su siuo Spiningas Salmo Elite Jig Master?
 #511396   alkanas
 30 Rgs 2013 11:56
lyg ir galia skirtinga, paziurek internete parametrus, o gal cia ir yra ka rasiau "senieji" ir naujieji" nors ir nezinau ar tokiu isvis buvo ar yra. bet rodos kad galia bus skirtinga
 #511399   Viktis
 30 Rgs 2013 11:58
nu vienas iki 10g o kitas 2-12g, bet kaip suprantu vienam iklijuota virsune o kitam lyg ir ne, bet kaina brangesne kur neklijuota. o mana mazu supratimu juk geriau kai klijuota virsune?
 #511408   alkanas
 30 Rgs 2013 12:07
nesinori pradet ginco del to kas geriau mikrodzigui eseriukui, klijuota (solid) ar istisine (tubular), as gal tiesiog savo pastebejimus parasysiu ka su kokiu valu naudodamas maciau prasme :
solid + mono valas (daugiau kibimu ir net esant pasyviam eseriui griebia pakartotinai, jautrumas antram plane)
tubular + pintas valas(didesnis jautrumas, lengviau isivaizduot ka masalas veikia, pakartotinai reciau griebia pasyvus eserys ir tt)
 #511412   Feniksas2
 30 Rgs 2013 12:15
Ir kur cia db ul su 10 2-12gr metimu? Tad gal atsibuskit ir nebutina uzsipult kita kai laita pasiulo, o db ir patys tokius siulot. Tai kur dingo tie iki 3 ar 5 gramu ul spiningai ka??? Uzknisat zmones konkreciai...
 #511415   alkanas
 30 Rgs 2013 12:20
nesikarsciuok, ar pats bent viena tikra ul mikrodzigini iki realiu 5-7 gr uz 150 lt zinai ? as ne, bet gal ir yra, nesu visazinis, todel ir siulo kolegos tai ka zino ar yra bande ir vadina tai taip kaip ir ant koto parasyta, nors uzrasai ir ant tvoros buna "kuj" bet ten visitek tvora :ruko
 #511418   HIPIS
 30 Rgs 2013 12:27
Is partirties, nes turejau, kaskada ir iki 10 ir iki 12g...
Tai..
SALMO Elite Micro Jig iki 10g...
pagal koki japona, anglini..maks iki 4-5g.. pagal virsuneles atidirbima...10g. totali nesamone juo metyt, o juolabiau gaudyt..
Tai cia viskas normalei, i UL pilnai telpam..
 #511494   HIPIS
 30 Rgs 2013 18:01
asmeniskai as, imciau su didesne gramatura..
bet jei pagrinde 1-3g. galvos..tai su mazesne..
 #511634   JustasM
 01 Spa 2013 08:24
Jie vienodi beveik, tik vienas lengvesnis, pats blankas.. stebūklo jokio, bet kaip pradžiai, kol suvokimo nėra kas yra lengva klasė, tai imk bet kurį, vistiek, po pusės sezono, jei ne greičiau, jai patiks, pirksi normalesnį įrankį ;-)
 #511880   Viktis
 01 Spa 2013 20:39
diekui padejus issirinkt, pasiemiau su didesne gramatura, kai isbandysiu parasysiu nuomone!
 #512047   HIPIS
 02 Spa 2013 14:15
Esu ciupinejes ana..
Viskas grazu, kol rankenos medzega nepaspaudineji..joi gan grazei liek ,,randai,, nuo kontakto su kietesniu pavirsium..Gal ir nekazi kokia beda, uz sia suma..
Bet man tai smegenis spaustu..
 #512073   Kleckas1978
 02 Spa 2013 15:45
HIPIS rašė:Esu ciupinejes ana..
Viskas grazu, kol rankenos medzega nepaspaudineji..joi gan grazei liek ,,randai,, nuo kontakto su kietesniu pavirsium..Gal ir nekazi kokia beda, uz sia suma..
Bet man tai smegenis spaustu..
yra zmoniu kuriem smegenis spaudzia jei kotas 1000lt nekainuoja :-D :-D :-D :-D
+ ir ant tu brangiu kotu eva rankenu puikiai lieka ispaudimai :idea:
o cia toks spaudimas manau maza beda kai perki uz 2vnt japonisku vobleriu kaina - kota :idea:
 #512104   HIPIS
 02 Spa 2013 17:35
Kleckas1978 rašė: + ir ant tu brangiu kotu eva rankenu puikiai lieka ispaudimai :idea:
Vot ir nelieka...po ispaudo, pokuriotai laiko viskas grysta i vieta ;-)
Nebent jau kaska isvis ikerti smugiu..Tada ir ant metalo liks zyme..
O anas tai.. :roll: paspaudzuiau parduotuvei pirstu ir liko duobe..O dar visas su ikirtimais nuo stovo kur stovi.. :/nek
Na bet kas kam tinka, tai ir ok... ;-)
 #512571   HIPIS
 04 Spa 2013 14:42
Kaimynas rašė::?: http://graphiteleader.fema.lt/graphiteleader.html -čia tipo naujas jų (FEMOS) iternetinis puslapis? ar čia kaip?
Kad jis buvo ir seniau..cia tik priedas prie femos..tiesiog gal nebuvai uzmates.. ;-)
 #512635   Kaimynas
 04 Spa 2013 19:36
HIPIS rašė:
Kaimynas rašė::?: http://graphiteleader.fema.lt/graphiteleader.html -čia tipo naujas jų (FEMOS) iternetinis puslapis? ar čia kaip?
Kad jis buvo ir seniau..cia tik priedas prie femos..tiesiog gal nebuvai uzmates.. ;-)

Tai ką jie ten ,,stumia,, tada :shock: ? Juk nesvarbu ar tai priedas ar ne,bet aš tą jų puslapį pavadinčiau MELAGINGA reklama... :-ug aš kalbu apie tą 25 procentų nuolaida išankstiniams užsakymams,kuri puikuojasi... :-niak' Jie išvis nedaro jokių išankstinių... :!fig! Norėjau vieno kotuko,sakau pagudrausiu,užsisakysiu... :grin: !-kliovas-!Užklausiau kas kaip už kiek ir per kiek... AHA norėtum...parašė,kad nedarys jokių išankstinių užsakymų,o apie nuolaidas išvis nė bum bum...Peršasi išvada,kad jiems ten pof...Trumpiau tariant ragas man ten gavosi... :superšokas
Tai dabar suku galvą kur man normalų UL kotelį įsigyti :-:help! Tikslas dryžuotieji... Draugelis sako bandyk per pažystamus furistus iš Rasijos ar Ukrainos kad parvežtu...ką aš žinau... :shock:
 #512638   HIPIS
 04 Spa 2013 19:43
Pirk tiesei is japono ir bus ok...
As vat TIC Ice cubika is ju o ne is femos dabartines paemiau..
Su viskuom apie 400lt gavos pigiau, nei lietuviska kaina..
O rite prie jo tai isvis.. apie 1000lt pigiau nei pvz, ta pati rite lietuvoi, kad ir Romadoi..
Siulau ispradziu interneta pakapstyt o tik paskui i musiskius targavosius ziuret..
Paskutinį kartą redagavo 1 HIPIS. Iš viso redaguota 4 kartus.
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė