Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #512523   Vvigass
 04 Spa 2013 09:36
looking4snow rašė:
Vvigass rašė: Kaži kaip didelė žuvis išgyvena nutrūkusi, sakykim, su blizge ar vobleriu nasruose. Dar jei lūpoje kur įsikabinus, tai tikiu kad išsimeta, o jei giliau, ir dar trišakis?
Nuo zuvies rusies priklauso. Pvz., lasisinems chana, o lydekai poch. Buna ir su keliom blizgem skrandyje ir jau baige surudyti kabliai.
Rugsėjo 25 dieną uždarinėjau sezoną. Turėjau 9 kibimus, visi mažiausiai puskilograminiai galėjo būti, po 37-39 cm, nematavau visų, tik pagaliukų porą nusilaužiau, liniuotės neturėjau. Mažiukų nebuvo išvis. Ir užkabinau vieną gerą (vakarykšiai 43 cm. buvau pagaves, tas šis atrodė vos ne dvigubai storesnis) . Ir stabdžiuką atleidau, ir laikiau porą minučių, buvau ištempęs į paviršių. Aiškai mačiau raudonus taškus, ir mačiau kaip valas apsivyniojęs apie kūną ir pareina kažkur nuo uodegos. Blyn ir nutraukė 0,205 valą, matyt buvo kažkur pabrūžintas. Liko pas "paršelį" 2 nr. mepsas su trišakiu. Kaži koks jo likimas... :?
 #512591   dirtydeeds
 04 Spa 2013 16:33
JustasM rašė:Graži patelė, o upėtakis skiriasi nuo lydekos, kaip vienas svarbiausių skirtumų, jo vasara nerasi aukštupiuose, kur ganosi mailius, tai ir visas esminis skirtumas :gutgut davė vaizdų :ruko
Esu pagavęs aukštupiuose ir ne vieną, tai nežinau ar taip lengvai galiu sutikt. Kitas dalykas - ten patinas, o ne patele, nes analinis pelekas buvo išgaubtas išorėn.
 #512995   JustasM
 07 Spa 2013 09:56
dirtydeeds rašė:Pamiršau dar paminėt, kad buvo ir su kabliu, kas taip pat patvirtina, kad ten buvo vyriškis.
Upėtakis, kaip ir kita tauri žuvis kyla į viršų neršti, tad nemanau kad vasara tu esi pagavęs kokį rimtesnį 40+ upėtaki aukštupį, o dėl snapo, tai nuotraukoje nesimato, plius snapą užsiaugina žuvis tik eidama neršti ;-)
 #513936   Icagel
 10 Spa 2013 22:25
JustasM rašė:
dirtydeeds rašė:Pamiršau dar paminėt, kad buvo ir su kabliu, kas taip pat patvirtina, kad ten buvo vyriškis.
Upėtakis, kaip ir kita tauri žuvis kyla į viršų neršti, tad nemanau kad vasara tu esi pagavęs kokį rimtesnį 40+ upėtaki aukštupį, o dėl snapo, tai nuotraukoje nesimato, plius snapą užsiaugina žuvis tik eidama neršti ;-)
Nuo to kur pagausi 40+ upetaki nera visiskai jokio skirtumo. Yra vienas upeliukas kur pagrindines nerstavietes yra arciau zemupio, nes ten zvyruotas dugnas, O 40+ dazniausiai uzkimba aukstupio ruoze. Idomu kur nersia tie aukstupio 40+?

Kitas upelis vel yra priklausomas nuo vandens lygio ir augmenijos suzelimo. Buna kad zemiau yra vos kelios duobes ir visur vyrauja gylis ~50 cm iki 1m duobes, o tuo tarpu auksciau del mazesnio upelio plocio zoles buna jau suzelusios ir issiskalauja didesnes duobes. Atsiranda puikios sleptuves po zoliu juostomis. Upetaki pagaut sunkiau, bet zemupi kapoja neuzaugos o aukstupi sedi 40+ ir didesni.

Beja upetakis ne tik kyla bet ir puikiai leidziasi zemyn, paskui maisto saltini, vandens lygi ar kitus jam vienam zinomus desnius. Tarkim pavasari vienam is aukstupio ruozu kyla lasalai. Tuo metu ten buna tikra upetakiu puota. Po to jie tikrai nemigruoja tik i virsu. Vieni leidziasi, kiti kyla, dar kiti tikriausiai pasilieka.
 #513952   JustasM
 11 Spa 2013 08:19
Upelis, upeliui nelygus, tavo žodžiuose yra teisybės, bet kiek vieną upė vis savita, pvž yra toks upelis kur pagauti 40+ galima, bet ten vaizdas atrodo kaip koks kanalas, o prieš tai teigdamas kad kyla į aukštupį, kalbėjau apie didesnes upėtakinius upes ;-)
 #525861   MariusM
 26 Lap 2013 09:02
kaip per celofaną vaizdas :/nek

ir parkinsonas lengvas, be stovo geriau net nefilmuoti :)
 #526125   Satan
 27 Lap 2013 11:08
Gal kas nematėt, puiki, pamokanti laida apie upėtakių žvejybą mūsų upėse, vadovaujama Žvejo eksperto V. Armalio. Yra ir mano netrumpas, po specialiu psiaudonimu, komentaras. Malonaus žiūrėjimo. http://www.youtube.com/watch?v=xIySvuNSbNM
 #526167   SatanKlaus
 27 Lap 2013 15:01
Galėjai nors puiki ir pamokanti kabutėse parašyt, o tai gali ir neatsirinkti chebra, kas tiesa o kas... :-D
 #526218   JustasM
 27 Lap 2013 19:36
Ta chebryte daro laidas tiem kurie pirma karta bandys žvejoti, nes taip šneka, ar bando kažką parodyti, juokas ima :-D dar ekspertais prisistato :-D vien pažiūrėti kaip vaikšto, kur mėto jausmas kad pirma karta mėto :-D
 #526222   arabas
 27 Lap 2013 19:44
looking4snow rašė:Koks dar komentaras? :roll: Taigi "comments disabled". :grin:
O ką ten komentuoti?
Nusipirko Armalis Maximoje tris palijas, įsegė į žabtus voblerį, patasė artimiausiame griovyje, pagardino viską kliedesiai ir reklama ir.... viskas. :/nek

O Armalis prie upelio
Ėmė ir prarijo pelę.

Jei yra noras pasijuokti, tai galima ir pasižiūrėti.
 #526258   Satan
 27 Lap 2013 21:59
Po mano ''gero'' komentaro ištrynė visai viską ir dar atėmė laisvę komentuot visiems, o rašiau šnd ryte, operatyviai susisuko. Tikiuosi pats maestro Armalis užmatė. Geriau jau būtų laidą ištryne, nes gėda žiūrėt.
Žvejojo jie tikrai ne pirmam pasitaikiusiam griovy, dzūkijos upės ten-mano namai:) Pirmoji upė, labai graži, bet elektrikų ir kitų sielos ubagų taip išdusinta, kad net varlės ten negyvena, jokio mailiaus nėra, o žvejot kai kakava lipa iš vagos išvis žalias optimizmas. Mažasis upelis, kuriame jis traukė tuos išbalusius lavonus, turtingas beveik juodais upėtakiais, nes vanduo ten žiemą vasarą tamsios gintaro spalvos. Ruoželius iškart atpažinau, bet kai parodė ką jie ten ale sumeškeriojo...iškart pasidarė jasna :cool: Akvariumas iš Varėnos IKI.
O dėl žvejo įvaizdžio išvis nešneku... o žmogus ir knygas rašo, esu skaites jo tikrai labai gražiai ir lyriškai aprašytą prisiminimų ir šiaip kliedesių knygą ''Žvejybos paslaptis''. Jeigu tai nebūtų senelio dovanota knyga, tai dabar papuoščiau ją natūralia ruda baronka :-vimt
Na ir šiaip, ta komercija tegu lieka, bet bent jau gailėtų paleist tas akvariumo žuveles, tipo PAGAVAI-PALEISK propaganda, būtų tie juodzi dzūkiški upėtakiai padziubune ten juos bent, ale nei to nesugebėjo, turbūt tik vieną turėjo ir tampė pusę dienos.
 #526490   mindoze
 28 Lap 2013 19:54
tai kad jau cia visas mano mintis isreze ir be manes :lol:
kolegos ruoskit spiningus galaskit kablius. latvijoi nuo gruodzio pirmos galima upetakiauti.
 #526594   Sokratas
 29 Lap 2013 07:53
jo, Latvijoje draudimas trumpesnis...
Rusiška versija taisyklių, kam sunkiau su latvių kalba, čia:

http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 80#p266780

Taip pat nuo gruodžio 1-os baigiasi draudimas žvejot spiningu kai kuriose upėse, tame tarpe ir Ventoj, punktas 31.2.8
 #526821   Donis
 29 Lap 2013 20:36
po truputi pradejau ruostis ateinanciam sezonui :) cia tokia strymeriu sapnu gaudykle gavos :-D
Paveikslėlis
 #526871   kablys
 29 Lap 2013 22:53
Nu,Doni,burzujau tu,kam tau tiek :eek: Cia man visam gyvenimui uztektu,o jei pats tiek ir taip dailiai sugalvociau surist,tai nebent ant kitu kaledu gal tesuspeciau :lol:
 #526994   cesius
 30 Lap 2013 17:02
Cia Doniui savaites zvejybom :gutgut
 #526996   Sokratas
 30 Lap 2013 17:06
:shock:
nu jo, kai taiklumo trūksta :lol:
 #527001   Donis
 30 Lap 2013 17:27
Taiklumas cia ne pre ko,per zvejyba buna po 10 ir daugiau kelmuose palieki :) o bristi iki pazastu ar kitais budais atkabineti nepaslenku :-D ,man cia truputi pigiau negu vobleriai po 50-80 lt uz vieneta,o rezultatai kas liecia laimikius tie patys :grin:
 #527010   cesius
 30 Lap 2013 18:58
bobis rašė::shock:
nu jo, kai taiklumo trūksta :lol:
Po valandines nekibos pradedi kist y visus uzkabarius ir kelmynus, bandai sliauziot dugnu,ir susirenki visas sakas.
  • 1
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė