Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #511437   Airis
 30 Rgs 2013 13:21
geriau i apatinius investuo ir ziema susigadys, o geri neoprenai , vision subzero 5mm,kainuoja irgi nemazai,o naudos bus tik kai labai saltas vanduo, paskui vaiksciosi visas viduje slapias
 #511510   Tironas
 30 Rgs 2013 19:02
tas tiesa, geri apatiniai pravers ir ziema, ir pavasari ir kita rudeni. gi sakau kad jie labai ilgai nesusinesioja.
Tiesa, reiktu tureti ir plonus apatinius, taip vadinamus pirma oda. cia vel gali taupyti, gali geresniu ieskotis. jie ner privalomi, bet efekta duoda apciuopiama.

neorpenai yra gerai va siuo metu. bet mano supratimu, tai prabangos dalykas nes buti su neoprenais prie aukstesnes negu 15 temeraturos, yra mazoxizmas. taigi tureti tik vienas kvepuojancias bridkelnes galima, o stai apseiti tik su neoprenais - jau ne.
 #511600   vava
 01 Spa 2013 07:05
Tironas rašė:termal pro dar niekas nesiskunde. POlartec yra polartec, nei jis veliasi, nei jis seriasi, nei jis kitaip susinesioja.
dar siulyciau kojines http://www.flyfishingstore.eu/index.php ... 78&lang=en
ir tada busi patenkintas ir siltas

brangios, bet patikek, kas turi, niekas nesako kad permokejo ;)
kokia sudetis tu kojiniu?
 #511604   Tironas
 01 Spa 2013 07:33
merino vilnos daug. dabar nepamanu kiek bet daugiau kaip puse na ir visa kita elastingumui, trvirtumui, ilgaamziskumui.
ju esme kad jos is saves yra storos ir ilgos , iki keliu. plius jos nera sportinio tipo kad tinka tik lieknakojams. nei kiek neverzia ir nespaudzia. ta prasme labai siltos, patogios kojines.
jei piktina kaina, tai tiesiog imi bet kokias kitas, na kad ir roky ar guahoo ir palygini. tai gaunasi kad sitos vision vienos pagal appimti kaip dvejos kitokios.
 #511635   p.arturas
 01 Spa 2013 08:27
nusipirkit turguj kitaiskas kiskio vilnos kojnes, i ziemine zvejyba naudoju butent tokias, kainuoja 5 litai. labai siltos.
 #511640   henyte
 01 Spa 2013 08:42
man asmeniskai su vilna nelabai, ar tai butu lt avies vilna, ar merino avies vilna, koja kazkodel joje daugiau prakaituoja nei grynoje sintetikoje...
 #511662   vava
 01 Spa 2013 09:19
henyte rašė:man asmeniskai su vilna nelabai, ar tai butu lt avies vilna, ar merino avies vilna, koja kazkodel joje daugiau prakaituoja nei grynoje sintetikoje...
nu geras... pirma kart girdziu, kad taip butu. as , kai sintetiniu apskritai negaliu nesiot, tai man tas tekstas, kaip is kosmoso :)
 #511664   vava
 01 Spa 2013 09:21
Tironas rašė:merino vilnos daug. dabar nepamanu kiek bet daugiau kaip puse na ir visa kita elastingumui, trvirtumui, ilgaamziskumui.
ju esme kad jos is saves yra storos ir ilgos , iki keliu. plius jos nera sportinio tipo kad tinka tik lieknakojams. nei kiek neverzia ir nespaudzia. ta prasme labai siltos, patogios kojines.
jei piktina kaina, tai tiesiog imi bet kokias kitas, na kad ir roky ar guahoo ir palygini. tai gaunasi kad sitos vision vienos pagal appimti kaip dvejos kitokios.
jas paciupint galima kur nors ar tik internetu prekiauja?
 #511688   SauliusM
 01 Spa 2013 10:55
Tironas rašė:neorpenai yra gerai va siuo metu. bet mano supratimu, tai prabangos dalykas nes buti su neoprenais prie aukstesnes negu 15 temeraturos, yra mazoxizmas. taigi tureti tik vienas kvepuojancias bridkelnes galima, o stai apseiti tik su neoprenais - jau ne.
o man pradeda atrodyt kitaip. vat antros kvepuojancios tai gal ir prabangos dalykas. jau geriau vasara sust su neoprenais (nors jei toli nevaikstai ir stovi vandeny isibrides, tai labai ir nesunti), negu kad ziema su tom kvepuojanciom bi.bi nusalt ... taip kad kvepuojancios tikrai yra labiau prabangos dalykas nei neoprenai, jei sveikata aisku ne paskutinej vietoj ir komfortas siltuoju metu laiku nera iskeliamas auksciau uz sveikata saltuoju.
 #511844   timocha
 01 Spa 2013 18:58
Tironas rašė:termal pro dar niekas nesiskunde. POlartec yra polartec, nei jis veliasi, nei jis seriasi, nei jis kitaip susinesioja.
dar siulyciau kojines http://www.flyfishingstore.eu/index.php ... 78&lang=en
ir tada busi patenkintas ir siltas

brangios, bet patikek, kas turi, niekas nesako kad permokejo ;)
Paciupinau siandien sias kojines salmo oze, tai galiu pasakyt kad uz ROCK'ius tikrai storesnes bei tampresnes (kas bent jau man tikrai svarbu maunant ilgas kojines), teko paimt, nes nieko padoresnio neradau, bus žiemos sesonui :gutgut
 #511918   Tironas
 02 Spa 2013 07:38
Sauliau, o apie geru apatinius nieko negirdejai? bet kai lauke minusas kogero tenka tureti ir neoprenus. bet kai daugiau kaip 10 ir dar kokia saulute pasviecia as asmeniskai jau jauciuosi blogai. todel ir pardaviau neoprenus, nes kai salta as beveik nezvejoju, o kai silta zvejoju :)
 #511931   SauliusM
 02 Spa 2013 08:31
Tironas rašė:Sauliau, o apie geru apatinius nieko negirdejai? bet kai lauke minusas kogero tenka tureti ir neoprenus. bet kai daugiau kaip 10 ir dar kokia saulute pasviecia as asmeniskai jau jauciuosi blogai. todel ir pardaviau neoprenus, nes kai salta as beveik nezvejoju, o kai silta zvejoju :)
neisivaizduoju, kokie turetu but apatiniai, kad su kvepuojanciom brydkelnem prie nulio ar lengvo minuso nebutu salta. ar kiek sluoksniu ju reiktu prisivilkt. nes jei po apacia vilktis ziemini kombinezona, tai nafig tos kvepuojancios is vis tada, gali po eilinem guminem ar PVC tada ta kombinezona vilktis nes bus tas pats. apie polartec'a man gali nepasakot. turiu/zinau. ir cia ne filosofijom uzsiimineju. gaudes esu ir su kvepuojanciom, ir prisivilkes kostiumu po guma ir su neoprenais.
 #511978   zaltyzz
 02 Spa 2013 11:44
Buvau nuejes i salmo tai tu apatiniu vision polartec neturi mano dydzio, o buvo dar norfin tokio pat tipo tik kitokia medziaga (nerandu niekur tokiu, kad galeciau pademonstruoti) pardavejai man sake, kad irgi labai silti, bet ju medziaga liginant su visionais tokia plonoka gal kas tokius turejot?
 #512038   Tironas
 02 Spa 2013 14:04
jei kalbu apie ta norfino kombeza apatiniu, tai net arti nestovi viosno, nei pagal siltuma, nei pagal kokybe medziagos. realiai vasarinis variantas po bridkelnemis. gal negerai kalbu, bet taip yra
 #512849   Tarmenas
 06 Spa 2013 18:05
Sveiki, sumąsčiau, kad užkniso braidyti su botais ir šiaip prie upės nėr ką su jais veikt ir užsimaniau bridkelnių :) reikia patarimo, bridkelnių niekada neturėjau, žmogelis parduoda naują tokį komplektą ir manau stverti jį. Ar nepasigailėsiu? vertas dėmėsio šitas daigtas? ar tiesiog mokama už vardą o ištikro ššš?

http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... owear-1270
http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... apala-1271
 #512857   Tarmenas
 06 Spa 2013 18:26
žvejosiu nerį, tikslas - salatis.
gal gali pakomentuoti, kas su jomis negerai (sorry už tokius klausimu, neturiu patirties su bridkelnėm)
arba jeigu nesunku, gal turi patarimų su pvz, kokias iškarto pirkti, neesu profesionalas, tačiau kai "užeina" prie Neries būnų 4-5 kartus per savaitę po darbo.
 #514374   Gonzo.MB
 14 Spa 2013 00:31
Labats,
Ieskau waterproof ir breathable batu( ne waidng boots/ shoes ) zuklei. Busiu dekingas uz info, atsiliepimus, rekomendacijas ir pasiulymus.

Gal kas turi ar girdeja ka apie: "Scierra" kelnes? Pvz. tokias: Scierra Aquatex PRO Bib & Brace?
Aciu
 #514477   Evaldas Z
 14 Spa 2013 12:59
As tampau ZAMBERLAN 161 Wild. Kai tik nusipirkau, antroj zuklej perslapo vienas batas (matyt brokas buvo), pakeite parduotuvej ir nuo tada neturiu nusiskundimu. Zinoma, kaip ir visus batus, reikia priziuret, impregnuot, bei avet atitinkamas kokybiskas kojines.
 #514518   Naurius
 14 Spa 2013 15:28
sveiki zvejai noreciau paklausti vieno dalyko, pernai teko pora kartu stintauti, pirma karta buvo labai slapias oras ir permirkau kiaurai, teko nutraukti zukle ir jau 12h dienos vaziuoti namo(gyvenime dar nebuvau taip susales) tada antra karta prisirengiau labai daug maniau bus geriau bet deja taip tik prakaituoji ir taip pat salta labai, nusprendziau nusipirkti kostiuma, ir noreciau is jusu patirties paklausti koky geriau pirkti, pasirinkimo daug taciau mastau apie tai kad jis butu tinkamas ir labai zvarbiais ir slapiais orais, taip pat ir paprastam rudeniskui orui, kaip sakant nenoriu tokio su kuriuo galetum vykti y zukle tik prie -20. gal patartumet koky varianta, kad butu labiau universalus toks. aciu:)
 #514541   p.arturas
 14 Spa 2013 17:42
Ne i ta tema parasei, cia siningavimo rubai. Perskaityk poledines zukles rubu tema, o jei dar bus klausimu tai ten ir paklausk.
 #514815   Gonzo.MB
 15 Spa 2013 13:54
Evaldas Z rašė:As tampau ZAMBERLAN 161 Wild. Kai tik nusipirkau, antroj zuklej perslapo vienas batas (matyt brokas buvo), pakeite parduotuvej ir nuo tada neturiu nusiskundimu. Zinoma, kaip ir visus batus, reikia priziuret, impregnuot, bei avet atitinkamas kokybiskas kojines.
Dekui. Perziurejau. Patiko.

As kojines deviu dvejas- plonas medvilnines ir vilnones- slidinejimo. Gerai prigula aukstos.
 #514971   hipy
 15 Spa 2013 20:39
va vava jau senai apie tuos uzklaust norejau: a anys siaip miestan ar kasdienai ziemai sueitu, ar visgi labiau rudeniniai ir po purvynus?...
 #515002   vava
 15 Spa 2013 21:26
sueitu
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis